proka
Legenda
- Poruka
- 57.098
- - - - - - - - - -
Da li ste znali da je Ajfel projektovao i most u Zrenjaninu?
- - - - - - - - - -
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
članak iz časopisa "Vojna Povijest" u kome se govori o borbama koje je protiv monarhističkih snaga JVuO pod komandom Draže Mihailovića kod Čačka, Dragačeva i Guče vodila "Prva jugoslovenska brigada", formacija sastavljena od hrvatskih "legionara", vojnika formacije u sastavu snaga Trećeg rajha na Istočnom frontu, zarobljenih u SSSR.
![]()
Амир Обхођаш и Бојан Димитријевић су изврсни стручњаци за савремену историју
pc screenshotШта сте желели да кажете овиме? Очигледно да је и "Спасоје" био ироничан...али шта желите да докажете овим трулим покушајима да дискредитујете Димитријевића (који и нема везе са чланком)???
Бојан Димитријевић је потписан као аутор овог чланка.
Ако је потребно да поставим и остале стране јавите, али мислим да је закључак сасвим довољно илустративан.
Насловна страна ”Војне повијести” и почетна страна текста са увећаним потписом аутора:
и шта са тим? не разумем..поставите све, што да не...али не капирам поенту? шта желите да кажете/докажете???
Поента је - ако си довољно слеп да је не видиш - да је ”изврсни стручњак за савремену историју” у тексту о усташама прескочио Јасеновац и сам геноцид, а сам покрет окарактерисао као ”…народни покрет једног народа који проживљава своју романтику у националном смислу”.
Не знам што се мешаш у туђи разговор, и још ишчуђаваш после.
Што се тиче ВП, не знам што уопште постављате то нео-усташко ђубре.
И нема шта ја да дискредитујем Димитријевића, сам је написао довољно.
а биће да вама не одговара што је још једна истина изашла на видело...тј, што је потврђена и са те нео-усташке стране...а слика са описом је из Народног музеја у Чачаку
![]()
За своје тлапње су могли да поставе који документ су користили.
1. југословенска бригада је имала тешке борбе са Немцима код Чачка, где су имали 135 погинулих, 88 несталих и 324 рањена током три дана борби (трећина људства).
http://znaci.net/zb/4_1_14.pdf#page=519
Две недеље после је пребачена у Београд, па на Сремски фронт.
па ко још нормалан данас верује у партизанска документа без провера друге стране??? претпостављам да постоје и немачка која ово потврђују??? Oznake zemalja, etnickih grupa i regiona - dobrovoljaca u vojsci "Nove Evrope", nacistickog Trećeg rajha, od 1939. do 1945. godine.
Ove oznake su se nosile kao amblemi - "štitovi" - na rukavima uniformi Vermahta ili SS-a.
Najbrojniju grupu sačinjavali su Rusi kojih je u dve formacije cije se oznake ovde vide (ROA, RONA) bilo blizu 100.000 vojnika, a zatim i dobrovoljci iz zemalja "stare Evrope": holandski, belgijski i danski borci.
Jedna od oznaka pripada i Kalmicima, narodu sa teritorije tadasnjeg Sovjetskog saveza: grupa Kalmika zivela je i u Beogradu gde su dosli posle boljsevicke Oktobarske revolucije i gde ih vise nema. Predanje o njihovom nestanku 1944. godine po dolasku Crvene armije u Beograd uvidom u ove oznake dobija potpuniju sliku. Kao i sudbine Krimskih Tatara, donskih Kozaka i jos nekih etnickih manjina koje su dozivele progone nakon 1945. i ponovnog uspostavljanja sovjetske vlasti.
Na ovdašnju veliku sreću i istorijski ponos, u ovoj galeriji ne postoji oznaka Srbije.