Iskrivljenje istine

Ja lepo kazem hriscani ali posto su hriscani i subotari onda je u redu,neka bude po tvom.

A ko ti je rekao da se to od njih ocekuje ?
Propovedanje Hristovog jevandjelja obaveza je iskljucivo Hristovih ucenika ili jos preciznije hriscana a pravoslavci mogu raditi sto im volja ( citaj - sto im kazu ucitelji sa "visokih nogu",kao sto je neko rekao).

O tome i pricamo - upravo je ta tradicila unisttila i jos uvek unistava citave generacije ljudi...mladi prihvacaju religiju svojih otaca i umesto da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu oni produzavaju koracati na putu trasiranih od njihovih predaka.
Obrati paznju kako je Bog Nebeski reagovao na tu realnost iz SZ-ta :

Jez.20,18.19:
"... Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojih i ne držite njihovijeh zakona, i ne skvrnite se gadnijem bogovima njihovijem.
Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;..."
Da neću možda da dozvolim da mi deca zalutaju i odu u svedoke ili adventiste :lol:

Ja lepo kazem hriscani ali posto su hriscani i subotari onda je u redu,neka bude po tvom.

A ko ti je rekao da se to od njih ocekuje ?
Propovedanje Hristovog jevandjelja obaveza je iskljucivo Hristovih ucenika ili jos preciznije hriscana a pravoslavci mogu raditi sto im volja ( citaj - sto im kazu ucitelji sa "visokih nogu",kao sto je neko rekao).

O tome i pricamo - upravo je ta tradicila unisttila i jos uvek unistava citave generacije ljudi...mladi prihvacaju religiju svojih otaca i umesto da "isprave svoje puteve' i obrate se Gospodu oni produzavaju koracati na putu trasiranih od njihovih predaka.
Obrati paznju kako je Bog Nebeski reagovao na tu realnost iz SZ-ta :

Jez.20,18.19:
"... Nego rekoh sinovima njihovijem u pustinji: ne idite po uredbama otaca svojih i ne držite njihovijeh zakona, i ne skvrnite se gadnijem bogovima njihovijem.
Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;..."
Da, propovedanje Bozje reci je obaveza svih hriscana
a sto neki to ne rade
to je njihov propust i greh

Dok "informirani narodi" plaćaju 10% bruto mesečno i daju pare mennđeru za dvoja nova kola. Pa Hallelujah...
Moram primetiti da imas izvrstan osecaj za razumevanje vickastih sadrzina...reci mi molim te,jel se smejes nekad iskreno u drustvu kad cujes neki dobar vic ili to mozda radis samo reda radi a jos uvek imas dilemu sta je to bilo tako smesno zbog cega su se svi drugi smejali...!? :mazi:
Ovo te pitam jer sam primetio da nekoliko puta do sada pominjes onu moju salu na moj racun na temu o luksuznom voznom parku tvojih popova i pritom je tretiras kao cinjenica a ne to sto jeste - sala !!!

Poslednja izmena:
Greh je pisati lazi o drugome iako ga ne poznajes i u njegovo ime reci sta bi on

dakle to je i jako glupo jer neko ne moze znati sta bi neko uradio u datoj situaciji
jer nemamo moc da citamo mislis
a i podlo jer se koristi manipulacija

koja je ocigledna svima koji koriste razum

ali ljudi lazi koriste manipulacije i klevete da bi iskrivili istinu

a Hriscanska istina se propoveda svugde po svetu u svim zemljama sveta

Ko ima istinu u srcu prepoznace istinu

dok ljudi lazi istinu percipiraju kao laz jer zive u lazima
i tako brane svoju svest

Moram primetiti da imas izvrsta osecaj za razumevanje vickastih sadrzina...reci mi molim te,jel se smejes nekad iskreno u drustvu kad cujes neki dobar vic ili to mozda radis samo reda radi a jos uvek imas dilemu sta je to bilo tako smesno zbvog cega su se svi drugi smejali...!? :mazi:
Smejem se samo kad čitam tvoje propagandne postove i zabludivu "teologiju". Čista smejurija šta ne možeš da lupiš i opet ti lepo stoji.

Sa ovim se potpuno slazem...narocito ako ti idu od vrata na vrata na razne praznike,slave,pa jos nose uniformu,posvecenu vodicu,kandilo da malo prokade kroz kucu i t.d. :mazi:
Ti na koje aludiraš bez poziva ne dolaze, tako da komentar ti ne pije vodu. Ova što ti lupa srca nekk porazmisli što njeni bez poziva idu ljudima na vrata.
To je čak u današnjem svetu nekulturno.

Sto se tice istine Isus je pozvao svoje ucenike da propovedaju Bozju rec - istinu.

dakle ide se sa ovlascenjem od Boga i pozivom

matej 28

18 Isus im je prišao i rekao: „Data mi je sva vlast na nebu i na zemlji.+ 19 Zato idite i stvarajte učenike od ljudi iz svih naroda,+ krsteći ih+ u ime Oca i Sina i svetog duha, 20 učeći ih da se drže svega što sam vam zapovedio.+ I ja sam s vama u sve dane do svršetka ovog poretka*.“+

Ko prenosi Bozju istinu ovlascen je od strane Boga

Ljudi iskrenog i dobrog srca prepoznaju istinu i prihvataju je...

Isus je rekao „Upoznaćete istinu, i istina će vas osloboditi“ (JOVAN 8:32).

Ko zivi zarobljen u lazima ne prihvata istinu od Boga

Poslednja izmena:
Evo ga ovaj sto ne zna sta je Bozja rec
Библија, тј. Свето писмо, је Божја реч. То нико не оспорава.
Не досади ли ти да понављаш изнова и изнова ту прљаву клевету и тако безобразно скрећеш с теме? Немаш ли баш нимало савести?

Не сведочи лажно против свог ближњег.
Излазак 20:16

Znate li za onu igru kada sapnete nekome dogadjaj, i onda krene u krug da se prenosi da bi ste shvatili kako poslednja osoba kaze u potpunosti iskrivljenu pricu od one koju ste vi rekli? Nesto se mislim kako vecina onih koji se deklarisu vernicima, posebno u selima koji slave slavu, nikada nisu citali sveto pismo. Ne znaju skoro nista o Bogu osim on9ga sto cuju od svestenika ili caskanjem medjusobom.

Kako tako nedovoljno informisana osoba daje sebi za pravo da poducava druge necemu sto ni sam ne zna? Zar se time ne dolazi do iskrivljenja same istine?
Nije problem u tom što prenosi, već u ovom što sluša. Tom ko sluša niko ne brani da otkrije pravu istinu.

Znate li za onu igru kada sapnete nekome dogadjaj, i onda krene u krug da se prenosi da bi ste shvatili kako poslednja osoba kaze u potpunosti iskrivljenu pricu od one koju ste vi rekli? Nesto se mislim kako vecina onih koji se deklarisu vernicima, posebno u selima koji slave slavu, nikada nisu citali sveto pismo. Ne znaju skoro nista o Bogu osim on9ga sto cuju od svestenika ili caskanjem medjusobom.

Kako tako nedovoljno informisana osoba daje sebi za pravo da poducava druge necemu sto ni sam ne zna? Zar se time ne dolazi do iskrivljenja same istine?
Tako ti je pisana Biblija, uz modifikaciju da odgovara jevrejskoj, a u NZ rimskoj poitici toga vremena...

Back