ISKRENOST JE BREME I KAZNA!

Alisa u zemlji čuda

Buduća legenda
Poruka
26.396
E ovako: zima uzima daha i ja polako opet popuštam po šavovima.
Ljudi generalno nisu iskreni, čak ni ovde gde mogu da budu potpuno anonomni.
A pošto sam ja borac za istinu - sad ću da odvalim dušu pa nek ide život.

Umorna sam od posla, muža, dece, prijatelja koji nemaju vremena za druženje, ljudi koji se smeškaju, a misle sve najgore, od države koja je u.srana, od moralnih normi, tradicije i već svega ne.
Zašto moram da budem dobra u svemu? I majka i supruga i ćerka i sestra i prijatelj i kolega?
Možda sam preozbiljno shvatila celu priču? Možda je krajnje vreme da zapravo postanem iskrena prema sebi i priznam da nisam dorasla zadatku? I da počnem da Hebem kevu svima... Bolje to nego da osvanem na nekoj naslovnoj strani - "Bila je tako fina, uzorna žena, a onda je uzela hekler i napravila pokolj!".

Sad kapiram zašto neke žene trknu do trafike po cigare i više nikad se ne vrate kući. Mnogo je matori, olabavi malo...

bojim se da ce depresivni talasi da nas kace sve redom i sve cesce..bez izuzetka..
tako vreme nam najavljuju..
previse dugo traje napetost i borba, pa je i normalno da savovi popustaju..
puci ce tamo gde su najtanji..
i gde nas je zivot previse opteretio..
ko uspe da sacuva u svom zivotu parce zivota samo za sebe, tamo gde ne mora da bude idealan - uspece da prezivi u sopstvenom telu lakse od drugih..
bez balansa i polaganja racuna za svaki sekund prozivljenog dana..

Umorna sam od posla, muža, dece, prijatelja koji nemaju vremena za druženje, ljudi koji se smeškaju, a misle sve najgore, od države koja je u.srana, od moralnih normi, tradicije i već svega ne.
Zašto moram da budem dobra u svemu? I majka i supruga i ćerka i sestra i prijatelj i kolega?
Možda sam preozbiljno shvatila celu priču? Možda je krajnje vreme da zapravo postanem iskrena prema sebi i priznam da nisam dorasla zadatku? I da počnem da Hebem kevu svima... Bolje to nego da osvanem na nekoj naslovnoj strani - "Bila je tako fina, uzorna žena, a onda je uzela hekler i napravila pokolj!".

Sad kapiram zašto neke žene trknu do trafike po cigare i više nikad se ne vrate kući. Mnogo je matori, olabavi malo...
ne mislim da ti dobro moze doneti ebanje keve svima,kako kazes.
bolje po meni je da se malo stisnes,primiris,da se okrenes sebi,da pokusas da oslusnes sta je to sto bi te kad si u bedaku obradovalo
postoje razni ventili,od slusanja muzike,brze setnje,rucnog rada,knjiga,plivanja,kafe sa drugaricom.
trazi od muza sat vremena samo za sebe,da ne vidis ni njega ni decu.
na kraju,tu su psiholozi,koji sluze da nam pomognu u ovakvim situacijama

ne mislim da ti dobro moze doneti ebanje keve svima,kako kazes.
bolje po meni je da se malo stisnes,primiris,da se okrenes sebi,da pokusas da oslusnes sta je to sto bi te kad si u bedaku obradovalo
postoje razni ventili,od slusanja muzike,brze setnje,rucnog rada,knjiga,plivanja,kafe sa drugaricom.
trazi od muza sat vremena samo za sebe,da ne vidis ni njega ni decu.
na kraju,tu su psiholozi,koji sluze da nam pomognu u ovakvim situacijama
Toliko me malo ima kući ovih mesec-dva da nemam srca da mu to tražim. Pritisli me i na poslu, nemam kud da se okrenem. Glavni problem je zapravo što NEMAM VREMENA. I onda kad decu potrpam u krevet i obavim kućne poslove, piskaram ovde i buljim u ekran, da se bar virtuelno otisnem međ' ljude...

...nekad ne mora niko da te pritiska da bi se osecala lose......dovoljno je da budes svesna situacije u kojoj si (u mom slucaju) pa si pritisnuta
dovoljno.....da si negde na granici pucanja...

...ne znam da li je gore kad te neko pritiska ili kad se sama pritisnes, a izlaz ne vidis...

...mene recimo strasno nerviraju licemrna pitanja u vezi posla, sve uz smesak, a unapred znam da ih se ni malo ne tice sta se desava po tom pitanju,
kao sto me nerviraju i pitanja licne prirode samo da bi imali sta da pricaju kod kuce, da ne bi cutali, i da bi bar za trenutak svoje probleme gurnuli u
drugi plan...
...i ne samo da me nervira, nego bih bila u stanju da im u facu skresem sve sto mi je na dusi, a onda se ugrizem za jezik..da ne bi bila "ne zahvalna",
jer oni "samo brinu"...

eli svi mi zivimo sa osecajem da nam nesto nedostaje bez obzira na ono sto imamo...sto vise imamo vise zelimo... samo se vrtimo u krug...ne radi se tu samo o materijalnim stvarima, ne mozemo se odreci svoje zahtevnosti ni kad se radi o drugim ljudima...ako od ljudi trazis ono sto nemaju gubis mogucnost da dobijes ono sto imaju a svako od nas ima sasvim dovoljno kvaliteta...ljude uvek zbog necega mozemo da uvazavamo....zasto ne uzmes ono sto mozes, samo gubis vreme trazeci ono cega nema...mnogo je lepse da od zivota uzimas ono sto ti nudi nego da ga dozivljavas kao nepravdu

Toliko me malo ima kući ovih mesec-dva da nemam srca da mu to tražim. Pritisli me i na poslu, nemam kud da se okrenem. Glavni problem je zapravo što NEMAM VREMENA. I onda kad decu potrpam u krevet i obavim kućne poslove, piskaram ovde i buljim u ekran, da se bar virtuelno otisnem međ' ljude...

...vratih se na ovo....
...imas li ikakvu pomoc oko dece i kucnih obaveza?? moras li sve sama??
...mislim, ako je vec tu neko nezadovoljan, da li se potrudi da ti olaksa da bi bilo vise vremena za vas???

Dan je jako kratak za majke sa dvoje ili troje dece, koje uz to rade evropsko radno vreme. Kad dodamo još i kućne obaveze, već je gusto...
A preko ovih, idu ostale obaveze i one planirane i one koje se u toku dana nametnu...
Polovinu stvari i ne možemo da planiramo jer se završavaju u hodu.
I onda ispadne da su nedorasle zadatku ili da ne znaju dobro da organizuju vreme.

Ma daaaj...

Uopše ne moraš da budeš dobra u svemu , iskreni prijatelji i osobe kojima je stalo do tebe - to od tebe ne traže, samo ih ti toliko voliš da smatraš kako treba da im pružiš maksimum.
Državu i licemerje ne želim ni da spominjem. Vredi li pričati o tome ???
To što preozbiljno shvataš je normalno , odgovorna si majka i supruga.
Ne obezvrednjuj sebe razmišljanjima da nisi dorasla zadatku. Razmišljaj o tome da si jedna od 1000 koja je sve ovo izgovorila u sebi.
Od ostalih se razlikuješ samo po tome što si otvorila temu na forumu, umesto da kukaš drugaricama ili porodici.
Ovo je samo trenutna kriza iz koje ćeš morati već sutra da izađeš...kako bi završila obaveze.

Meni se iskrenost kod ove teme krije u nama samima, budimo iskrene prvo prema sebi. Bar sam je ja , tako protumačila.

Poslednja izmena:
Ja citav zivot pucam po savovima...pa shijem...pa sve ispocetka...
Nekad mi se cini da i ne bi znala da zivim opusteno, bez pritiska..postalo mi je prirodno stanje...da ne umetnem jos jedno slovo i budem prosta. :)
Elem, prosla godina mi je bila, cini mi se najgora do sad...prispjelo nesto i sa kamatama...
I napravih rezove...ne sto sam htjela, vec sto drugacije nije moglo...bilo je biraj-ili sebe ili druge?
Drugu sebe nemam...
Nije lako, ali je lakse...
I ne dam da iko vidi kako mi je...
I kad se smijem, cinim to i kad mi do smijeha nije-zadnjim atomima...ne zato sto sam licemjer, vec samu sebe bodrim...
Kad ne pricam okolo da mi je tesko, ne radim to da sacuvam "reputaciju", vec sto od te price niti ce meni biti bolje, niti tom ko me slusa...
Kad lajem kao pas, lajem iz ciste nemoci...
Zato sve na humor...
Cutke priznam sve svoje nesavrsenosti...
Priznam i da jos sam jaka...i kad stagniram, samo prikupljam snagu...
A umor...tu je...stalno..rodimo se umorni, cim odmah spavamo... :)
Onaj "drugi" umor...prezvakan je...bolje ga ne pominjati, povamiri se..."Nesto je trulo u drzavi____________" (dopisati)
I ono "Bice nam bolje kad mi budemo bolji"...sve pocinje od-mijenjaj sve(t) ili mijenjaj sebe...

E vidis TO ste vi zene dobile svojom TAKOZVANOM EMANCIPACIJOM!

Breme na ledja koje ne mozete da nosite....I kucu i muza, i sefa i i decu i roditelje i more posla i obaveza koje ranije niste imale...

A sve zbog cega u zamenu?

Za saku SEKSUALNIH SLOBODA....

Dale ste isuvise mnogo, a primile isuvise malo.

I nikada nemojte da se busate u grudi i smetnete s uma da su tu takozvanu emancipaciju smislili - muskarci!

..spusti sve na minimum odrzavanja..
..kazi necu/ne mogu/sutra cu, nece svet propasti..
..delegiraj sve shto je izvodljivo..
..spavaj..!
Znaš i sama da je to nemoguća misija sa malom decom. :(
eli svi mi zivimo sa osecajem da nam nesto nedostaje bez obzira na ono sto imamo...sto vise imamo vise zelimo... samo se vrtimo u krug...ne radi se tu samo o materijalnim stvarima, ne mozemo se odreci svoje zahtevnosti ni kad se radi o drugim ljudima...ako od ljudi trazis ono sto nemaju gubis mogucnost da dobijes ono sto imaju a svako od nas ima sasvim dovoljno kvaliteta...ljude uvek zbog necega mozemo da uvazavamo....zasto ne uzmes ono sto mozes, samo gubis vreme trazeci ono cega nema...mnogo je lepse da od zivota uzimas ono sto ti nudi nego da ga dozivljavas kao nepravdu
Zahvalna sam ja na svemu što imam i imam mnogo više nego što sam ikad i pomišljala da ću imati, ali je previsoka cena.
Meni se iskrenost kod ove teme krije u nama samima, budimo iskrene prvo prema sebi. Bar sam je ja , tako protumačila.
Jeste, to je poenta.

Breme na ledja koje ne mozete da nosite....I kucu i muza, i sefa i i decu i roditelje i more posla i obaveza koje ranije niste imale...

I nikada nemojte da se busate u grudi i smetnete s uma da su tu takozvanu emancipaciju smislili - muskarci!
Ne znam šta da ti odgovorimo na ovo. Stvarno.
Činjenica je da vi muškarci ni u ludilu nećete da pristanete da sedite kući, izigravate domaćice i gajite decu jer je to SMRT za čoveka i njegovu psihu.
Isto tako je činjenica da je gotovo nemoguće u današnje vreme da 4-člana porodica živi od jedne plate.
Ja bih pre rekla da je potrošačko društvo nametnulo takav tempo.
Ali dobro, svako se češe gde ga svrbi.

Mislim da nije problem u broju obaveza,nego u pokušaju da se postigne savršenstvo na svim poljima,bez obzira na to koliko ih ima.Treba se pomiriti sa time da ne možemo sve,da imamo pravo na trenutke slabosti.I da zbog toga ne gubimo ništa,samo dobijamo,sebe....

Uglavnom je ovo srž ovakvih problema.

Poslednja izmena:
:(
zasto moras da budes dobra u svemu eli?
budi dobra u onom sto ti cini zadovoljstvo
primetila sam da u srbiji postoji veliki pritisak oko kuce,ne znam da li sam ja okruzena nekim super zenama ali gde god sam otisla stan je cakum pakum,deca animirana i pazena do besvesti,a mama nema vremena za teretanu zbog svega toga,jer mora da namiri sve druge pa sebe
nikad nisam imala grizu savesti kad mislim na sebe
kad nisam kako treba moja porodica dobije najgoru mogucu verziju mene,nervoznu i razdrazljivu tako da im se ne isplati
uredi zivot da i tebi bude lepo
moras biti malo egoista,to je bas lekovito
uzmi macku :)
kad se vratim unazad mislim da se moj zivot preokrenuo kad sam napunila 30,a nekako u tom periodu sam se i nasla potpuno sama u sancu pored auto puta dubokom 4m,u potpuno zguzvanom autu,noc -12 stepeni,i 4h tako dok me nisu nasli
onda ti zivot malo promeni oblik

Управо је реч о броју обавеза. Јер, ако радите 12 сати дневно или ваш посао укључује и теренски рад, одсуствовања од куће, не можете да проведете са децом онолико времена колико бисте желели. Компензација је новчана сатисфакција, али она не попуњава одуство.

ovo je takvo jedno lupetanje!
da su muskarci sposobni da zarade i izdrzavaju celu porodicu, vecina zena bi se bavila porodicom, domom i visak energije bi trosile na dobrovoljni humanitarni rad..
sto ne volim izvitoperene rezone kvazi alfa muzjaka koji nisu u stanju svoju zenu sa kvalitetom koji mogu da ponude da zadrze pored sebe, pa nalaze dezurnog krivca u emancipaciji, tj. oslobadjanju zena!
o kakvim seksualnim slobodama pricas?
hoces da kazes da prevara i seksanja van braka osim sa muzem nije bilo u vreme u kome nije bilo emacipacije?
da ga nema u zemljama gde zene nisu emancipovane?
pa otkud toliko usmrcenih onda na bliskom istoku kamenovanjem gde je nagon jaci cak i od pretnje smrtnom kaznom za ucinjeno?
ne mogu da verujem da odrastao muskarac, sa iskustvom prozivljenog i pedesetogodisnjom kilometrazom jos uvek ima zamucenu sliku kad sebe pogleda u ogledalu :roll:
i da budem banalna do koske, takvo mi jutro, ako vec svoje razocarenje u zenski rod na svakoj temi provlacis u formi tzv posledici emancipacije,u tvom recniku - dobile su seksualnu slobodu, onda si se ti u krevetskim aktivnostima kod svih svojih ex pokazao kao mnogo los ljubavnik.
savet - poradi na sebi, ne optuzuj emancipaciju za to.

elins, kad sednes i podvuces crtu, videces da nije problem u drugima nego u tebi..
nije bitan pritisak i ocekivanja tvoje okoline, nego tvoj kriterijum..
spusti ga malo i bice lakse..
rucak ne mora da bude kuvan svaki dan..
nece na rayvoj tvoje dece da utice ako jedu kajganu za rucak nekoliko puta u toku nedelje..
ne moa bas svaki komad vesa da bude ispeglan..ako se izvadi odmah iz masine i lepo rasiri ' prepolovices svoj deo vremena utrosen na to..
meni su tridesete bile najgore jer su mi ista takva ocekivanja bila..
sav mi je pukao po braku..
srecom na vreme, jer je na kraju ispao srecna razvod..kad su se emocije stisale ostali smo najbolji prijatelji..
gledaj da stvari postavis drugacije, pa da kod tebe pukne na neredu u kuci ili prasini koju naucis da ne primecujes..
kad klinci jos malo porastu, sve ce biti lakse!

Back