Истина о Сребреници

1) Da, ali nisu svi takvi bili, koji su streljani.

2) Naravno da je krupna optuzba, ali autor ovog teksta to i ne tvrdi da je bio genocid, naprotiv.
On tvrdi da je svejedno je li bio genocid. Naravno da nije svejedno jer se u tom djelu ogleda namjera da se svi muslimani na teritoriji RS fizički eliminišu ili dovedu u stanje nemogućnosti opstanka.
Razumješ?

Dodik: MUP će spriječiti hapšenja građana Srpske​

Založiću se da svaki građanin Srpske bude zaštićen, poruka je Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik (foto:atvbl.com) -

Milorad Dodik (foto:atvbl.com)
- Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju - rekao je Dodik.
Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.
- Policija Srpske je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani - šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati - izričit je Dodik.

On tvrdi da je svejedno je li bio genocid. Naravno da nije svejedno jer se u tom djelu ogleda namjera da se svi muslimani na teritoriji RS fizički eliminišu ili dovedu u stanje nemogućnosti opstanka.
Razumješ?
Nisi shvatio zasto je upotrebio "svejedno" (ako je upotrebio, da ne citam opet ceo tekst), a sto i ja ponekad kazem i ponavljam, svejedno je u smislu suocavanja naseg, sa sasmima sobom oko (moralne) grozote tog masakra, a ne u pravnom smislu.

Nisi shvatio zasto je upotrebio "svejedno" (ako je upotrebio, da ne citam opet ceo tekst), a sto i ja ponekad kazem i ponavljam, svejedno je u smislu suocavanja naseg, sa sasmima sobom, a ne u pravnom smislu.
Nije problem da se mi suočimo sa samima sobom, ako je Ratko Mladić kriv za smrt i jednog čovjeka neka odgovara!
Niko nije protiv toga ali uvećavati žrtve na jednoj strani a ne procesuirati odgovorne ma drugoj stvara onaj otpor i kontraproduktivno je.

Nije problem da se mi suočimo sa samima sobom, ako je Ratko Mladić kriv za smrt i jednog čovjeka neka odgovara!
Niko nije protiv toga ali uvećavati žrtve na jednoj strani a ne procesuirati odgovorne ma drugoj stvara onaj otpor i kontraproduktivno je.
Mozda je Ratku Mladicu i namesteno, ali tacno, neko mora da odgovara, a on makar zasto nije procesuirao one koji su cinili te zlocine.

Ali nadalje oko ove druge recenice, to je ono sto pisem cesto a sto si ti onomad "docekao na noz" sasvim bespotrebno i meni nejasno zasto, a to je da je kriv Hag sto nije objektivan, odnosno sto je pristrasan i tu se nista ne moze vise.

Mozda je Ratku Mladicu i namesteno, ali tacno, neko mora da odgovara, a on makar zasto nije procesuirao one koji su cinili te zlocine.

Ali nadalje oko ove druge recenice, to je ono sto pisem cesto a sto si ti onomad "docekao na noz" sasvim bespotrebno i meni nejasno zasto, a to je da je kriv Hag sto nije objektivan, odnosno sto je pristrasan i tu se nista ne moze vise.
Ovo je veoma osjetljiva tema, razumjećeš da ja ostrašćeno gledam na nju. Što opet mene ne sprečava da podastrem i argumente.

Zato jer ideja da su strane službe napakirale Srbima zločin u Srenrenici teoroja zavjere u razini ravnozemljaša.
Time se vole baviti budalaši.
Ne možeš to ti ocjeniti. U tako ozbiljnom procesu istražitelji moraju sve navode direktnih učesnika ispitati.

Imaš li ikakvo razumno objašnjenje zašto istražitelji nisu ispitali navode srebreničkog ratnog komandanta?

Nemam, a imaš li ti?
Nemam. To je veoma važno pitanje i baca novo svjetlo na cijeli događaj.

Pazi, usred Sarajeva čovjek optužuje Klintona i Izetbegovića da su znali da se sprema odmazda drinskog korpusa. A ne samo da nisu učinili ništa već su čak priželjkivali i nudili takav ishod. Što ih čini saučesnicima pa čak i saizvršiocima.

Pazi, usred Sarajeva čovjek optužuje Klintona i Izetbegovića da su znali da se sprema odmazda drinskog korpusa. A ne samo da nisu učinili ništa već su čak priželjkivali i nudili takav ishod. Što ih čini saučesnicima pa čak i saizvršiocima.
To nema veze sa namjerom da se zločin planski počini.

ЦЕНЗУРИСАНИ снимак: генерал РАТКО МЛАДИЋ​

Novo svjetlo na događaj, ha?
Napakovali vam?
Imam prijedlog: drugi put nemoj ubijati zarobljenike pa da vidimo kako će vam pakovati

Ne pitam te ništa o Srbima, do njih ćemo doći kasnije.

Pitanje je zašto nisu istražene tvrdnje srebreničkog muslimanskog komandanta.

Imaš li ti kakav smislen odgovor?
Šta ti imaš uopće pitati.
Postoje žrtve, postoje zločinci.

Hipotetski da je zapad djelovao na vrijeme ne bi se desilo 90%
svih zločina bez obzira na strane u sukobu.
Jesu li oni možda krivi??

Novo svjetlo na događaj, ha?
Napakovali vam?
Imam prijedlog: drugi put nemoj ubijati zarobljenike pa da vidimo kako će vam pakovati
Imaš li ti odgovor na pitanje zašto nisu istraženi navodi muslimanskog komandanta ili ne?

Pitam vas već nekoliko puta i nikako da odgovorite!

Ako je tvoj odgovor "ne znam" onda se moramo zapitati drugu stvar.

Ako su tako krupne stvari neistražene onda znači da ni cijeli događaj nije potpuno rasvjetljen.

Slažeš li se?

Šta ti imaš uopće pitati.
Postoje žrtve, postoje zločinci.

Hipotetski da je zapad djelovao na vrijeme ne bi se desilo 90%
svih zločina bez obzira na strane u sukobu.
Jesu li oni možda krivi??
Imam pravo da pitam, ako ne znaš odgovori da ne znaš.

Dakle, zašto su tako teške optužbe muslimanskog komandanta iz Srebrenice, kojima je rizikovao sopstveni život, neistražene?!

Nemoj da vrdaš, znaš ili ne znaš.

Back