Istorija Bosne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

RibljaCorba

Obećava
Poruka
77
Pozdrav.

Nesto me proganja zadnjih nekoliko mjeseci i ja ovo moram napisati.. Zivim u Bosni, srpske sam nacionalnosti, grad u kojem zivim je 99% srba i okolni gradovi su sve srbi. Radi se o Bosanskoj Krajini, Mrkonjic Grad, Prijedor, Banja Luka. Ja nikad necu muslimana iz bosne nazvati bosnjak ili bosanac, oni su se tako sami prozvali, jer smatraju bosnu kao njihovom drzavom, muslimanskom. Do prije 40 godina oni se nisu nazivali bosnjacima, vec iskljucivo muslimanima, samo titova politika je uspjela stvoriti njihovu "naciju".

Hvale se sa zlatnim ljiljanom, a ne znaju da je tu zastavu napravio Tvrtko Kotromanic, necu reci da je on srbin, ali musliman sigurno nije bio, nije se on zvao enis, penis, damir, vec se zvao Tvrtko! Ja zlatni ljiljan iskljucivo smatram srpskim simbolom, grbom ili cime vec.

Muslimane iz bosne smatram poturicama, tj. srbi koji su sami presli na islam, jer su bili prisiljeni, dok su pravi turci i ostali pobjegli u tursku kada su bivani protjerani od austrougarske iz bosne, a ovi bosanski muslimani su tu ostali i danas smatraju bosnu svojom.

Srbi iz bosne su oni srbi koji nisu presli na islam i borili su se protiv turaka.

Gavrilo princip nije branio Srbiju, nije branio Republiku Srpsku koja tada nije postojala, vec je iskljucivo branio Bosnu, kao srpsku drzavu! Dakle zvao se Gavrilo, a ne enis penis.

U prvom svjetskom Sarajevo je srpska vojska odbranila, nije nikakav denis penis i tako i u drugom svjetskom.

Prije 20-30 godina Bosna se smatrala srpskom drzavom, nije bilo sramota srbina reci da je bosanac i nije ga bilo stid zlatnog ljiljana, danas moderni srbin iz bosne i ne zna da je bosna bila nasa drzava, sramota ga reci da je iz bosne, prihvataju bosnu kao islamsku drzavu, jer su zaboravili pravu istoriju.

Ja ne znam bas najbolje istoriju, i hocu da mi vi pomognete da popunim istoriju Bosne, ne istoriju koju su nametnuli poslije rata, vec pravu istoriju.

Ovo sve sto sam ja napisao je Emir Kusturica davno skontao.

Poslednja izmena od moderatora:
Normalno da je Bosna cela srpska. I ne samo ona vec celo primorje, zajedeno sa Dalmacijom i Likom do Istre, i naravno svi ostali srpski krajevi, Kordun, Banija, Slavonija. Bosna moze biti samo srpska u celosti i nikako drugacije. Srbi u Bosni ako se odreknu i jednog milimetra Bosne, napravice veliku gresku. Kad je Mostar bio ustaski, ili Dubrovnik, Livno, Sarajevo, Tuzla itd. Ja ovo govorim vise stihijski, ima ovde ucenih ljudi koji ce to temeljno objasniti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back