ISKRENOST JE BREME I KAZNA!

Affro, ne možeš da veruješ koliko mali urla ako ne legnem pored njega. Ne može stariji da spava od njega, osim toga mali ustaje iz kreveta i ide za mnom po kući i urla od plakanja. A sline mu izlaze na uši, nos, pa počinje da se zagrcava, ma horor!
Stariji je isto to radio, samo što on nije išao za nama nego je plakao u krevecu dok se ne bi ispovraćao od naprezanja.:sad2:

Te priče o razmaženoj deci, ne treba ih uspavljivati i ostalo, ne funkcionišu kod sve dece.

...to je bar lako....kad vadis ves iz masine lepo ga istreses, i slozis, paljivo i lepo rasiris da se susi, pa kad skidas
opet lepo tresnes, savijes i pravac orman...skro pa da nista ne mora da se pegla:D

mnogo mašina (veša) , malo žica.....ništa od toga...pegla mi ne gine
I znači opet niko sem mene nema ovakvih problema. Opet sam ja izrod. Znala sam...:aha:

I onda, deca porastu, shvatiš da im više nisi potrebna. Ostaje ti slobodno vreme samo za sebe. Problem je samo izdržati, i ako deluje daleko ipak se ostvari.

Affro, ne možeš da veruješ koliko mali urla ako ne legnem pored njega. Ne može stariji da spava od njega, osim toga mali ustaje iz kreveta i ide za mnom po kući i urla od plakanja. A sline mu izlaze na uši, nos, pa počinje da se zagrcava, ma horor!
Stariji je isto to radio, samo što on nije išao za nama nego je plakao u krevecu dok se ne bi ispovraćao od naprezanja.:sad2:

Te priče o razmaženoj deci, ne treba ih uspavljivati i ostalo, ne funkcionišu kod sve dece.

....aaaauuuuuuuuhhhhh, ovo je bas zeznuto....moja deca su bila laka, a vidim i malena je sad ok, popije flasicu i cao zaspala:heart:

Ne daju. Pa nije to moja firma Affro da mogu da radim šta hoću. Dobiću slobodne dane, ali tek posle svih praznika. Sad je haos u firmi i niko ne može nigde da ide. Ja radim u trgovini.

...eee...onda te skroz razumem, i ja sam radila u trgovini i znam kako je, slobodan dan se dobija oko praznika, samo ako nekom neko daleko bilo umre....:besna:

Ne, Eli, nisi izrod. Sve nas to hvata s vremena na vreme, samo je pitanje u kojoj meri. I koliko će dugo da traje.
Utisak koji sam stekla je da si - pre-pre-preumorna. Hronično. Najbolje bi bilo kada bi mogla da promeniš posao, da radiš za nekog poslodavca koji nije ( toliki ) robovlasnik. Znam da je to verovatno teško izvodljivo, danas treba čuvati posao kakav bio. No, možete probati drugo. Da vidiš sa nekim od rodbine da ti primi klince u goste na nekoliko dana, 4-5-6 dana. Sa mamom, svekrvom, sa nekim ko je blizak. Pa da to vreme, kad nisi na poslu, posvetiš sebi i samo sebi. Da se odmoriš, naspavaš, odeš na taj aerobik, vidiš sa drugaricama, da izadjete ti i muž negde... Eto, da probaš koliko-toliko da napuniš baterije.
Nemoj to shvatati toliko tragično. Pa, zaboga, šta će u kući da se desi ako ne obrišeš prašinu 2-3 dana? Ili ako ne usisaš? Ili ako ne peglaš taj veš neki dan... ništa se neće desiti. Treba da se odmoriš, da se dobro i kvalitetno naspavaš, bez prekidanja sna. Da se posvetiš sebi bar nekoliko dana. Ako ikako možeš to da izvedeš, verujem da bi ti dosta pomoglo, napunilo bi ti baterije bar za neko vreme.
I zaista, ponoviću, nisi nikakav izrod. Svi imamo te "žute minute" samo se kod tebe baš nataložilo i dugo traje. Nema to veze sa tim da li si dorasla zadatku, da li si sposobna i slično. To je umor, zasićenost, to je trenutak kada organizam traži svoje, izmedju ostalog i već spomenuti odmor.

ja sam bila takva dok sam bila u braku - svanulo mi je kad sam se razvela. nisam nikada pucala i svadjala se, ja to okrenem ka sebi i drugacije ispoljavam.
bila sam na tacki pucanja jer sam sama brinula o detetu sve vreme, radila, sredjivala kucu, izvodila gomilu radova... i pomagala njemu oko privatne firme.
e nema dana da nisam placuci isla na posao, a radila sam od 8 ujutru (ustajala u 5) pa do 6 uvece - prevedeno do ponoci, nekad i do dva ujutru. bila sam u najjacoj skoli u regionu, standard visok, zahtevi - nebo im je granica, ja zapela da odradim to makismalno dobro... a njemu dolazilo drustvo na aperitive i vecere pa sam jos morala da kuvam za njih (upadali su kad su hteli) i sluzim ih... i uspela sam, ali sam se nakon toga razvela... na moju srecu.
sada imam vise obaveza jer zivim sama sa detetom - ali on mora da uzme dete svakih petnaest dana - mora da nadje vremena za njega - mora da ga cuva pola raspusta. svekrva i svekar ga uzimaju jednom nedeljno i sve je leglo na svoje mesto. skola u kojoj sam sada ima istu reputaciju kao ona u kojoj sam bila - ali mi ne pada tesko. ni radni dan od 9 casova, ni drzanje ispita po celoj zemlji - sve mogu jer sebi cinim ono sto ranije nisam mogla zarad mira u kuci... imam vremena za sebe, konacno.
moras da nadjes nekoga da ti s vremena na vreme preuzme decu, ma i muza ako treba :lol: . ozbiljno, uslovi koje opisujes te vode ka brodolomu ovakvom ili onakvom, reaguj dok jos mozes. oni izlivi besa koje si pomenula na drugoj temi su simptom problema, treba nesto da uradis u vezi toga.

Ne daju. Pa nije to moja firma Affro da mogu da radim šta hoću. Dobiću slobodne dane, ali tek posle svih praznika. Sad je haos u firmi i niko ne može nigde da ide. Ja radim u trgovini.

Najopterećeniji period za njih.

I da dodam: pošto smo se na letovanju mm i ja raspali sa dvoje klinaca, hteli smo jesenas da odemo mm i ja sami par dana negde bez dece, ali mi na poslu nisu dali slobodne dane. :besna:
I kako da sad ne uzmem hekler?
Dobro, šta si zapela sa tim heklerom...dođe mi da ti donesem jedan, samo da mi daju slobodan dan u firmi..... (vala, načekaćeš se)

Poslednja izmena:
Eh, da....
Decu ću ostaviti babi i dedi kad dobijem slobodne dane da odem sa mm negde, a i to će biti nategnuto jer je njima jako teško da se bore sa njih dvojicom. Osim toga, moja mama mora takođe da uzme slobodne dane jer radi, a roditelji od mm ne mogu da izdrže sa dva mala deteta više od par sati.
Verovatno je dodatni problem što sam već skoro 2 meseca jako odsutna od kuće pa je dosta obaveza leglo na mm i onda osim što je nezadovoljan što me nema kući još mu verovatno i ko zna šta pada na pamet. Ljubomora se prilično ispoljava u situaciji kad jedno sedi kući, a drugog nema. Pretpostavljam da je to glavni problem.
"Pričam" ovde sa vama na temi i puno mi pomažu vaši odgovori jer se pojavi neki momenat koji mi sine u glavi pa skontam da je i to doprinelo celoj priči.
Jeste, proći će i ovo, kao sve što prolazi, samo da ne odlepim do tada. Bar da nije zima, ona je kriva za sve.
Ali evo, danas je lep i sunčan dan, a ja sedim u kancelariji i buljim u ekran. Taman ću izaći napolje kad krene da pada mrak.:rida:

Sunce mi trebaaaaaaaaa :besna:

vidi, ima puno toga - samo pazi, te situacije ako potraju i nista ne promenis dizu nivo frustracije ne samo kod tebe, nego i kod tvog muza.
znam tacno kako je, been there, done that - i rekoh ti kako se zavrsilo.
ni moje dete nisu bas bili srecni da cuvaju babe i dede, uzimali ga s vremena na vreme, i svaki put mi je bilo neprijatno da ih pitam... nego kad sami predloze, onda ga ostavim.
drugo, frustracija izmedju ostalog raste i zato sto ne da nemas zadovoljavajuci seksualni zivot, nego nemas ni zivot osim posla i dece; po cenu da zvucim seksisticki, izvini unapred - ne treba tebi samo sunce :lol: i ne podhebavam te, kao sto rekoh, been there, done that.

Eh, da....
Decu ću ostaviti babi i dedi kad dobijem slobodne dane da odem sa mm negde, a i to će biti nategnuto jer je njima jako teško da se bore sa njih dvojicom. Osim toga, moja mama mora takođe da uzme slobodne dane jer radi, a roditelji od mm ne mogu da izdrže sa dva mala deteta više od par sati.
Verovatno je dodatni problem što sam već skoro 2 meseca jako odsutna od kuće pa je dosta obaveza leglo na mm i onda osim što je nezadovoljan što me nema kući još mu verovatno i ko zna šta pada na pamet. Ljubomora se prilično ispoljava u situaciji kad jedno sedi kući, a drugog nema. Pretpostavljam da je to glavni problem.
"Pričam" ovde sa vama na temi i puno mi pomažu vaši odgovori jer se pojavi neki momenat koji mi sine u glavi pa skontam da je i to doprinelo celoj priči.
Jeste, proći će i ovo, kao sve što prolazi, samo da ne odlepim do tada. Bar da nije zima, ona je kriva za sve.
Ali evo, danas je lep i sunčan dan, a ja sedim u kancelariji i buljim u ekran. Taman ću izaći napolje kad krene da pada mrak.:rida:

Sunce mi trebaaaaaaaaa :besna:

...babe i dede ce se vec nekako snaci, narocito verujem da ce ti tvoji izaci u susret i olaksati koliko mogu...

...i proci ce Eli, svi smo bili u tim goMnima do grla, pa nekako isplivasmo, i ti ces sigurno...:zag:

E ovako: zima uzima daha i ja polako opet popuštam po šavovima.
Ljudi generalno nisu iskreni, čak ni ovde gde mogu da budu potpuno anonomni.
A pošto sam ja borac za istinu - sad ću da odvalim dušu pa nek ide život.

Umorna sam od posla, muža, dece, prijatelja koji nemaju vremena za druženje, ljudi koji se smeškaju, a misle sve najgore, od države koja je u.srana, od moralnih normi, tradicije i već svega ne.
Zašto moram da budem dobra u svemu? I majka i supruga i ćerka i sestra i prijatelj i kolega?
Možda sam preozbiljno shvatila celu priču? Možda je krajnje vreme da zapravo postanem iskrena prema sebi i priznam da nisam dorasla zadatku? I da počnem da Hebem kevu svima... Bolje to nego da osvanem na nekoj naslovnoj strani - "Bila je tako fina, uzorna žena, a onda je uzela hekler i napravila pokolj!".

Sad kapiram zašto neke žene trknu do trafike po cigare i više nikad se ne vrate kući. Mnogo je matori, olabavi malo...

Pa nemam pojma..
Svako valjda ima periode nezadovoljstva..ali ako si u globalu srecna, to je to, ni ne mozemo vise da ocekujemo..
A sto bi morala biti dobra u svemu? BItno da se trudis da budes najbolja verzija sebe..
A kolotecina ubija..treba nekako pronaci malo vremena za sebe i svoj mir..ili ventil..kako god

Eli,na osnovu tvojih postova,na ovoj tvojoj temi-ISKRENOST JE BREME I KAZNA,da tebi ustvari faki samo hekler:lol:
More biti da gresim:think:al ne verujuem,lepo se iz tvojih postova prosto vidi sta ti ustvari fali i zasto si nezadovoljna i zasto si ustvari otvorila ovu temu:lol:
Al nemoj hekler:eek:,bolje heklica:rtfm::hvala:i pozdrav:cao:

vidi, ima puno toga - samo pazi, te situacije ako potraju i nista ne promenis dizu nivo frustracije ne samo kod tebe, nego i kod tvog muza.
znam tacno kako je, been there, done that - i rekoh ti kako se zavrsilo.
ni moje dete nisu bas bili srecni da cuvaju babe i dede, uzimali ga s vremena na vreme, i svaki put mi je bilo neprijatno da ih pitam... nego kad sami predloze, onda ga ostavim.
drugo, frustracija izmedju ostalog raste i zato sto ne da nemas zadovoljavajuci seksualni zivot, nego nemas ni zivot osim posla i dece; po cenu da zvucim seksisticki, izvini unapred - ne treba tebi samo sunce :lol: i ne podhebavam te, kao sto rekoh, been there, done that.
Sad mi je do seksa k'o do lanjskog snega.
Izborila sam se da sednem na miru i dignem noge na tabure. Malo ću da se družim s vama pa da gledam Prvi Glas Srbije. Decu sam poslala kod mojih. :zurka:
Do pre pola sata su mi bukvalno jahali po glavi.

sve znam - tako sam i ja ali nista to ne valja eli, zato ti i kazem. znas onu da apetit dolazi kad covek sedne da jede?
odmori, razmisli, opusti se, zapij se, whatever works ali gledaj da do kraja godine zavrsis bar nekoliko puta u krevetu ne spavajuci :lol:
jeste da se okolnosti nece promeniti, ali bar ces lakse da ih podneses.
pre par dana sam bas sa nekim forumasicama kontala kako bi trebalo seks da se popne na vrh liste lekova, deluje na sve i svasta.

Back