IRAN 2007-vojna intervencija

Gde su ovde dzungle kao u Vijetnamu,Amerikanci mogu zauzeti lako,kako u Iraku teritorije koje nisu gusto naseljene,postaviti polozaje u pustinjama,kao sto se iz prilozene slike moze videti.Da nece iransko vazduhoplovstvo da ih ugrozi?Koliko znam,americki piloti ne moraju ni da vide protivnicki avion,AWACS im salje koordinate gde je neprijatelj i ispaljuju rakete koje pogadjaju neprijateljski avion.Uostalom zasto Amerikanci uopste spominju vojnu untervenciju protiv Irana a cute u vezi Severne Koreje?Zato sto Severna Koreja ima nuklearno oruzje i tu definitivno ne mogu nista,mogu komunisti da razore Juznu Koreju i Japan.

Prilozi

• iran-map 1.gif
    iran-map 1.gif
    25,5 KB · Pregleda: 9
Iransko-Irački rat se završio kad su iranski "fanatici" postali toliko demoralizovani neuspesima na bojnom polju i šansom koju imaju da prežive u daljoj borbi. Iračani su počeli da zauzimaju delove Iranske teritorije (prvi put od 1982!) pa su se ajatolasi u Teheranu uplašili da će se demoralisanost vojske preneti na narod (koji ionako nije bio oduševljen padom standarda i sveukupnim ograničenjima), a oni izgubiti vlast.

Zaključak - borbeni duh treba tretirati kao promenljivu, a ne konstantu. :wink:

yugo 45:
ne moj da zaboravis hemisko oruzje i sve sto je sadam bacao na njih
kad je poceo rat sadam je imao glanc novo oruzje pa je izgradio "kanale za navodnjavanje) kod basre.......... ima jos toga parama ih je on dobio

Ti kanali su deo irigacionog sistema kod BADRE i deo su irigacionog sistema koji je gradio ENERGOPROJEKT. Punili su ih naftom i prilikom Iranske ofanzive su je palili, Inače ti kanali su tenko-neprohodni.Badra je inače mali gradić 100 km od Basre.A kanali su se prostirali do same granice.Energoprojekt je takođe napravio i njihov aerodrom pored Bagdada,takozvani 202.

nenadm:
Ti kanali su deo irigacionog sistema kod BADRE i deo su irigacionog sistema koji je gradio ENERGOPROJEKT. Punili su ih naftom i prilikom Iranske ofanzive su je palili, Inače ti kanali su tenko-neprohodni.Badra je inače mali gradić 100 km od Basre.A kanali su se prostirali do same granice.Energoprojekt je takođe napravio i njihov aerodrom pored Bagdada,takozvani 202.

mislis na badra -jasan i basra
e to je moj cale radio sa energoprojektom i jos da navedem par jezera sa teskom vodom preostalih posle izraelskog inistenja irackog nuklearnog programa

najaca prica je mog pokojnog komsije koje je bio za vreme prve pustinjske oluje bio sve vreme u bagdadu mogao si da kupis kilo kubajskog zlata u nakitu za dolara
inace i mog caleta je zakacila pustinjska oluja bio je tamo ili dana ne secam se vise
ukupno 2 rata u iraku i brdo drzavnih udara u africi hehehe

xpforswodniw:
Vijetnam sluzi za poredjenje kao veliki americki poraz. I po tim desavanjim au Vijetnamu Ameri nece kopneno napasti IRAQ. Ako su Vjetnamci prije 40 godina istjerali AMERE sa svoje teritorije, zasto to nebi uradio IRAn danas, sutra...
Iran to nece moci da uradi kao Vijetnam pre 40 godina,sefe,radi se o vremenskom periodu od 40 godina,znas li koliko je americka vojna tehnologija od tada napredovala?Nece imati podrsku ni Kine ni Rusije,ZND,kako hoces i ne MOZE Vijetnam ni po cemu da se poredi sa sadasnjom situacijom izmedju USA(i ne samo USA,ko zna koliko je drzava jos za intervenciju,Izrael je siguran igrac) i Irana.

Imam ih i ja kući iz energoprojekta,ali je deda bio iz beogradskog bravarskog.Imao je priliku da oseti Iransku granatu kada je pala pored njihovih baraka.Zato je u Čehoslovačkoj sedeo u hotelu i jeo tortu dok su napolje tutnjali sovjetski tenkovi.

kewa:
STA MI VI OVDE GLUMITE NEKE VOJNIKE?
ISORAM VAM SE U PLUCA ONA BUDJAVA!!!
KENJATE OVDE NESTO,A KADA SE ZARATI STEKUJETE SE PO ORMANIMA!!!
SVI STE VI GOMILA PESOVANA!!!

samo me interesuje koji si bio lik pre zadnjeg banovanja ili si otvorio novi nalog da bi se istresao zato sto si tuzan, neko te ***** na poslu, sta ostali drugari nedaju ti da se igras sa njihovim igrackama

sta tata i mama ti nisu dali dzeparac ili ti se devojka prangija sa nekim vojnicima, ako je uopste imas ili tvoja mamica se prangija sa vojnicima

Back