Iseljenička viza za Ameriku I-130

Pozdrav svima! Nisam na najboljoj temi, ali vidim da ima dobro upucenih ljudi koji pomazu, pa bih vas zamolila za pomoc. Ukratko: Rodjeni brat mog muza je u Americi, nema drzavljanstvo, ima zelenu kartu i ima svoju kompaniju. Pitanje je da li postoje ikakve sanse da moj muz pocne da radi u kompaniji svoga brata i dobije radnu vizu? (u Kanadi je moguce da poslodavac nabvi izvestaj LMO-a da se na konkursu za posao nije javio niko odgovarajuci, sto je dovoljan osnov da se na razgovor pozove stranac i da udje u proceduru za dobijanje radne dozvole.) Da li je to moguce napraviti i u Americi i da li je ok da brat koji je tamo napravi oglas za koji niko nece biti strucniji od brata koji je ovde?;)
Hvala unapred na svakoj informaciji!

Pozdrav svima! Nisam na najboljoj temi, ali vidim da ima dobro upucenih ljudi koji pomazu, pa bih vas zamolila za pomoc. Ukratko: Rodjeni brat mog muza je u Americi, nema drzavljanstvo, ima zelenu kartu i ima svoju kompaniju. Pitanje je da li postoje ikakve sanse da moj muz pocne da radi u kompaniji svoga brata i dobije radnu vizu? (u Kanadi je moguce da poslodavac nabvi izvestaj LMO-a da se na konkursu za posao nije javio niko odgovarajuci, sto je dovoljan osnov da se na razgovor pozove stranac i da udje u proceduru za dobijanje radne dozvole.) Da li je to moguce napraviti i u Americi i da li je ok da brat koji je tamo napravi oglas za koji niko nece biti strucniji od brata koji je ovde?;)
Hvala unapred na svakoj informaciji!

Šanse su vrlo male. Da bi dobio posao na taj nacin mora da bude u nekoj od ovih kategorija:
1. Aliens of extraordinary ability
2. Outstanding professors and researchers
3. International managers and executives

Ako brat ima ozbiljan biznis može pomoći tvom mužu da dobije E-2 vizu. Ostaje još jedan način, igrajte lutriju.

@Mika- poslao sam ti bio ovu poruku na pp ali verovatno nisi video pa te molim da mi odgovoris

Reci mi molim te sta znaci ovaj adjustment. ostalo je da brat njih tamo zovne i vidi za to. Znaci li ovo ako se on ne javi njima da ce moj slucaj biti prosledjen u ambasadu u bgd ili mora da stiklira ovu drugu opciju. Imaju jos dva papira ali mislim da je bitan ovaj- ako mozes molim te odgovori mi kakva je procedura dalje.

October 5. 2012
NVC Case Number:........
Dear........
Because you have an address in the United States you may be eligible to apply for adjustment of status with the
U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS). Please read the information sheet included with this
message to determine if this law applies in your case.

If you decide to apply for adjustment of status, it is
important to remember that you may not be eligible to adjust if your petition was filed after April 30, 2001. For
furdier information you should contact the USCIS.

Please inform us within 30 days, using the form below, if you intend to apply for adjustment of status. If we do
not hear from you alter that period, your case will be forwarded to the U.S. Embassy/ Consulate indicated below
for processing.

If you are going to file for adjustment of status with USCIS, do not send any other forms or money to NVC.

(Please check one
[ ] I WILL APPLY FOR ADIUSTMENT OF STATUS AT THE CIS OFFICE IN
. (U.S. city)
[ ] I WILL APPLY FOR AN IMMIGRANT VISA AT THE EMBASSY/ CONSULATE LISTED BELOW,

U.S. Embassy/ Consulate: BELGRADE
Case Number ........
Beneficiary's Name: ...........
Preference Category: F4 - BROTHERS AND SISTERS OF U.S. CITIZENS
Your Priority Date: 28MAR2001
Foreign State Chargeability: REPUBLIC OF SERBIA
NVC Case Number:............

@Mika- poslao sam ti bio ovu poruku na pp ali verovatno nisi video pa te molim da mi odgovoris

Reci mi molim te sta znaci ovaj adjustment. ostalo je da brat njih tamo zovne i vidi za to. Znaci li ovo ako se on ne javi njima da ce moj slucaj biti prosledjen u ambasadu u bgd ili mora da stiklira ovu drugu opciju. Imaju jos dva papira ali mislim da je bitan ovaj- ako mozes molim te odgovori mi kakva je procedura dalje.

October 5. 2012
NVC Case Number:........
Dear........
.

Da li je iza Dear... tvoje ime?
Oni nekim slucajem misle da se ti nalazis u USA. To bi znacilo da ne moras da izlas izvan USA, cak i u slucaju da si tu ilegalno. Koliko sam shvatio iz dosadasnjeg, ti i porodica se nalazite u Srbiji? Jedino logicno objasnjenje za ovakvo pismo je da ste u I-130 naveli adresu tvog brata kao adresu na kojoj se ti nalazis. Ili ste mozda pomesali adrese (lako se pomesa petitioner i beneficiary). U normalnim okolnostima, na adresu tvog brata je trebao stici Affidavit of Support bill a na tvoju adresu u Srbiji Choice of Agent formular.

Tvoj brat treba da nazove NVC, izbori se sa masinom i dodje do zivog operatera. Sada imate NVC case number, njega upotrebljavajte umesto USCIS broja.

Kazem ti, nesto je tu naopako od pocetka. Nadam se da ce se sve resiti na najbolji nacin.

Hvala Mika! Lutriju igramo vec par godina, sutra se prijavljujemo i za narednu godinu! A kako si mislio da mu brat moze pomoci oko dobijanja E2 vize? Moj muz ima zavrsen fakultet, 10 godina radnog iskustva (5 godina iskustva u oblasti poslovanja- radio kao komercijalista i zamenik direktora u firmi koja se bavi kupo-prodajom i 5 godina u oblasti bankarstva-prosao sve pozicije u ekspozituri, sto opet spada u oblasat poslovanja. Njegov brat ima transportno preduzece sa nekih 10-12 kamiona, sto nije veliko preduzece kada se poredi sa kompanijama koje tamo posluju. Ne znam da li je ovo dovoljno informacija, ali molila bih te da mi napises da li i kako mu brat moze pomoci za E2 vizu?

Hvala Mika! Lutriju igramo vec par godina, sutra se prijavljujemo i za narednu godinu! A kako si mislio da mu brat moze pomoci oko dobijanja E2 vize? Moj muz ima zavrsen fakultet, 10 godina radnog iskustva (5 godina iskustva u oblasti poslovanja- radio kao komercijalista i zamenik direktora u firmi koja se bavi kupo-prodajom i 5 godina u oblasti bankarstva-prosao sve pozicije u ekspozituri, sto opet spada u oblasat poslovanja. Njegov brat ima transportno preduzece sa nekih 10-12 kamiona, sto nije veliko preduzece kada se poredi sa kompanijama koje tamo posluju. Ne znam da li je ovo dovoljno informacija, ali molila bih te da mi napises da li i kako mu brat moze pomoci za E2 vizu?

Za vizu E-2 je bitan samo novac, nista vise. Teoretski, brat ima firmu i 10-ak kamiona. Kad odluci da se siri, moze da osnuje jos jednu firmu na ime tvog muza u kojoj bi on bio investitor. Ili da investiraju zajedno u vec postojecu firmu. To prakticno znaci da mu brat pozajmi lovu za pokretanje posla, a oni interno mogu da se dogovore o detaljima. Ne trazi se prevelika investicija, mislim da je dovoljno 100-ak hiljada, sto nije nedostizno, pogotovo za nekoga ko ima svoj biznis. Bitno je da se investira u nesto sto ce zaposliti ljude u USA, a biznis sa kamionima to svakako jeste.

Mika, da je 100-ak hiljada pa da i razmisljam o tome :(. Ovako na sajtu procitah da je neophodno jedno malo milionce, ni manje ni vise! Ne ostaje mi nista drugo do da usavrsim znanje jezika, pa krenem doktorske studije iz pocetka u USA! Bice da je to jedina opcija koja mi preostaje! Hvala ti u svakom slucaju!:bye:

Mika, da je 100-ak hiljada pa da i razmisljam o tome :(. Ovako na sajtu procitah da je neophodno jedno malo milionce, ni manje ni vise! Ne ostaje mi nista drugo do da usavrsim znanje jezika, pa krenem doktorske studije iz pocetka u USA! Bice da je to jedina opcija koja mi preostaje! Hvala ti u svakom slucaju!:bye:

pomesala si vize, za USELJENICKU vizu EB-5 je potreban milion, za NEUSELENICKU vizu E-2 je dovoljno 100k.

Pozdrav svima! Gledala sam po netu i primetila da je mika naj merodavniji za odgovore.Zamolola bih te ako bi mogao da me posavetujes......tetka mi je drzavljanka USA i zeli da mi napravi useljenicku vizu,meni i mojoj porodici...kakve su nama sanse za to, kojoj kategoriji pripadamo i koliko vremena ce nam biti potrebno od pocetka do kraja procesa? Hvala unapred

Pozdrav svima! Gledala sam po netu i primetila da je mika naj merodavniji za odgovore.Zamolola bih te ako bi mogao da me posavetujes......tetka mi je drzavljanka USA i zeli da mi napravi useljenicku vizu,meni i mojoj porodici...kakve su nama sanse za to, kojoj kategoriji pripadamo i koliko vremena ce nam biti potrebno od pocetka do kraja procesa? Hvala unapred

Lepotice, tvoja tetka moze pomoci ali, nazalost, to nije prakticno izvodljivo. Znaci, ona ima pravo da ulozi peticiju za tvoga oca/majku (jedno od njih je brat/sestra). Oni spadaju u kategoriju F4. Trenutno se u ovoj kategoriji obradjuju zahtevi od marta 2001. godine. To znaci da bi tvoji roditelji, ako se nista ne promeni u zakonu, mogli da se usele u USA za otprilike 11-12 godina. Oni bi tada postali permanent residents i posle pet godina boravka bi mogli da steknu US drzavljanstvo koje im omogucava da uloze peticiju za tebe. Ti ces tada spadati u kategoriju F1 ako si neudata (trenutno su na redu slucajevi iz oktobra 2005) ili F3 ako si udata (maj 2002). Takodje, postoji i opcija da te roditelji pozovu i sa statusom rezidenta ali u svakom slucaju procedure bi trajale minimalno 20+ godina a to je ipak previse, mora se priznati.

Lepotice, tvoja tetka moze pomoci ali, nazalost, to nije prakticno izvodljivo. Znaci, ona ima pravo da ulozi peticiju za tvoga oca/majku (jedno od njih je brat/sestra). Oni spadaju u kategoriju F4. Trenutno se u ovoj kategoriji obradjuju zahtevi od marta 2001. godine. To znaci da bi tvoji roditelji, ako se nista ne promeni u zakonu, mogli da se usele u USA za otprilike 11-12 godina. Oni bi tada postali permanent residents i posle pet godina boravka bi mogli da steknu US drzavljanstvo koje im omogucava da uloze peticiju za tebe. Ti ces tada spadati u kategoriju F1 ako si neudata (trenutno su na redu slucajevi iz oktobra 2005) ili F3 ako si udata (maj 2002). Takodje, postoji i opcija da te roditelji pozovu i sa statusom rezidenta ali u svakom slucaju procedure bi trajale minimalno 20+ godina a to je ipak previse, mora se priznati.
Hvala na komplimentu :) :)
Moja majka je umrla pre par godina tako da je to ne izvodljivo,(sestra ).....da li bi moj brat(sin moje tetke) u tom slucaju mogao da aplicira za mene i moju porodicu?

Hvala na komplimentu :) :)
Moja majka je umrla pre par godina tako da je to ne izvodljivo,(sestra ).....da li bi moj brat(sin moje tetke) u tom slucaju mogao da aplicira za mene i moju porodicu?

ne, u kombinaciji su samo prvi rodjaci: sin/kcerka, otac/majka, brat/sestra. Brat od tetke nema pravo da podnese peticiju za tebe.Nazalost, moraces potraziti neko drugo resenje.

@Mika

Mora da stikliramo i posaljemo nazad ovo iz ovog prethodnog pisma

[ ] I WILL APPLY FOR AN IMMIGRANT VISA AT THE EMBASSY/ CONSULATE LISTED BELOW,

U.S. Embassy/ Consulate: BELGRADE
Case Number ........
Beneficiary's Name: ...........
Preference Category: F4 - BROTHERS AND SISTERS OF U.S. CITIZENS
Your Priority Date: 28MAR2001
Foreign State Chargeability: REPUBLIC OF SERBIA
NVC Case Number:............

Kaze da su oni u record imali da sam ja tamo- zato su i slali ovo da se zna.
Eto jos malo odugovlacenja procesa ali bitno je da ide.

Zanima me da li neko zna sta mi je ciniti,a problem je sledeci :Bila sam 2004 na h2b vizi i sve ispostovala,posle sam 2009 aplicirala za turisticku i dobila :rtfm:na 6 meseci,a ostala godinu dana vise.Svesna sam da sam prekrsila zakon,ali u povratku mi niko nije trazio i-94 obrazac.Procitala sam na nekim forumima da je potrebno da ga posaljem na neku adresu uz dokaz da nisam prekoracila datum na njemu,sto ja naravno nemam.Posto planiram da ponovo apliciram za turisticku vizu,a proslo je 2 godine od povrtka kakve su mi sanse i sta da radim sa i-94???/
Unapred hvala na odgovorima:worth:

Zanima me da li neko zna sta mi je ciniti,a problem je sledeci :Bila sam 2004 na h2b vizi i sve ispostovala,posle sam 2009 aplicirala za turisticku i dobila :rtfm:na 6 meseci,a ostala godinu dana vise.Svesna sam da sam prekrsila zakon,ali u povratku mi niko nije trazio i-94 obrazac.Procitala sam na nekim forumima da je potrebno da ga posaljem na neku adresu uz dokaz da nisam prekoracila datum na njemu,sto ja naravno nemam.Posto planiram da ponovo apliciram za turisticku vizu,a proslo je 2 godine od povrtka kakve su mi sanse i sta da radim sa i-94???/
Unapred hvala na odgovorima:worth:

Tvoj jedini (li veliki) problem je sto imas overstay. Mnogima se dogodi da im iz nekog razloga u pasosu ostane I-94 ali za to postoje razradjene procedure. Da si se vratila na vreme, mogla si pecatom u pasosu i avionskom kartom da dokazes kada si izasla. Ovako.... ako vratis I-94, pretpostavljam da ces dobiti zabranu od 10 godina (jer si ostala vise od godinu dana od odobenog limita). Ako ne vratis, u evidencijama ce se to videti. Tesko je dati savet sta da radis, najbolje je da odlucis sama.

Cao svima, cao Mika,
tragala sam za nekom vrstom pomoci oko vize i kolko mogu da primetim Vi ste ovde najkompetentniji pa bih Vas zamolila da me uputite. Moj problem je sledeci: moj suprug je americki drzavljanin i pre 7 meseci smo dobili cerku. On trenutno radi u Avganistanu, januara ima odmor od mesec dana i hteli smo da odemo u posetu njegovim roditeljima,. S obzirom da jos uvek nismo odlucili gde cemo da se stacioniramo za stalno, mislili smo da ne postoji potreba da apliciramo za iseljenicku vizu (mozda resimo da ostanemo u Srbiji), tako da sam trazila turisticku (planirali smo da ostanemo samo 3 nedelje). U ambasadi su mi rekli da su moje veze sa Amerikom jace trenutno i da treba da apliciram za iseljenicku (pod predpostavkom da svi odavde zele da se isele), da kasnije mogu da dobijem i zeleni karton i bla bla bla. Interesuje me kolike su sad sanse da dobijem tu F*****G iseljenicku vizu i koliko bi to trajalo (da li postoje sanse da dobijemo do januara, sledeci put ima odmor u junu :( ).
On predlaze da nadjemo advokata illi neku firmu koja bi to sve mogla da ubrza ali ja ne znam da to kod nas neko radi. Ne znam ni da li bi mi u ambasadi rekli nesto drugo osim onoga sto su mi vec kazali kad su me odbili za vizu.

Please help!:worth:

Cao svima, cao Mika,
tragala sam za nekom vrstom pomoci oko vize i kolko mogu da primetim Vi ste ovde najkompetentniji pa bih Vas zamolila da me uputite. Moj problem je sledeci: moj suprug je americki drzavljanin i pre 7 meseci smo dobili cerku. On trenutno radi u Avganistanu, januara ima odmor od mesec dana i hteli smo da odemo u posetu njegovim roditeljima,. S obzirom da jos uvek nismo odlucili gde cemo da se stacioniramo za stalno, mislili smo da ne postoji potreba da apliciramo za iseljenicku vizu (mozda resimo da ostanemo u Srbiji), tako da sam trazila turisticku (planirali smo da ostanemo samo 3 nedelje). U ambasadi su mi rekli da su moje veze sa Amerikom jace trenutno i da treba da apliciram za iseljenicku (pod predpostavkom da svi odavde zele da se isele), da kasnije mogu da dobijem i zeleni karton i bla bla bla. Interesuje me kolike su sad sanse da dobijem tu F*****G iseljenicku vizu i koliko bi to trajalo (da li postoje sanse da dobijemo do januara, sledeci put ima odmor u junu :( ).
On predlaze da nadjemo advokata illi neku firmu koja bi to sve mogla da ubrza ali ja ne znam da to kod nas neko radi. Ne znam ni da li bi mi u ambasadi rekli nesto drugo osim onoga sto su mi vec kazali kad su me odbili za vizu.

Please help!:worth:

U ambasadi su bili u pravu, tvoje veze sa Amerikom su jake i oni ne mogu da ti daju turističku vizu. Naravno, tvoja prava nisu ugrožena jer imaš mogućnost da tražiš useljeničku (IR-1/CR-1) ili neuseljeničku (K-3) vizu. Da li ćeš stići izvaditi vizu do januara - no way, trebaće ti 6+ meseci (za useljeničku). Da li ti treba advokat, moj savet je da ne treba. Sve što bi ti rekao advokat za debele pare možeš naći besplatno na forumima. Najjači forum za slučajeve kao tvoj je VisaJourney.com (http://www.visajourney.com/forums/). Tu ćeš naći apsolutno sve što te interesuje, mislim da ima čak i forum sa iskustvima iz Srbije. Pozdrav.

mka,
ja sam f1,moj Priority date je 28.03.2006,a sad je na visa bulletin 8novembar 2005, muci me to sto sam ja f1 neozenjen sin americkog gradjana...a bio sam ozenjen 2010 i razveo se 2011,,,nista nisam slao u NVC,,da li ce to sad uticati na moju vizu kad dodje moj red nadam se do marta?kad budem predavao moje papire u ambasadi na izvodu iz maticne knjige rodjenih dole u napomeni ce pisati da sam se razveo....

mka,
ja sam f1,moj Priority date je 28.03.2006,a sad je na visa bulletin 8novembar 2005, muci me to sto sam ja f1 neozenjen sin americkog gradjana...a bio sam ozenjen 2010 i razveo se 2011,,,nista nisam slao u NVC,,da li ce to sad uticati na moju vizu kad dodje moj red nadam se do marta?kad budem predavao moje papire u ambasadi na izvodu iz maticne knjige rodjenih dole u napomeni ce pisati da sam se razveo....

Uff... To što si razveden znači da svakako spadaš u F-1 (neoženjena deca US Citizena). Logika govori ovako: kada si se oženio, da si to javio NVC-u, oni bi te automatski prebacili u F-3. Pošto to nisi uradio, ostao si u F-1. Međutim, kada si se razveo, oni bi te svejedno morali vratiti u F-1. Ja mislim da ti nisi napravio nikakav prekršaj jer se sve dogodilo pre nego što ti je PD postao aktivan (odnosno još uvek nije aktivan). Ipak, ne bi bilo loše pripremiti se za varijantu da uzmeš nekog advokata ako zapne. Ono što svakako ne treba da radiš je da lažeš, to je najgora varijanta od svih.

Back