Vitez Koja
Ističe se
- Poruka
- 2.108
Dnevna stampa ti je izvor validnih informacija? Eto...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пресно поврће:
Бели, црни, љубичасти лукови, празилук, сремуш итд, парадајз зрео и зелен укисељен, цвекла зрела и укисељена, мрква зрела и укисељена, купус сладак и укисељен,укисељен карфиол, пресна и укисељена келераба, краставац салата и укисељен на сунцу,паприке зреле и укисељене, роткве и ротквице...
Кисели се без сирћета тако што се поврће исече, или наренда и стави у нпр велике стакленке од 5л, или 7л, а трећина масе мора бити рибани кзупус да би се све укиселило, додаје се 1- 1,5 посто соли на укупну масу и не додаје се вода само се притисне маса и остави на топло нпр око 15-18 степени.
Кад престану да излазе мехурићи и да се појављује пена на врху стакленке мора се оставити на хладно да не ускисне..
Може се као зачин додати кима, мрвљеног бибера, ловора, рена, мирођије...
Воће домаће и јужно, језграсто као ораси, бадеми, лешници, индустријско биље као пресан, ољуштен сунцокрет, пресан кикирики, бундевине семенке, изванредно засићује.
Тестенине... могу се умесити од интегралног брашна, растањити оклагијом и просушити(као некада код Јевреја пресна обредна теста ), потпуно су безопасна по стомак, а држе ситост.
Пресно млеко и сремски сир од пресног млека као и кисело млеко.
Пресна јаја, ја их само разбијем у чашу и ексирам, жена благо посоли и исто ексира, иначе јаја немају укус, тј потпуно су неутралног укуса.
Месо свињско, говеђе, овчије, живинско...узме се кртина, самеље, зачини сољу, маслиновим уљем, бибером и љутом алевом паприком, додам по једно умућено јаје на 200Г млевеног, овако зачињеног меса.
Нарвано и шунке(шунке и парадајза летња вечера!!!), кобасице, пршуте и сланине које су наравно пресне, не индустријске.
Риба с мало костију као смуђ, лосос, туна... се одвоји од кичме и ребарног лука и само прелије с мало лимуновог сока и утрља морске соли, остави на страну око пола сата и буде супер укусна.
Током топлијег дела године 6 дана се једе пресно, а недељом термичка клопа(бачки ручак обичан, чварци, хурке и слична икебана за вечере и доручке), зими пак суботом и недељом термичка клопа, осталим данима пресно.
Tema je o sirovoj hrani a ne o zaklanim zivotinjama. Na pdf Kulinarstvo imas masu tema o ishrani mesom pa izvoli.
- - - - - - - - - -
p.s. i ne postavljaj zenske smajlije sem ako nisi biseksualac
МедЕцина није егзактна наука.Ma legendo moja jedem ja skoro isto što i ti,izuzev mesa i mes.prerađevina,znači jedemo ono najmanje štetno hihihi.
Ali sam ja objektivan i realan,i tvrdim da je sirova veganska ishrana najzdravija!!!
Niko,ni ti pa ni 1000 doktora i naučnika me ne može ubijediti da nije tako,jer sam se na svojoj koži,iskustvom uvjerio da je tako.
Ma legendo moja jedem ja skoro isto što i ti,izuzev mesa i mes.prerađevina,znači jedemo ono najmanje štetno hihihi.
Ali sam ja objektivan i realan,i tvrdim da je sirova veganska ishrana najzdravija!!!
Niko,ni ti pa ni 1000 doktora i naučnika me ne može ubijediti da nije tako,jer sam se na svojoj koži,iskustvom uvjerio da je tako.
Yeba ga ti,pusti sad životinjice i njihova prava,fokusiraj se samo na ovu zdravu ishranu a zanemari životinjska prava...![]()
Upoznala sam jednog coveka, ten kao beba bez ijedne bore a imao je preko 50 godina...kaze da vec deceniju jede samo presnu hranu zbog cerke koja je bila mnogo bolesna pa su svi u kuci presli na takvu ishranu. Izbacili su sporet iz kuce, cerka ozdravila i svi su savrseno zdravi. Ja ne bih mogla samo presnu hranu da jedem mada se trudim da se hranim zdravo. Volim svez brokoli i sve vrste salata, svaki dan popijem vise od litre cedjenog soka od voca i povrca ali moram i nesto konkretno da pojedem
To sto si ti nesto na sebi iskusio pa sad mislis da je to apsolutna istina ne cini te nimalo objektivnim i realnim, naprotiv, pokazuje nesto sasvim drugo.
МедЕцина није егзактна наука.
Бтв управо унос анималних протеина омогућава истрајност исхране пресном храном, а неопходан је и за развој деце.
.u planu mi je da pređem opet na leb,ali od integralnog brašna,opet je zdravije i to u odnosu na bjelo smeće po pekarama,a i ukusnije je.
Kuvanjem na visokim temperaturama izgubi se dosta vitamina i minerala, vitamin C se izgubi vec na 60 stepeni, tako da ima logike hraniti se sto vise sirovm vocem i povrcem.
Uvek sam verovala kako je kuvana hrana precenjena, pitanje je sta ostane dobro od svog tog povrca koje se krcka satima na visokim temperaturama.
E sad, previse sirove hrane je opterecenje za zeludac mozda, pa opet potrebno je naci ravnotezu.
.
U nekim pekarama, mrsno prodaju kao posno. Sta ce jadni radnici, naredjeno im tako da bi dobili crkavicu na kraju meseca. Na godisnjem nivou na kiflama i bureku zarada u Srbiji iznosi 27 000 000 USD.
Samo domaca radinost. Hocu da znam sta jedem.
Neka svako jede kako hoće,samo sam htio da kažem ovom temom da to nisu bajke.
E sad da li može da izliječi čak i neku tešku bolest,to ne mogu sigurno da znam,iskustvo mi je skromno,ali sam siguran da uveliko pomaže...
Po pravilniku foruma jeste.
Htela si reci da vest nije tacna?
To jest ne spremam odavno picu heh
Blagotvorne efekte na zdravlje sigurno moze da ima ali ne sad ako se bas iskljucivo i stalno koristi. Ali da se na taj nacin izleci karcinom, e to je vec naucna fantastika.
Nisu problem vitamini i minerali, bar ne oni redovni poput vitamina C koji se nalaze u mnogim namirnicama. Hipervitaminoza pravi veci problem od avitaminoze.
Eskimi.Kakva crna hipervitaminoza.Nju mozes da dobijes samo ako koristis suplemente.Hranom, ne. I to mislim samo jednog vitamina, cini mi se vitamina A, ali nisam sigurna.
Kakva crna hipervitaminoza.Nju mozes da dobijes samo ako koristis suplemente.Hranom, ne. I to mislim samo jednog vitamina, cini mi se vitamina A, ali nisam sigurna.
Kod hidrosolubilnih vitamina, kao sto je vit C, hipervitaminza se prakticno nikad ni ne javlja.
Proveri svoj jelovnik po optimalnoj skali unosa i vidi da li vitamin C kojeg pominjes, da li ga unosis malo (avitamitoza) ili ga unosis preko dozvoljene kolicine (hipervitaminoza) pa tek nakon toga mozes da budes brizna i da nas savetujes da vodimo racuna da ga ne izgubimo kuvanjem.
Dnevne potrebe za ovim vitaminom za odrasle osobe iznose od 50 do 70 miligrama
E sad, ti vidi koliko je tvoja na mestu, u smislu da ljudi trebaju da sacuvaju ovaj vitamin i za vreme rucka... uporedi koliko ga ima samo u jednoj jabuci i onda pisi o hipervitaminozi da je glupost.
U prevodu, saberi dva i dva.