jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 35.423
Nije mi Svajcarska uzor,a vuletu daleko lepa kuca.znaci nije ti Svajcarska uzor..............ko ovima sto oce ruse Vuleta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije mi Svajcarska uzor,a vuletu daleko lepa kuca.znaci nije ti Svajcarska uzor..............ko ovima sto oce ruse Vuleta?
Tika je putopisac.Tako što će da se zaposli u kineskom rudniku.
sta si ti bio neki direktor nad direktorima,Ja sam '89-e imao 1200 maraka platu,'91 do '96-e 20 do 25 maraka,ako odmah to vece primim platu i odmah uzmem devize,ako ostane za sutra,nema ni pola.Od 2001-ve do 2012-te smo opet imali solidne plate,dok ovdasnja vlast i tadasnji premijer nije udario porezu na dohodak i smanjio vrednost radnog sata,a sad kao predsednik trtlja kako je nezaposlenost opala i kako je zaposlio dosta naroda.Jeste,ali za bedne plate i kapitalisticke uslove rada u tim firmama.Prica i laze o nekom rastu BDP-a,a istina je mnogo drugacijaKinezima za autoputeve i Rusima za pruge, ima deca i unuci,pa i njohova deca da vracaju dugove.
Varas se nikako nije isto.Kupovna moc mnogojaca,a dinar vise vredeo,a sad je Vucic opljackao narod em porezom,em smanjivanjem vrednosti radnog sata.Nisam bio direktor nego KV radnik.sta si ti bio neki direktor nad direktorima,
posto su plate onda bile iste ili manje nego sad,
a i to solidno je bilo manje nego sad
Dobio si 3000 za vakcinu.Varas se nikako nije isto.Kupovna moc mnogojaca,a dinar vise vredeo,a sad je Vucic opljackao narod em porezom,em smanjivanjem vrednosti radnog sata.
Nisam,nisam se ni vakcinisao.Takve pare od dzukela mi ne trebaju.Dobio si 3000 za vakcinu.
Ja sam uzeo uzimam sve što mogu. I nikad neću uzeti onoliko koliko su oni meni uzeli.Nisam,nisam se ni vakcinisao.Takve pare od dzukela mi ne trebaju.
Tvoja stvar.Nista nisam,niti cu.Ja sam uzeo uzimam sve što mogu. I nikad neću uzeti onoliko koliko su oni meni uzeli.
Svi otisli u Svicu
BudaleIma što se vratili u Srbiju.
Otkud ti ta informacija da je radnička plata u Njemackoj malo više od 1000 eura? Minimalna plata u Njemackoj je 1600 eura u Srbiji oko 300.ako je sad radnicka plata u nemackoj malo vise od 1000 evra,
ne znam o cemu vi pisete
Ja sam '89-e imao 1200 maraka platu,'91 do '96-e 20 do 25 maraka,ako odmah to vece primim platu i odmah uzmem devize,ako ostane za sutra,nema ni pola.Od 2001-ve do 2012-te smo opet imali solidne plate,dok ovdasnja vlast i tadasnji premijer nije udario porezu na dohodak i smanjio vrednost radnog sata,a sad kao predsednik trtlja kako je nezaposlenost opala i kako je zaposlio dosta naroda.Jeste,ali za bedne plate i kapitalisticke uslove rada u tim firmama.Prica i laze o nekom rastu BDP-a,a istina je mnogo drugacijaKinezima za autoputeve i Rusima za pruge, ima deca i unuci,pa i njohova deca da vracaju dugove.
radnicke malo vece plate su samo nekih 70-ih il pocetkom 80-ih bile oko 1000 maraka i nikad vise
bilo je u HI Župa Kruševac...teški otrovi i sličnoRadnik sam iz tog vremena,nikad nisam zaradio 1000 DM ni u jednoj fabrici u SFRJ u kojoj sam radio...i 500 je bilo teško zaraditi a 1000 je samo nedosanjani san...
Varas se nikako nije isto.Kupovna moc mnogojaca,a dinar vise vredeo,a sad je Vucic opljackao narod em porezom,em smanjivanjem vrednosti radnog sata.Nisam bio direktor nego KV radnik.
bilo je u HI Župa Kruševac...teški otrovi i slično
možda i gore, kada krenu da duvaju vetrovi, grad se osećao na karameleZnam šta je ''ŽUPA'',ni tamo nije bilo ništa bolje nego npr. u ''Zorki''...ili u FAP-u...ili u ''Prvoj Iskri'' u Bariču...
Gresis cekovi su poceli '90-e.U Kolubari na povrsinskom kopu, KV radnik je imao od 1000 do 1500 maraka platu.Ja sam tada bio na proseku tadasnjih plata.89-e godine je inflacija bila skoro 2000 %,devalvacija svakodnevna,preživljavalo se ''na čekove''........prosečna plata u SFRJ je bila 120 $....Mikulić i kompletna Vlada su podneli ostavku ''zbog nemogućnosti da reše teške ekonomske probleme države SFRJ''
Šta li si ti radio ili gde li si ti radio za 1200 DM voleo bih da znam....
Nikad nisam ni upoznao kolegu (radnika) koji je imao 1000 DM ili više....radnik je vazda bio ''zadnja rupa na svirali'' pa mu je i plata bila takva 200-400 DM..moj tadašnji šef,.dipl.ing i ''rukovodioc sektora'' nije imao 1000 DM,imao je oko 700....moj prijatelj,magistar mašinstva zaposlen u VTI nije imao 1000 DM...
(Ako si bio direktor ili ''neku budža'' onda ništa)
Ti si nesto mnogo pobrkao.Inace ne bi ni sad bile plate lose da dzukela nije digla porez na dohodak i smanjio vrednost radnog sata.KV radnik je bio ''duplo golo'' kao i SSS(tehničar) VKV radnik je bolje prolazio
''Kupovna moć'' je trenutno najača u zadnjih 40 godina,dinar 89-e godine nije vredeo koliko toalet papir...
ako misliš na plate, imali su dobre plate...radio sam tamo preko omladinske zadruge, fizikalija...hranu su imali, kao na nekom veselju...mogao si da jedeš deset puta, niko ti ništa ne bi rekao...hrana je bila odličnog kvalitetaZnam šta je ''ŽUPA'',ni tamo nije bilo ništa bolje nego npr. u ''Zorki''...ili u FAP-u...ili u ''Prvoj Iskri'' u Bariču...
i da se ne krade toliko, drpa se na sve strane, kao da je sutra ,,sudnji dan"Ti si nesto mnogo pobrkao.Inace ne bi ni sad bile plate lose da dzukela nije digla porez na dohodak i smanjio vrednost radnog sata.