Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 93.714
Ovome već ne treba komentar.Трачани су географска племенска група, а не одређени генотип повезан са било којом етничком припадношћу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovome već ne treba komentar.Трачани су географска племенска група, а не одређени генотип повезан са било којом етничком припадношћу.
Па јес морали су да чекају чак до 1895.Па није – султанови берати су намерно годинама одлагани и потписани су тек 1894/5, и то само за неке од територија.
Ти тврдоглаво настављаш да се држиш као да се ничега не сећаш - на мојих око 20 аутентичних докумената (лично сам тражио аутентичне изворе који нису директно доступни на нету или их уопште нема) понудио си 2 југословенска чланка и један јутјуб снимак.
А шта ти се не свиђа? За који данашњи народ је доказано да је генетски сродан Трачанима?Ovome već ne treba komentar.
Па како те није срамота, сви су видели твоју безобразлук и аналитичке способности 14-годишњег навијача.Па јес морали су да чекају чак до 1895.
Само што сва та документа ниси у стању да разумеш, па она не доказују то што си писао, видим да се стање није променило још увек.
Po kom osnovu je stanovništvo Makedonije “bilo više bugarsko nego ne”?
je velika većina prinuđena da trpi neprestane napade i krajnje bezočnu propagandu veoma agresivne probugarske majine.
Тебе треба да буде срамота твојих писања овде, уосталом то још све тамо стоји па свако може да прочита шта си све фантазирао као да си у бугарској скупштини, и уместо што друге називаш навијачима боље да порадиш на себи и свом вокабулару.Па како те није срамота, сви су видели твоју безобразлук и аналитичке способности 14-годишњег навијача.
Примам критике од некога ко зна бар т олико колико ја знам и има аналитички ум. Мислим да те нећу увредити ако поновим да немаш ни једно ни друго. Али оно што имаш је довољно цинизма и безобразлука.Тебе треба да буде срамота твојих писања овде, уосталом то још све тамо стоји па свако може да прочита шта си све фантазирао као да си у бугарској скупштини, и уместо што друге називаш навијачима боље да порадиш на себи и свом вокабулару.
Само уколико су критике у складу са великобугарском пропагандом, а то довољно говори и о твом "аналитичком" уму.Примам критике од некога ко зна бар т олико колико ја знам и има аналитички ум. Мислим да те нећу увредити ако поновим да немаш ни једно ни друго. Али оно што имаш је довољно цинизма и безобразлука.
"Великобугаризам" као историјски појам не постоји – то је српски конструкт с краја 19. века – који изражава однос према бугарској историји – а посебно према македонском питању, балканским ратовима и два светска рата.Само уколико су критике у складу са великобугарском пропагандом, а то довољно говори и о твом "аналитичком" уму.
И истих разлога мало и знаш.
Како да не, постоји Велика Бугарска а не постоји великобугарска пропаганда!"Великобугаризам" као историјски појам не постоји – то је српски конструкт с краја 19. века – који изражава однос према бугарској историји – а посебно према македонском питању, балканским ратовима и два светска рата.
Код нас разлика није само у знању – већ у основним појмовима. Не знам, увек сам замишљао да научни хоризонт не може бити ограничен језиком, а још мање регионалним менталитетом. Код тебe су ове ствари очигледно остале непромењене. Бојим се да је прекасно да то промениш.
Za Grke, a i Italijani su genetski daleko bliži Tračanima nego stanovništvo Bugarske koje je najbliže Rumunima.А шта ти се не свиђа? За који данашњи народ је доказано да је генетски сродан Трачанима?
Svojim novcem, tj od nameta koje im je razrezuvala Bugarska egzarhija pomoću turskih vlasti i uz teror BMORO i VMRO?Македонци су били толико потиснути и уплашени да су себе називали Бугарима, говорили бугарски, својим новцем градили бугарске цркве и школе, слали своју децу у ове школе, а касније у бугарску војску као добровољце да се боре за своју отаџбину..
Желим свима такву "бугаризацију".
Који бугарски злочини у Македонији ? У историји Македоније до 1943 нема ни једне организоване побуне против Бугара, како то објашњаваш ?.
Nacionalističko i asimilatorsko delovanje Bugarske egzarhije je kod srpskog i prosrpskog stanovništva Makedonije izazivalo otpor, pa je 1897. radi vršenja pritiska na narod i suzbijanje srpskih školsko-prosvetnih aktivnosti formirana teroristička organizacija BMORO (Bugarsko-makedonsko odrinska revolucionarna organizacija), kasnije nazvana VMRO. BMORO i Bugarska egzarhija su se služili svim metodama, od otvorenih pritisaka, ucena, denuncijacije Srba turskim vlastima pod izmišljenim optužbama, pa sve do fizičkih napada i ubistava Srba i prosrpski orijentisanih Makedonaca.Па ово су просрпски чети састављени од србомана и подржани од Београда. Већина је сарађивала са Турцима...
To nije Velika Bugarska,nego manje-vise etnicka Bugarska.Како да не, постоји Велика Бугарска а не постоји великобугарска пропаганда!
Бугари су се баш прославили у тим ратовима па су заслужили бољи третман вероватно......
Не знам који сте то ви, али си ти врло танак код тумачења историјских догађаја, вероватно из разлога што си ограничен границама бугарске пропаганде.
Мала Бугарске коју Бугари пропагирају.
Pogledajte prilog 1574287
Po kom to osnovu?To nije Velika Bugarska,nego manje-vise etnicka Bugarska.
По етничкој основи,па и по основи средњим веком,па и по основи Бугарском егзархијом.....Po kom to osnovu?
Оно што ти и Казуал називате великобугарском пропагандом је Бугарска у својим историјским границама. Да је Бугарска имала излаз на 3 мора није мит, већ чињеница. И ово се лако може проверити.Како да не, постоји Велика Бугарска а не постоји великобугарска пропаганда!
Бугари су се баш прославили у тим ратовима па су заслужили бољи третман вероватно......
Не знам који сте то ви, али си ти врло танак код тумачења историјских догађаја, вероватно из разлога што си ограничен границама бугарске пропаганде.
Мала Бугарске коју Бугари пропагирају.
Pogledajte prilog 1574287
Ми смо одавно доказали да таква организација није постојала а назив преузет je из новинског наслова.Nacionalističko i asimilatorsko delovanje Bugarske egzarhije je kod srpskog i prosrpskog stanovništva Makedonije izazivalo otpor, pa je 1897. radi vršenja pritiska na narod i suzbijanje srpskih školsko-prosvetnih aktivnosti formirana teroristička organizacija BMORO (Bugarsko-makedonsko odrinska revolucionarna organizacija), kasnije nazvana VMRO. BMORO i Bugarska egzarhija su se služili svim metodama, od otvorenih pritisaka, ucena, denuncijacije Srba turskim vlastima pod izmišljenim optužbama, pa sve do fizičkih napada i ubistava Srba i prosrpski orijentisanih Makedonaca.
Primeri terorizma BMRO/VMRO i Bugarske egzarhije, I deo:
Pogledajte prilog 1574349
Pogledajte prilog 1574351
Pogledajte prilog 1574350
Pogledajte prilog 1574352
Izvor:
Урош Шешум, ДРУШТВО ПРОТИВ СРБА 1897–1902. Методи и мере бугарске дипломатије, Егзархије и Бугарско-македонско одринске револуционарне организације против ширења српског утицаја у Јужној Старој Србији и Македонији 1897–1902.
Ово су опет твоје изуме - јер ово се не може генетски доказати.a i Italijani su genetski daleko bliži Tračanima nego stanovništvo Bugarske k
Све те Санстефанске и друге Велике Бугарске су бугарски влажни снови и ништа више, до њих се истина покушавало доћи асимилацијама и злочинима на поменутим територијама поготово у 20. веку али се није успело.Представљале су оправдање за бугарска злодела у Македонији и шире као што су усташки кољачи на другој страни користили правашку идеологију о хрватском тисућљетном праву за оправдање својих злочина.Оно што ти и Казуал називате великобугарском пропагандом је Бугарска у својим историјским границама. Да је Бугарска имала излаз на 3 мора није мит, већ чињеница. И ово се лако може проверити.
Македонија је била колевка бугарске књижевности и националног препорода
и и Казуал називате великобугарском пропагандом је Бугарска у својим историјским границама. Да је Бугарска имала излаз на 3 мора није мит, већ чињеница. И ово се лако може проверити.
Македонија је била колевка бугарске књижевности и националног препорода
Урош Шешум, ДРУШТВО ПРОТИВ СРБА 1897–1902. Методи и мере бугарске дипломатије, Егзархије и Бугарско-македонско одринске револуционарне организације против ширења српског утицаја у Јужној Старој Србији и Македонији 1897–1902.
Бугарски злочини у Македонији није тачан израз, ВМРО је регионална организација народа у Македонији, а не Бугара, ма какве циљеве касније имала. Када ћеш ово разумети?Све те Санстефанске и друге Велике Бугарске су бугарски влажни снови и ништа више, до њих се истина покушавало доћи асимилацијама и злочинима на поменутим територијама поготово у 20. веку али се није успело.Представљале су оправдање за бугарска злодела у Македонији и шире као што су усташки кољачи на другој страни користили правашку идеологију о хрватском тисућљетном праву за оправдање својих злочина.
Таква пропаганда спада у антицивилизацијске тековине и требало би да се третира исто као и нацизам или фашизам јер је довела до огромног броја жртава.
Него како да назовемо те покоље!?Бугарски злочини у Македонији није тачан израз, ВМРО је регионална организација народа у Македонији, а не Бугара, ма какве циљеве касније имала. Када ћеш ово разумети?