C 

Cvrc na kub
Gost
Misliš tebi i tvome meniđeru? Pošto ste odvajkada na pravom putu?da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Misliš tebi i tvome meniđeru? Pošto ste odvajkada na pravom putu?da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu
Da neću možda da dozvolim da mi deca zalutaju i odu u svedoke ili adventisteJa lepo kazem hriscani ali posto su hriscani i subotari onda je u redu,neka bude po tvom.
A ko ti je rekao da se to od njih ocekuje ?
Propovedanje Hristovog jevandjelja obaveza je iskljucivo Hristovih ucenika ili jos preciznije hriscana a pravoslavci mogu raditi sto im volja ( citaj - sto im kazu ucitelji sa "visokih nogu",kao sto je neko rekao).
O tome i pricamo - upravo je ta tradicila unisttila i jos uvek unistava citave generacije ljudi...mladi prihvacaju religiju svojih otaca i umesto da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu oni produzavaju koracati na putu trasiranih od njihovih predaka.
Obrati paznju kako je Bog Nebeski reagovao na tu realnost iz SZ-ta :
Jez.20,18.19:
"... Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojih i ne držite njihovijeh zakona, i ne skvrnite se gadnijem bogovima njihovijem.
Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;..."

Da, propovedanje Bozje reci je obaveza svih hriscanaJa lepo kazem hriscani ali posto su hriscani i subotari onda je u redu,neka bude po tvom.
A ko ti je rekao da se to od njih ocekuje ?
Propovedanje Hristovog jevandjelja obaveza je iskljucivo Hristovih ucenika ili jos preciznije hriscana a pravoslavci mogu raditi sto im volja ( citaj - sto im kazu ucitelji sa "visokih nogu",kao sto je neko rekao).
O tome i pricamo - upravo je ta tradicila unisttila i jos uvek unistava citave generacije ljudi...mladi prihvacaju religiju svojih otaca i umesto da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu oni produzavaju koracati na putu trasiranih od njihovih predaka.
Obrati paznju kako je Bog Nebeski reagovao na tu realnost iz SZ-ta :
Jez.20,18.19:
"... Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojih i ne držite njihovijeh zakona, i ne skvrnite se gadnijem bogovima njihovijem.
Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;..."
Ako pročitam još par puta neću pitati nego naći finu usporedbu za tebe.A da ipak procitas jos par puta moj komentar - uporedba je iskljucivo u koncept tvrdnje bez ikakvih cinjenica !!!
Tvoja deca,tvoja porodica,tvoj zivot stoga tvoja odluka...moja preporuka bi bila samo da sve to lepo izvagas i doneses konacnu odluku. A ako si je vec donela,onda to je to.Da neću možda da dozvolim da mi deca zalutaju i odu u svedoke ili adventiste
Greh je propovedati laži kao što neki idući od vrata do vrata radeDa, propovedanje Bozje reci je obaveza svih hriscana
a sto neki to ne rade
to je njihov propust i greh

Lepo sam pojasnio ali ja ne mogu citati umesto tebe - to je tvoja obaveza...narocito ako si zeljna replicirati,onda zaista je potrebno da bar jednim okom procitas onog kojeg zelis komentirati.Ako pročitam još par puta neću pitati nego naći finu usporedbu za tebe.
Posle se češete što ste dobili takvu povratnu informaciju

Moram primetiti da imas izvrstan osecaj za razumevanje vickastih sadrzina...reci mi molim te,jel se smejes nekad iskreno u drustvu kad cujes neki dobar vic ili to mozda radis samo reda radi a jos uvek imas dilemu sta je to bilo tako smesno zbog cega su se svi drugi smejali...!?Dok "informirani narodi" plaćaju 10% bruto mesečno i daju pare mennđeru za dvoja nova kola. Pa Hallelujah...

Sa ovim se potpuno slazem...narocito ako ti idu od vrata na vrata na razne praznike,slave,pa jos nose uniformu,posvecenu vodicu,kandilo da malo prokade kroz kucu i t.d.Greh je propovedati laži kao što neki idući od vrata do vrata rade

Sto se mene tice,nisam,poticem iz pravoslavne porodice...Misliš tebi i tvome meniđeru? Pošto ste odvajkada na pravom putu?

Smejem se samo kad čitam tvoje propagandne postove i zabludivu "teologiju". Čista smejurija šta ne možeš da lupiš i opet ti lepo stoji.Moram primetiti da imas izvrsta osecaj za razumevanje vickastih sadrzina...reci mi molim te,jel se smejes nekad iskreno u drustvu kad cujes neki dobar vic ili to mozda radis samo reda radi a jos uvek imas dilemu sta je to bilo tako smesno zbvog cega su se svi drugi smejali...!?
Ti na koje aludiraš bez poziva ne dolaze, tako da komentar ti ne pije vodu. Ova što ti lupa srca nekk porazmisli što njeni bez poziva idu ljudima na vrata.Sa ovim se potpuno slazem...narocito ako ti idu od vrata na vrata na razne praznike,slave,pa jos nose uniformu,posvecenu vodicu,kandilo da malo prokade kroz kucu i t.d.
Eto " lupim" i ja po nesto tu i tamo...nego,red je da citiras neku moju teolosku tvrdnju koja izaziva toliki smeh kod tebe pa da se svi lepo nasmejemo a ne samo vas dvoje da "suncate zube"...Smejem se samo kad čitam tvoje propagandne postove i zabludivu "teologiju". Čista smejurija šta ne možeš da lupiš i opet ti lepo stoji.
Ne svih već onih koji su pozvani da to čine. Nemaju svi istu ulogu u crkvi-zajednici vjernih.Da, propovedanje Bozje reci je obaveza svih hriscana
a sto neki to ne rade
to je njihov propust i greh
Oni koji to cine su pozvani od strane Boga.Ne svih već onih koji su pozvani da to čine. Nemaju svi istu ulogu u crkvi-zajednici vjernih.
Позвани јесу, али да проповедају оригиналну Божју реч, а не преправљану.Oni koji to cine su pozvani od strane Boga.
Библија, тј. Свето писмо, је Божја реч. То нико не оспорава.Evo ga ovaj sto ne zna sta je Bozja rec
Излазак 20:16Не сведочи лажно против свог ближњег.
Nije problem u tom što prenosi, već u ovom što sluša. Tom ko sluša niko ne brani da otkrije pravu istinu.Znate li za onu igru kada sapnete nekome dogadjaj, i onda krene u krug da se prenosi da bi ste shvatili kako poslednja osoba kaze u potpunosti iskrivljenu pricu od one koju ste vi rekli? Nesto se mislim kako vecina onih koji se deklarisu vernicima, posebno u selima koji slave slavu, nikada nisu citali sveto pismo. Ne znaju skoro nista o Bogu osim on9ga sto cuju od svestenika ili caskanjem medjusobom.
Kako tako nedovoljno informisana osoba daje sebi za pravo da poducava druge necemu sto ni sam ne zna? Zar se time ne dolazi do iskrivljenja same istine?
Kako neko ko sluša može otkriti istinu kada je do njega došla skroz iskrivljena poruka?Nije problem u tom što prenosi, već u ovom što sluša. Tom ko sluša niko ne brani da otkrije pravu istinu.
Tako što će proveriti kod sveštenika npr.Kako neko ko sluša može otkriti istinu kada je do njega došla skroz iskrivljena poruka?
Tako ti je pisana Biblija, uz modifikaciju da odgovara jevrejskoj, a u NZ rimskoj poitici toga vremena...Znate li za onu igru kada sapnete nekome dogadjaj, i onda krene u krug da se prenosi da bi ste shvatili kako poslednja osoba kaze u potpunosti iskrivljenu pricu od one koju ste vi rekli? Nesto se mislim kako vecina onih koji se deklarisu vernicima, posebno u selima koji slave slavu, nikada nisu citali sveto pismo. Ne znaju skoro nista o Bogu osim on9ga sto cuju od svestenika ili caskanjem medjusobom.
Kako tako nedovoljno informisana osoba daje sebi za pravo da poducava druge necemu sto ni sam ne zna? Zar se time ne dolazi do iskrivljenja same istine?