Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 72.443
Obrati paznju na poklon zlatna casa diplomati
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti to onako iz "čistog razuma"?neko ovde zapisa jer ja bih rekao zamlati..o nekakvih 10 hiljada teshkih oklopnika- garde kod Turaka krajem XIV pocetkom XV veka..toliko nisu tad imale sve evropske drzave toga doba da se zajedno okupe..ja bih tu pricu nazvao bajka o troglavoj azdaji..
U pravu ste. Mozda je problem u tome sto niko ne zastupa interese naroda. Naše elite sooro da nema. Političke i to sto je bilo uništio kom. sistem, a ovo danas je dno, ide se prema uništenju. Intelektualaca ima nešto, većina samo glume, akademici ne postoje, samo uzimaju, nista ne daju. Ekonomska elita tanka, sportska isto, crkvena malo bolja.Реално, "народ" је и пре Турака, и са Турцима, и после Турака лоше живео. "Народ" и сад лоше живи. Извините што спамујем. Волим да вас читам!
То је било у почетку тако нормално јер је Оливера била мајка Султанија будућих султана Рума међутим мењали су се односи са генреацијама од обнове пећке патријаршије до ћеле куле.Interesantno je da se još uvek zvanično ne objašnjava odnos Srba i Turaka u srednjem veku. Pre i posle kosovske borbe, da budem precizniji.
Čitam strane izvore, recimo Laonika Halkokondila koji u nekoliko navrata piše koliko su Turci (Bajazit posebno), cenili Srbe. Za nas kaže da su bili elitna garda kojoj je Bajazit neizmerno verovao i koji su se pokazali u svakoj bitci. Srbi su imali povlašćeni položaj i glupo je da mi stvaramo sliku o tom periodu na osnovu pristrasnih deseteraca slepih guslara.
Odakle li se ti javljas.Turki su bili azijski nomadski narod, i imali svoja pravila i religiju. I naravjo da su ta pravila nametali pokorenim narodima. Mi smo hili niza rasa,sluge, raja sto znači stoka.Da nije njih bilo, mi bi bili na visem stupnju razvoja, mozda slicniji vojvođanima. Nesloga je nas nwjveci problem. Ima pravo narodni pesnik, velikaši, proklete im duše....
I to cepanje i svađa traje i dan danas. Treba raditi na stvaranju normalnije drzave,čimpre , jer vreme nije na nasoj strani.
Rusija.Odakle li se ti javljas.
jel znas ko je bio Pavlr Bakic? Jrel znas da je vise od pola Hujadijeve vojske cinilo srpsko stnovnistvo i vlasttelincici.Gledam malo ovaj popis ratova i nekih važnijih bitaka između europskih država i Osmanlija pa mi upalo u oko kako su Srbi(ili neke srpske države) u par navrata sudjelovali na strani muslimana i to protiv "cile krštene Europe". Dok smo mi u to vrime sudjelivali u desecima ratova i bitaka s Osmanlijama van granica Hr., da ne govorim koliko je krvi proliveno u stogodišnjem ratu s njima na tlu Hrvatske. A onda neki danas imaju obraza izrugivat tadašnji status Hrvatske koja je bila "samo" dio Ugarskog kraljevstva i nije imala svoju samostalnost dok su oni s Osmanlijama harali i ubijali po Europi svoju dojučerašnju braću po vjeri. Svašta..
Popis ratova i bitaka u Osmanskom carstvu
Battle of Nicopolis
Ottoman Interregnum
Battle of Tripolje
Hungarian–Ottoman Wars
Battle of Rovine
A ko su bili Stefan Lazarević, Đurađ Branković, Marko Mrnjavčević, Konstantin Dejanović, andrijaš Mrnjčević i Konstantin Balšić? Ako ti nisu poznata imena imaš ih na popisu lidera srpske vojske na Osmanskoj strani u onim gore nevedenim bitkama.jel znas ko je bio Pavlr Bakic? Jrel znas da je vise od pola Hujadijeve vojske cinilo srpsko stnovnistvo i vlasttelincici.
Ti se decko van svakog istorijosk konteksta, zato je zamorno razgovarati sa tobom.
Hrvoje Hrvatinic je odgovoran za pad Bosne. Sto se ostalih Hrvata tice vi ste bili na nivou nekakve grupice bitne od prilike kao danas Rusini u Srbiji.
Očigledno da nije baš cijela. Čim se jedna hrišćanska država bori baš protiv njih.Cila krštena Europa na jednoj strani Turci i poturice na drugoj,