iphone vs samsung

IOS je lošiji po mnogo kriterijuma od Androida.

1. Android generalno ima bolju vrednost, za iste pare uvek dobiješ bolji Android nego iPhone
2. Android podržava USB-C i brzo punjenje.
3. imaš stotinu skinova i vidžeta da napraviš telefon da izgleda kako ti hoćeš
4. daleko više hardverskih opcija, dodataka
5. fajl sistem koji zapravo funkcioniše
6. dugmence za "nazad"
7. podrška za više prozora odjednom
8. kod nekih telefona imaš pisanje i crtanje olovčicom
9. biraš bilo koji od nekoliko sistema logovanja, nisi ograničen Appleovim izborom
10. daleko više hi tech aplikacija na Google marketu nego na Apple storu
11. većina telefona ima džek za klasične slušalice
12. ne teraju te da koristiš iTunes
13. Siri je debil u odnosu na Google asistenta

Ovaj moj posle godinu ipo dana stalno prijavljuje nedostatak memorije manje od 1gb i radi. Kada je napunio godinu dana počeo je non stop da se restartuje (loop) to je valjda fabrički namešten za samouništenje korisnika. Jedva sam uspeo da ga zdrvim dalje da radi.

Poslednja izmena:
Ovaj moj posle godinu ipo dana stalno prijavljuje nedostatak memorije manje od 1gb i radi. Kada je napunio godinu dana počeo je non stop da se restartuje (loop) to je valjda fabrički namešten za samouništenje korisnika. Jedva sam uspeo da gaczdrvim da dalje radi.
Evo ćerka A20, ja A10, žena A40 i nešto ništa restartovanje nikakvi problemi...

Pa eto sve je to stvar projektovanja roka trajanja telefona.
Какво пројектовање, ако може подробније, баш ме интересује та опција?
Како се пројектује престанак рада процесора, батерије, оперативног система?
Јуче сам, чекајући воз, упознао неке људе и случајно је кренуо разговор о телефонима. Жена која је разговарала са мојом супругом, жалила се као о ти да јој телефон кочи.
Супруга јој је рекла да се ја бавим електроником и да погледам телефон.
Класикa, 2 гб рама и тона апликација које су запушиле кеш.
Многе апликације није никада користила, затим много дупликата са друштвених мрежа и слично.
Све сам јој то очистио и средио и телефон је почео сасвим нормално да ради.
Рекао сам јој да је тел хардверски слаб али га може растеретити додавањем microSD картице, пошто боли да фотка.
Да се надовежем на Максу, моја супруга користи као други телефон Самсунг S5 из 2014. Једино што је батерија лоша и главни тастер више не кликће. И даље ради без проблема на андроиду 6.
Иначе обоје смо прешли на Поко телефоне и немамо ни једну примедбу. За ситну лови ради фантастично али да 8гб рама и 256 гб рома. Управо сам на путовању снимио гомилу видеа у 4К резолуцији.

Projektovani rok trajanja je širok pojam. Recimo kršomi mi je godinu dana svaki dan apdejtovao sve moguće i nemoguće aplikacije dok nije dupke popunio memoriju telefona sa "other" folderom.

Da napomenem imam mem karticu, ne volim da fotkam, nemam socijalne mreže, ne skidam gluposti. Na telefonu imam bukvalno 5 aplikacija koje koristim.

Prijateljica uzela samsung a10 telefon je pljunuti kršomi.
Не брукај се више!
Написао сам ти више пута да је 2гб рама данас мало за било шта озбиљније!
Сећам се да сам пре 20 година у рачунар дуплирао рам са 128 на 256 мб и он је полетео. Данас је потребно више рама него некада рома.
Сећам се, 90-тих, друг купио хард од 2гб а ја га питао шта ће му толико хард?!
Али џаба, ти нећеш да слушаш?

Back