Susan Sto Helit
Poznat
- Poruka
- 8.713
Ako ne ume ni znanje da primeni na drugima.... Da, o tome se radi.Pa ne delite isti nervni sistem. Njegov kapacitet je njegov, tvoj je tvoj.
Ako ne ume ni znanje da primeni na drugima, to je vec druga prica, i ne treba da se bavi terapijom. Ali cest je slucaj da bas oni koji su sami u problemu umeju da pomognu drugima. To se zove wounded healer.
Ja sam fenomenalne savete davala kad mi je bilo lose. Jer sam osecala sve, do tancina, svaciju bol, i znala tacno sta da kazem da osobi bude bolje, ali za sebe nisam uspevala, jer niko nije zeleo da sedne sa mnom uz moju bol, a tesko je prilicno da sedis sam sa sobom.
Sada kada mi je dobro, mnogo se manje investiram, pa i dajem daleko povrsnije savete.
S ostatkom tvog posta se apsolutno slažem, jer sam istu školu prošla na svojoj rođenoj koži. Crveni krst. Mda. Da sam sebi umela davat savete ko drugima, gde bi mi kraj bio. I to nije usta moja hvalite me (izvini što pominjem, jer ti razumeš, ali zbog drugih) to je totalna, glupava i krajnje ridikulna istina.