Iskustva sa bankama u Srbiji

ja sam u volksbank, i mogu reci da su sluzbenici ljubazni, da plata odmah prodje (dok sam bila u komercijalnoj banci, plata mi je uvek prolazila dan kasnije nego ostatku kolektiva) Sad, sto se losih strana tice: nemaju cekove a na dozvoljeni minus se ceka 6 meseci kod zadnjeg poslodavca. I sad ja, iako mi plata uredno prelazi preko njihovog racuna 10 meseci, moram da cekam jos 3 meseca za taj minus, jer sam menjala radno mesto, pa zato i razmisljam da promenim banku. Aj taj minus, nema veze, al cekovi mi nekad stvarno trebaju
edit: ako neko zna neku banku da ima povoljne uslove sto se toga tice nek javne, a sto se mesecnog odrzavanja tice, nije mi vazno koliko kosta (ljubazno osoblje se podrazumeva)

Najgora banka je AIK. Posle tri neuspešna odlaska u susedni grad Pirot da bi samo dobio novu karticu za moju majku koja je penzioner, nakon plaćanja 600 dinara za dobijanje zvaničnog ovlašćenja u sudu jer žena ima 94 godine, nakon pet sati čekanja ispred i dva unutar banke, službenica me obavestila, a i njen šef, kako sudsko ovlašćenje ne valja, i može da mi da karticu jer je ljubazna ali mi neda PIN. Ovakav hohštapleraj nema u nijednoj banci!

Pa osim banke ima veze i gde je poslovnica, cudo ali je tako...
Nemam mnogo iskustva sa bankama, mislim imam sa raznim ali malo puta...
Vojvodjanska je tipicno srpska, znaci namerno dvosmisleno naprave ponudu i tipicno seljacki srpski uzivaju kad su te zaebali...
Ali sa druge strane, nisu imali mesecni trosak za odrzavanje tekuceg i zamrznu ga mesec dana ako ga ne koristis...tako da bar tu nema drpanja..
Postanska stedionica mi je uplatu proknjizila na pogresan ziro racun, a onda priznala gresku ali nije vratila pare jos mi pripisala minus koji je tako napravljen...
Nisam vise njihov stedisa...
Intesa , dok je bila Miskoviceva mi je bila odlicna banka, urednost i brzina i sve sto treba...
A sad, mi je normalna banka, sto znaci malo su veci redovi kod uplate, nude aparate za automatsku uplatu , nude online, i slicno...
Devizni racun im ni u dzep ni iz dzepa, tj 0% kamate, ali se nije naplacivalo ni odrzavanje u BG.
E tu ima razlike da li je BG ili unutrasnjost, jer npr u radu sa internet visa karticom, to kao da nisu iste banke...

U bg mi promena legne na karticu ama 15 min od desavanja, a nekad i pre...
Van BG , promena legne 3,4 dana posle promene...
Kako je to moguce, ne znam niti je logicno niti bi trebalo da je tako , ali je u praksi tako..
A da, unutrasnjost naplacuje izdavanje visa kartice , mozda je pocelo od skoro...
Ali da imam problema sa Intesom, nemam.
Njihov online servis ostavlja utisak kao da ga pravi neko ko blage veze nema sa racunarima, tj neki zesci pocetnik, gori od mene...

Ali su nasli racunicu u tome da te ne diraju i da im leze tvoje pare , malo po malo...
Svaki net korisnik nek drzi po 40e na racunu to je 40mil e godisnje bez kamate, a kapital...

Komercijalna mi uvek jedan dva dana odugovlaci, inace je bila poznata kao rezimska banka za pranje para...tj predamnom su dolazili ljudi krimosi da uzimaju koferce sa parama , poslao ih ministar...mislim....
Tako da sto se mene tice, BG Intesa mi zvuci najsolidniji izbor, em ih ima dosta, em ponekad rade i malo duze od ostalih banaka, a znate da banke izvlace godisnje praznike bolje nego crkva sto izvlaci crvena slova iz kalendara...

Na sajtu OTP banke jasno stoji da je učešće za stambeni kredit 20% od kupovne vrednosti nekretnine, a u banci mi je rečeno da je 40% Svrha sajta je da predstavi banku u najboljem svetlu klijentima i da ih namami da dođu u filijalu za više informacija, a koja je svrha sajta kad ne daje tačne informacije. Od samog starta govore neistinu svojim klijentima, a šta očekivati posle. Kada sam došla u filijalu bila sam iznenađena onim što sam videla. Gospođa koja radi na šalteru sa je žvakala žvaku što smatram za krajnje uvredljivo i neprofesionalno. Krov je prokišnjavao, pa su se stvorile braon fleke na plafonu koje izgledaju kao da su krečili plafon prljavom dečijom pelenom. Jedan klijent je vidno i verbalno izrazio nezadovoljstvo usluge koja mu je pružena i niko nije reagovao, svi su sagnuli glavu i jedva su čekali da ode, da ga ostali klijenti više ne slušaju. Ovde mogu reći samo da sam zaključila da im je satisfakcija kupaca, koja treba da bude na prvom mestu, nažalost na poslednjem mestu. Rukovodstvu i radnicima OTP banke, pa i ostalih banaka, mogu samo da poručim da prestanu da nas gledaju kao ovce spremne za šišanje i da već jednom shvate da profit dolazi od satisfakcije kupaca. Velika je razlika da li klijent iz banke izlazi ljut i iznerviran ili sa osmehom.

Ovde bi bilo dobro da svi napišete koje banke vam se (ne) sviđaju i razlog zašto vam se (ne) sviđa tj. šta vam se (ne) sviđa kod njih!

Pa pošto sam ja postavio temu red je i da ja i započnem:

Vojvođanska Banka

Razlog: Imaju mnogo klijenata a loš sistem. Transakcije im kasne i po više dana .Kada su isplate penzija filijale su im zakrčene sa malo šaltera i redovi su im veliki , ponekada u tim redovima stoji i po hiljadu ljudi a obični korisnici ni ne mogu da dođu do svojih para . Ovde u Kikindi Bankomati im treći put zaredom nerade kada su isplate penzija a kada se sve to iskombinuje sa subotom kada rade do 13 časova ........ mislim.......
Definitivno su spremni da ponesu Epitet : "Nagora Banka u Srbiji"
Vijvodjanska banka ne odobrava refinansiranje kredita jer je duzna da isplati klijentima novac od osiguranja koje ima je uzela u napred.Losa banka bas.

Back