Iseljenička viza za Ameriku I-130

...Ako se nis snaso za adresu ovdje ima sve www Bundesjustizamt.de..jasam seb dizo i brzo su mi odgovoril ..ako ti nija sta jasno pitaj rado cu odgovorit ...pozz

Hvala Alene na brzom odgovoru
Ja sam sve to uradio kao što si ti napisao .Plaćeno u Nemačkoj ( prijatelj uplatio ) Bio kod notara i notar overio.Jedino mi reci na koji papir si dobio overu od notara pošto je meni notar udario pečat na posebnom papiru i zakačio ga sa ovim formularom.Pitanje je , da li je tebi notar udario pečat na formular ili je isto kao i meni na poseban papir koji je zakačen na formular
Hvala

Jest i men tako isto notar uradioo .i sve je ok tako to ide Jer notarov pecat je golem i nepase u onaj original formular to je ok.i korektno i priznatoo..OPRAVI TO SA POSTOM I PRATI PAKET .SVOJOM POSTOM A KAD UJDE U NJEMACKU ONDA IDI NA NJEMACKU POSTU I TACNO VIDJECES KAD DOBIJU PISMO A ONI VRACAJU PREPORUCENIM PISMOM I TI SAMO GA PODIZES S POTPISOM....SRETNOO

Jest i men tako isto notar uradioo .i sve je ok tako to ide Jer notarov pecat je golem i nepase u onaj original formular to je ok.i korektno i priznatoo..OPRAVI TO SA POSTOM I PRATI PAKET .SVOJOM POSTOM A KAD UJDE U NJEMACKU ONDA IDI NA NJEMACKU POSTU I TACNO VIDJECES KAD DOBIJU PISMO A ONI VRACAJU PREPORUCENIM PISMOM I TI SAMO GA PODIZES S POTPISOM....SRETNOO

Alene hvala puno
Sretno i tebi

imam pitanje za mika_hakkinen u julu ove godine sam usla u Ameriku sa I130 vizom i dobila sam na ulasku pecat i551 bila sam tri meseca za to vreme nije stigla moja z karta..a ja sam se pre dve nedelje vratila u Srbiju da li mogu nazad da se vratim sa pecatom koji imam u pasosu ili ne?hvala unapred

imam pitanje za mika_hakkinen u julu ove godine sam usla u Ameriku sa I130 vizom i dobila sam na ulasku pecat i551 bila sam tri meseca za to vreme nije stigla moja z karta..a ja sam se pre dve nedelje vratila u Srbiju da li mogu nazad da se vratim sa pecatom koji imam u pasosu ili ne?hvala unapred

I551 vazi godinu dana. Problema na US granici ne bi trebalo biti. Ono sto moze biti problem je da u Beogradu ne dozvole ukrcavanje u avion ukoliko naidjes na neiskusnog sluzbenika na cekiranju.

S obzirom da je preko godinu dana ilegalno zivela u USA, velika je verovatnoca da ima ban na 10 godina, tj. do 2018. godine. Po onome sto ste rekli, ona spada u kategoriju F1 (Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens). Njena majka treba da fajluje peticiju I-130 da bi zapoceo proces imigracije. Trenutno vreme cekanja za useljenje u ovoj kategoriji je nesto preko 7 godina.

A da li mislite da postoji neka sansa da je ipak nisu zapisali, jer je dobrovoljno posla za ocem? I bila je maloletna, da li je mozda za maloletnike zakon malo drugaciji sto se tice dobijanja bana?
Pozdrav!

A da li mislite da postoji neka sansa da je ipak nisu zapisali, jer je dobrovoljno posla za ocem? I bila je maloletna, da li je mozda za maloletnike zakon malo drugaciji sto se tice dobijanja bana?
Pozdrav!

Vecina ode dobrovoljno, mali broj bude deportovan. To nema uticaja na ban. Kao ni razlog overstay-a, boja koze, nacionalnost, pol itd. Kljucno pitanje je koliko je godina imala kada je NAPUSTILA USA. Clan 212(a)(9)(B) imigracionog zakona kaze u paragrafu iii-I (I) Minors.-No period of time in which an alien is under 18 years of age shall be taken into account in determining the period of unlawful presence in the United States under clause (I). To prakticno znaci, da je vazno da je osoba napustila USA pre nego sto je napunila 18 godina + 181 dan.

- - - - - - - - - -

Miko, ja mislim da treba da se zaposlis u americkoj ambasadi, i onda lepo dodju do tebe, i sve im objasnis.

:rtfm: :hahaha:

JOs jedna zanimljiva info koju smo prikupile, jeste da lakse moze da udje u USA preko Verenicke vize, nego na ovu foru sa mamom... Narode, sta kazete, da li da pokusava, jer cula je i da postoji sansa da dobije verenicku, ali da je vrate na Americkoj granici zbog tog Overstsay-a... Svako misljenje je dobrodoslo POzz
P.S. Ljudi pa forum i sluzi za to da bi sakupili sto vise informacija, pogotovo kada je ovakva tema u pitanju...

Postovani,
prvi put sam se zainteresovala za temu iseljenicke vize za Ameriku i posto ste svasta pisali, ja se nadam da vam nece biti problem da mi odgovoriti na, vjerovatno, postavljana pitanja. Brat mog supruga, zivi u Americi vec 20 godina, zeli da preda papire za spajanje porodica kako bi nas dvoje dosli kod njega da zivimo, naravno privremeno dok se ne snadjemo. Mene interesuje, koja je vjerovatnoca za dobijanjem, mislim, F4 vize, koliko se vremenski ceka i da li je to sada sve elektronski ili oni obavjestavaju o svemu? On bi trebao u januaru 2016 da preda te papire.... Mene u sustini najvise brine vrijeme cekanja, jer neko govori da se dugo ceka, neko kako to sada ide brzo? Hvala unapred na odgovrou..

zahtev za vizu se ne fajluje elektronski, popuni se elektronski, odstampa i salje na adresu USCIS-a. Taksa za podnosenje zahteva je $420. USCIS kad izvrsi bezbednosne provere odobrava slucaj i prebacuje ga NVC-u. NVC procesuje slucaj kada isti dodje na red. Trenutno se u F4 kategoriji obradjuju zahtevi podneti pre 1. marta 2003. godine, sto ce reci da je vreme cekanja negde izmedju 12 i 13 godina.

000.jpg

Pozdrav svima,a pitanje za postovanog Miku .Mika ako mozes odgovorit na pitanje,znaci bio sam f3 kategorija PD sept 13 2011.Znaci otac bio sponzor, prosle godine umro nako 2 mjeseca poslije smrti dobijem odobrenje te kako je slucaj poslan u NVC.Medjutim sestra je preuzela sve na sebe i poslala svu dokumentaciju a potom dobivam ovo.

- - - - - - - - - -

Pitanje je dali ovo znaci da je slucaj vracen na pocetni polozaj i prelazak u F4 kategoriju .Unaprijed hvala

Pozdrav svima,a pitanje za postovanog Miku .Mika ako mozes odgovorit na pitanje,znaci bio sam f3 kategorija PD sept 13 2011.Znaci otac bio sponzor, prosle godine umro nako 2 mjeseca poslije smrti dobijem odobrenje te kako je slucaj poslan u NVC.Medjutim sestra je preuzela sve na sebe i poslala svu dokumentaciju a potom dobivam ovo.

Pitanje je dali ovo znaci da je slucaj vracen na pocetni polozaj i prelazak u F4 kategoriju .Unaprijed hvala

Da li je sestra obavestila USCIS ili NVC? Ne mogu da rastumacim iz ovog obavestenja nista osim da su zaprimili dokumentaciju i da ces biti obavesten. Sestra moze da preuzme tvoj slucaj ali se kategorija menja iz F3 u F4. Ono sto treba videti je da li postoji mogucnost da ti PD ostane isti, tako da bar malo ustedis na vremenu. Negde sam cuo/citao o tome ali se ne secam.

Da li je sestra obavestila USCIS ili NVC? Ne mogu da rastumacim iz ovog obavestenja nista osim da su zaprimili dokumentaciju i da ces biti obavesten. Sestra moze da preuzme tvoj slucaj ali se kategorija menja iz F3 u F4. Ono sto treba videti je da li postoji mogucnost da ti PD ostane isti, tako da bar malo ustedis na vremenu. Negde sam cuo/citao o tome ali se ne secam.

Da sestra je obavjestila USCIS i oni su joj rekli sta treba da uradi,sto je ona i uradila.Medjutim slucaj je vec bio proslijedjen u NVC.Nakon sto je ona prijavila smrt oca i preuzela slucaj(novi sponzor) NVC proslijedjuje slucaj u Department of Homeland Security's CIS NA OBUSTAVU ove peticije sto se vidi u ovom pismu koje sam jutros dobio iz USA a datum na pismu je 24 12 2015 i ono je stiglo iz NVC iz NH,dabi 10-ak dana poslije na zvanicnoj stranici za provjeru statusa (check my status) od USCIS-a pisalo ovo vec sto sam ti na uvid dao

Usvakom slucaju Mika hvala ti ,ostaje da sacekam pa da vidim sta je krajni rezultat jer cini mi se da se ovo sve pomalo iskomplikovalote da se sad lopta prebaca s jednih na druge. Cekamo NEKO OBAVJESTENJE PA STA BUDE pozdrav jos jednom i HVALA

ne cekaj nista. Administracija je i tamo spora i nezainteresovana kao i svugde na svetu. Ako imas Case number od NVC-a, ja ti predlazem da ih zoves i pises mail. Treba da budes uporan i da trazis resenje za sebe. Kljucno pitanje je da li je otac umro pre ili nakon sto je USCIS odobrio tvoj slucaj. Ako je umro posle, zahtevaj od NVC da tvoja sestra bude Substitute Sponsor, naravno pod uslovom da je ona US Citizen.

Pozdrav za sve i pitanje za Mika! Mozes li nam razjasniti sta znaci ona druga tabela u visa bulletinu sa PD pod B : DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED
VISA APPLICATIONS.Nisam siguran da sam dobro shvatio.Hvala i pozz

Nekoliko meseci pre nego sto datum postae current, NVC zapocinje proceduru oko papirologije. U toj dodatnoj tabeli su datumi koji su kvalifikovani za pocetak procedure.

Back