Iskustvo sa psihoterapetima i psihijatrima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne delite isti nervni sistem. Njegov kapacitet je njegov, tvoj je tvoj.

Ako ne ume ni znanje da primeni na drugima, to je vec druga prica, i ne treba da se bavi terapijom. Ali cest je slucaj da bas oni koji su sami u problemu umeju da pomognu drugima. To se zove wounded healer.

Ja sam fenomenalne savete davala kad mi je bilo lose. Jer sam osecala sve, do tancina, svaciju bol, i znala tacno sta da kazem da osobi bude bolje, ali za sebe nisam uspevala, jer niko nije zeleo da sedne sa mnom uz moju bol, a tesko je prilicno da sedis sam sa sobom.

Sada kada mi je dobro, mnogo se manje investiram, pa i dajem daleko povrsnije savete.
Ako ne ume ni znanje da primeni na drugima.... Da, o tome se radi.

S ostatkom tvog posta se apsolutno slažem, jer sam istu školu prošla na svojoj rođenoj koži. Crveni krst. Mda. Da sam sebi umela davat savete ko drugima, gde bi mi kraj bio. I to nije usta moja hvalite me (izvini što pominjem, jer ti razumeš, ali zbog drugih) to je totalna, glupava i krajnje ridikulna istina.

Idi ti gde te volja :mrgreen:

Moje prethodne primedbe u vezi tebe nisu se ticale tebe kao tebe, već tvojih načina. Načina kako govoriš, da budem jasna. Obzirom da - usprkos relativno mladom nicku, nisam od juče ovde, znam te odavno, i nisi se promenio. Tvoji načini se savršeno uklapaju na pdf filoSofija, ovde mi štrče. To ne znači da nemaš šta da kažeš, niti da nisi u stanju reći to pametno, ali meni se prosto ne sviđa. Što se tebe ne bi trebalo ticati, jer je u pitanju samo moje mišljenje. Svako ima svoje preferencije, a moje su da su ljudima rečenice standardne, između ostalog.
...necemo nazad a da bi kompetenciju odredjivali
ne bih...
:hvala:
ovo Ovdje je Psihologija
a koliko ima Karaktera
toliko ima i gledanja
jer Psihologija jest Nauka
ali sasvim mlada i dozvoljava pravo na misljenje
kod Nauka nema , po mom misljenju i sl. ,
Psihologija podrazumijeva dvije vrste i gledanja i komentara,
misljenje o necemo,
1. na osnovu svog poznavanja i obavijestenosti...
2. na osnovu dozivljenog a moze laicki ili strucno...oboje relevantno...
Tako je moje misljenje
i nikad nije obojeno niti podlijeze autoritetu ili sezonstvu...
...

Moram da se ne složim.

Kako možete verovati terapeutu da radi s vama, ako nije umeo sa sobom? Razumem emocionalne blokade, ali ti bi ljudi trebal prolaziti rigorozne vežbe da se izleče od takvih svari. To je kao da mi kažete verovaću doktoru da ne trebam da pušim, mada me on dočekao s cigarom u ruci. Ja mogu da razumem znanje koje neko ima, i ne želi da ga primeni na sebi, ali, šta ako on to i ne može? Šta ako osoba nije u stanju primeniti znanje, ni na sebi ni na drugome? O tome je tema.
...malo psiho_terapeuta ili psihologa , psihijatara, psihoanaliticara ,
znam
a da su kuci uspjesni
ukljucujuci sebe...
Kad ih na putu sretes odmah vidis osobu koja ni sebi ne pripada,
ili mozda sebe smatraju za terminatore...
No,-narod kaze,
u majstora /stolara/ kuca bez vrata...

...malo psiho_terapeuta ili psihologa , psihijatara, psihoanaliticara ,
znam
a da su kuci uspjesni
ukljucujuci sebe...
Kad ih na putu sretes odmah vidis osobu koja ni sebi ne pripada,
ili mozda sebe smatraju za terminatore...
No,-narod kaze,
u majstora /stolara/ kuca bez vrata...
Kod takvog majstora ja ne bih naručivala vrata, al svakom svoje.

Ajte molim vas okanite se muških i ženskih mozgova, osim ako imate argumente da, u slučaju, oba valja drukče lečiti.
nema veze sa mozgovima vec sa psihologijom ...ne lece se psiho poremecaji lekovima vec poniranjem u dusu...a dusa muskarca i zene nikad ne moze biti ista...

Poslednja izmena:
Hahaha, nema potrebe, ocigledno (je) da smo se skontale, ono pre neki dan
:)
Nema veze sa temom ali @Eurus, sa nekim se jednostavno povežeš i razumeš ili ne.
Juče sam ti šaljivo odgovorila na tvoj post "kako bi nas dve mogle biti prijateljice samo da ja vidim kroz trol, bla, bla", vidi, ja ovde nisam došla da tražim prijatelje- ali eto dešava se da se moj mentalni sklop poklopi sa nekim, na primer sa Susan :)
Što se tebe tiče, prvo mi nije jasno da neko od nekog zahteva prijateljstvo, drugo hajde više reći ću ti zasto toliko bezimod tebe- šalješ mi u inboxu opomene sa kim ne bi trebalo da komuniciram- ko ti misliš da si?! Sve i da si u pravu, ja iz života izbacujem onog ko me ucjenjuje da biram, pa makar izabrala pogrešnu stranu.
Drugo- ne znam šta pokusavaš sa ovim pretvaranjem u poslednje vreme i predstavljanjem sebe kao "ma dobrica sam ja", evo ovde sam prvi put imala sa nečim da se složim ali sam ujedno htela i da "zakopam ratnu sekiru".
Znači, sve je ovo zbog inboxa, zato sam takva prema tebi.
Više neću biti ni "ovakva ni onakva", stvarno me umaraš i preskakaću te ubuduće.

Nema veze sa temom ali @Eurus, sa nekim se jednostavno povežeš i razumeš ili ne.
Juče sam ti šaljivo odgovorila na tvoj post "kako bi nas dve mogle biti prijateljice samo da ja vidim kroz trol, bla, bla", vidi, ja ovde nisam došla da tražim prijatelje- ali eto dešava se da se moj mentalni sklop poklopi sa nekim, na primer sa Susan :)
Što se tebe tiče, prvo mi nije jasno da neko od nekog zahteva prijateljstvo, drugo hajde više reći ću ti zasto toliko bezimod tebe- šalješ mi u inboxu opomene sa kim ne bi trebalo da komuniciram- ko ti misliš da si?! Sve i da si u pravu, ja iz života izbacujem onog ko me ucjenjuje da biram, pa makar izabrala pogrešnu stranu.
Drugo- ne znam šta pokusavaš sa ovim pretvaranjem u poslednje vreme i predstavljanjem sebe kao "ma dobrica sam ja", evo ovde sam prvi put imala sa nečim da se složim ali sam ujedno htela i da "zakopam ratnu sekiru".
Više neću biti ni "ovakva ni onakva", stvarno me umaraš i preskakaću te ubuduće.
Prvo nemam veze s eu, ili kako je/njega več zovete. Nemam autoritet ovde, ko ni u životi.

Drugo, ništa ti nisam slala pp, meni su pp zaključane. Nemam blage veze o čemu pričaš. Nikad s tobom nisam vodila privatniu prepisku, ko što nisam vodila ni sa kim. O čemu se radi? Ponajmanje bih ikome govorila kako da živi, sve i da su mi pp otključane. Šta je tebi?

@M4j4

Ja, devojko, nemam pojma šta se sa tobom dešava. Apsolutno ništa ti ne pišem ovde, ali apsolutno ništa, ti za to vreme promeniš dva načina ophođenja, i tako iz dana u dan, sa teme na temu, sa podforuma na podforum. Poslednji put sam pre par nedelja pisala privatno da te zamolim da se ne svađaš javno, jer ne želim da se svađam. I ne želim.

I ni promil me ne interesuje da se "predstavim kao dobrica", diskutujem o psihoterapiji jer me zanima.

Prvo nemam veze s eu, ili kako je/njega več zovete. Nemam autoritet ovde, ko ni u životi.

Drugo, ništa ti nisam slala pp, meni su pp zaključane. Nemam blage veze o čemu pričaš. Nikad s tobom nisam vodila privatniu prepisku, ko što nisam vodila ni sa kim. O čemu se radi? Ponajmanje bih ikome govorila kako da živi, sve i da su mi pp otključane. Šta je tebi?
Odnosilo se na Eurus, njoj rekoh.

Jel ti rekla da ne pricas sa mnom buaxaxa

• Podržavam
Reactions: DUH
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back