Iskrenost u ranom dejtingu?

Treba od samog početka biti ono što jesi, bez laži i ulepšavanja. Da ne bi posle bilo ono čuveno promenio/la se, nije više ista osoba sa početka veze. Pa ista je, nego joj dojadilo da glumi ulogu.

Naravno, ne treba srljati u suviše intimne teme dok se još ne poznajete dobro. Pogotovo ako te niko ništa nije pitao o tome.

Koliko treba biti iskren i otvoren na samom početku dejtinga, tipa prvih nekoliko dejtova?
Šta je možda čudno/nepoželjno pominjati?
Kao neki recept za sve?
Ne znam - i sam sam se klackao.
Kao mlađi sam verovao u to da treba; da je iskrenost temelj svake veze, a da se "odnos gradi od temelja - a ako je iskrenost temelj, onda je iskrenost i ono što gradi odnos.
U praksi se baš i nije pokazalo kao uspešno, jer ne gradimo svi odnos na isti način, a istina je uvek negde između?
Naša istina nije istina drugih?
Ono za šta smo mi sigurni o sebi ili o drugima je samo naše verovanje?
Istina, kao i mi sami se gubi negde između, kaoi prevodima drugih?
Sada mislim da se mi se i sam pojam istine poljuljao. Ne, moje, lične, koju znam(ili naslućujem) za sebe - već neke univerzalne.
Ne znam, takođe, koliko je dobro, kao ni da li uopšte jeste dobro, da dozvolimo nekome da dozvolimo drugima da nas potpuno upoznaju - jer se onda gubi njihova želja da nas upoznaju i otkrivaju - iako izgubljene u njihovom tumačenju nas samih?

Kao neki recept za sve?
Ne znam - i sam sam se klackao.
Kao mlađi sam verovao u to da treba; da je iskrenost temelj svake veze, a da se "odnos gradi od temelja - a ako je iskrenost temelj, onda je iskrenost i ono što gradi odnos.
Iz nekog mog iskustva bih rekao da je iskrenost temelj toga da sa nekim ne uđeš u loš odnos no najčešće će se desiti (bar što se naših ljudi tiče) da neće doći do odnosa.
Ne znam, takođe, koliko je dobro, kao ni da li uopšte jeste dobro, da dozvolimo nekome da dozvolimo drugima da nas potpuno upoznaju - jer se onda gubi njihova želja da nas upoznaju i otkrivaju - iako izgubljene u njihovom tumačenju nas samih?
Pa pazi deluje mi da se dopadamo ljudima na osnovu pozitivnih osobina koje oni žele za sebe, sve se prekida kada ih prođe euforija ideje da je on/ona prava osoba i kada vide teret koji nosimo sa sobom. Većina pobegne/skloni se

Back