Иран покренуо ратну флотилу према Аденском заливу!

Подршка братском Ирану!

- - - - - - - - - -

Саудијци имају плаћеничку војску нешто као Легија странаца, јер су странци војници за плату а не Саудијци, а то је к*рац.
Могу амери шта ´оће да им дају, Иранци ће им ебати мајку.

Evo da se dogopvorimo: ja cu da navijam za Saudijce, a ti za Iran. :ortaci:

Ima tu jos jedna drzava koja se ne eksponira previse kada je geopolitika u pitanju ali koja je poduzela krupne poteze zadnjih godina i koja radi sve da se pozicionira i postane znacajan igrac u tom podrucju

A to je UAE

Oni su se opasno naoruzali. Uveli su i obavezu vojnog roka
http://www.businessinsider.com/why-the-uae-is-the-middle-easts-rising-military-power-2014-11

Napravili su i vojnu bazu na jednom od strateskih mesta u svetu. Sve velike sile teze ka tome da imaju vojnu bazu na rogu Afrike
http://www.bbc.com/news/world-africa-38956093

Rade na razvijanju vojne industrije
http://www.edic.ae/en/

Jedan njihov proizvod
&NCS_modified=20160128164458&MaxW=960&imageVersion=default&AR-160129061.jpg

Jedino sto im fali je ljudstvo. Ali "nadoci" ce i to

Ma kakav svetski rat?

Rusi i Ameri im zajednicki MUZU pare od nafte....

Eno Daesh jos drzi sva naftna polja. Onaj bilmez Asad udario na Alepo ko maksim po diviziji, a naftnim poljima nije ni prismrdio.
Sad kad Ameri pomazu kurde, kurdi bolje napreduju prema nafti od Asada.
Ja ne znam sta oni rade, ali im treba pomic. Nisu na dobrom putu.

Eno Daesh jos drzi sva naftna polja. Onaj bilmez Asad udario na Alepo ko maksim po diviziji, a naftnim poljima nije ni prismrdio.

Iz aviona se vidi da Asada istok zemlje ne interesuje. Samo Alavitske planine i zapad zemlje, Doduse tolike su mu i mogucnosti.

Zasto? Sirija i jeste neprirodna drzava sklepana od Francuza i Engleza.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Sporazum_Sykes-Picot

Treba pustiti Arape da sami iscrtaju svoje granice. U krvi kao sto su to uradili i Evropljani. Da se omede pa ce onda biti mira i stabilnosti. I tamo

Pa ovo sad je fer u neku ruku. Prvo se svi trebaju kutarisat Daesha a onda ce podjeliti izmedju Asada i Kurda i ustanika. Ja se isto nadam da ce front odlucit granice a ne neke kancelarije.

Ko zauzme naftna polja taj je pobednik rata a tome su bliži Kurdi i Ameri.

Mada neki će misliti da je ruska pobeda sama činjenica što Asad nije svrgnut.

Najveći gubitnici su Turci jer Ameri će ojačati Kurde a Rusi će ojačati Asada a i jedni i drugi su neprijatelji Erdogana a ne gotive ih Saudijci i Iranci takodje.. :lol:

Zato Turci, Saudijci i Iran otvaraju novi front jer su istisnuti od Amera i Rusa u Siriji.

Poslednja izmena:
Iran i Saudijci? Saudijci koji su protiv Turske i Irana?
Saudijci su pomagali Dash dok im Trump nije dao lekciju. Daesh nema legitimitet. Kurdi imaju. Saudijci sada pomazu Kurde.
Poslje neuspjele americke likvidacije Erdogana, Erdogan se preorjentisao uz Iran.
Sam je.

Rusi kazu da je rat zavrsen, sto znaci da je ugovorena linija razgranicenja sa Tilersonom. Ameri i Saudijci ce drzati naftu. Erdogan je van igre. Asad ce dobiti zapadnu teritoriju.

Borba protiv Daesha je prioritet. Kad je Asad uzbio na granicu s Irakom, Ameri su mu udarili par klempi jer je to ugovorena nekonfliktna zona. Izgleda da im Lavrov nije dobro prenjeo poruku sa sastanka.

Uglavnom, vidicemo hoce li se gradjanski rat u Asadovoj Siriji nastaviti protiv domkratskih ustanika. Ovaj drugi naftni dio Sirije meni jos izgleda "free for all." Ko prije unisti Daesh njegovo je.

Poslednja izmena:
Iran i Saudijci? Saudijci koji su protiv Turske i Irana?
Saudijci su pomagali Dash dok im Trump nije dao lekciju. Daesh nema legitimitet. Kurdi imaju. Saudijci sada pomazu Kurde.
Poslje neuspjele americke likvidacije Erdogana, Erdogan se preorjentisao uz Iran.
Sam je.

Rusi kazu da je rat zavrsen, sto znaci da je ugovorena linija razgranicenja sa Tilersonom. Ameri i Saudijci ce drzati naftu. Erdogan je van igre. Asad ce dobiti zapadnu teritoriju.

Borba protiv Daesha je prioritet. Kad je Asad uzbio na granicu s Irakom, Ameri su mu udarili par klempi jer je to ugovorena nekonfliktna zona. Izgleda da im Lavrov nije dobro prenjeo poruku sa sastanka.

Uglavnom, vidicemo hoce li se gradjanski rat u Asadovoj Siriji nastaviti protiv domkratskih ustanika. Ovaj drugi naftni dio Sirije meni jos izgleda "free for all." Ko prije unisti Daesh njegovo je.

Saudijci su istisnuti iz Sirije i oni su ti koji su otvorili novi front u Kataru jer očigledno nikada nisu taj Katar u dovoljnoj meri kontrolisali samo oni, sada Turska i Iran samo reaguju na to.

Saudijcima nisu prirodni saveznici Kurdi niti će to ikada biti, oni mogu biti samo američki pešadinci.

Saudija se uzdala u zelene džihadiste i povremeno na ISIS, oni gube rat i sad mora da se učvrsti svuda u okruženju i prvi je bio Jemen a sad je Katar, ko zna ko će biti sledeći.

Сада се у сваком "српском националисти" бори ******* са трампистом - кога подржати?
Ако подрже мајмуне из Саудијске Арабије, издаће КГБ пардон Русију и Цара, и обратно - ако подрже Иранце, издаће "Трампа" (читај: Пентагон).

Сада се у сваком "српском националисти" бори ******* са трампистом - кога подржати?
Ако подрже мајмуне из Саудијске Арабије, издаће КГБ пардон Русију и Цара, и обратно - ако подрже Иранце, издаће "Трампа" (читај: Пентагон).

...ti u ovome vidis dilemu?...

Ох каква штета.

Pa one unose petrodolare u Srbiju gde ih ubacuju u realnu ekonomiju. Tu se radi o ogromnim iznosima.

Bolje to nego da se kurvaju za 20 evra sa nekim šoferom ispod mosta kod Kursumlije. To ne doprinosi ničemu no do propadanju tih žena. Ovako bar i država ima koristi od njih.

Inače ukucaj Sanela Jenkins u Google. To ti je jedna bosanska koja je smuvala jednog od najbogatijih engleskih advokata. Kasnije se razvela s njim i dobila nekoliko stotina miliona evra. Upumpala je bruku novca u Bosnu. Osnovala i TV gde radi puno ljudi. Daje stipendije deci itd...

A sad zamislite ta bi bilo s njom da se udala za nekog Mujagu kod Kaknja?

Nije ovo baš srž teme ali zeleo sam ti objasniti da neke stvari treba gledati iz više uglova.

Ne kažem da sve žene trebaju biti kao one ali da se ne lazemo. Nisu sve žene stvorene da budu majke. Ako je već tako, onda zašto da i one ne doprinesu prosperitetu države. Na svoj nacin

Ne brini ti za Srbe, već za svoje poturice, jer kako si sam naipsao, mora doći da prirodnog iscrtavanja granica, u krvi.

Ma ne brinem se ja za te Arape. Ima ih ko blata. Sam Egipat dobije 2,5 miliona novih stanovnika godišnje.

Ili uzmi Iran. Da ih pogine i 30 miliona u nekom eventualnom ratu opet ih ostaje 50 miliona. Tako da oni ne mogu propasti kako god okreneš.

A Rusa je poginulo 20 miliona u WWII pa ih to nije prodrmalo. To su velike države i narodi.

Ti gledaš na to iz balkanske perspektive gde su države šaka jada i svi u demografskom kolapsu.

To je tamo drugi svet. Afganistanistanci se mlate 40 godina a broj stanovnika ide samo ka gore.

Ma ne brinem se ja za te Arape. Ima ih ko blata. Sam Egipat dobije 2,5 miliona novih stanovnika godišnje.

Ili uzmi Iran. Da ih pogine i 30 miliona u nekom eventualnom ratu opet ih ostaje 50 miliona. Tako da oni ne mogu propasti kako god okreneš.

A Rusa je poginulo 20 miliona u WWII pa ih to nije prodrmalo. To su velike države i narodi.

Ti gledaš na to iz balkanske perspektive gde su države šaka jada i svi u demografskom kolapsu.

To je tamo drugi svet. Afganistanistanci se mlate 40 godina a broj stanovnika ide samo ka gore.

Јбт, као бубашвабе..

Јбт, као бубашвабе..

Ima i jace. Bangladesh gde imas 60.000 st na km2. A to je sigurno i vise jer niko ne moze reci sa sigurnoscu koliko ih ima. Zive jedan na drugom.
Srbija npr ima 92st na km2. Odnos 1 na 652!

Indija dobije 15 miliona st svake godine.Za jednu godinu dobiju "dve nove Srbije". Zamisli za 10 godina Indija dobije 150 miliona novih stanovnika :eek:
Pakistan godisnje dobije 3.5-4 miiliona novih stanovnika.

To treba prasiti necim kao insekte da se malo smire. To bi bila cak i neka vrsta humane misije.

Sto je najgore njih najvise pogadaju klimatske promene. Susa i povecanje nivoa mora. To ce pokrenuti masu ljudi. Gomila ce se skrhati u Evropu

Back