Iskompleksirani/neizivljeni ljudi

• Začetnik teme Začetnik teme midor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne srdi se na ljude, jednostavno su vise pod uticajem animalnih instinkta. Iskazuju klasicno ponasanje u coporu.
U coporu se zna hijerarhija, ko je glavni, a ko je ispod. E, isto tako se zna i u tim velikim drustvima ko je gde rangiran. Time sto oni tebe pune, oni poboljsavaju svoj polozaj u toj grupi, a tvoj ruse jer se ti prvo ne branis, niti uzvracas udarce, sto druge navodi na misljenje da je to sve istina sto o tebi pricaju i da nisi vredan postovanja jer ni sebe ne postujes.
Zato takav tretman imas u tom drustvu. Verovatno to rade podsvesno i instinktivno, a ne promisljeno ko sto ti mislis.
U principu, ti si kriv za to stanje jer si sam sebe u tu fazu doveo.

Svi ste u pravu manje vise. Od takvih ljudi treba pobeci pre svega, ako nismo u toj poziciji onda se mora braniti i uzvracati, na sta ja nisam navikao. Zato i privlacim takve ljude, shvate da mogu da treniraju na meni. I meni to ne smeta u pocetku ali kako se nastavlja i nastavlja... Od ovih 7 ljudi koje sam sabrao 3 sam oterao ja sam, ovi preostali su neka druga prica..Nisam svadjalica, ne volim prepirke, nadgornjavanja ali izgleda da se mora tako sa takvima...Ne znam da se svadjam "na fino" to mi je nekako ljigavo. Ili se s nekim druzis do kraja ili ga oteras. Mene to izmedju ne zanima po mogucnosti. Takvo je vreme, trazi se nadmenost, gard, spoticanje

Nemas potrebe da se nerviras oko takvih pacenika.Spusti ih na kulturan nacin.Ja imam dvoje takvi, druga i drugaricu. Druga koji je izgleda latentni iskompleksirani derpe,al bas u bukvalnom smislu,sve dolaze na vidjelo njegove pederske frustracije koje u zadnje vrijeme ne moze da sakrije ma koliko se trudi da izgleda muzevno.Drugarica koja je poprilicno zgodna lijepa,ali jako puna sebe,nadmena.Postavljala visoke kriteterije s kim ce se zabavljati,kakav njen savrseni muskarac treba da izgleda, da bi se na kraju se udala za klasicnu seljacinu ,papansku facu ima iz aviona se vidi.Za sada su mi oni stand by .Drugaricu vidio prosle godine u oktobru,druga nekad ljetos usput stali popricali.Mislim da i nema vise razloga s njima za neko druzenje.

Bilo bi lepo kad bi ljudi bili maštovitiji, i kad prave profile pravili imena koja ne počinju uvek na M.

U principu me boli neka stvar što ljudi imaju sto profila, i (ja) mogu uć u raspravu s bilo kojim od profila ako me ideja zanima. Problem je što je uvek ista ideja, samo malko drukčije ispričana. Sad će mi reći nije tačno, nije lažan profil. Mda. Sve se mislim da bi ljudi pravili profile da postavljaju ovako opskurne teme u jednoj zemlji koja ima pametnijih briga, međ ljudima koji imaju veće brige. Iz bilo kog razloga da se neko reprodukuje, molila bih da bar bude kreativan i inovativan. Ovo udaranje u iste drombulje samo odbija.

p.s. izvinjavam se nekim (po trenutnim postovima) starijim članovima kad su mi govorili o ovome a ja im nisam verovala. Iako se ni danas ne slažem s njihovim stavovima, jer šta god može oživet ovaj mrtvi forum ok je što se mene tiče - samo, brate, budite kreativniji. Ne tražim ni da govorite istinu - na netu je ionako niko ne govori - samo molim budite manje očigledniji :mrgreen: Ja ću odgovoriti na bilo koju temu koju postavi M i od istog je reda i nauma kao i svi M pre, samo ako je maštovita. Evo, ja se slažem, i već jesam. Odgovarala sam na M teme, ako su mi bile zanimljive - o čemu se i radi. Budite kreativniji. Baš me briga jel profil lažan il ne.

Drugi nek rade po svojoj volji :mrgreen:

bukvalno svih njih u odnosu na mene:

1. Skoro sta god kazes oni ti kontriraju. Da kazes da je planeta okrugla oni bi rekli nije nego je ravna ploca na oklopu kornjace.

2. Nikad ti nece reci da si u pravu, za nesto, i to ti jasno reci, podrzati te u stavu. Dakle ili kontriraju kao ovo gore navedeno ILI UVEK DODAJU NESTO, STO SI TI ETO KAO ZABORAVIO, u pravu si ajde, ali ta tvoja prica izlaganje, je nepotpuno, nedovrseno. Uvek dakle imaju nesto da dodaju.

3. S obzirom da se druzis sa njima oni upoznaju tvoje vrline, mane, slabosti, neke intimne stvari. I to nije problem, ali svi ovih 6-7 ljudi o kojima pisem su ceprkali po tim slabostima, manama, nekim mojim licnim frustracijama, u obliku sale. Iako to nije sala, kad se neko konstantno "sali" na racun tvojih slabosti, nesreca, problema, frustracija onda je to
Ovako valjda pod**bavanje i provociranje
. Ja licno volim salu na svoj racun, ni malo mi to ne smeta, ali upirati u one slabe tacke niko ne voli.

4. Kad im pricas o svojim zivotnim problemima oni bas uvek u svemu krive tebe, cak i kad im objasnis situaciju u kojoj ti trpis zbog drugih, bez ikakve dileme i diskusije, oni ti kazu ipak si ti kriv i bas uvek podrze tu drugu stranu. Makar bilo 1000% dokaza i argumenata da ti nisi kriv.

5. Kad vide da si u nezavidnoj poziciji kao da oce dodatno da te sutnu, oslabe, umesto da ti daju ruku i pomognu. Kao da zele jos dodatno da ti otezaju.

6. Kad ste sami sa tom osobom ona je cak i najbolja tad sa vama, ali kad je sire drustvo, u njihovom prisustvo se promeni i pokusava da vas omalovazi, isprovocira, ponizi.

7. Koliko god da se trudite da se smejete sa takvim osobama, zbijate sale na racun svega i svacega, smejete se kao ludi, atmosfera je odlicna, pricate o raznim stvarima, pored svih tih zbijanja sala na racun svega i svacega, njih vuce neka sila da u nekom momentu skrenu sale sa svih tih stvari da opet predmet sale budete vi i vase slabe tacke, frustracije, intimni neki faulovi zivotini. Kao da ih vuce neka sila.

E sad, je li problem u meni, da li sam ja magnet za te ljude jer sam previse opusten i popustljiv i prelazim preko mnogih stvari, ili je to takav tip osoba koji stalno trazi nekog da ga na neki nacin unizi, postavi ispod sebe, kako bi sebe uzdigli? Da li se ja mozda previse primam pa onda to oni koriste za provociranje? Jesu li ti ljudi zapravo nesrecni pa misle da ce to manje biti ako bude jos neko? Nekoliko od njih (2-3) od njih 6-7 mi je zadalo ne mali bol a da tim ljudima nista nisam uradio lose, rekao, ama zakinuo ih za bilo sta, naprotiv pazljiv sam prema ljudima do nekih najsitnijih detalja. Zasto to rade? Kao da zele da pljunes na sebe jasno i glasno, javno, i da ti onda pruze ruku i kazu, ti si moj drug. A svima sam im prastao, davao nove sanse, u sebi govorio, predji preko toga, budi fin, bice ta i ta osoba fina prema tebi, a bilo je samo gore. Cak me je jedna od tih osoba opsovala iz cista mira kad je primetila da vise ne reagujem na one "sale" i sitnije provokacije. Da sam ih procitao. Psovka iz cista mira.
Je li problem u meni ili u njima, ili oboje?
Ovako izgleda biti žensko.
Najkraće rečeno. Skoro svaka žena je svuda (školi, faksu, poslu...) "zadirkivana", kako reče jedan forumaš. To "konstantno zadirkivanje" prelazi u frustraciju, da ne pominjem da te "šale" ženama daleko od "smešnog".

Sada ću da pročitam šta su drugi pisali na temi, htela sam ovo da napišem pre nego izgubim nit šta sam htela da kažem.

Mozda bi bilo najbolje da se preselis na neku planinu sto i ja planiram vec duze vreme, jer ljude ne podnosim, a gotovo svi sa kojima dolazim u kontakt su dzangrizavi, namcorasti, cinični itd. Jednostavno mi se gade oni i njihove govnarije, osecam se negativno i cini mi se kao da vremenom postajem isto sto i oni. Ni sa kim ne moze da se priča bez nekog upliva egoizma i osecanja superiornosti, nadmenosti i laznog osecaja samopouzdanja i samouverenosti.

Znas u cemu je problem... Sto ljudi vole da vide da je neko nadmocan i superioran kao da gledaju u ogledalo, znas, al to normalni, a oni iskompleksirani i bedni osecaju mrznju jer znaju da oni to nisu i da nece biti, ali ni jedni ni drugi ne zele cak ni pred dragim ljudima da se ogole, mislim ne bukvalno da se skinu goli nego da podele nesto normalno, u tom ljudskom smislu...

Jer ce onda svi da ih gledaju kao slabice, a danas se dosta toga ceni po tome koliki si autoritet i to sigurno da treba da funkcionise u nekim specificnim situacijama tipa u nekoj hijerarhiji, ne znam vojska, ili neki drugi posao ali medju porodicom, bliskim ortacima ne bi trebalo...

Ljude treba ignorisati i sklanjati se od njih jer su zli i pakosni. Celo detinjstvo sam ispastao zbog takvih degenerika i uvek sam mislio kako cu u jednom trenutku da poludim, uzmem pusku i pobijem sve do jednog kao u onom filmu "The elephant". Pravo je čudo da sam se suzdržao to da uradim.
I u jednom momentu si shvatio da su te i roditelji zajeballi jer te nisu pripremili za "svet".

Mozda bi bilo najbolje da se preselis na neku planinu sto i ja planiram vec duze vreme, jer ljude ne podnosim, a gotovo svi sa kojima dolazim u kontakt su dzangrizavi, namcorasti, cinični itd. Jednostavno mi se gade oni i njihove govnarije, osecam se negativno i cini mi se kao da vremenom postajem isto sto i oni. Ni sa kim ne moze da se priča bez nekog upliva egoizma i osecanja superiornosti, nadmenosti i laznog osecaja samopouzdanja i samouverenosti.
PA.prvo pocni sebe da volis i postujes.Da dajes sebi sto ocekujes od ikog.Tada nemas ni ocekivanja.Smiren si i ko god sta da radis,lakse reagujes jer te bas briga da li ce ostati ili otici,da li ce te voleti ili nece.Imas sebe.Odrastanje je bolan proces upravo zato,sto pocinjes da shvatas da nisi centar sveta,ali je si svog sveta.Nemas boljeg prijatelja od sebe jer samo ti nosis svoje cipele.One sekunde kada to shvatis,promenice se i tvoj odnos prema ljudima.Ne vidim koliko imas godina,delujes prilicno mlado i u procesu odrastanja.Zato ti to tako i kazem.Nisu svi ljudi zli,znas,ima,naravno...nekad smo mi odgovorni za ponasanje drugih prema nama,nekada nismo.Zavisi .Mozda samo biras pogresne ljude,koji ce ti ponovo pokazati da "nisi vredan ljubavi" i tada treba da si im zahvalan u smislu,naterali su te svojim ponasanjem da sebe zavolis.Odnosno da sebe prihvatis kakav jesi.Bas takav.Sto ne znaci da treba da ostanes sa tim ljudima.Ne,Kada promenis odnos prema sebi,doci ce i drugaciji ljudi.Jer,da bi te iko prihvatio,mora prvo prihvatiti sebe.

To je ljudska priroda generalno, ljudi su većinom pokvareni i zli. Naravno neko će ti reći da si nepripremljen za život, da je to tako u realnom svetu, da moraš da naučiš da se raspravljaš sa takvima, da im verbalno uzvraćaš ali to je gomila sranja. Tvoj problem je što još uvek očekuješ nešto od takvih, umesto da im razbiješ zube i izvredaš ih najgrublje što možeš i prekineš sve odnose. Sve drugo je tripovanje i nalaženje ljudkosti koja u tim ljudima ne postoji. Imao sam ja jednog takvog "poznanika", na okupljanju jednom pre deset godina je prešao liniju pa sam ga svom snagom udario električnom gitarom u glavu. Mislim da je to jedini način razgovora sa takvima, to i prekidanje svakog odnosa. Ne može da ti bude prijatelj neko ko te spušta i vredja i provocira, to nije nikakav prijatelj nego neprijatelj. Pravdati to medjuljudskim odnosima i pričati kako je to nešto normalno medju ljudima i kako svi to treba da prodju je proseravanje, postoje ljudi koje niko ne dira i oni koji su vreća za udaranje, ako si vreća za udaranje i ponižavanje moraš da se revanširaš silom i prekineš odnose, nema tu ničeg normalnog i očekivanog, osim ako nisi mazohista koji voli da trpi.

"Svi vi koji volite plahi posao, i sve što je brzo, novo, još neokušano – vi se ne slažete među sobom, vaša je vrednoća bekstvo, i želja da zaboravite na sebe same. Kad biste imali više vere u život vi biste se manje predali trenutku"
Fridrih Nice, Tako je govorio Zaratustra

Back