Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veganstvo je u zamahu u celom svetu,a takodje i u Srbiji. Ljudi postaju svesni da je industrija mesa najveci zagadjivac planeta, i da treba izbaciti namirnice zivotinjskog porekla koje izazivaju mnogo bolesti, a takodje i uticu na impotenciju.
Mesna industrija salje veoma agresivne poruke putem reklama gde jednostavno laze i pokusava da ispire mozak ljudima.
Carneks je napravio reklamu gde se deca igraju i kao hoce da se stvori najbolja hrana, a posle im mama donosi virsle carneks, jer su virsle kako carneks predstvalja ''najbolja hrana''. Inace virsle se prave od otpadaka i filuje pitaj boga kakvom hemijom, ali zato ispiraju mozak prvenstveno deci da su virsle ''najbolja hrana''...

UNITED NATIONS SAYS: BE VEGAN!
Zbog buducnosti opstanka planete, koju unistava industrija mesa, ljudi ce morati da predju na veganski nacin ishrane i to masovno. Izvestaj UN upravo to potvrdjuje.

http://mishmishplayschool.com/

- svi nasi ucitelji govore engleski
- deca razvijaju ljubav za ucenje kroz igru, umetnost, vrtlarstvo, kuvanje, jogu, pokret, muziku i ples
- dorucak grickalice, rucak je kuvanje hranjivih i celovitih vegan namirnica tako da ce bebe i deca biti jarki, srecni i zdravi
- polozaj Tel Aviv Rotsild Bulevara, jednostavan parking ispred nase zgrade uz gradska parkiralista u neposrednoj blizini vrata
- pozdravljamo veganske i vegetarijanske porodice, kao i bilo koju porodicu koja zeli za svoje dete da ima zdrava iskustva uz zdravu ishranu
- znamo da je starost samo smernica, a tu su deca koja se razvijaju razlicitim koracima pa stavimo decu u grupe prema sposobnostima i potrebama, a ne samo dobi

Najjaci na Planeti.

9276447_orig.jpg

Porez na meso
Način prehrane, temeljen na mesu, košta svaku zemlju milijarde dolara za liječenje i dodatne milijarde zbog onečišćenja okoliša.

Na cigarete, alkohol, benzin i luksuzna vozila već se plaćaju viši porezi kako bi se pomoglo plaćanje njihovih skrivenih troškova i troškova zaštite okoliša. Postoje vrlo opravdani razlozi za uvođenjem poreza na životinjsko meso.

Zdravstveni razlozi

Hranjenje životinjskim mesom i njegovim proizvodima štetno je za ljudsko zdravlje. Ljudi koji jedu meso 30% su podložniji srčanom udaru, imaju 40% više izgleda dobiti rak i povećan je rizik za mnoge druge zaraze i bolesti uključujući moždani udar, pretilost, upalu slijepog crijeva, osteoporozu, artritis, dijabetes i trovanje hranom. Uz to, meso sadrži pesticide i ostale kemikalije u koncentracijama većima do 14% u odnosu na biljne proizvode.

Ekološki razlozi

Današnje tvorničke farme ostavljaju iza sebe račun koji će plaćati generacije koje dolaze. Uzgoj životinja za hranu troši više od sve vode koja se upotrijebi svake godine i 1/3 svih sirovina, uključujući fosilna goriva. Mesna industrija je zagađivač br. 1 naših voda i izravno je odgovorna za 85% erozija tla. Ovisnost o mesu postupno truje i iscrpljuje našu zemlju, vodu i zrak.

Etički razlozi

Ljudska bića nisu jedina koja pate kao posljedica američkog načina prehrane. Svake se godine za hranu ubiju deseci milijardi životinja, par puta više od cijele ljudske populacije na našoj planeti! Životinje na farmama pate od ekstremnih oblika zlostavljanja i nepažnje, zatvaranja do prisilnog izgladnjivanja i tjelesnog sakaćenja kao što su kastracija i odstranjivanje rogova i kljunova bez ikakvih ublaživača boli. Porez na meso potaknuo bi ljude da dva puta razmisle prije nego što podupru očitu okrutnost prema životinjama. Također je tu i veliko bacanje hrane zbog uzgoj životinja. Mnoge zemlje, iako bi imale dovoljno hrane da jeftino prehrane svoje stanovništvo, uvoze sirovine kako bi mogle zadovoljiti potrebe farmi i mesne industrije, što svakako utječe na sdandard i pogađa najsiromašnije stanovništvo.
Troškove zdravstva i zaštite okoliša plaćamo svi mi - i koji jedemo i koji ne jedemo meso. Ako ljudi odluče ne jesti meso, kao što to čini sve više ljudi, oni ne bi trebali plaćati za negativne učinke koje uzrokuje mesna industrija. Postoje porezi na ostale proizvode koji su štetni za ljudsko zdravlje (duhan i alkohol) i okoliš (benzin, zračni promet i luksuzna vozila). Uzgoj životinja za hranu uzrokuje više štete za ljudsko zdravlje i uništenje okoliša od bilo koje industrije. Nešto se mora učiniti da se barem djelomično nadoknade ti troškovi.

veganizam je stetan po zdravlje ljudi,imunitet posle nekog vremena slabi,krvna slika ne moze da se popravi posle dugo vremena..80% vegan posle nekog perioda se vrate normalnom rezimu ishrane gde je ukljuceno meso,belancevine,masti...ako ne jedu pred svima ovo onda se kriju i krijeci jedu da ih okolina ne bi za.ebavala zbog njihovih katastrofalnih teorija koje su zastupali..ko god ovako govori kao ovi sto zastupaju biljnu ishranu to nesto nije u redu sa njihovim shvatanjima,ovakvi stavovi izlaze iz brojnih sekti koje se radjaju na svakom cosku..

Veganstvo je zakonom zabranjeno za maloletnike. KRAJ PRICE. ENDE.

- - - - - - - - - -

veganizam je stetan po zdravlje ljudi,imunitet posle nekog vremena slabi,krvna slika ne moze da se popravi posle dugo vremena..80% vegan posle nekog perioda se vrate normalnom rezimu ishrane gde je ukljuceno meso,belancevine,masti...ako ne jedu pred svima ovo onda se kriju i krijeci jedu da ih okolina ne bi za.ebavala zbog njihovih katastrofalnih teorija koje su zastupali..ko god ovako govori kao ovi sto zastupaju biljnu ishranu to nesto nije u redu sa njihovim shvatanjima,ovakvi stavovi izlaze iz brojnih sekti koje se radjaju na svakom cosku..

Bravo Dejane, dao bih ti opet reputaciju da dozvoljava sistem.

Novinski clanci su puni uzasa od tih ljudi..... Na kraju to izadje na neku poremecenost obrni okreni i na neko zlo.

Užas u Ljubljani: Vegani izgladnjivali bebu i pustili je da umre!

Izvor informacija - tvoja masta.:zblesav:

Prava informacija broj vegana raste u svetu.

Nikola vrati se u tvoju Bugarsku i pripovedaj o veganizmu,ili ne smes jer bi te tamo napaucili,a ovde kod nas se krijes iza tastature i monitora kao i ovaj tvoj kolega kamael...ehh kako se samo nadjete nije mi jasno,dal osecate miris drugog vegana od trticne zlezde??

Veganstvo je zakonom zabranjeno za maloletnike. KRAJ PRICE. ENDE.

- - - - - - - - - -

Bravo Dejane, dao bih ti opet reputaciju da dozvoljava sistem.

Novinski clanci su puni uzasa od tih ljudi..... Na kraju to izadje na neku poremecenost obrni okreni i na neko zlo.

Užas u Ljubljani: Vegani izgladnjivali bebu i pustili je da umre!

Taj zakon postoji samo u tvojoj masti.
Izgladnjivanje je veganstvo ?:hahaha:

Stvarno su smesna ova deca sto pisu na forum:zblesav:

Nikola vrati se u tvoju Bugarsku i pripovedaj o veganizmu,ili ne smes jer bi te tamo napaucili,a ovde kod nas se krijes iza tastature i monitora kao i ovaj tvoj kolega kamael...ehh kako se samo nadjete nije mi jasno,dal osecate miris drugog vegana od trticne zlezde??
..................................................................................................
Pa kakva je ovo konverzacija, molim vas? Zašto MODERATOR dopušta ovako degutantne aluzije?

Meni je stvarno smesno da neko prica o veganstvu, a da ne zna nista ustvari i da jos izmislja kao deca.
Do sada nisu dali nijedan validan reper za svoje tvrdnje. Sve se svodi na - veganstvo ne valja zato sto ja tako mislim, iznose se izmisljotine da je zakonom zabranjeno veganstvo za decu, koji je to clan kzs tj krivicnog zakona Srbije, zatim neki roditelji IZGLADNJIVALI bebu i nastupila smrt bebe...kakve veze ima izglanjivanje sa veganstvom ?
Posto nemaju nikakve argumente i kontrargumente onda prelaze na vredjanje. Tako da su stvarno smesni.

Deda mi je bio kasapin i nikada nije jeo salatu .Kaže da od te salate najbolje je meso.
Doživeo je 89 godina a baba još malo i više.
...................................................................................................................................................................................
U potpunosti se slažem sa tobom sinak. Ova tvrdnja je u potpunosti tačna. Moj deda je umro u 93-ćoj.

ALI?

Vreme se promenilo rođo. Dedovi su nam jeli ZDRAVO meso. A šta mi danas imamo na meniju?

Kada sam bio tvojih godina klanice su klale junad tzv Bebi-bif kvaliteta, simentalske rase ,450 kg teške. Ubijali smo pare od izvoza za Grčku, Italiju i dr. Meso I klase, čista organska ishrana, bez hemijje (steroidi, aditivi, "superproteini").
Klale su se svinje landrasa i jorkšira iz Bekon-tova , težine 100 - 120 kg. Ekstra kvalitet mesa, zasnovan na takođe čisto organskoj ishrani. (ZA KILOGRAM PRIRASTA TROŠILO SE 4,2 KG KONCENTRATA).
Jeli smo domaće piliće koji su kljuckali po dvorištu i 2 kg nabacivali za cca 8 meseci, pa kada ga baka izdinsta na pari, prsteeeee daaaa poooooližeš.
Pržili smo domaća jaja, čije žumance je imalo crveno-žutu boju, pa kad majka napravi omlet sa suvom slaninicom tanko sečenommmmmmmmmmm.

A danas?

Danas jedemo uvozno meso bikova teških 1200 do 1300 kg. Bos taurus, naravno nije evoluirao za tako kratko vreme, već smo mi eto malo ČEPRKALI PO NJEGOVOM GENOTIPU.
Evo ovde možeš pogledati o čemu pričam: ( Race de la Moyenne et Haute Belgique, Belgian Blue-White) - you tube.
Danas se u tovu svinja koristi koncentrat koji samo sa 2,5 kg daje kilogram prirasta (mesa). Možeš zamisliti o kakvim se "superproteinima" radi. Ne znam da li si video tovljenike teške 400 i više kg.

Ukus piletine koju je tvoj deda jeo nikada verovatno nećeš osetiti. Danas se pile za 45 dana "nabilduje" na 3 kg, naravno uz pomoć novih hemijskih aditiva. I nikako nema UKUS PILETINE.
Za jaje koje danas jedeš koka je utrošila 110 g "superkoncentrata". Jaje je teško 55 g. Znači da 2 kg koncentrata daju 1 kg jaja. Pa toga nije bilo ni u naučnoj fantastici pre dvadeet godina.

Moram dodati i podatak da se izmet peradi (sadrži dobar deo nesvarenih proteina zbog specifičnosti metabolizma kokoške) suši, reciklira i koristi kao sirovina za svinjski i juneći koncentrat. Na zapadu se ništa ne baca što se može iskoristiti, a ova vrsta reciklaže predstavlja latentnu opasnost od prenošenja, virusa i termostabilnih bakterija.
Pileći virus mutira u orgnizmu svinje i postaje opasan po čoveka. Čuo si za ptičji i svinjski grip, od kog čovek može umreti, vrlo lako. Zašto? Zato što je nov, mutiran, nepredvidiv i imunitet čoveka se sa njim nikada nije susreo. Bio je ptičji, potom svinjski i ko zna kako promenjen dospeo u čoveka. Virus "ludih krava" je nastao iz iste kuhinje zvane - reciklaža ( Kafilerija)
Uvođenje HACCP standarda u ovu oblast, dovelo je do "zatvaranja" tzv SPRATNIH FARMI, pilići iznad tovilišta sa svinjama. Žićani pod obezbeđuje "dodatne proteine" svinjama, koji se filovani AMONIJAKOM ugrađuju u mišićnu masu svinje.

Jednostavno rečeno, danas se na zapadu teško sa sigurnošću može naći zdravo meso, meso koje su i njihovi dedovi kao i naši nekada jeli. Masovna proizvodnja je masovna proizvodnja. Profit je profit.
Hormoni, stimulatori rasta su danas nezamenljivi u masovnoj proizvodnji mesa. To je činjenica. Metaboliti ovih supstanci se normalno moraju naći i u mesu, tako da ih analize ne mogu negirati.
Stoga ih FDA toleriše, dajući im odredjene "DOZVOLJENE KONCENTRACIJE".
Van svakog zdravog rezona. Supstance koje se nikako nebi smele naći u ljudskom organizmu, danas imaju svoje PROPISANE DOZVOLJENE KONCENTRACIJE.

Ne morate se složiti sa mnom, ali mislim da je danas pre svega sumljiva “bezbednost” mesa i mesnih prerađevina osnovni razlog sve veće popularnosti biljne hrane NA ZAPADU..
Istraživanja pokazuju da su danas i morski proizvodi kontaminirani za ljudsko zdravlje opasnim materijama. Ima nas sedam milijardi i dugo već kontaminirmo vodotokove, koji na kraju završe u morima i okeanima naravno.
Da se razumemo, ne navodim nikog da pređe u vegetarijance, izbor je vaš. Ko sa sigurnošću zna da jede zdravo meso, ne treba da se brine. Ali?

Prema tome rođo, savetujem ti da uključiš vijuge i dobro razmisliš o ovome što sam ti ovde nakitio. Dobro znam o čemu pričam, jer sam radio nekoliko HACCP studija koje se dotiču ove teme.
Ako to ne učiniš i svojim potomcima ne preneseš ovo iskustvo, teško da ćemo imati zdravu naciju u budućnosti.

Ovo je PRAVA I JEDINA ISTINA zašto su Pol Makartni , Bred Pit i ostali prešli u vegetarijance, sve ostalo je samo zamućivanje vode. Sve price o sektama i religiji su samo tračevi.

Uostalom ja Bredu nemam šta da zamerim na izgledu i kondiciji.
PS: A Madoni još manje.

za sve citaoce teme!!!biljna ishrana dovodi do zatupljivanja mozga,poremecaja raznih funkcija organizma,unistavanje krvne slike..svaki vegan posle godinu dana ima zdrastvenih problema...ne igrajte se svojim zdravljem...jedite meso,mleko,sir,jaja..ostavite se ovih praznih prica koje vode u ludilo,samo pratite kako se ovi biljojedi ponasaju i sve ce vam biti jasno..

Radovane, ima po nesto istine u onome sto navodis, a dobar deo je i implementacijanekih teorija zavere....

Ali ne shvatas, oni se ne zalazu kao inspekcija - da se zdravo meso prodaje i da se sprovode eticke biotehnoloske mere, oni covece zastupaju religiju u kojoj NIKAKVO MESO ne treba jesti. Znaci ni ono koje ti sada mozes kupiti bilo gde, a ti meso koje je jeo tvoj deda.

I ne samo meso - nego i mleko i sir i jogurt i bilo sta sto ne spada pod vegansku religiju. Pa jos pricaju i izvrcu i evoluciju i razvoj i ishranu zivih bica pre homo sapiensa i jos mnogo mnogo toga.

Ne radi se kod njih o borbi protiv "spricanog mesa nekim antibioticima kojima je prosao rok trajanja"". Mnogo je siro od toga. ali ce oni pomenuti sve sto im ide u korist za svoju religiju.

Upss.
...................................................................................................

za sve citaoce teme!!!biljna ishrana dovodi do zatupljivanja mozga,poremecaja raznih funkcija organizma,unistavanje krvne slike..svaki vegan posle godinu dana ima zdrastvenih problema...ne igrajte se svojim zdravljem...jedite meso,mleko,sir,jaja..ostavite se ovih praznih prica koje vode u ludilo,samo pratite kako se ovi biljojedi ponasaju i sve ce vam biti jasno..
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ...........
Ovakav ton po meni govori da si ti sine poprilično van ekvilibrijuma. Stvarno deluješ neurotično.. Pa šta tu ima tragično što će neko drugi jesti samo biljnu hranu. Tebe niko na to prisiljava. Ponašaš se kao da su ti na rep nagazili. Iskuliraj malo čoveče. Ima nečega dobroga i u biljkama čoveče. Pa ne može niko nikoga naterati na nešto što mu ne odgovara.
Živi i pusti druge da žive.

Upss.
...................................................................................................

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ...........
Ovakav ton po meni govori da si ti sine poprilično van ekvilibrijuma. Stvarno deluješ neurotično.. Pa šta tu ima tragično što će neko drugi jesti samo biljnu hranu. Tebe niko na to prisiljava. Ponašaš se kao da su ti na rep nagazili. Iskuliraj malo čoveče. Ima nečega dobroga i u biljkama čoveče. Pa ne može niko nikoga naterati na nešto što mu ne odgovara.
Živi i pusti druge da žive.

Kazi to veganima. Upravo to oni rade. Vidis da zajahali zatemu ne moze da se zivi od njih, A i tako je svuda.

Njima kazi "jedi sta hoces i pusti druge da jedu sta hoce", jer svaki put kada te vide da jedes nesto sto nije po njihovim merilima dobacice ti da jedes leseve, da si ubica, da pijes gnoj u mleku i jos 300 gadosti.

Ishrana mesom zatupljuje mozak, a biljke osvezuju mozak. To sto mi ljudi jedemo nijedna zivotinja u prirodi(divljini) ne jede niti ce. Mi ljudi bolujemo danas od mnogo bolesti iskljucivo zbog lose ishrane... Zamislite simpanzu koja ima 99% gena slicnih coveku da jede svaki dan kobasice, salame, pljeskavice kakva li bi to bila simpanza??? Mi ljudi unistimo hranu(kuvanje, pecenje) pa je onda pojedemo, a simpanza je jede u obliku kakav se moze naci u prirodi. Razmislite, mi ljudi nismo pali sa Marsa i mi smo evoluirali zajedno sa tim simpanzama i ostalim zivotinjama. Za 50 god. ce doktori da prepisuju sirovu ishranu, evo sta vam kazem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back