Ipak se Srbija smrzava

Pazi kapiram da ima onih kojima je 30 kvadrata dovoljno za recimo max 2 clana i tu su samo bukvalno uvece i da greju prostoriju par sati na klimu ali sta radi porodica koja je tu stalno ... grejanje na struju kosta i moze da nabije dobro racun.
O tome i pricam al kome da objasnis ,da greje vise prostorija na struju …to jedino ovi sto zive po garsonjerama i imaju neku TA pec.

najbolja!

jel ti znaš da ovaj šašav narod po Beogradu hoće da izgleda fensi kad već ne može ostalo?
znaš li ti u čemu oni izlaze po zimi pa im mokre noge do gaća?
to sve kreten do kretena

zimi mora da bude funkcionalno a ne fensi po standardi izvitoperenih mozgova

može one gojzerice (op-trt jel ima džablje šta makar da liči?) a može i udobna workerska cipelka od 2.500 - greje i ne propušta, jedino eto "nije fensi"

ma to raslo na praznom kačamaku pa misli McDonalds nešto kvalitetno

Brate ja kupio neke kineske cizme gumene , za po njivi , ne da su dobre , vrhunski tople a cena 1900 din postavljene. Znaci topla gumenjajka ko da sam obuo Salomon winter cokule koje kostaju 10 puta vise....

Možeš da naložiš 1 etereum? Ne verujem ti.

masine koje potvrdjuju transakcije na eth networku , za sta ja dobijam deo procenta u vidu nagrade proizvode toplotu. Koliko masina trosi struje toliko toplote daje. Npr 1 kw po satu.

Jer kartice se resavanjem kriptografskih operacija greju i samim tim daju toplotu.

Kad uzmem te ethereume i razmenim za kes ispadne mi da mi je grejanje potpuno besplatno , jer platim racun za struju plus ostane i za mene.

ИЗ ЏЕПА ГРАЂАНА скоро 30 милиона евра за енергетску катастрофу!​

10:20 15.12.2021.

Још увек се по Србији подвлаче рачуни да се види колико нас је коштала снежна мећава која је непрекидно падала два дана. Дефинитивно највећу штету претрпеће ЕПС и држава Србија, који су три дана дали скоро 30 милиона евра за увоз струје. Штета ни изблиза није коначна, јер и даље струју увозимо, док се наше термоелектране не оспособе да раде оно за шта их сви плаћамо. Једно је сигурно - све ово ће пре или касније доћи на наплату грађанима Србије.​

https://srbin.info/ekonomija/iz-dzepa-gradjana-skoro-30-miliona-evra-za-energetsku-katastrofu/

A racun za struju , jel to radi na drva mozda ? :grudvanje3:

Googlaj "powerwall" da imas barem za rasvetu kada Golija izgubi napon iz mreze.

Racun za struju placa profit od proizvodnje kriptovaluta.

Evo matematike za jednu masinu

Current for 30 days
0.16472869 ETH
564.9448 EUR 0.01326490 BTC
-54.00 EUR -0.00126792 BTC
510.9448 EUR 0.01199698 BTC

Znaci prihodujem ako prodam odmah 564 evra, 54 evra mi je utrosak za struju profit 510. To je ako odmah prodam. A ko cuva pa npr kriptovaluta skoci duplo on profitira dva puta vise. Moze i da padne svakako al sve je to rizik. Bez rizika nema ni dobitka.

masine koje potvrdjuju transakcije na eth networku , za sta ja dobijam deo procenta u vidu nagrade proizvode toplotu. Koliko masina trosi struje toliko toplote daje. Npr 1 kw po satu.

Jer kartice se resavanjem kriptografskih operacija greju i samim tim daju toplotu.

Kad uzmem te ethereume i razmenim za kes ispadne mi da mi je grejanje potpuno besplatno , jer platim racun za struju plus ostane i za mene.
Znači greješ se na struju a ne etereum

Očekivano

Sad će da te oderu pošto rusko zveckanje oružjem povećava trošak života u Rvatima

Racun za struju placa profit od proizvodnje kriptovaluta.

Evo matematike za jednu masinu

Current for 30 days
0.16472869 ETH
564.9448 EUR 0.01326490 BTC
-54.00 EUR -0.00126792 BTC
510.9448 EUR 0.01199698 BTC
Ti mora da si bosanac, googlaj malo da obezbedis sebi alt izvor el energije , nesto kao backup u slucaju pada eps-a.
Solarne panele moze da ti sredi munjeni franko , inace slan sns-a kao i ti :grudvanje3:

Brate ja kupio neke kineske cizme gumene , za po njivi , ne da su dobre , vrhunski tople a cena 1900 din postavljene. Znaci topla gumenjajka ko da sam obuo Salomon winter cokule koje kostaju 10 puta vise....
a bio i neki poklon uz workerke (oće me akcije pa to ti je a samo ušo prvi put u tu radnju)

Šta misliš šta je ovo?
poveliko, kvalitetna gumena obloga...

wom1.jpg

odgovor je na ovom linku

Ti mora da si bosanac, googlaj malo da obezbedis sebi alt izvor el energije , nesto kao backup u slucaju pada eps-a.
Solarne panele moze da ti sredi munjeni franko , inace slan sns-a kao i ti :grudvanje3:

Imam ja 15 metara drva. I jos u sumi.

Ako mislis na Teslin powerwall to je skupo i nije neki kapacitet 13.5 kwh moze da akumulira struje , kosta 8500 dolara.

Sa druge strane akumulator toplote tj 1000 litara vode akumulira 80 kwh toplote , ne moze struju ali akumulira toplotu a vodu ti grejes cim ti zelis - na drva, ugalj, struju, solarnu energiju... A kostao me 80.000 din prosle giodine.

Ja imam akumulator toplote tj bafer od 1000L. Za moj objekat sasvim dovoljno.

Prvo, sve sto sam napisao stoji i pored tvog komentara: DA STE IZASLI mogli smo da ih sklonimo jos proslog proleca/leta. Mnogo toga ne bi bilo "pokvareno" dodatno u Srbiji da smo to uradili tada. Sve i da si protestvovao od kako kazes 2004. do tada, imali smo sansu da ih sklonimo.
Isto vazi i sada - da je mnogo vise ljudi izaslo na ove proteste SNS-a vise ne bi bilo.

Drugo, ja sam mator covek, i dok si ti protestvovao 2004. ja sam radio. I ne, moja firma kako kazes ne zaradjuje od kada je SNS na vlasti, i postoji daleko pre i crne i zute posasti. I nije direktno vezana za vlast u smislu posla koji obavljamo, tako da ne brini ti za nas - ako smo preziveli Crvenu bandu, pa Zutu bandu, pa sad Crnu bandu, prezivecemo i posle njih. Jer od njih i ne zavisimo. I ja novac koji dobijem kao platu JESAM zaradio. I to nije neki basnoslovan novac, ali jeste prilicno veliki za nase standarde. I nisam to napisao da bih se hvalio, kao sto to najcesce dobijem kao komentar kada nesto tog tipa napisem, nisu to tolike pare da zasluzuju da se hvalisam okolo, poenta kada to napisem obicno je sledeca:
- iako nisam finansijski ugrozen JA PROTESTVUJEM protiv lopovskih vlasti (nisu ovi prvi protiv kojih protestvujem, protestvujem od pre 1990.). I onda se pitam sta cekaju i gde su oni koji stvarno nemaju ili jedva zivotare - KOJI MOJ ONI UOPSTE KALKULISU I STA TO IMAJU DA IZGUBE kad JA izlazim da protestvujem? A vi svi koji ste i bolji od mene po zaradama slobodno se pronadjite, drago mi je ako i ti protestvujes i ako imas vise od mene, AKO SI TO ZARADIO.
- posto imam povecu platu ZA NASE USLOVE (u odnosu a vecinu drugih ljudi) JA MNOGO PLACAM DRZAVU u odnosu na druge, a time IMAM I VISE PRAVA DA SE BUNIM, jer ako nesto skupo platim hocu i da radi - nadam se da se ovde slazemo. Ako zaradjujes jos vise od mene, i ako ti je plata "bela" (kako se to kaze) kao moja, onda ti drzavu placas JOS VISE OD MENE, a time imas JOS VISE RAZLOGA DA SE BUNIS osim ako si u SNS semi pa zaradjujes upravo pljackajuci nas ostale.

Eto, to su jedina dva razloga koja ja potezem kada pomenem svoju platu. Ali vidim da mnogima to smeta, i to interesantno onima koji, NAVODNO, zaradjuju jos vise od mene. Stvarno interesantno, vrlo mali broj ljudi je komentarisao to (a povremeno to napisem u diskusijama, kao i ovaj put na kraju) da ja eto imam vise od njih pa se hvalim, obicno se oni koji zaradjuju vise nadju prozvanim - sto je automatski dokaz DA NE ZARADJUU toliko koliko pisu.

Ponavljam, apsolutno pozdravljam da imas vise od mene AKO TO STVARNO ZARADIS. I nemoj meni da se pravdas, pogledaj se u ogledalo i sebi reci to da li zasluzujes ili ne.
Nemoj da se hvalis koliko zaradjujes to je znak malogradjanstva. To ti je moja prva poruka. Da li neko nesto zasluzuje
Nismo se bas razumeli, ali OK.

Dakle, ono sto sam hteo da napisem je da su I U TOM SOCIJALIZMU ljudi koji ZNAJU radili i gradili, a ne KOMUNISTI - oni su mahom sastancili i spijunirali ko govori viceve protiv Tita, u jurili sekretarice i sredjivali im stanove a za sebe kako da naprave vikendicu a da ih ne kosta nista - to su bili dometi prosecnog komuniste. Naravno, glavesine su zdusno radile na razbijanju SFRJ i pripremi svega ovoga sto je usledilo - samo budala misli da su rat izazvali Tudjman i Sloba, ili blentavi Slovenci. Jesu oni izvrsioci, da se razumemo, ali da su oni nesto uradili na svoju ruku - malo morgen. Toliko o komunistima.

Ne mogu da tvrdim da i u ono vreme nisu kupovane diplome, ili jos tacnije "sredjivane" po politickoj liniji, ali to sigurno nije bilo ovako kao danas. Osim toga, moram da ti kazem da se jako dobro znalo u ono vreme sta znaci diploma nekog fakulteta u Tuzli ili Zrenjaninu u odnosu na diplomu sa Beogradskog univerziteta. A danas? Vise ne znam ni koliko "univerziteta" imamo.

Da li znas koje diplome se zapravo kupuju? Jesi li cuo da je neko kupio diplomu teorijskog fizicara ili teorijskog matematicara? Ili mikrobiologa, ili inzenjera? Za ove prve garantujem da nije niko, za inzenjera je mozda poneko i kupio, ali to se toliko lako provali cim krenes da radis da nikom, ili vrlo malom broju ljudi, pada na pamet da kupi TAKVU diplomu.
Ne, kupuju se najvise diplome EKONOMSKO-BIZNIS profila, sto one raspale vise skole sto fakultetske, i uglavnom privatne. Znam da je jako lose na Medicinskom fakultetu, da vlada strasna protekcija njihovih sinova i cerki, ali je vrlo mali broj tih diploma kupljen u oblasti prirodnih i tehnickih nauka, tj. tamo GDE MORA DA SE UCI I MORA DA SE ZNA jer te svaki kolega provali za 5 min ako ne znas.

A za to ko je zavrsio fakultet a ko kupio diplomu cu da ti resim za 5 min, kratak test i samo ili stiskam ruku u znak postovanja ili sut nogom u dupe i cepam diplomu. TOLIKO JE PROSTO. Znaci da se svi sa diplomama istestiramo, i resen problem. Ne znam da li shvatas koliko je NEMOGUCE nauciti gradivo fakulteta, bilo kog, za mesec dana da bi se pripremio za test.

I samo da pojasnimo da pravo privatne svojine i vlasnistvo nekretnina U SVOM VLASNISTVU nije tekovina komunista, pod komunistima vlasnici su mahom bili SELJACI koji su imali SVOJE KUCE I SVOJU ZEMLJU, po gradovima su se gradili stanovi koji su bili DAVANI NA KORISCENJE a bili su vlasnistvo firmi i drzave. Tek je PADOM KOMUNIZMA izvrsena KRAJNJE NEPRAVEDNA privatizacija stanova, ZNACI STANOVA ne zemlje i kuca, gde je svako dobio pravo da otkupi stan u kome se zatekao u tom trenutku, mada su se stanovi dobijali na osnovu broja clanova porodice itd. Osim toga, nepravedno je jer nisu svi dobili po stan, a SVI su odvajali u stambene fondove, kao sto je nepravedno i to sto su privatizovani na osnovu koriscenja u tom trenutku i stanovi po centru Beograda (i ostalih gradova) koji su OTETI/KONFISKOVANI od strane komunista posle WW2.

Tako da stanove mozete da zahvalite Slobodanu MIlosevicu, da sam se ja pitao svaki stan bih istresao iz gaca da vidi ko ga je dobio, za sta, ko u njemu zivi, i da li je otet prethodnom vlasniku pa treba i da mu se vrati ili je u pitanju bar sa te strane cista situacija. Mnogi ne bi ziveli u stanu u kome zive da sam se ja pitao kako da resimo to pitanje 1990-tih. A o muvacini sa stanovima 1980-tih ne bih, vrlo je mucna tema. Samo po tome se vec moglo videti da se zemlja raspada (a naravno bilo je i drugih znakova).
Diploma nije garant znanja. Nikad bila niti ce biti. Znam ljude bez diplome koji su proputovali ceo svet, govore po 6 jezika i rade dobre i dobro placene poslove. Idiotizam je kupiti diplomu, narocito u Srbiji. Jer sa njom moze samo dupe da se obrise. A dal imamo strucnjake u nekoj oblasti? Pa, ne bih rekao. Strucni kadar nam je katastrofalan i sto se tice obrazovanja i znanja stanovnistva na dnu smo lestvice. Tu i tamo sam u svetu cuo da se cesto koriste izrazi za nase prostore, "duzan kao Hrvatska" i "glup kao Srbin". Jako ruzna asocijacija smo postali. I to ce se prosiriti u buducnosti jos vise. Mozda smo nekada imali Tesle i ostali, ali imali smo je kljucna rec.

ИЗ ЏЕПА ГРАЂАНА скоро 30 милиона евра за енергетску катастрофу!​

10:20 15.12.2021.

Још увек се по Србији подвлаче рачуни да се види колико нас је коштала снежна мећава која је непрекидно падала два дана. Дефинитивно највећу штету претрпеће ЕПС и држава Србија, који су три дана дали скоро 30 милиона евра за увоз струје. Штета ни изблиза није коначна, јер и даље струју увозимо, док се наше термоелектране не оспособе да раде оно за шта их сви плаћамо. Једно је сигурно - све ово ће пре или касније доћи на наплату грађunuанима Србије.​

https://srbin.info/ekonomija/iz-dzepa-gradjana-skoro-30-miliona-evra-za-energetsku-katastrofu/
unuci neće nišza otplaćivati pošto gotovanski unuci proleterske svesti ništa ne iebu - samo teretana i pivo i retko kad poneki magacin dok imaju nevaspitanu ekipu u kojoj im super, tri meseca i ćao

a unuke se čminkaju i pirlitaju, naprave krug po kraju i pošto ih niko nije startivao po odredjenom šabanskom kalupu muvanja besne se vrate kući i razbiju neki tanjir ili šolju i roknu bromazepam

tako da od novih unuka koji će da otplaćuju dedu nema ništa

a šta ovi sad otplaćuju kad neće da rade?

Back