Istinitost crash testova

Cekaj nisi shvatio sta sam hteo da kazem.:)

Hteo sam bas da kazem da su ovi videi sa euro ncapa montirani i usporeni i kako ces tu onda da procenis brzinu vozila?????????:confused:

Kad daju toliko usporen snimak i prikazu samo zadnjih 5 metara puta.:(

@MilosB slazem se sa tobom.

Ма не можеш никад проценити брзину, откуд знаш да ли ти пуштају стварни снимак или мало убрзан/успорен. Битно је само да ли верујеш ономе ко је вршио тестирање, да није можда лажирао. Зато ја само верујем званичним EURO NCAP снимцима.

То што су стари(искусни) не значи да немају мотива да лажирају.

Где си ти кад ти је сада ноћ, негде на Хавајима?

Lupas kao Maksim po diviziji. Kada bi znao kakva je institucija ADAC, ne bi ovde lupetao gluposti. Ako mislis da je ceo zapadni svet zavera protiv Rusije i ovih tvojih revolucionara po Juznoj Americi, onda ne moras da siris svoje teorije ovde po automobilizmu. ADAC test je isti za svaki automobil, svaki automobil se testira na identicnom poligonu, u identicnim uslovima i nema nikakvog namestanja. Meni je vise pun q tih srpskih teorija zavere da svako nesto lazira i namesta. Kada ce vise Srbin da se opameti i odraste i shvati da zivi u realnom vremenu, a ne u sedamdesetim i osamdesetim godinama 20. veka?

Ako se pravis pametan, trebalo bi da znas da je ADAC clan EURO NCAP. Nadam se da znas sta je uopste EURO NCAP. Ako je ADAC clan EURO NCAP i ako je jedan od evropskih pionira u sprovodjenju kres testova, onda bi trebalo da mozes da izvuces neke logicne zakljucke iz svega.

Ako nisi shvatio za laku noc, jos jednom ti zelim laku noc!

kako mislis da ubrzavaju snimak ili brzinu????

У најобичнијем Windows media player-у имаш опцију за убрзано и успорено пуштање видео/аудио фајлова. Може се снимити удар при брзини од рецимо 90 на сат а после успорити снимак као да изгледа да је ишао брзином од 64 на сат.

Lupas kao Maksim po diviziji. Kada bi znao kakva je institucija ADAC, ne bi ovde lupetao gluposti. Ako mislis da je ceo zapadni svet zavera protiv Rusije i ovih tvojih revolucionara po Juznoj Americi, onda ne moras da siris svoje teorije ovde po automobilizmu. ADAC test je isti za svaki automobil, svaki automobil se testira na identicnom poligonu, u identicnim uslovima i nema nikakvog namestanja. Meni je vise pun q tih srpskih teorija zavere da svako nesto lazira i namesta. Kada ce vise Srbin da se opameti i odraste i shvati da zivi u realnom vremenu, a ne u sedamdesetim i osamdesetim godinama 20. veka?

Ako se pravis pametan, trebalo bi da znas da je ADAC clan EURO NCAP. Nadam se da znas sta je uopste EURO NCAP. Ako je ADAC clan EURO NCAP i ako je jedan od evropskih pionira u sprovodjenju kres testova, onda bi trebalo da mozes da izvuces neke logicne zakljucke iz svega.

Ako nisi shvatio za laku noc, jos jednom ti zelim laku noc!

Није у питању никаква завера, Запад своје непријатељство према Истоку уопште не крије. Под Исток сматрам чак и Јапан и Ј. Кореју. Јапански произвођачи аутомобила повуку целу серију кад се појави нека грешка, док ови на Западу нису тако поштени. Кинески аутомобили нису квалитетни и безбедни као западни, то је и будали јасно. Међутим са том разликом између њих се претерује, а она је све мања како време пролази. Ти си много или наиван или злонамеран ако мислиш да је све на Западу поштено и транспарентно и да смо криминал измислили ми Срби. Претпоставимо и да је ADAC објективно тестирао кинеска возила, ко зна које је возило у питању (ово на првом снимку ми изгледа као неко старије генерације) и на крају питање да ли је снимак уопште ADACов. Не знам за тебе али мени Youtube уоште није поуздано средство информисања.

Дакле да резимирам, мој закључак је, кинеска и руска возила заостају у безбедности као и другим стварима за возилима из развијених земаља али се са том разликом ПРЕТЕРУЈЕ и она се полако али сигурно смањује (у случају кинеских возила, не руских). Иду ми на ****** приче како се кинеска возила крше као да су од картона а Фиат Пунто и Дачија Логан/Сандеро су као чврста и стабилна возила. Није него.

Pošto se bavim testiranjem automobila,pa sam samim tim jako često prisustvovao mnogim crash testovima,evo da razrešim neke zablude :

1. Crash test ni za jedan nov automobil nije obavezan.Provlačile su se često priče kako EuroNcap mora da overi svaki primerak novog modela itd. i te priče nemaju veze s mozgom.Većina proizvodjača podvrgava svoje modele crash testovima zbog eventualne pobede nad konkurencijom,jer je bezbednost automobila danas na trećem mestu,kada se kupci odlučuju da kupe neki automobil.U igri pobedjuju nijanse,jer je većina današnjih automobila pravljena od manje više istih materijala.

2.EuroNcap nikako ne daje u potpunosti verodostojne podatke,jer u realnosti,bezbednost putnika zavisi od više stavki : mase putnika,broja putnika u vozilu,kvaliteta puta itd.,tako da rezultati na Crash testu obavljeni na 64 km/h i rezultati obavljeni u realnosti,često mogu da se razlikuju kao nebo i zemlja.

3.Bitnu ulogu kod ocenjivanja bezbednosti nekog automobila igra i oprema vozila.Recimo,ADAC napravi poredjenje dva ista modela - jedan sa ESP-om,drugi bez ESP-a.Na crash testu dobiju isti broj bodova,a razlika u bezbednosti jednog i drugog modela je kao neba i zemlja.
Upravo zbog ovih stvari ADAC se i zalaže za serijsku ugradnju ESP-a na nova vozila kako bi mogao najjednostavnije da utvrdi šta je najbezbednije.

4.Važeća evropska norma je EEC norma,kod putničkih automobila EEC 94R (podrazumeva frontalni i bočni udar),stoga automobili koji ne poseduju navedenu normu,ne mogu da se podvrgnu bilo kakvom Crash testu.

5.Rezultate Crash Testova uvek treba uzimati kao rezervu,tako da se uopšte ne treba oslanjati na činjenicu da je neki automobil dobio 5 zvezdica ili maks. broj bodova,kad to u praksi i ne mora da se obistini.Crash Test je samo preporuka i ništa više. ;)

Није у питању никаква завера, Запад своје непријатељство према Истоку уопште не крије. Под Исток сматрам чак и Јапан и Ј. Кореју. Јапански произвођачи аутомобила повуку целу серију кад се појави нека грешка, док ови на Западу нису тако поштени. Кинески аутомобили нису квалитетни и безбедни као западни, то је и будали јасно. Међутим са том разликом између њих се претерује, а она је све мања како време пролази. Ти си много или наиван или злонамеран ако мислиш да је све на Западу поштено и транспарентно и да смо криминал измислили ми Срби. Претпоставимо и да је ADAC објективно тестирао кинеска возила, ко зна које је возило у питању (ово на првом снимку ми изгледа као неко старије генерације) и на крају питање да ли је снимак уопште ADACов. Не знам за тебе али мени Youtube уоште није поуздано средство информисања.

Дакле да резимирам, мој закључак је, кинеска и руска возила заостају у безбедности као и другим стварима за возилима из развијених земаља али се са том разликом ПРЕТЕРУЈЕ и она се полако али сигурно смањује (у случају кинеских возила, не руских). Иду ми на ****** приче како се кинеска возила крше као да су од картона а Фиат Пунто и Дачија Логан/Сандеро су као чврста и стабилна возила. Није него.

Da ne idemo dalje... nego, da li ti stvarno veruješ da je npr. Lada Priora sigurniji auto od Dačije Sandero?

Ја верујем... већи је, чвршћи.

Lada_priora_01.jpg

renault-sandero-pack-00.jpg

Da ne idemo dalje... nego, da li ti stvarno veruješ da je npr. Lada Priora sigurniji auto od Dačije Sandero?

Ако не рачунамо безбедност возача(ко има ефикасније ваздушне јастуке), већ чисто који је јачи аутомобил(јача каросерија), онда је дефинитивно јача Приора. Направљени су од сличних материјала(и Лада и Дачија су Реноова школа), тако да је већи ауто јачи ауто. А што се тиче ваздушних јастука, ту Руси понекад умеју да забрљају код таквих ''ситница''.

Ако не рачунамо безбедност возача(ко има ефикасније ваздушне јастуке), већ чисто који је јачи аутомобил(јача каросерија), онда је дефинитивно јача Приора. Направљени су од сличних материјала(и Лада и Дачија су Реноова школа), тако да је већи ауто јачи ауто. А што се тиче ваздушних јастука, ту Руси понекад умеју да забрљају код таквих ''ситница''.

Ovde nisi u pravu, ne mora da znaci da je veci auto jaci od manjeg, ne gleda se to po velicini.
Neko je vec postavio snimak,volvo(stari model) -reno modus ja mislim , tu se i te kako vidi da je jaci reno modus.

Ovde nisi u pravu, ne mora da znaci da je veci auto jaci od manjeg, ne gleda se to po velicini.
Neko je vec postavio snimak,volvo(stari model) -reno modus ja mislim , tu se i te kako vidi da je jaci reno modus.

Немој ми извлачити из контекста, рекао сам да је већи ауто јачи АКО СУ ОД ИСТОГ МАТЕРИЈАЛА. И Лада и Дачија су те ствари учили од Реноа.

Razmišljao sam o ovojh temi: naravno da se sve to malo štima prema potrebama masona iz branše, ali nije baš sve jer niko nije sisao vesla da misli da se Land Rover Discovery i Corsa C mmere na istu foru i oba imaju 4 zvezdice....

mislim da ni ti ni ja pojma nemamo od kog su materijala... tako da ti je suvišna i totalno neosnovana konstatacija.

Ја сам написао зашто мислим да су Лада и Дачија од истог(сличног) материјала а суштина твог става је да је Лада крш само зато што је руска. Која је од те две констатације неоснована, моја или твоја?

U pitanju su novi automobili... i Lada je nova a i Dačia... mada Sandero ima bolji crash test moram priznati... :think:

Можда је то зато што мање(лакше) возило трпи мању силу ако истом брзином удари у идентичан непокретан предмет. Међутим ја сам убеђен да би приликом директног фронталног судара Сандера и Приоре Сандеро извукао дебљи крај из простог разлога што би сила којом он делује на Приору била мања од ове којом она делује на њега. Проста физика која се учи у основној школи.

Vidi, nisam pristalica teorije zavere... niti Rusomrzac :)
Prosta stvar, Renoov kapital 100% upravlja razvojem Dačije. Direktno učestvuju elementi koji se prave u Renaultu i njegovim pogonima. I na kraju, Sandero i Logan se na nekim tržištima prodaju kao Renault.
Lada samo ima neke veze sa Renaultom, ali nije 100% bazirana na njegovoj tehnologiji. I ne nosi brand Renoa na sebi. To su kapitalni momenti.
Meni lično su oba auta grozna, ali Sandero ima malo više nekog... šmeka, šta li. Dok je Priora baš onako grub Ruski auto, kockast, grube obrade, nezgrapan. Sirov. Ali oba auta ciljaju iste kupce - u Evropi kupci vole auto koji ima malo stila, dok Rusi vole kardan i gepek. Ali samo Rusi i njihovi susedski Turkmenistani, Tadžikistani i sl. post-sovjetske države istog mentaliteta.

Ali, opet se ograđujem da nisam ekspert za bezbednost vozila da bih mogao stručno da govorim o kvalitetu jednog i drugog. Prenosim lične utiske koje sam skupio nakon što sam proveo vreme u jednom i u drugom autu.

Back