Iron Maiden ili Guns 'n' Roses ???

Koja grupa je bolja Iron Maiden ili Guns 'n' Roses???

• Iron Maiden

glasova: 128 48,5%
  • Guns 'n 'Roses

glasova: 136 51,5%

• Ukupno glasova
    264
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aaaaa, to su one ankete po kojima beše, ako se dobro sećam, npr Cobain bolji gitarista od Blackmorea? :lol:

Maiden je mnogo cenjeniji i uticajniji bend u svetu muzike (dakle u svetu muzike, ne Hollywooda i MTV-ja :P ) znači medju muzičarima i onim najzaludjenijim hard/heavy fanovima! Ko je uticajniji medju muzičarima je bar lako dokazati, koji bend je obradjivaniji? Jel ima više Tribute To Iron Maiden ili Tribute To Guns N' Roses? I koji bendovi su ih obradjivali?

Poenta - Maiden ima enormno veći uticaj na muziku!

Da su GNR ostali u klasičnoj postavi do dana današnjeg i izdali još koji album poput AFD i UYI možda bi i imali šansu da dostignu taj respect koji ima Maiden! Ovako, sve što se dogadjalo počevši od izdavanja Špageta je daleko od benda za koji neki ovde smatraju da je veći od Maidena.

Još jedna stvar, ne računa se samo čisto muzika, već i ono što ide usput, ako znate razliku izmedju "I wanna be respected musician" i "I wanna be Hollywood superstar" shvatićete...

Nekada su mi Gunsi bili u top 5-6, medjutim kako je vreme prolazilo, padali su, sada nisu ni medju 20-ak, Maideni su i dalje u top 5, kad baš moram da izaberem No.1 biram njih! 8)

gunser:
Guns N' Roses su bolji po :
pevachu
gitaristi(slash)
bassisti
bubnjaru
U samo jednom albumu mogu nabrojati extra pesama nego maideni u celoj karijeri i slash sam ima veci stepen improvizacije i stvaralashtva nego sva trojica gitarista iz maidena.

Ovo za količinu extra pesama si odvalio samo tako! :lol: Osećam da nisi slušao više od 5-6 najvećih hitova Maidena, a ako jesi, jbg, onda već stvar ukusa, Maideni imaju toliko fenomenalnih pesama da im se čak dogodilo i to da jedna Alexander The Great nikada nije izvodjena uživo!

Slash jeste bolji gitarista nego ovi iz Maidena, njega i najviše cenim od svih članova GNR-a i zbog njega mi je najviše krivo što su prsli...
Basista i bubnjar, jok, pevači su tu negde, ***** li ga ,nikad nisam razmišljao o tome, imaju obojica dobre glasove, Dickinson mi je ipak bolji, ali meni je dosta ispred obojice trio Dio/Coverdale/Gillan! ;)

crusader84:
Aaaaa, to su one ankete po kojima beše, ako se dobro sećam, npr Cobain bolji gitarista od Blackmorea? :lol:

koji bend je obradjivaniji? Jel ima više Tribute To Iron Maiden ili Tribute To Guns N' Roses?

Realno, najvise ima tribute to metallica... Tako da... A i nema gitariste koji bi se usudio da skida Slasha niti gitarise koji je ravan njemu da bi mogao da popuni pesme svojim solazama tako da se ne izvali puno da je drugi gitarista...
A pored, ima toliko debila koji su nalozeni da znaju da pevaju kao Dickinson (koji po meni peva kao narodnjak sa onim odvratnim vibratom)...

behemoth:
koji bend je obradjivaniji? Jel ima više Tribute To Iron Maiden ili Tribute To Guns N' Roses?
Da, ima vise oficijalnih ''Tribute to Iron Maiden'' albuma ali to pokazuje samo koji je bend uticajniji i cenjeniji, i time sto neko obradi neku pesmu pa izadje na Tribute to.. kompilaciji razni bendovi pokazuju poštovanje prema obradjivanom bendu i pokazuju ko im je bio uzor! A milion bendova raznih žanrova (Heavy, power, progressive, black) s kraja 80-ih pa i kasnije smatraju maidene svojim uzorima... I narvno da slesha mogu da skinu mnogi gitaristi nego mislim da nisu toliko uticajni i zanimljivi za obradu... inache bi ih dream theater obradio :)

crusader84:
Zaboravih na još jednu bitnu stvar, zašto su još Gunsi popularniji u širim krugovima? Zato što su lepši, ribice se više pale na njih, tužno ali istinito...
Da slazem se s tim. Mada je i dickinson bio magned za ribe :)
Ima još jedna činjenica, mnogo je lakše probiti se na američkoj sceni pogotovu za bend iz centra shou biznisa (LA). Mislim, AFD je odličan album (njihov najbolji) ali da su ga snimili i promovisali u britaniji ili negde drugde u evropi morali bih malo vise da se potrude na sledećem ili sledeća dva albuma kako bih stekli neku slavu...

difrent from others...:
kao da nemate skim da se cerupate na forumu koji vrvri od retova?
guns fan protiv maiden fana.dajte bre malo zrelosti...
onaj mod bi mogao sve vs teme da zakljuca.to je javni poziv na prozivanje i svadju.

ps.nisam za peace ali ovo je apsurd

"palim svoj nuklearni pogon i dolazim, da ti kazhem, da sam za mir...
i sjedam u svoj atomski pogon i dolazim da ti javim da sam za mir...
ti si moja svemirska bejbeeee, ti si moja svemirska beee...

Miiir no alternativ, no alternatiiiv!" :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back