Hvala ti Dr
Bila sam kod "svog" alergologa i truba!...
Ispljuvao me sto sam isla na Torlak :shock: onda mi je rekao: "Pa, dobro.." nikakav savet nisam dobila, nikakvo uputstvo sta dalje, svaki razgovor sa njim je izvlacenje kljestima rec po rec... Insistirala sam da se urade kozne probe (na Torlaku su mi rekli za jednu od analiza da je grupna i da je neophodno uraditi kozne probe da bi se zapravo otkrilo koja od tih namirnica je za izbegavanje...) nije hteo, onda mi je odrzao predavanje da je to glupost :shock: i da to ne treba da se radi...
Ko je ovde lud?
Inace, svaki put kada odem kod njega salje me na snimanje pluca i spirometriju... Sada sam odradila spirometriju a pluca i da sam htela nisam mogla da snimim jer je radiolog ispunila kvotu za taj dan. Inace, to je popodnevna smena i sve se to desavalo oko 15h...
Da ne spominjem da sam dosla u ordinaciju u 12.30 (pola sata pre pocetka smene), da su krenuli da primaju u tek 13.45 i da sam ja, iako dosla medju prvima stigla na red oko 15.00...
Naravno, primali su preko reda, licno sam protestvovala kod sestre (sa jos jednom starijom gospodjom koja je btw dosla prva) i znate kako mi se sestra obratila? Rekla je, kao da sam joj neka drugarica : "Kazi!" I na to sam odreagovala i tek tada dobila kakvu-takvu paznju. Ma, paznju!... tek tada me je pogledala u oci prvi put... naravno, krenula je povisenim tonom da mi objasnjava kako ona nema veze sa redosledom (a proziva, inace).
Posto je verovatno ovaj razgovor cuo i doktor, kasnije dok sam bila u ordinaciji, umesto da mi da sto vise informacija o bolesti, terapiji i sl. poceo je da mi se zali na pacijente i da mi prepricava kakve ima telefonske pozive... :shock:
Ja ne mogu da zamislim da se (na svom radnom mestu) bilo kome ko dolazi van moje firme obratim na Ti, a kamoli da se zalim :shock: na druge stranke... pa, to spada u domen kulturnog ponasanja. Da, svi sa kojima se ja susrecem na poslu nisu uopste "svileni", a zbog toga sto resavaju zaista zivotne probleme znaju da budu jako nervozni, a casti mi (

ovo da malo o'ladim temu) ima ih i ludih...
Dr, tebi stvarno hvala na svim odgovorima koji si davala na ovoj temi (a i na drugima), dragoceni su...
Osecam se bas frustrirano :? Nemam vremena da sedim po cekaonicama pola dana (inace sam uzela slobodan dan da bih otisla na taj pregled - vidis koliko mi je trebalo vremena od oktobra - Torlak do sredine februara) i da gledam kako neki ulaze preko reda.
Cak sam se setila WW i njenih prica o zalbama - kome u ovom slucaju da se zalim? Dezurnom pravniku kome se radno vreme zavrsava u 14.00?
Da se zalim direktoru klinike?
Uzasava me sto neku mladju zenu treba ja da ucim da se strankama persira, da nismo mi krompiri nego ljudi, da, na kraju krajeva ja placam njenu platu, i ne treba ja nju da ljubim u dupe vec ona mene... I grande uzasnuce je to sto moram primitivno da se borim protiv primitivaca-drugo se ne razume...