Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novost :lol:

Halotan uzrokuje ostecenja jetre, nalazi se u sastavu nekih lekova. Bilje kojim se isto moze leciti ne ostecuje jetru vec vodi izlecenju onih bolesti koje neki lece halotanom.

Mislim da imas neki poremecaj paznje. Do malopre smo pricali o adrenalinu, a sad kad sam te edukovao, primetio si rec "jetra" i to te je asociralo na nesto sto nema nikakve veze sa dosadasnjom pricom. Ili samo bezobrazno menjas temu kad si porazen. Sramoto.

porazen. Sramoto.

Vidim da prenosis reci iz kuce. Ko te je kinjio i sputavao, mama ili tata?

Do malopre smo pricali o adrenalinu

Nismo pricali, vec je pisalo da adrenalin kojim je, kao sto znamo, meso natoljeno, vodi agresivnom ponasanju. Primer su mladi koji svakodnevno ginu na putevima, adrenalin je direkt koji ih tera ka brzoj voznji. Sada reci da ljudi koji divljaju motornim vozilima, od prvog do poslednjeg nisu mesojedi, i da se adrenalin iz mesa ne apsorbuje u ljudskom organizmu, jer ga toboze digestivni trakt usvaja "sporo".

Non sequitur Kamael ili ne sledi. Pazi, kakvim se ti trikovima sluzis....uzeo aktuelnu situaciju gde klinci ginu na putevima, pa brze bolje i u to implementirao veganstvo i sve ostalo da izgleda da je od 100 000 faktora, samo 1 faktor presudio - adrenalin, i to onaj koji je dosao iz mesa. A da je mali vegan, to se nikada ne bi desilo.

Ovakva zakljucivanja i ovakvo misljenje je na jaaaaako niskom nivou. Ti zapravo analiticki i kriticki i ne razmisljas nego uzimas stvari, situacije, dogadjaje i povezujes ih nekako da bodre ono sto ti zelis da se desi ili da jeste.

Nikakve korelacije nema izmedju udesa klinaca i toga sto nisu vegani.
Sve ces uraditi samod a ubedis nekog da je veganstvo najpravilniji moguci izbor i resenje za sve. A klasicna ishrana svastojeda je uzrok svega loseg sto postoji.

Kako te ne mrzi vise? Ne mozes nikog da ubedis, a posebno ne nas. Navalentniji si i od jehovinih svedoka koji ce ti "pokazati" kako se pravilno veruje u Bibliju.

Nikakve korelacije nema izmedju udesa klinaca i toga sto nisu vegani

Ima. Meso je puno adrenalina, adrenalin mesojedi unose u sebe hraneci se mesom. Tvrdio si i na prethodnoj strani da nigde veze adrenalina i nasilnickog ponasanja, a pruzen ti je dokaz da ima.

14 - Testosterone and adrenaline: aggressive antisocial behavior in normal adolescent males

Ili se pravis naivan, a to je spam, ili si poput mikela zaboravan. Ako je ovo drugo i tebi fali cinka za bolji rad mozdanih ovojnica.

Ti se skolujes za akademskog gradjanina, ne prilici takvo ponasanje. Zdrav razum ne moze prihvatiti izjednacavanje posledica jednog tipa ishrane i drugog, a samo jer sadrze isti nemetal. Previdjas, namerno ili nenerno: KOLICINU SUMPORA, izazivaca neprijatnog mirisa u mesnim preradjevinama naspram namirnica biljnog porekla. Vi svaki dan jedete meso, kolega se hvali da unosi u sebe po ceo kilogram mesa, a prokelj ili luk u kojem ga ima mnogo mnogo manje u odnosu na leseve, mi ne unosimo svaki dan.

Kolicina sumpora, bilje:

luk: 20 gr
kupus: 50 gr
karfiol: 50 gr

Kolicina sumpora, namirnice sa mesom:

musaka: 200 gr
hamburger: 170 gr
hamburger sa sirom: 190 gr

Mi ne jedemo karfiol svaki dan, vi jedete meso svaki dan, kolicinski unos sumpora je cetiri puta veci od kolicine sumpora koji unosimo mi. Uostalom, ovo kaze nauka:

"Naucnici iz Ceske su 2006. godine istrazivali i proucavali uzorke znojenja vegetarijanaca i muskaraca, koji su jeli crveno meso. Potom su pitali grupu zena da identifikuju najgrozniji miris. Ispostavilo se da miris tela vegetarijanaca je mnogo prijatniji od tela „mesozdera“.
Najbolje bi bilo kada biste mogli da iz ishrane u potpunosti izbacite crveno meso".
Јел Камајло дао линк из кога би сазнали колико тона наведених намирница треба појести за поменуту грамажу сумпора?

Pa zavisi kako se hranis :D
Па пази ми ћемо имати угодну позицију између тога да нам да линкове или да сазнамо да је предао меч.
Ово је већ ко зна која тема где је Камајло натрунио гомилу лагарија, па је тако на једној теми корисница ,,новембар чајлд" дала линкове где се види да нити један од американских вегана није пребацио 2 деценије веганисања, а тек мало њих 10 година.
Иначе знам неке вегане у НС... то је све дебело толико да су набрекли ко да се дрогирају квасцем.

Unisavas sebe nepravilnom ishranom.

Ma nemoj.... A do sada, stotine hiljada godina sto su se nasi preci hranili kao svastojedi, oni su se unistavali znaci a ? I sta sada ce neki pomodar sa istoka da izmisli veganstvo i da prosiri na ceo svet pa eto i na nasem Balkanu i od jednom ste vi otkrili toplu vodu?

Sto se tice korelacije testosterona i adrenalina i agresivnosti - postavio si knjigu jednog autora. Sta kazu covece meta analize, pusti 1 knjigu. Ako je nesto slucaj, nije pravilo. Po toj ideji bodibilderi bi trebali da budu najagresivniji ljudi na svetu, jer u sebi imaju i po 20 puta vecu koncentraciju testosterona. Pa i nije tako kako se ocekuje....

Ja znam puno ljudi iz sporta koji su na androgeno anabolickim steroidima, pa su mirniji i manje agresivniji od mene, a znam i neke koji jesu agresivni, ali u manjini su.
A znam puno vegana koji su toliko agresivni da je to nemoguce iskazati recima....Kada iskolace oci i kada krenu sa postapalicama - "Kako mozes da jedes moje prijatelje, jedes njihove leseve, pijes gnoj, kako bi bilo sada ja da uzmem tebe i tvoju decu da jedem, kako bi se osecao, zamisli tebe da kolju itd" .

Da se zacudi covek, odakle jednom slatkastom veganu/veganski, koji su tako mirni, povuceni, puni ljubavi - sve te ideje, misli, kao da su najveci horor reditelji u smisljanju sadistickih bolesnih scena.

I jos nesto, vrsis kontradikciju - prvo pricas kako je nama svastojedima testosteron mali zbog mesa, a vama veganima veliki, a onda kazes kako su svastojedi agresivni jer imaju povecani testosteron i adrenalin.

Hehe, pa odluci se, je l svastojedima visi adrenalin i testosteron, ili im je nizi .
Radis Cherry picking logicku gresku - pises kako ti sta kada odgovara. A cilj se samo jedan - ubediti nekog tamo drugog da radi nesto sto se tebi svidja, a inace te ne dotice njegov zivot.

Znas onaj vic - Kako znati da je neko vegan? - Ne brini se, yebeno ce ti sami reci". (+ ostalo nabijanje na nos sto nisi i ti i sve ostalo).

Ti se skolujes za akademskog gradjanina, ne prilici takvo ponasanje. Zdrav razum ne moze prihvatiti izjednacavanje posledica jednog tipa ishrane i drugog, a samo jer sadrze isti nemetal. Previdjas, namerno ili nenerno: KOLICINU SUMPORA, izazivaca neprijatnog mirisa u mesnim preradjevinama naspram namirnica biljnog porekla. Vi svaki dan jedete meso, kolega se hvali da unosi u sebe po ceo kilogram mesa, a prokelj ili luk u kojem ga ima mnogo mnogo manje u odnosu na leseve, mi ne unosimo svaki dan.

Kolicina sumpora, bilje:

luk: 20 gr
kupus: 50 gr
karfiol: 50 gr

Kolicina sumpora, namirnice sa mesom:

musaka: 200 gr
hamburger: 170 gr
hamburger sa sirom: 190 gr

Mi ne jedemo karfiol svaki dan, vi jedete meso svaki dan, kolicinski unos sumpora je cetiri puta veci od kolicine sumpora koji unosimo mi. Uostalom, ovo kaze nauka:

"Naucnici iz Ceske su 2006. godine istrazivali i proucavali uzorke znojenja vegetarijanaca i muskaraca, koji su jeli crveno meso. Potom su pitali grupu zena da identifikuju najgrozniji miris. Ispostavilo se da miris tela vegetarijanaca je mnogo prijatniji od tela „mesozdera“.
Najbolje bi bilo kada biste mogli da iz ishrane u potpunosti izbacite crveno meso".
Јел Камајло дао линкове колико тона овог поврћа треба појести да би добацили грамажу сумпора коју спомиње у посту?
Видим да нисам ни први, ни једини који пита за линкове....

i ono sto se apsorbuje mora najpre proci kroz jetru, gde bi se velikim delom izmetabolisalo (znam da ti je sve ovo novost. ali dobro, ti kao med. sestra ne moras da znas ove stvari)

Meni nesto kazes? Ti bi trebao znati ovo - "Masti usporavaju proces varenja i stvaraju osecaj sitosti. Od svih sastojaka u hrani, masti se najteze vare i opterecuju funkcionisanje dva osnovna organa za varenje: jetru i pankreas. Zbog toga se u slucajevima upale jetre i pankreasa preporucuje biljna ishrana".... drugim recima, u sebe unosis meso bogato losim mastima koje opterecuje jetru, silujes sam svoj organizam danima i godinama unoseci lose masti, a meni govoris za novosti o jetri?

Najaci ljudi u Indiji, vegetarijanci

article-0-1F88CF2400000578-515_634x422.jpg

NJU DELHI - U selu Asola Faterpur Beri na obroncima Delhija zive najjaci ljudi u Indiji, ali i u svetu. Oni treniraju dva puta dnevno po dva sata, a treninzi se uglavnom sastoje od tradicionalnog rvenja u blatu, zgibova, sklekova i penjanja uz konopac. Vecina su vegetarijanci, za veceru popiju 1 - 1.5 litra bademovog mleka.

Hehe, najjaci, dize svoju tezinu od 50 kila.....Prvo nauci sta je to pojam snage. Nisam ih vidjao nesto u powerlifting i strongmen takmicenjima.

Bas ste mi smesni vi sto uradite 10 skleka, 10 zgiba i pricate o nekoj "snazi" a dizete samo sopstvenu tezinu i to tezinu stalka za infuziju.

Isto tako, znam mnoge "prirodnjake" i vegane i one koji ne piju suplemente i ne jedu meso ali se zato rokaju androgeno anabolickim steroidima i ne mozes znati da se ne rokaju, i reci - Ne rokaju se, to im je od veganstva tako, jer to nije empirijsko dokazivanje.

Nisu " na hemiji" samo oni koji izgledaju ogromno, nego moze izgledati i kao biciklista i da u sebi ima pola Galenike.

Nego pusti dnevne zute senzacionalisticke novine. Njima je cilj da napisu samo nesto netacno i senzacionalno da to izazove - share, cudjenje, citanje, pricanje o tome, da ti zaintrigira mastu itd.

Kada bi novine objavljivale formule iz fizike i hemijske reakcije iz hemije - stavili bi sebi katanac, niko to ne bi citao niti se zanimao da vidi sta tu pise.

Tako da moraju pisati gluposti i neproverene netacne informacije.

Poslednja izmena:
Lupas gluposti sad..... Non sequitur opet radis. A i gay problematika nema nikakve veze ni sa veganima ni sa sportom niti sa necim. Totalna salata od reci.

Kakvu si poentu napravio? Nikakvu! A i dalje ostaje cinjenica u praksi da ih nema u powerliftingu i posebno u strongmenu a nema ih ni u bodibildingu i uopste na aerobnim sportovima.

bodobilding nije sport snage vec izgleda tela
samo takmicenje se sastoji u pokazivanju i poziranju!
zar nisu najjaci dizaci tegova? cuj strongmen,sto ne pokusa da digne teg iznad glave?
a svi bukvalno dizaci tegova su na hemiji i najcesce padaju na doping kontroli jer je to olimpijski sport!

svaki ozbiljniji sumo rvac je jaci od mma i ostalih na hemiji!
a ishrana sumo rvaca se i ne bazira toliko na proteinskoj fobiji vec kalorijskim bombama ali ne iz junk hrane!

Aha, neka udju tvoji debeljani u MMA oktagon pa neka dokazu to a ne ti preko interneta da iznosis pretpostavke.

Dalje, pravis logicku gresku, nigde ja nisam rekao da su bodibilderi strongmeni niti sam pravio neke relacije izmedju strongmena i bodibildera, ja sam samo pobrojao anaerobne sportove neke, a to sto si ti uzeo to pa sam vrsio neke zakljucke nepravilne i sto govoris nesto sto ja nisam rekao to je tvoj problem a ne moj problem.

To se inace strucno zove Strawman logical fallacy.

Ja i nisam rekao da je BB sport snage kao PL, ali da se ne lazemo, i oni dizu velike tezine, tj vecinu vremena trening im se sastoji od anaerobnog treninga. Bodibilderi dizu ubedljivo najvece tezine od svih drugih sportista, sto je i razumljivo jer bi snaga trebala da bude ekvivalentna velicini poprecnog preseka misica. PL i Strongmeni su specijalizovali samo snagu i imaju veci % bodyfat-a ne moraju toliko da paze sta jedu, unose vise UH pa su zato i jaci, a i trening im je specijalizovan za to sto rade, dok je kod BB-a druga koncepcija i to je sport u kome je cilj razviti sto vecu hipertrofiju koju prati sto manji % telesne masnoce i da sve to izgleda u jednom estetskom simetrijskom odnosu koj propisuje sam sport.

I uopste nema ovo veze sa temom, ne prenosi problematiku sa drugog sportskog podforuma ovde.

Ovde je bitan odnos izmedju gay populacije i anaerobnih sportova a sve to kao povezano sa svastojestvom i veganskom ishranom.
Nigde veze niti povezanosti. Argumentum ad hominem.

Hoces da uvredis nekog i napises mu - zato sto to radi gay. LOL. To je kao uvreda sada? Pa ako ce uzimati termin gay kao neki odvratan ruzan termin koji sluzi za uvrede (kao npr zao, psihopat itd) onda pre treba da zna da mnogo veci broj gejeva se zanima za tako posebne fensi ishranice - veganstvo, vole vise umetnost, nose one kic salove oko vrata i kada je +40 stepeni napolju itd....

Sigurno ih ima najmanje koji su svastojedi i koji pucaju od maskulinosti.

Poslednja izmena:
prvo pricas kako je nama svastojedima testosteron mali zbog mesa, a vama veganima veliki, a onda kazes kako su svastojedi agresivni jer imaju povecani testosteron i adrenalin.

Manipulises. Vegetarijanci imaju vise testosterona od mesojeda, to je tacno. Da su svastojedi agresivni i to je tacno, za to ti ne treba istrazivanje, ukucaj hroniku. Za adrenalin nije receno da ga imamo vise mi, vec vi. To iz razloga sto jedete meso natopljeno adrenalinom. Adrenalin tera na brzu voznju u koju ginu i vozaci i neduzni ucesnici u saobracaju.

Adrenalin tera na brzu voznju u koju ginu i vozaci i neduzni ucesnici u saobracaju.

Manipulises ti. Obrnut je redosled. Brza voznja dize adrenalin - zato neki ljudi, koji nisu u stanju da sagledaju rizike po sebe i okolinu, voze brzo ili se bave ekstremnim sportovima, da bi podigli adrenalin i osetili taj takozvani adrenaline high.

An adrenaline junkie is somebody who appears to be addicted to endogenous epinephrine. The "high" is caused by self-inducing a fight-or-flight response by intentionally engaging in stressful or risky behavior, which causes a release of epinephrine by the adrenal gland. Adrenaline junkies appear to favor stressful activities for the release of epinephrine as a stress response.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back