Ismejavanje fizičkog izgleda

LastDay

Aktivan član
Poruka
1.776
Većina ljudi nosi u sebi onu groznu potrebu da kritikuje ili ismejava nečiji fizički izgled.
Inspiracija za ovu temu mi je došla zbog druge teme,otvorene danas za ismevanje gojaznih osoba.
Osobe koje su ismevane ili osuđivane će vrlo dobro znati o čemu pišem.
Mnogi od njih ni sami ne žele da izgledaju kako izgledaju.
Za neke promene su potrebni i hirurški zahvati ili operacije .
Ali da se držim nekih stvari koje nemaju veze sa noževima.

Ismevati nekoga zbog garderobe.Možda taj neko voli to što je obukao i dobro se oseća u tome.Ne tera on nas da i mi to obučemo .
A možda nema šta drugo da obuče, možda se i njemu samom gadi ta odeća, ali eto, šta će -nema.

Ismevati nekoga zbog kilograma.Nije zdravo biti ni predebeo ni premršav, to svi znamo.No, taj ko je predebeo možda ne želi da nosi kilograme viška i radi na tome, što mi ne možemo znati.Ali ko god je imao posla sa tim zna da to ide sporo.Dalje, možda su u pitanju neki zdravstveni problemi.I na kraju, možda ta osoba baš hoće da bude debela, eto , lepo joj je tako.Neko koga će većina nazvati anoreksičnim verovatno ima sličnu priču.

Zadržaću se na ovome.Postoji još mnogo,mnogo toga.(Od dlakavih majmuna do krivonogih štakara)
Znam zašto većina osoba mora da ismejava, omalovažava, kritikuje.Zato što su plitki ,zli,kvarni i još mnogo osobina bi tu moglo da se doda, ali staću.

*živi i pusti druge da žive.Kako žele.Kako mogu.Kako moraju.

Ismevati nekoga zbog kilograma.Nije zdravo biti ni predebeo ni premršav, to svi znamo.No, taj ko je predebeo možda ne želi da nosi kilograme viška i radi na tome, što mi ne možemo znati.Ali ko god je imao posla sa tim zna da to ide sporo.Dalje, možda su u pitanju neki zdravstveni problemi

https://academic.oup.com/advances/article/10/1/19/5205898
Lycopene and Metabolic Syndrome: A Systematic Review of the Literature

1685620078189.jpeg

David-marble-sculpture-Michelangelo-Accademia-Florence.jpg

link inspirativne teme je ovaj.
Ali ja u svojoj temi mislim i na realan život, na ljude oko sebe.

https://forum.krstarica.com/threads...-bila-super-riba-a-ona-radi-kao-model.975093/

A tab ... pa znas ga sve za.klik :D
Provocira posto mu je Venera u konjukciji sa podrumom pa u nedoatatku sexa otvara teme za neku decu.
Cuj, ona preslatka buca, da je ismevaju. Pa plitki i povrsni ljudi. Sa takvima se ne druzim :)
Pa preko ekrana samo i mogu ... nista novo, nazalost

zato sto nije lepo osuditi nesto bez dokaza..izneti samo misljenje u kome se neko napada da nekog ismeva je ruzno ako to nije potkrepljeno konkretnim postovima u kome se to i radi.
ljudi vole da tumace razne stvari na razne nacine i to je ok..njihovo pravo, ali onda kad se susretnu da pokazu da je njihovo misljenje sa pokricem cesto dolazi do problema jer i sami ne nalaze razloge kojim potvrdjuju svoje misljenje...

daj link :)
Ja skoro nisam cuo da neko 20+ god ide i ismeva druge ljude...
Baš me čudi!?
Skloni smo davanju nadimaka po fizičkom izgledu, ako ne direktno daju indirekno.Čula sam u komunikaciji među prijateljima koji su, gle čuda, 'prijatelji' sa nosiocem nadimka.

Otprike ovako:
Mršava žena - roda, čaplja
Krupna žena - debela, prasica...
Izraženiji nos - nosonja
Veće ili nepravilne uši - klempo, Dambo
Čovek koji nosi naočare je ' Onaj ćoro'...

I karakterne osobine dobijaju nadimke; smotanko, luftika, drkadžija...

Kreatori nadimaka su najljubazniji u komunikaciji sa nosiocem nadimka.
;)

zato sto nije lepo osuditi nesto bez dokaza..izneti samo misljenje u kome se neko napada da nekog ismeva je ruzno ako to nije potkrepljeno konkretnim postovima u kome se to i radi.
ljudi vole da tumace razne stvari na razne nacine i to je ok..njihovo pravo, ali onda kad se susretnu da pokazu da je njihovo misljenje sa pokricem cesto dolazi do problema jer i sami ne nalaze razloge kojim potvrdjuju svoje misljenje...
https://forum.krstarica.com/threads...iba-a-ona-radi-kao-model.975093/post-47097285

Брате, у првом посту иза уводног написао си „или јој је то само разлог да се тови“, или нешто у том фазону. А пошто сви знамо да ни тебе, ни мене, нити било кога не занима стварно физички изглед неке потпуно нам непознате особе са интернета, па да смо сада као забринути за њено здравље, онда шта остаје као једина могућност? Шта је уопште поента теме?

Брате, у првом посту иза уводног написао си „или јој је то само разлог да се тови“, или нешто у том фазону. А пошто сви знамо да ни тебе, ни мене, нити било кога не занима стварно физички изглед неке потпуно нам непознате особе са интернета, па да смо сада као забринути за њено здравље, онда шта остаје као једина могућност? Шта је уопште поента теме?
Poenta teme je -ismejavanje gojaznih.

i sta je ovde uvredljivo?
savet sta treba da radi...

izvini ali zasto bi bilo uvredljivo reci nekome ko je bucmast da treba da poradi na tome i da vezba?

ti zaboravljas sustinu celog posta koji sam kopirao

promocija debljine... zasto se to radi?

zasto je promocija debljine ok, ali zasto sa druge strane reci da to nije ok ako naravno nije iz zdravstvenih razloga nije u redu?

e ovo je za pravu filozofsku raspravu

Back