Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve vise ljudi postaju vegani, hoce da zive zdravo, i da ne dobiju oboljenje rak, srce....kao sto dobijaju oni sto jedu meso.
veganfoodguide.jpg

veganfoodbuzzfeed.jpg

to je propaganda tih nazovi veganskih strucnjaka i veganskih doktora koji laju na sva usta da je meso stetno i da izaziva rak..samo naivci i glupaci veruju u to..

Veganska hrana njabolja na svetu, bez holesteroloa, koji mogu da dobiju samo oni sto jedu meso.
vegan-meal.jpg

Green-Man-Lasagna-Banner.jpg

Falafel.JPG

Falafel_award.png

Falafel_balls.jpg

Pita_felafel.jpg

Tradiconalna Libanska kuhinja - Falafel
Meso izaziva rak,srcana oboljenja, dijabetis, celavost, impotenciju....
Veganizam tj biljni nacin ishrane je najzdraviji nacina !

propaganda veganistickih sektasa koji ubijaju svoje bebe jer im daju bademovo mleko umesto da bebe doje majcino mleko...veganski monstrumi osudjeni i leze zatvor zbog umorstva svoje bebe jer su joj promenili ishranu..ishrana mesom,povrcem i vocem vodi put ka uspehu u svakom smislu te reci..u zdravom telu zdrav duh..ishran biljkama vodi ka anoreksiji i bolesti mozga posle 10-11 meseci ishrane

veganstvo vodi samo u bolest (anoreksiju),razne vrste bolesti mozga u zavisnosti od imuniteta tela..obratite paznju ko se razmislja da udje u ovu sektu jer najveci broj geyeva upravo potice od vegana i vegetarijanaca..

Bravo! Skoro sam citala na forumu ispovest bivse veganke. Obolela je od osteoporoze, paradentoze, anemije, kosa je lanugo... Svasta jos... Pa eto. Nastavite sa travom. Pozdrav svima! Nova sam.

propaganda veganistickih sektasa koji ubijaju svoje bebe jer im daju bademovo mleko umesto da bebe doje majcino mleko...veganski monstrumi osudjeni i leze zatvor zbog umorstva svoje bebe jer su joj promenili ishranu..ishrana mesom,povrcem i vocem vodi put ka uspehu u svakom smislu te reci..u zdravom telu zdrav duh..ishran biljkama vodi ka anoreksiji i bolesti mozga posle 10-11 meseci ishrane

Molim te ako stignes proguglaj mu o stetnosti soje i sojinih proizvoda. Cisto da se informise...

Oo... ... Mleko je izvor zivota!

Ako nisi znala a nisi, krave i druga stoka u mleku imaju jednu vrstu opijuma, a ta supstanca postoji u mleku iz razloga da tele dok je malo ne bi otislo od majke.

Po instiktu, krava kao i sve druge majke zivotinjskog carstva odbijaju mladunce od sise nakon nekog vremena jer je mladunce spremno za cvrstu hranu.
Ono se tada buni, rice i navalentno je zeleci da nastavi da sisa, a takva agresija dolazi iz prostog razloga jer se u mleku nalazi supstanca narkotickog dejstva.

http://www.animalliberationfront.com/Philosophy/Evolveordie_files/2500346833_2dede3f708_o.jpg

Jedna od metoda u ludilu je njihova predanost da brane dobit od istrazivanja na zivotinjama u korelaciji sa farmaceutskom industrijom. Jasno, toliko novca - milijarde dolara vivisektivne industrije, spada u veliki mehanizam drobilice savremene kapitalisticke ekonomije, tako da ne cudi da im je ropstvo zivotinja od temeljne vaznosti za akumulaciju kapitala i danas.

Pokret za prava zivotinja potresao je srz britanskog drustva i poceli su da preduzimaju mere protiv nas.To ukljucuje mere za kriminizovanje prethodno pravnih poslova, kao sto je prosveta. Na mesto slobode govora uzrokuju preko svojih gusenje (straightjacket), povecavaju kazne za razbijanje zakona kojima stite prava za ljude i mesare. Za ubice milijardi zivotinja.

"Pripitomljavanje" je eufemizam koji prikriva ekstremne okrutnosti i prisililjavanje na zatvor, kastraciju, cipovanje, rezanje usiju. Iskoriscavanje zivotinja za hranu, mleko, odecu, oranje i prevoz, poljoprivredno-stocarska tehnolosko razvijena civilizacija svoj razvoj ostvarila je: bicevima, lancima, nozevima, ogrlicama, okovima i peglama. Od zore poljoprivrednog drustva do danas, ljudska civilizacija je izgradjena na ledjima robova, zivotinjskih robova iznad svega.

http://www.animalliberationfront.com/Philosophy/Evolveordie_files/2501179814_79658ca795.jpg

Ako nisi znala a nisi, krave i druga stoka u mleku imaju jednu vrstu opijuma, a ta supstanca postoji u mleku iz razloga da tele dok je malo ne bi otislo od majke.

Po instiktu, krava kao i sve druge majke zivotinjskog carstva odbijaju mladunce od sise nakon nekog vremena jer je mladunce spremno za cvrstu hranu.
Ono se tada buni, rice i navalentno je zeleci da nastavi da sisa, a takva agresija dolazi iz prostog razloga jer se u mleku nalazi supstanca narkotickog dejstva.
Ne prdi Kamajlo.
Btv onda taj nazovi ,,opijum" imaju i ljudi jer su sisari.
Jbte ti si toliko deficitaran po pitanju nutrijenata iz hrane animalnog porekla da ne uspevaš da razdvojiš bitno od nebitnog.

Умирете од срчаног и можданог удара ко муве као што је наведено у америчком часопису Journal of Agricultural and Food Chemistry.

A vidi čije je istraživanje, ko ga je finansirao-stočari, mesari i mlekari. Indikativno? :whistling:

Ја говорим за рибље уље које је из јетре бакалара из северног Атлантика, а те наведене рибе ионако не једем, лосос је углавном скуп, а бакалар супер скуп.

Aha, znači ti se suplementiraš, a smatraš vegansku ishranu neadekvatnom? :lol: Ja ne uzimam suplemente recimo, upravo pijem Ledeni kvas sa šljivom, prirodan izvor vitamina B kompleksa, uključujući i B12.

Наравно да води.
Вишак глукозе иде у сало.
Зато је увече безбедније појести умерен месни оброк као парче домаће шунке јер је то чист протеин без глукозе... уосталом аткинсонова дијета је једеш протеине и масти и мршавиш.
Јбте ти везе немаш са физиологијом, само лупеташ неке мантре које су ти други веганисти усадили у главу, мада си за нијансу нормалнији од Ни-ките.

Da, i dovede se organizam u ketozu i unište se jetra i bubrezi a za njima i srce, a da i ne pričamo o solima iz šunke, kako su one "blagotvorne" za bubrege...

I zašto mi niko nije poslao link?! :rtfm:

A vidi čije je istraživanje, ko ga je finansirao-stočari, mesari i mlekari. Indikativno? :whistling:

Aha, znači ti se suplementiraš, a smatraš vegansku ishranu neadekvatnom? :lol: Ja ne uzimam suplemente recimo, upravo pijem Ledeni kvas sa šljivom, prirodan izvor vitamina B kompleksa, uključujući i B12.

Da, i dovede se organizam u ketozu i unište se jetra i bubrezi a za njima i srce, a da i ne pričamo o solima iz šunke, kako su one "blagotvorne" za bubrege...

Imam jednog od 81 punu godinu sasvim je OK.
Niko ne kaže da treba pojesti po' šuWke, ali veličina šake je dovoljno.
Ne suplementiram se, ali dok sam igrao košarku aktivno da... tako oko 20 godina.

- - - - - - - - - -

Možda, možda i ne, ali ko finansira i preporučuje razna mleka, čvarke i opstale Špecije od GMOsoje?

Čekaj, pročitaj šta si napisao koji post unazad. A razmisli, kad već poznaješ stvari, šta se dešava tokom dugogodišnjeg ždranja usoljenog dimljenog leša.

- - - - - - - - - -

Oko 96% soje se koristi za ishranu stoke a oko 90% je modifikovano. Dakle mi ljudi jedemo oko 4%.

Čekaj, pročitaj šta si napisao koji post unazad. A razmisli, kad već poznaješ stvari, šta se dešava tokom dugogodišnjeg ždranja usoljenog dimljenog leša.

- - - - - - - - - -

Oko 96% soje se koristi za ishranu stoke a oko 90% je modifikovano. Dakle mi ljudi jedemo oko 4%.
:hahaha:
Потпуно си преузела вегански вокабулар.
Мој матори је вет у пензији од 2007., салашарско дете и одувек је јео доста меса.
Има 81 пуну од септембра прошле године и жив је и углавном здрав, мати 77 година, али она је углавном на млеку, сиру, кајмаку, киселом млеку, јогурту... све је под контролом.
Људи су сваштождери током целе еволуције и дугорочни веганизам, а поготово веганизам деце не би ником пожелео,. али како вам драго, само напорни сте.
Ако ће те се обждеравати сеном брига ме, само сјашите другима с леђа.

Pa forum je mesto za diskusiju i iznošenje argumenata. Zar ne? A kad se ostane bez realnih argumenata, onda se suprotnoj strani kaže da sjađe i vređa se njena hrana? E pa ne jedemo seno, baš naprotiv. http://mouthwateringvegan.com/

Drugo... Možda tvoji roditelji imaju sreće, ali moj otac je umro mlad od srčanog udara i ja neću da rizikujem da se to i meni desi, kad već znam da imam takvu porodičnu istoriju bolesti. Ako mi je bonus na odluke koje sam donela prvenstveno zbog etike to što ću i da nadživim svoje roditelje, može, ne bunim se. Doktor Kempbel, autor čuvene Kineske studije, recimo žali što svog oca nije terao da se odrekne lešina i izlučevina u tanjiru, kaže, sad bi mu otac bio živ. (Koga zanima, knjiga je dostupna online u pdf formatu, besplatno, i na srpskom i na engleskom.)

Pa forum je mesto za diskusiju i iznošenje argumenata. Zar ne? A kad se ostane bez realnih argumenata, onda se suprotnoj strani kaže da sjađe i vređa se njena hrana? E pa ne jedemo seno, baš naprotiv.

Drugo... Možda tvoji roditelji imaju sreće, ali moj otac je umro mlad od srčanog udara i ja neću da rizikujem da se to i meni desi, kad već znam da imam takvu porodičnu istoriju bolesti. Ako mi je bonus na odluke koje sam donela prvenstveno zbog etike to što ću i da nadživim svoje roditelje, može, ne bunim se. Doktor Kempbel, autor čuvene Kineske studije, recimo žali što svog oca nije terao da se odrekne lešina i izlučevina u tanjiru, kaže, sad bi mu otac bio živ. (Koga zanima, knjiga je dostupna online u pdf formatu, besplatno, i na srpskom i na engleskom.)
Ne postoji realan argument da je veganisanje bolje od svaštojedne ishrane, čak ni vokabular tipa jedenje leševa ne čini veganizam ubedljivijim.
Previše faktora je u igri da bi ti iz primera tvog oca izvukla dokaz da ga je baš to što je jeo ubilo, ili da će ubiti druge.
Neke stvari se mogu jesti previše, ali to nije dokaz da su one nepotrebne u ishrani.
Evolucija se ne može pobediti pašom po livadi kao u veganističkim snovima.

Ama ko pase po livadi?! Počeo si da vređaš, očigledno ti fali argumenata. http://www.peta.org/living/food/accidentally-vegan/ A šta je tek sa proizvodima koji su namerno veganski/posni? I sa domaćom hranom? Susam ima više kalcijuma od mleka, brokoli više aminokiselina od junetine a kelj više gvožđa od jetre. A sve bez zasićenih masti i lošeg holesterola i još sa gomilom drugih korisnih sastojaka.

Drugo, mog oca su ubili svinjetina i duvan, u kombinaciji. I genetika. Pošto DNK ne mogu da promenim, mogu da izbacim ostale faktore rizika. Takođe, sa majčine strane sam sklona autoimunim bolestima-ona ima reumatoidni artritis a ja MS i nijedan jedini relaps nisam omala otkako sam promenila ishranu, a pošto zbog beta interferona (imala sam i pod terapijom relapse, istina, blaže) na svaka 3 meseca radim kompletnu krvnu sliku i na 6 meseci i tireoidne hormone, i tu sam uočila značajno poboljšanje. Holesterol, sedimentacija i CRP su mi niži a hemoglobin viši nego dok sam bila svaštojed i jedno kraće vreme vegetarijanac iako sam tokom tog perioda čak i pila ono gadno gvožđe iz ampula.

- - - - - - - - - -

Fali ti argumenata? Izvoli pa pročitaj. http://www.svetlostistine.org/Knjige/KineskaStudijaKambel/Kineska_studija.pdf

Ama ko pase po livadi?! Počeo si da vređaš, očigledno ti fali argumenata.
:hahaha:
Тек да испитам како реагујеш кад се удари контра на ,,једете лешеве".
http://www.peta.org/living/food/accidentally-vegan/ A šta je tek sa proizvodima koji su namerno veganski/posni? I sa domaćom hranom?
Домаћа храна и намерно веганско-посна храна је део нормалне исхране, али не и искључиво веганисање.
Susam ima više kalcijuma od mleka, brokoli više aminokiselina od junetine a kelj više gvožđa od jetre. A sve bez zasićenih masti i lošeg holesterola i još sa gomilom drugih korisnih sastojaka.
Имају, тј могуће је да имају, али постоји и питање усвојивости, није то црно бело.
Уосталом и ексер је 100% гвожђе само није баш ни јестив, ни усвојив.
Drugo, mog oca su ubili svinjetina i duvan, u kombinaciji. I genetika.
Дуван и то онај индустријски, могу што шта да кажем, био сам пушач 16,5 година, чак и као активни кошаркаш!.
Али постоји ту и питање како једена свињетина(сушена, кувана, печена, пржена...) колико свињетине, колико физичког рада, спавања...
Pošto DNK ne mogu da promenim, mogu da izbacim ostale faktore rizika. Takođe, sa majčine strane sam sklona autoimunim bolestima-ona ima reumatoidni artritis a ja MS i nijedan jedini relaps nisam omala otkako sam promenila ishranu, a pošto zbog beta interferona (imala sam i pod terapijom relapse, istina, blaže) na svaka 3 meseca radim kompletnu krvnu sliku i na 6 meseci i tireoidne hormone, i tu sam uočila značajno poboljšanje. Holesterol, sedimentacija i CRP su mi niži a hemoglobin viši nego dok sam bila svaštojed i jedno kraće vreme vegetarijanac iako sam tokom tog perioda čak i pila ono gadno gvožđe iz ampula.

- - - - - - - - - -

Fali ti argumenata? Izvoli pa pročitaj. http://www.svetlostistine.org/Knjige/KineskaStudijaKambel/Kineska_studija.pdf
Не фали.
Могу да ти причам о храни до у бескрај, почео сам да експериментишем још на факсу, имао сам на располагању цео стан у НС-у(да не дужим у СФРЈ је постојала клаузула динарског кредита 3:1 за девизе и ето стана...) тек да бих угодио девојкама, па наовамо.
И ја се могу категорисати у оне који су помало ишчашени јер сам углавном на пресној храни, у топлијем делу године 6 дана недељно, а недељом бачки ручак обичан и термичка клопа током дана, а у хладнијем делу године 5 дана пресна клопа, а суботом и недељом термичка... јбга треба појести све оне чварке и хурке(шуЊке, сланине, кобасице, пршуте... су пресне).
Зашто не стално пресна клопа?
Постоји квака, ако си стално на пресном онда после неког времена узета непресна храна изазове реакцију у виду мучнине, пролива, повраћања... мање више за мене и жену, ми и не би морали јести термичку храну, али не могу изоловати децу, иду код другара на рођендане, играју се код њих(и они код нас), иду у школу(син 10, близнакиње 7 година).
Зато се један, или два дана недељно пресече термичком клопом, али ти лично можеш пробати пресну храну у сваштоједном облику мислим да ћеш имати још боље резултате него с вегн-термичком.

Pa bila sam nedelju dana raw vegan, nisam više mogla da žvaćem i vratila sam se na kuvanje. Leševe i izlučevine ne mogu da jedem, ne želim. Nečije telo, nečija menstruacija i mleko koje je neka majka proizvela za svoje dete, pa još i druge vrste i sa drugim tiplom placente, niti je humano, niti je prirodno. Niti je neophodno. Bila sam ranije ubeđena da su mi animalni proteini neophodni za egzistenciju, a onda sam se udubila u problematiku, pa sam nekako istovremeno pogledala Zemljane i pročitala Kinesku studiju i prelomila. I srećna sam, zadovoljna, skoro pa zdrava i što je najbitnije, mirna mi je savest.

A zašto je istina uvredljiva? Kako se zove komad tela nekoga ko je mrtav? Leš. Kako se zove nešto što je neko izlučio iz organizma? Telesna izlučevina. Nije mi bila namera da vređam, samo da se izrazim ispravno i konkretno. S druge strane, plodovi i seme, kao ni zeleno lisnato povrće, nisu seno a veganska ishrana se na tome bazira. Sejtan se pravi od pšeničnog zrna tj. brašna. Najpribližnije senu, zapravo, su pšenične klice i pšenična trava, zar ne? A ko to jede? Sirovnjaci. Dakle, ko ovde jede čudne stvari?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back