Beograd - pogodjeno skladiste goriva - April 1999.
Raska - srusen most na putu kod Raske. April 1999.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@:
" ...Takticki potez..." ?!
Da li je moguce ?
Bilo bi dobro da pronadjemo kako su te zgrade izgledale pre napada,bas me zanima,posto kazes da je bila jedna od najlepsih u vojsci.Pristina, prva slika - zgrada vojne policije 52 bataljona, jedna od najlepsih zgrada u vojsci, druga slika iz Pristine nije vojna policija, vec u kasarni VJ zgrada gde su bile smestene jedinice PJP, civilne policije, treca i cetvrta slika (pricam samo za Pristinu) selo Lukare, put na izlasku iz Pristine prema Leskovcu, skladista municije i goriva, i zadnje slike - Gracanica - Ajvalija, policijska skladista municije lakog naoruzanja , tu su takodje bile smestene jedinice specijalne policije, koje su, naravno bile izmestene odatle, a municija nije, verujte mi - to je bio takticki potez...
![]()
Beograd - pogodjeno skladiste goriva - April 1999.
![]()
Raska - srusen most na putu kod Raske. April 1999.
U mom gradu vojska i municija je bila smeštena u osnovnoj školi. Kada je ratno stanje ne očekuje se samo dosciplina vojske nego do nekle i disciplina naroda.
Svi smo znali da je vojska i u gradovima i kad god je bio vazdušni napad narod je trebao da se sklanja u podrume.
E sad zato što neki nisu hteli da mrdnu guzicu iz udobnosti svoje fotelje a ima i onih koji su izlazili na ulicu da posmatraju šta se dešava.
Da li je vojska u toj situaciji trebala i o tome da razmišlja?
Po meni činjenica je da je podruma bilo, naravno uslovi nisu bili bajni ali bože moj bilo je ratno stanje ali mnogi nisu hteli sići u tamo.
ja sam u vreme bombardovanja ziveo u bloku 44...ko je bio zna da su blokovi u nizu a kad se gleda prema jugu(prema gradu preko save) postoji jedan uzan deo uz reku koji je uz nasip i relativno je prazan, i dobro posumljen, sem naravno splavova...znaci u najgusce naseljenom delu beograda, uz liniju vode bila je rasporedjena pvo i pucali su cesto, ne bas svake noci ali kada su imali nalete NATOa sa tog pravca, pucali su, uglavnom pragama ali vidjali smo i raketna dejstva na manjim visinama...ja licno nisam bio, ali nize od blokova kad se krene uzvodno je galovica i sve to do jakova, sve je bilo puno pvo...kasnije je bila neka emisija i na rts-u, pravili su reportazu, onaj deki pantelic voditelj sa pinka je bio tu pozadinac, razvozio je opremu i hranu za posade na tom podrucju i pricao je bas o tome kako su se kretali i menjali pozicije zbog napada

a nijedan osvrt na zabranjene kasetne bombe..??
У питању је ауто пијаца. Људи су бежали и завлачили се под кола. Да ли причамо о касетним бомбама или складиштима? Да ли ти је пало на памет да не би требало баш све да износиш јавно?
Slazem se s tobom. 90% stvari je razotkriveno. Tajni odavno vise nema.Što se tiče tvog poslednjeg pitanja, koliko sam ja video pre neki dan kada sam prolazio takozvanom obilaznicom (a i sa googl eartha) to skladište o kom pričam i gde smo mi davali stražu je napušteno, ne postoje kontejneri gde je bila vojska, kupatilo, podoficir... Smatram da tu nema više tajni. Uostalom, ko je hteo ako nije do 2000. godine, saznao je u poslednjih 10 godina sve šta je hteo. Na žalost, teško da je Vojska Srbije sačuvala neku tajnu.