Isterivanje pravde na forumu

Pominjao sam prije da mnogi ljudi koriste forum kao izduvni ventil,
moderatori su tu da srede stvar ako se pretjera.

I ja sam koristio forum u ove svrhe ne bih bio iskren da kažem da nisam,
ali to je bilo na temu protesta u Bosni onomad i političke situacije u regionu,
nakuckao sam se ko daktilografkinja za tri radna dana, da bi mi za tri minuta obrisali tu temu...
ali opet bacio sam svoju misao u etar i osjetio sam olakšanje i setisfekšn.

Meni je okej u suštini, lakše će biti toj osobi ako to podijeli sa ostalima šta je muči,
ako nije u pravu dobiće pomoć ili kritiku tuđih mišljenja koja su možda ispravnija,
kao hira na onoj svojoj temi... ;]

i temama, i bunt-postovima
recimo da nam je učinjena nepravda od strane šefova, ili smo ozlojeđeni na nekog člana foruma
koji nam je 'stao na žulj'

traženje pravde radi odbrane svog forumaškog integriteta

Rekla bih bas obrnuto, forumi i internet uopste (tzv. drustvene mreze) samo otupjuju ostricu bunta koji je "zdrav" ili pozeljan u RL, umesto toga desi se da se ovde "preganjamo" sa nekim forumasem ili modom, a da zapravo to sluzi kao "izduvni ventil" za mnog vaznije stvari u zivotu....sutra pred svojim sefom opet i opet "senimo" i spustamo glavu. Tome naravno ne sluzi samo internet preko tih drustvenih mreza, ti uveliko igra ulogu i televizija iu tzv. anesteziranju" pozitivnih i negativnih ljudskih reakcija koje su uobicajene"ljudske"i , lose se proglasava za dobro, neispravno za ispravno, neukusno za ukusno i pozeljno, tako da sve to cini da pomalo "sludi" coveka da se fokusira na nebitne, a ne bitne stvari u zivotu. Sad, sta je tu je, ali to treba imati na umu prilikom "isterivanja pravde na forumu" jer iako je i ona ljudska, kudikamo je benignija i nevaznija reakcija nego isterivanje pravde tamo gde treba - u stvarnom zivotu (pri tome ne mislim na suludo i besciljno isterivanje pravde, kao ovde samo za sebe i samo po sebi, vec na sustinsko unapredjenje drustva kroz razne gradjanske inicijative, medjutim, internet, zacudio, vise udaljava, na dugorocni rok gledano,nego sto zblizava ljude i tu je njegova "zamka".

"Bunt u malom" na forumu neretko zamenjuje onaj pravi, licnii bunt makar i prtoiv ruznih navika u zivotu, makar i na mikroplanu u okviru skupstine stanara, a da ne pisem o necem vaznijem. Tako da to treba imati na umu i ne upadati u tu "klopku" a zapostavljati ono vaznije. Lepo jepobuniti se na forumu ako neko ide protiv pravila (pravilnika) ali je jos lepse pobuniti se protiv nehumanog postupanja komsije prema zeni primera radi, ali mi na to okrecemo glave i pravimo se da nas ne zanima pod izgovorom "ne mesaj se u tudja posla" ili "sta to mene briga".

Poslednja izmena:
Pa zapravo je forum za zabavu i poneku laganu i pametnu diskusiju, zapravo kad kako nekad mi se ozbiljno prica, nekad uopste ne. Ja ga tako shvatam. E sad, ima i te kako nelogicnosti i nepravde i to kvari sto diskusije sto zabavu iz tog razloga protestujem i ja ponekad tj. cesto. Ali kazem, nije u tome stvar, vec da se ne zaboravi da postoje mnogo vaznije stvari u zivotu gde je taj bunt i osecanje za pravdu bitno.

imam podeljeno mišljenje o ovom pitanju

i treba i ne treba

prvo pomislim: ako sam već ovde, zašto da ne, ovo je zajednica, virtualna doduše ali je zajednica, sistem
i postoje prava kakva-takva
ona na drugu stranu kad pogledam, kažem sebi: ma zar su virtualna prava vredna, zar zaslužuju da se troši vreme i energija
a da se zapostavi reala ili pak da se toj virtuali da veći značaj

i onda nastane dilema : ima li svrhe ili ne, ima li smisla boriti se za nešto što nestane kada se ugasi računar
'mali ljudi iz radija' utihnu i ostane samo realnost...do sledećeg uključivanja...
reala i virtuala u tim trenucima dolaze u sukob

Pa dobro, postoji pravilnik, a postoje i zakoni (pravila) o ponasanju tj.pisanju na internetu uopste. U tom smislu ni ovde (ne mislim samo na forum) nije bas sve dozvoljeno, kao ni u zivotu.

овде је заиста излишно да се било ко позива на правилник, јер га сами креатори не поштују. а за модове, ове мале (част изузецима) властодршце је ово рај, неко нема ту малу моћ у стварном животу па му је ово овде идеално.
човек је друштвено биће и жели наравно друштво, ово је модерно дружење и постаје или је сасвим нормално (прати ток времена).
правду као и у стварном свету неће нико исправити јер свако има своју правду, само онај који има топуз његова је задња.
шиљокурани (на форуму, тј ми обични) можемо да бирамо. или подје6авај "власт" или цркни од муке, треће нема. ретки су овде од нас тридесетак корисника који желе нешто озбиљно да виде јер је то врло ретко а и ако има то је у неком ћошку где се једва може видети.
што се тиче релације шиљокуран-шиљокуран тек ту нема шта да се прича, јер та прича је бесконачна...:D

Koliko ima uopšte smisla dizati revolucije zbog foruma ?

Da li je vredno truda, uloženog vremena i energije ?

Zbog čega ?

Pitanje je generalno, važi i za ostale forume.

Nema nekog smisla. Ima tu nekih koji provociraju , napadaju, vredjaju , a i onih koji se u pocetku kao brane , isteruju neku "pravdu " pa u vecini slucajeva postanu isti kao i ovi prvi ako ne i gori. Bas ono "Udario tuk na luk" , leti perje na sve strane .

Nema nekog smisla. Ima tu nekih koji provociraju , napadaju, vredjaju , a i onih koji se u pocetku kao brane , isteruju neku "pravdu " pa u vecini slucajeva postanu isti kao i ovi prvi ako ne i gori. Bas ono "Udario tuk na luk" , leti perje na sve strane .

i to je jedno od zanimljivih pitanja, šta je smisao, kako ga kategorizujemo
prema potrebama ili smislu samom po sebi ?

misliš li da je politika glavni krivac ?

ne nazhalost
glavni krivac je nepostojanje reciprociteta...
ne samo ovde na forumu vec i u zhivotu...
koliko ustashkih proizvoda ima po radnjama,
koliko pevaljki i pevacha dolaze, i rashirenih ruku ih dochekuju,
reklama - letujte tamo gde su vam ochevi ratovali..?
koliko hrvatskih firmi posluje u Srbiji?
dakle, forum je samo josh jedno od mesta gde se "trenira" tolerancija prema njima,
ali i netolerancija prema nama...
kad kazhem nama, mislim na sve nas koji NE kupujemo hrvatske proizvode,
necemo da letujemo na "njihovom" primorju, ne slushamo njihove pevaljke,
ne zanima nas nishta shto dolazi iz zemlje koja je pochinila najstrashnije zlochine prema nashem narodu...
a ti sad reci kako sam ja zatucan, zaostao, shovinista, srbochetnik...hebe mi se...
moj deda je bio u ustashkom zarobljenishtvu, njegova sestra u Jasenovcu,
familija mi je pretrpela najgora razaranja i maltretiranja od njih,
i niko o njima ne treba nishta da mi pricha...
imaju svoje forume, pa nek tamo velichaju svoju ustashiju do mile volje...
ja na njihove forume ne idem, i oni mi ovde ne trebaju...
chast izuzecima, onima koji se tako ne ponashaju i nemaju nishta sa time,
ali tih izuzetaka je malo, i vecinom su zhene...

Poslednja izmena:
ne nazhalost
glavni krivac je nepostojanje reciprociteta...
ne samo ovde na forumu vec i u zhivotu...
koliko ustashkih proizvoda ima po radnjama,
koliko pevaljki i pevacha dolaze, i rashirenih ruku ih dochekuju,
reklama - letujte tamo gde su vam ochevi ratovali..?
koliko hrvatskih firmi posluje u Srbiji?
dakle, forum je samo josh jedno od mesta gde se "trenira" tolerancija prema njima,
ali i netolerancija prema nama...
kad kazhem nama, mislim na sve nas koji NE kupujemo hrvatske proizvode,
necemo da letujemo na "njihovom" primorju, ne slushamo njihove pevaljke,
ne zanima nas nishta shto dolazi iz zemlje koja je pochinila najstrashnije zlochine prema nashem narodu...
a ti sad reci kako sam ja zatucan, zaostao, shovinista, srbochetnik...hebe mi se...
moj deda je bio u ustashkom zarobljenishtvu, njegova sestra u Jasenovcu,
familija mi je pretrpela najgora razaranja i maltretiranja od njih,
i niko o njima ne treba nishta da mi pricha...
imaju svoje forume, pa nek tamo velichaju svoju ustashiju do mile volje...
ja na njihove forume ne idem, i oni mi ovde ne trebaju...
chast izuzecima, onima koji se tako ne ponashaju i nemaju nishta sa time,
ali tih izuzetaka je malo, i vecinom su zhene...

kakvu ulogu bi forum trebao imati u kontekstu ovakvih aspekata događaja iz navedenog ?
bolji balans ?

Koliko ima uopšte smisla dizati revolucije zbog foruma ?

Da li je vredno truda, uloženog vremena i energije ?

Zbog čega ?

Pitanje je generalno, važi i za ostale forume.

Nije vredno, ali zna da bude zanimljivo.

- - - - - - - - - -

nemam pojma...
a i bolje da ne pricham dalje, banovace me...
zbog "ometanja rada foruma" ili slichnih sr anja...
vec se deshavalo...

Isti slucaj.

Back