istorija ili legenda

Ali naslov je ok ... mit ili legenda ...moze se recimo diskutovati o navodnim glorifikacijama i idolizaciji nekih licnosti poput alexandra, oktavijana avgusta, ramzesa II,artura ili pak nekih nasih likov-a odnos price i stvarnih dogadjaja lazar-brankovic etc etc

какво мислиш мишљење да имамо о албанцима. јел и ти тврдиш да је косово ваша земља а? е па није џабее вам бре све, иако је цео свет уз вас. НЕ МОЖЕ НАМ НИКО НИШТА ЈАЧИ СМО ОД СУДБИНЕ МОГУ САМО ДА НАС МРЗЕ ОНИ ШТО НАС НЕ ВОЛЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!

Ajde mali setaj... idi na koncert Mitra Mirica bolje ti je.
ps. posto vidim da je vise protiv teme onda...

Ja sam vec rekao da su albanci turska kurotresina i da stvarno ne znam kako mozete da raspravljate o njima.

О народима није правилно дискутовати, јер су сви народи једнаки. Ни о култури једног народа није правилно дискутовати. Култура зависи од услова у којима се један народ одгаја, значи само о томе се може дискутовати, о условима живота. А то не видим на овоме форуму, а ни на једном другом, него само неку некултурну препирку на рачун неког народа. Зашто да не усмеримо ову могућност, коју нам је отворила информатика, да проналазимо разлоге понашања народа у прошлости, садашњости и у будућности, уместо да се надмећемо са квази доказима ко је бољи а ко гори од кога.

a ispade da se Srbi nisu nikada prodavali? A jesu- uvek- pa i ta bitka- Kosovska je bila unapred izgubljena- jer sacica "krstasa hriscanskih" pomisli da im bog duva u ledja i da ce ih proneti kroz bitku (u kojoj je protivnik 5 puta nadmocniji) do pobede-
al bog bitke ne bije- vec srce u junaka... a kako su Srbi "bas junacki narod" al zamalo- taka nam je bitka i bila... Milos ubi Murata- sto je njegov jedini cilj i bio ( i to kao obican assasin a ne borac) a narod osta da krvari zbog gluposti koje par vodja zelese da ostvare...

da ne zapocinjem diskusiju o Obilicu (kojeg svi tako "cene" ) i o Brankovicu kojeg svi mrze (jer je neko od onih sto pisase srpsku istoriju-tako hteo...) iako je Obilic imao samo jedno u glavi- a to nije srpstvo i bratsvo...

Nemas ti pojma sta pricas da si malo citao ili bar ucio ono istorije u skoli znao bi da ni jedna bitka nije unapred izgubljena dacu ti sam par od mnogo primera 1371 bitka na marici gde smo brojcano nadmocniji pretrpeli veliki poraz koji je mnogo kasnije kostao bez obzira na prilike ili neprilike u Srbiji ili Cerska bitka ili ... ma ima primera ko hoce da cita ili slusa .
A sto se tice drugog dela tvog posta Srpsku istoriju nije pisao ni jedan velikosrbin niti Srbin pa cak ni prijatelj Srpski jer je ona mnogo svetlija i veca nego sto je znamo. A Obilic jeste junak a Brankovic nije izdajica.

Pozdrav!

Ademe, mozes li mi reci gdje mogu naci neki dobar sajt za ucenje albanskog jezika? Smatram se osobom koju privlace neobicne stvari i neobicna mjesta, te mi se tako albanski jezik ucinio veoma simpaticnim i voljela bih da ga naucim.
Nadam se da ces mi movi pomoci!
Veliki pozdrav iz Bosne!:)

Ko je dao da se predje u Prvom svetskom ratu?
Pa vise je ljudi poginulo od napada Albanskih plemena nego od zime. U prelasku preko Albanije je poginulo 77.400 hiljada vojnika i nesto malo manje od 140.000 civila. Znaci vise od 200.000 ljudi je poginulo, naravno velikim delom zbog zime, ali i dobrim delom je pobijeno u toku konstantnih pljackaskih napada.
Prijatelju to o čemu Ti pričaš se događalo na Kosmetu i Sjevernoj Albaniji, tačnije tamo gdje su Gege, a čim su Srbi došli do obale i juga, odnosno među Toske i na teritoriju koju je kontrolisao Esad-paša Toptani stvari su se obrnule za 180*.

Sramota je, ali o Esad-paši se malo zna među Srbima, svaki grad u Srbiji i RS trebao bi da ima ulicu sa njegovim imenom.

Back