Istorija, Emocije, Realnost

njiokmm

Zainteresovan član
Poruka
221
Citam ove postove i setim se sledeceg citata Ane Dostojevske o svom muzu Fjodoru:

It seems to me that he has never loved, that he has only imagined that he has loved, that there has been no real love on his part. I even think that he is incapable of love; he is too much occupied with other thoughts and ideas to become strongly attached to anyone earthly.

da li se ovo moze primeniti i na nacionaliste na i van foruma? kao ono, nacionalista sam silni i svaka me rana moje nacije boli i u rat bi isao (mada ne znam kako bi se taj tamo proveo) i ko zna sta sve ne bi, a ovamo je nevidjeni scum prema svima oko sebe (koji su by the way, srbi) i ne bi se prihvatio motike za svoju zemlju, vec posle dva dana rada kuka kako se naradio i kako je vreme da mu se ova zemlja oduzi penzijom i ovo i ono i... jednostavno mi je malko vec i muka od takvih ljudi, pa me interesuje sta mislite koliko se patriota moze prepoznati u gornjem citatu?
 
Ma u Srbiji takvih tipova ima na sve strane nezavisno od ideološke brnjice koju nose.
Cesto su to ljudi koji ubedjena menjaju kao carape. Znate ono zanoćili kao komunisti iznoćili kao demokrate, zanoćili kao demokrate, iznoćili kao nacionalisti. Kad nema SSSR-a dobra je i Amerika - ko da više. Koliko god da mi je odvratna nepismena ruralna budaletina koja sa pocepanom, masnom zastavom u jednoj i krnjavom flašom brlje u drugoj ruci urla "Srbija to Tokija bre" toliko mi je odvratna i ******, cool, šatro urbanizirana faca kojoj je sve u ovoj zemlji "tako jebeno odvratno" i koja povazdan sanja da iz nje kobajagi ode (samo to nikako da više jednom uradi, jer tamo gde bi kobajagi otišla mora nešto i da se radi da bi se živelo) a nije spremna da učini ništa da bi to odvratno stanje promenila i popravila. Nije spremna čak ni da pokupi đubre ispred svoje zgrade ili bar da ga ne baca tamo. Jednom rečju osobe koje najviše očekuju od drugih a najmanje od sebe.
To je faca koja će vam do mile volje pričati o tržištu, konkurenciji i kapitalizmu a svoju egzistenciju zasnovati na kojekavom monopolu, vezama i pravu rođenja (mislim na ono čiji je ko sin) dakle najprimitivnijem feudalizmu. Imaće ova zemlja muke dok se oslobodi i jednih i drugih.
 

Back
Top