Iron Maiden ili Guns 'n' Roses ???

Koja grupa je bolja Iron Maiden ili Guns 'n' Roses???

• Iron Maiden

glasova: 128 48,5%
  • Guns 'n 'Roses

glasova: 136 51,5%

• Ukupno glasova
    264
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad su Gunsi izdali prvi od svoja 3 odlicna albuma, Maideni su imali vec 6! :lol:

Da, Gunsi imaju fenomenalnih pesama, ali koliko oni imaju fenomenalnih pesama, toliko Maideni imaju fenomenalnih albuma! :P

Budimo realni, i ja mnogo vise volim Maiden nego Pink Floyd, ali nikada necu reci da je Maiden bolji bend od Floyda.

crusader84:
Kad su Gunsi izdali prvi od svoja 3 odlicna albuma, Maideni su imali vec 6! :lol:

Da, Gunsi imaju fenomenalnih pesama, ali koliko oni imaju fenomenalnih pesama, toliko Maideni imaju fenomenalnih albuma! :P

Budimo realni, i ja mnogo vise volim Maiden nego Pink Floyd, ali nikada necu reci da je Maiden bolji bend od Floyda.

To cista glupost koju si napisao... Izvini ali ja tako gledam na stvari..
Pa sta ako su se pojavili kasnije i ako su ovi izdali 2 albuma ovi izdali 6??? Sta, jer treba da se ubiju sto su se pojavili posle maidena??? Sta, kao ne smeju sad da se porede samo zato sto su THE GRAND AND WISE IRON MAIDEN izdali vise albuma od njih.
To nema veze... ne znam... da su maideni toliko bili dobar rock-metal band (mada bas ja licno i ne znam kako oni imaju veze s metalom al ajde) zasto ih neko nije zvao da prave cover pesmu za najpoznatiji film? Gunsi su postali institucija...

Kako Maiden imaju veze sa metalom????? Jedan od najvećih i najuticajnijih metal bendova svih vremena? Jel si čuo ti za heavy metal?
Ne heavy metal koji za one koji nemaju pojma o metalu predstavlja svaki mogući metal, već heavy metal kao žanr metala, you know... pomenuti Iron Maiden, Saxon, W.A.S.P., Judas Priest, Savatage, King Diamond etc...

Komercijalni uspeh nije najbitnija stvar kada su ovi žanrovi u pitanju... :P

Gunsi nikako ne mogu biti veći od bendova kao što su Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden, Judas Priest...

Treba odvojiti subjektivnost od objektivnosti, i ja više volim Evergrey nego Dream Theater, ali zna se koji je vrhovni bend progressive metala! 8)

I ne može se tu sad reći to je zato i zato, nije to matematika, kao što rekoh, potrebno je ozbiljnije poznavanje celokupne rock/metal scene da bi se to shvatilo...

Naravno da će za nekoga ko je čuo Gunse u Terminatoru i gledao spotove na TV-u Gunsi da budu veći bend (npr mom burazeru :lol: samo što njega to interesuje kol'ko i cena kupusa u Singapuru)... Ali će njemu i Ceca da bude veći "bend" od Gunsa! :lol:

Whatever.. Kao što rekoh već negde sve ove ankete treba pobrisati, a možda i ne, jer će onda uvek biti tema za dangubljenje i beskonačne dikusije... :lol:

crusader84:
Kako Maiden imaju veze sa metalom????? Jedan od najvećih i najuticajnijih metal bendova svih vremena? Jel si čuo ti za heavy metal?
Ne heavy metal koji za one koji nemaju pojma o metalu predstavlja svaki mogući metal, već heavy metal kao žanr metala, you know... pomenuti Iron Maiden, Saxon, W.A.S.P., Judas Priest, Savatage, King Diamond etc...

Gunsi nikako ne mogu biti veći od bendova kao što su Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden, Judas Priest...

Treba odvojiti subjektivnost od objektivnosti, i ja više volim Evergrey nego Dream Theater, ali zna se koji je vrhovni bend progressive metala! 8)

I ne može se tu sad reći to je zato i zato, nije to matematika, kao što rekoh, potrebno je ozbiljnije poznavanje celokupne rock/metal scene da bi se to shvatilo...

Naravno da će za nekoga ko je čuo Gunse u Terminatoru i gledao spotove na TV-u Gunsi da budu veći bend (npr mom burazeru :lol: samo što njega to interesuje kol'ko i cena kupusa u Singapuru)... Ali će njemu i Ceca da bude veći "bend" od Gunsa! :lol:

Whatever.. Kao što rekoh već negde sve ove ankete treba pobrisati, a možda i ne, jer će onda uvek biti tema za dangubljenje i beskonačne dikusije... :lol:

TAKO JE NEKI NE ZNAJU STA JE MAIDEN URADIO ZA SVETSKU METAL SCENU

KROSTIC:
za koji film su gansi snimili pesmu .Maideni su BRING YOUR DOUGHTER TO THE SLAUGHTER za valjda film kako se ono zove nesto u vezi ulice BRESTO valda ubistvo u ulici bresto ili zlocin nesto slicno sam cuo ako je tacno.
''You Could Be Mine'' je upotrbljena u Terminator-u II. A ''Bring your dougter to slaughter'' je trebala da bude sountrack za peti deo filma ''Strava u ulici Brestola'' al je ipak, na insistiranje Steve Harris-a, zavrsila na Maiden albumu (No prayer for Dying), inace pesmu je pisao Dickinson za njegovu solo karijeru....

I dosta vise rasprave oko toga ko je bolji od ova dva benda, objektivo gledano naravno da su maideni bolji!!! Zna se ko kosi a ko vodu nosi!! :D :D

crusader84:

Guns N' Roses su bolji po :
pevachu
gitaristi(slash)
bassisti
bubnjaru
U samo jednom albumu mogu nabrojati extra pesama nego maideni u celoj karijeri i slash sam ima veci stepen improvizacije i stvaralashtva nego sva trojica gitarista iz maidena.

crusader84:

Dobro u pravu si... naravno da sam cuo za heavy... opusti se...Slusam Savatage i Judas-e vec ko zna koliko godina... WASP onako... i Saxon... ali maiden... ne znam meni tu nesto nije bas.. Judasi i Savatage su mi mnogo bolji bendovi. Mislim kad njih slusam, dozivljavam heavy... A maideni su bljutavi... Svaka pesma i album su isti... I da li bi mogli da promene ritam nekad??? Smaraju sa onom konjicom vise. I svaki jebeni album je isti!!!

^potpisujem...

klinac, ajde ovako, uporedi beznosog bubnjara sa gunsima? prva pesma koju svaki bubnjar i bend nauche je Knockin On The Heavens Door... ni ne probaju da nauche recimo Genghis Khan-a ili Die With Ur Boots On...

u svakom sluchaju idem redom:
pevach: Axl VS Di Anno/Dickinson, ne mozhesh porediti, AXL cepa glas, a Di Anno/Dickinson pevaju svojim glasom [i josh dikinson ima plucja za chetiri EXLa]

gitaristi: Slash i Izzy su ok, sviraju, naravno i ja kad sam uchio da sviram sam prvo nauchio crnog leptira pa odma ceo knockin i sweet child... onda sam probao mejdene, tu treba prave vezhbe... tu se svira. Mejdeni su zvanichno "majke terci", a ni scenski nastup nije za bacanje...

basisti: zaboravio sam kako se zove basista Guns-a, chovek samo stoji, i trza gore dole uglavnom. nema neke akcije. Steva ga oshisha kao ovcu kad krene da przhi. A uzmi u obzir da je Steva odradio vecjinu pesama.

bubnjar: ono najzanimljivije, pitaj bubnjara koji svira bar 10ak godina shta misli, koji je bubnjar komplikovaniji za sviranje? Nicko[beznosi]McBrain, ili Mat? oni koji su probali da sviraju makar mejdene [jer su svi svirali gunse], recji cje ti Nicko definitivno. Chovek svira jako posebnim stilom, tezhak je za skidanje, a svirao sam Iron Maiden Tribute, tako da znam koliko je komplikovano. Jako je energichan ritam, greshkama i nema mesta.

[nisam ocrnjivao gunse, ali sam ti dao chinjenice da razmislish malo, slushaj muziku, a po ovome se vidi da nisi muzichar, jer ne vidish razlike, slusham oba benda, i to je kraj]

nego da se vratimo temi :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back