Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@mimi's mom

mozda nisi videla moj komentar:

Pa upravo tako, nisi nigde napisala da imas te podatke, ali si iznosila tvrdnje kao da imas podatke. Ako ih nemas, kako si onda mogla da tvrdis ono s pocetka zbog cega sam ti i postavio ova pitanja?

Kojoj zoonozi su vise izlozeni ljudi u opstoj populaciji koji jedu veterinarski ispitano meso, odnosno ono koje kupe u mesari, nego veterinari i drugi profesionalci (lovci, ribolovci, vojnici i slicno)?

I dalje je glupost. Ne znam da li treba da ti crtam ono sto sam ti napisao u prethodnom komentaru. Koliko puta treba da ponovim da nedostatak kalcijuma nije uzrok osteoporoze?

To sto ti govoris je slicno kao ovo: Paraplegija je vezanost za invalidska kolica.
Ali paraplegija nije uzrokovana vezanoscu za invalidska kolica u bilo kom smislu.

Drugo, ponavljam - nije u pitanju nedostatak kalcijuma takav kako ga ti interpretiras. Dakle, njima je kalcemija sasvim normalna. Kalcijuma nema u kostima u normalnoj kolicini zato sto ni same kosti nema u normalnoj kolicini - propalo je kostano tkivo, pa samim tim nema ni kalcijuma.

Ja mislim da bi i petogodisnjak ovo mogao da razume, a da li ces ti razumeti zavisi od toga da li uopste zelis da shvatis (i da naucis nesto ;) ).

Dobro si se izlupetao, izgleda da specijalisti médicine koje sam ja citirao nemaju pojma po tebi , a tvoje ''tumacenje'' ne postoji cak ni na wiki:rotf:
Specijaliti médicine koje sam ja citirao, i moze ceo forum da preslusa klip sta oni kazu.
Ti i medicina...:rotf:
Ljudi piju mleko puno kalcijuma, a posle dobiju osteoporozu nedostatak kalcijuma.....''lekovito'' mleko:zblesav:

Je l' te to Kamael ucio da se rasprave dobijaju tako sto stavis brdo kretenskih smajlija u svoj komentar i onda to nazoves argumentom?
Evo ti izdvojeno iz udzbenika za patologiju za studente medicine, iz kog i specijalizanti, izmedju ostalog, spremaju svoj specijalisticki ispit:

http://www.dodaj.rs/?18/rC/1GsT9MiC/forum1.png

http://www.dodaj.rs/?19/Wi/415ZP54D/forum2.jpg

http://www.dodaj.rs/?o/9q/4xVWrG2p/forum3.jpg

--------------------

@mimi's mom: Da li cutanje treba da shvatim kao priznanje da zapravo nisi znala nista o tome o cemu si pisala? I sta je sa tim zoonozama? Ozbiljno me interesuje.

Poslednja izmena:
mogao si to i svojim recima - posle 35. pocinje smanjivanje gustine kostiju zato sto propadanje starih kostanih celija postaje brze nego nastajanje novih...zato je prevencija toliko vazna...postoje tretmani koji mogu da se preduzmu da bi se sprecilo smanjivanje gustine kostiju i nastanak osteoporoze

@mikaelo90 Da li cutanje treba da shvatim kao priznanje da zapravo nisi imao pojma o cemu si pisao ? Prvo kazes da osteoporoza nema veze sa kalcijumom i da je to glupost, a kada si video klip gde dr.kaze da ima, onda priznajes da ima ?

Kravlje mleko puno kalcijuma, a osteoporoza gubitak kalcijuma.....koja logika eksperata sto reklamiraju da mleko treba da se pije zbog kalcijuma .....

Najbolja su mleka biljnog porekla. Mleko od konoplje ! Jedinstven osecaj ! ahhhhhh
hemp%20bliss%20organic%20hemp%20beverage%20chocolate.jpg

@mikaelo90 Da li cutanje treba da shvatim kao priznanje da zapravo nisi imao pojma o cemu si pisao ? Prvo kazes da osteoporoza nema veze sa kalcijumom i da je to glupost, a kada si video klip gde dr.kaze da ima, onda priznajes da ima ?

Kravlje mleko puno kalcijuma, a osteoporoza gubitak kalcijuma.....koja logika eksperata sto reklamiraju da mleko treba da se pije zbog kalcijuma .....

Najbolja su mleka biljnog porekla. Mleko od konoplje ! Jedinstven osecaj ! ahhhhhh
Шта уздишеш, јел ти позлило?z:cry:
Млеко је резултат лучења млечних жлезда сисара, а мутљавине воде и мрвљених биљака зачињене индустријским адитивима то никако нису ни по дефиницији ни по разумевању.
Кад бадему/конопљи/соји... израсту сисе можда нешто и буде од тог млека....
Микело је дао вредне информације јасно и једноставно за разлику од тебе који јаловом реториком и троловањем пун фрустрација и немоћног беса правиш будалу од себе.

Шта уздишеш, јел ти позлило?z:cry:Млеко је резултат лучења млечних жлезда сисара, а мутљавине воде и мрвљених биљака зачињене индустријским адитивима то никако нису ни по дефиницији ни по разумевању.
Микело је дао вредне информације јасно и једноставно за разлику од тебе који јаловом реториком и троловањем пун фрустрација и немоћног беса правиш будалу од себе.

Tebi je pozlilio od kad si se rodio.
Mlecni prizodi su ono sto zovemo ''hrana koja stvara sluz'', Ona sadrzi gnoj,bakterije i viruse.To je zapravo majcino mleko zivotinja, hormoni zivotinja sa kojima proizvode svoje mleko.Ti zivotinjski hormoni nisu namenjeni ljudskom telu.
Inace kravlje mleko pored stetnog holeterola, i podize kiselos organizama. Ljudi piju mleko da unesu kalcijum,a posle dobiju osteoporuzu - nedostatk kalcijuma u telo.
Mikelo je izlupetao gluposti posto je rekao da nedostatk kalcijuma nema veze sa osteoporozom,a i ti sa njima sto presipas iz praznog iz supljeg, a ne znas ni sta je holesterol. Ti pravis super budalu od sebe i mogu ti reci da ti dobro ide.
Ko voli da sisa, neka sisa.
man-sucking-cow.jpg

Tebi je pozlilio od kad si se rodio.
Mlecni prizodi su ono sto zovemo ''hrana koja stvara sluz'', Ona sadrzi gnoj,bakterije i viruse.To je zapravo majcino mleko zivotinja, hormoni zivotinja sa kojima proizvode svoje mleko.Ti zivotinjski hormoni nisu namenjeni ljudskom telu.
Inace kravlje mleko pored stetnog holeterola, i podize kiselos organizama. Ljudi piju mleko da unesu kalcijum,a posle dobiju osteoporuzu - nedostatk kalcijuma u telo.
Mikelo je izlupetao gluposti posto je rekao da nedostatk kalcijuma nema veze sa osteoporozom,a i ti sa njima sto presipas iz praznog iz supljeg, a ne znas ni sta je holesterol. Ti pravis super budalu od sebe i mogu ti reci da ti dobro ide.
Ko voli da sisa, neka sisa.
man-sucking-cow.jpg
Што дивљаш, то је лоше за дијалог, само правиш будалу од себе.

Шта уздишеш, јел ти позлило?z:cry:Млеко је резултат лучења млечних жлезда сисара, а мутљавине воде и мрвљених биљака зачињене индустријским адитивима то никако нису ни по дефиницији ни по разумевању.

i ? Sta si dokazao je kravlje mleko zdravo ? Da neces mozda da kazes da mleko ne izaziva kiselost u ljudskom organizmu ? Sta bi sa holesterolom koji se unosi sa konzumiranjem kravljeg mleka ? Ti pravis i klovna od sebe.
:hahaha::rotf:
Немој дивљати.
Пијеш те мућкове од ГМОсоје и сличне фабричке бљувотине препуне конзерванаса, адитива и вештака сваке врсте услед чега си изгубио моћ логичког расуђивања, једино ти је остао примитивизам, свађа, вређање...
Зато и пишеш ко шишмиш у глуво доба да би испао мања будала заборављајући да твоје глупости остају видљиве на форуму и кад сване па те покопају.

Немој дивљати.
Пијеш те мућкове од ГМОсоје и сличне фабричке бљувотине препуне конзерванаса, адитива и вештака сваке врсте услед чега си изгубио моћ логичког расуђивања, једино ти је остао примитивизам, свађа, вређање...
Зато и пишеш ко шишмиш у глуво доба да би испао мања будала заборављајући да твоје глупости остају видљиве на форуму и кад сване па те покопају.

Ti pijes kravlje mleko , a krava se hrani gmo sojom i filuje hemijama, i izaziva osteoporozu.
i ? Ne znas nista ni o holesterolu, ni o kiselosti....dolazis ovamo da lecis svoje komplekse, u pravom zivotu si nevidljiv,a ovamo dolazis da zbog svoga neuspeha u zivotu vredjas ljude....nije tebi bas lako...
Bas mi te je zao.....

I poseban pozdrav za Ejbisidi, mislim da će ti se ovo barem delimično svideti: http://www.onegreenplanet.org/natur...right-as-a-plant-powered-gluten-free-athlete/

Pravim ja svasta od hrane biljnog porekla. Ne pravim smoothije, moji ljudi ne podnose nista blendano od cega posle podriguju vazduh... Mada im ne smeta podrigivanje od sorgum piva lol ili gaziranog napitka Zevia

Tebi bi preporucila prah od spiruline. Pravila sam "kolace" od spiruline. Istopis kokosovo ulje, pomesas sa mlevenim orasastim plodovima i ozbiljnom kolicinom kakao praha , kupujem alkalizovani kakao jer je obican izuzetno ph kiseo, od zasladjivaca stavim malo meda za decu ili malo stevije za mene jer je kakao gorak... stavim i malo soli samo da onaj zasladjivac treba da stavim u sto manjoj kolicini
To sve pomesam, mozes da budes kreativna imda mesas satojke kakvi ti padnu na pamet, ali glavna je spirulina. Uzmes jedan plastican sud, oblozis ga onim masnim papirom za pecenje, sipas to sto si sve pomesala i stavis u zamrzivac. Posle ga iseces na plocice... Spirulina je jako bogata i mislim da ti fali gvozdja jer si rekla da ti kratka menstruacija. Ako ti je i poremecen ritam mozda ti neka biljna hrana poremeti hormone... Ima toga... Pogotovo kupus, brokoli i karfiol... Mada su manje opasni u kuvanoj varijanti... A najboljimkada su fermentisani. Kakao je bitan za spirulinu jer eliminise ukus bare.

Ti pijes kravlje mleko , a krava se hrani gmo sojom i filuje hemijama, i izaziva osteoporozu.
i ? Ne znas nista ni o holesterolu, ni o kiselosti....dolazis ovamo da lecis svoje komplekse, u pravom zivotu si nevidljiv,a ovamo dolazis da zbog svoga neuspeha u zivotu vredjas ljude....nije tebi bas lako...
Bas mi te je zao.....
Крава изазива остеопорозу?
Само у свету вегана.
Опет си направио будалу од себе.
Јесу тебе учили да се зарези и остали интерпункцијски знаци не разбацују тек тако офрље по реченици, а и с граматиком имаш проблема, лепе последице си себи направио обждеравањем ГМОсојиног млека.
Убица тролова-ГМОсојино млеко!

Крава изазива остеопорозу?
Само у свету вегана.
Опет си направио будалу од себе.
Јесу тебе учили да се зарези и остали интерпункцијски знаци не разбацују тек тако офрље по реченици, а и с граматиком имаш проблема, лепе последице си себи направио обждеравањем ГМОсојиног млека.
Убица тролова-ГМОсојино млеко!

Ti samom tvojom pojavom pravis budalu od sebe. Zasto dolazis na temu o kojoj ne znas nista ? Da vredjas druge i da budes agresivan ? Ti si bas zesce iskompleksiran, potrebana ti je strucna pomoc,

Ti samom tvojom pojavom pravis budalu od sebe. Zasto dolazis na temu o kojoj ne znas nista ?
Микело је показао колико је твоје знање и разумевање.
Механички постављаш будаласте постове без разумевања, кад је постало јасно да си пропливао почео си са својим уобичајеним примитивизмом Тителско-Жабаљског академика.
Da vredjas druge i da budes agresivan ? Ti si bas zesce iskompleksiran, potrebana ti je strucna pomoc,
Крава изазива остеопорозу!!!
Пчелице наша паметна!
:cepanje:
:tambalamba:

Sta se coveku desi u zivotu, da ima potrebu kao doticna gospodja da na temi o kojoj apsolutno ne zna nista dodje da vredja ? Kompleski jos iz najranijeg detinjstva.....

Da se vratimo na temu, a gospodja neka se svadja sa samom sobom.

Još uvek mnogi žive u zabludi da je kravlje mleko visokokvalitetna namirnica koja sadrži velike količine proteina i kalcijuma. Međutim, poslednjih godina rezultati velikog broja istraživanja pokazali da od konzumiranja kravljeg mleka ima više štete nego koristi. Zbog viška fosfora i kazeina (proteina u kravljem mleku) ljudski organizam loše apsorbuje kalcijum iz kravljeg mleka, a ne može ni da preradi kazein u potpunosti, što dovodi do njegovog trulenja u crevima. Toksini koji nastaju tokom trulenja izazivaju povišenu kiselost organizma.

Česta upotreba proizvoda od kravljeg mleka (posebno pasterizovanog) smeta apsorpciji gvožđa i doprinosi formiranju sluze u organizmu i razvoju gljivica. Neprijatne posledice toga su: alergije, česte prehlade, kijavica, anemija i astma.

Istraživanja su pokazala povezanost između veće konzumacije kravljeg mleka i nekih ozbiljnih bolesti: osteoporoze (jer mleko povlači kalcijum iz kostiju, umesto da ga daje), ateroskleroze, cista jajnika… Naučnici (npr. Colin Campbell) povezuju upotrebu mleka sa nastankom raka upravo zbog kazeina.

Još jedan minus kravljeg mleka je njegov loš kvalitet. Zatrovanost stočne hrane raznim pesticidima, hemikalije i lekovi koje se daju životinjama (hormoni rasta, antibiotici itd.), loši uslovi u kojima se odgaja stoka, zatim proces pasterizacije – zbog svega toga mleko i mlečni proizvodi bukvalno postaju otrov. Nemojte očekivati ni dobar rezultat od kupovnog jogurta s probioticima. Zajedno sa malom dozom tih probiotika dobićete porciju teškog za varenje proizvoda, često sa dodatkom šećera, konzervansa i veštačkih aditiva.

Batalite mleko zivotinja, i pijte mleka biljnog porekla, najzdravija !
Autenticno azijsko pice SOYA MILK
Soymilk_can_and_glass_2.jpg

Пијте ГМОсојино млеко(заправо фабрички бућкуриш који није видео млека, али је зато добро освежен конзервансима, фитохормонима, адитивима и хемијом сваке врсте) из Азије и постаћете ко Ни-кита... ако вам тако нешто треба у животу???

Napravite mleko od badema, nemojte piti kravlje mleko kao fol ima kalcijum, a posle svi sto su pili mleko dobiju osteoporozu....tj nedostatak kalcijuma.
watch
Већ си испао исфолирана незналица за подебљано, што се сад опет брукаш?
Кад се налипаш тих веганских ГМОбућкуриша ниси сав свој!

mogao si to i svojim recima - posle 35. pocinje smanjivanje gustine kostiju zato sto propadanje starih kostanih celija postaje brze nego nastajanje novih...zato je prevencija toliko vazna...postoje tretmani koji mogu da se preduzmu da bi se sprecilo smanjivanje gustine kostiju i nastanak osteoporoze

Nisam mogao svojim recima jer imam posla sa ekstremno tvrdoglavim diletantima, a najgori ljudi su oni koji ne znaju, a ne znaju da ne znaju. I onda ja njemu ako ne posaljem onako slike, on kaze da lupam i da ne znam i okaci klip sa youtube.
Youtube obrazovanje :)

Inace, cesto pocinje i pre 35.

Videl ai sta pise mikelo90, koji se predstavlja kao dr. Prvo kaze osteoporoza nema veze sa kalcijumom, onda mu postavim dokaz, sta kaze spacijalista doktor, onda on kaze to je ..''to je pogresna interpretacija''....
Doktor pogresno interpretira, a on vise ne sme da se javi.....jer vidi sta je lupio.

Kod mleka, zivotinjski hormoni prave mleko, ti hormoni nisu namenjeni ljudskom telo. Tu je vec cela prica gotova.

Nutricionistica Laura Sands objašnjava zašto je kravlje mlijeko nezdravo i neprirodno za ljude.

@poznavalac stvari je ostao duzan da postavi link vezu izmedju preventive zdravlja i suhomesnatih proizvoda, posto zastupa tu tezu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back