Ipak se Srbija smrzava

Народ по становима, полако да се припрема, да купује мале пећи, а горњи део прозора да се опшије лимом и направи отвор за сулундар. 1-2м дрва такође припремити у подруму поред киселог купуса... :kafa:

1639552835578.png

mbs-happy.webp

Ekonomična nova peć, koja će ukrasiti, ugrejati i učiniti srećnim Vaš dom. Snaga: 6 kW Prečnik odvoda dima: 120 mm Dimenzije otvora za loženje: 195 x 195 mm Dimenzije ložišta: 285 x 300 x 250 mm Gorivo: drvo i ugalj Boja: crna Dimenzije (ŠxVxD): 40 x 72 x

Broj ponuda 5, od 19.590,00 RSD

Ovo je odlican kamin - stepen iskoriscenja sagorevanja drveta 82%

Stavis odozgo jos stedisu i to je to

mbs-hit.webp

Šestougaona kaminska peć, sa evropskim sertifikatima i veoma pristupačnom cenom. Nazivna toplotna snaga: drvo 11 kW ugalj 13 kW Stepen iskorišćenja: drvo 82% ugalj 83% Odvod dima: centralni Prečnik odvoda dima: 120 mm Preporučeno gorivo: drvo, uglja Boja:

Cena 22.000 din

mbs-happy.webp

Ekonomična nova peć, koja će ukrasiti, ugrejati i učiniti srećnim Vaš dom. Snaga: 6 kW Prečnik odvoda dima: 120 mm Dimenzije otvora za loženje: 195 x 195 mm Dimenzije ložišta: 285 x 300 x 250 mm Gorivo: drvo i ugalj Boja: crna Dimenzije (ŠxVxD): 40 x 72 x

Broj ponuda 5, od 19.590,00 RSD

Ovo je odlican kamin - stepen iskoriscenja sagorevanja drveta 82%

Stavis odozgo jos stedisu i to je to

mbs-hit.webp

Šestougaona kaminska peć, sa evropskim sertifikatima i veoma pristupačnom cenom. Nazivna toplotna snaga: drvo 11 kW ugalj 13 kW Stepen iskorišćenja: drvo 82% ugalj 83% Odvod dima: centralni Prečnik odvoda dima: 120 mm Preporučeno gorivo: drvo, uglja Boja:

Cena 22.000 din
Tihoglu ovo samo kod tebe može da zagreje 20 kvadrata naime , inače nije namenjeno da greje ceo stan ili kuću.

Patak, to sto tvoji mafijasi nemaju nacionalno osecanje, ne znaci da vecina srba nema osecanje pripadnosti....to sto tvoji zemljaci imaju dva, tri ili osam pasosa kupljena pokradenim parama Srbije, ne znaci da veci deo Srbije nema osecanje pripadnosti, a to sto nemas pojma o psihologiji mase ne znaci da niko nema....
Najbolje je kada izadje na televiziju jedan inspektor, antikomunista i prozove "strucnjake" za bezbednost koji rade za mafiju....:)
E vidis sad si pravi primer onih koji nemaju osecaj za nacionalni interes, ali imaju nacionalna osecanja.
Znaci svaki takav PRAVI SRBIN skoci kao da mu vadis oci , a onda sacekas pola sata i gledas kako nastavlja da busi sve sto valja, ne da pomaze, nego bushi sve sto krece na bolje, da bi izvukao samo dinar vise, jer dinar po dinar palacha...

I to rade svi PRAVI SRBI....bez izuzetka.....gordi , ponocni , a sebicni i subverzivni, diverzanti takoreci.

Jedva da mozes da nadjes 3% ljudi koji ce bar da se suzdrze od razaranja neceg nacionalno korisnog a da ne bi profitirali sitno u svoj dzep...jedva 3%...

I onda krece argumentacija, oralna manipulacija, da se pokrije realno stanje..pazite do ovog trenutka prica je bila samo o realnom, bez argumenata ali je samo o realnom stanju rec.
A onda krece lobiranje da se dokaze da postoji nacinalni interes i svest o njemu kod PRAVIH SRBA....i vecine SRBA...
I obicno ide preko pljuvacine, jer zaboga kako to objasniti preko realnog ponasanja kad tamo primera za to nema ili su tako providno oborivi...

I zato stranci kad ih pitas o Srbima kazu , u prvom koraku Srbi su Super...a ako ih opustis, onda kazu , volite da vas hvale...otud ono prvo Srbi su super...
A da ne govorimo kolika je opasnost da osete sta znaci da Srbi ne vole da ih kritikuju , jos stranac to da ucini ...pa isto ti je kao kad budiste ceskas po glavi jos ako nisu oprane ruke...

Треба да има малу рерницу, макар 25х25х10цм, а горе да може стати средњи лонац од 3л.

Pravi domacini su na vreme obezbedili drva slozili ih da se suse da bi sutra kad zatrebaju dobro gorela.

Nedomacini su zvizdali u frulu i terali brigu na veselje.

To je razika izmedju cvrcka i mrava.

Pravi domacini su na vreme obezbedili drva slozili ih da se suse da bi sutra kad zatrebaju dobro gorela.

Људи не капирају довољно, да је криза таква и да се са њом управља тако, да може у моменту све да колабира.

Pa to je da zagreje jedan pristojan dnevni boravak.

Nego ti nemas drva sta ces loziti? Jaguarkine krpice iz shoppinga u Monte Karlu? z:D

Ugalj jedino iz Vreoca...
Ti se sprdaš ali uskoro ti nećeš imati struje, pogotovo pošto je prioritet da BG ima ali ne i tvoj kraj gde su Albanke hahaha.

A priča o nuklearki utihnula ?

Треба да има малу рерницу, макар 25х25х10цм, а горе да може стати средњи лонац од 3л.
Uzmi smederevac, bolji je od tog Tihoglu kamina.

Mozda bih trebao da napisem ovo..

Prema analizi strucnjaka za energetsku efikasnost, koji su analizirali Srbe i Srpski nacin zivota, doslo se do toga da se ne isplati mnogo ulaganje u debele izolacije spoljnih prostora.
Zasto?

Pa zato sto su analizom dosli do toga da se u stanu najcesce greje samo jedna prostorija i to ne svo vreme nego samo u malom delu dana i nesto malo pred spavanje, a posle jorgan , cebe ogrtac stil.
Posto vecina radi fizicke poslove, to je i ocekivano , ali opet je broj takvih grejnih situacija prevelik za njihova ocekivanja.
Posto unutrasnje termo izolacije nisu nikakve ili dovoljne, to je preporuka bila da se vise radi na medjuspratnim i unutrasnjim izolacijama..
To vecina zna u praksi....narocito u novije napravljenim zgradama, koja nemaju centralno , da se mahom svi nacrtaju na istoj vertikali sa tim sobama koje se greju...
Greju se na komsiju....delimicno...

Poslovni ambijent cesto drzi dva stepena nizu temperaturu od kucnog jer su tamo svi u obuci, cizmama, pa je onda ta temperatura ugodnija...a i krecu se...svaka kretnja i grejac tela skoci sa 200W na 600W ili tu blizu..

Smrzavanje može da počne.
Ti se sprdaš ali uskoro ti nećeš imati struje, pogotovo pošto je prioritet da BG ima ali ne i tvoj kraj gde su Albanke hahaha.

A priča o nuklearki utihnula ?

Uzmi smederevac, bolji je od tog Tihoglu kamina.

Ako ja ne budem imao struje neces ni ti . No razlika je sto cu ja imati atlernativu u vidu kotla na cvrsto gorivo i kamina , i imam vec odavno slozenih i pokrivenih 15 metara drva.

Ti te alternative nemas pa ce ti se cele zime smrzavati ona stvar u zadnjici....

Ne goji se prase uoci Bozica - kaze nas narod.

Pa se ni ogrev ne sprema u decembru mesecu.

Pametni domacini to rade vec u aprilu.

Ako ja ne budem imao struje neces ni ti . No razlika je sto cu ja imati atlernativu u vidu kotla na cvrsto gorivo i kamina , i 15 metara drva.

Ti te alternative nemas pa ce ti se cele zime smrzavati....

Ne goji se prase uoci Bozica.

Pa se ni ogrev ne sprema u decembru mesecu.

Pametni domacini to rade vec u aprilu.
Struje nema jer si glasao za rusko-radikalsku pederaciju

I prošli put (1999) je bilo isto kad je Vučić vladao

Pravi domacini su na vreme obezbedili drva slozili i

Међутим, на дрво се греју само будале и којекакви урођеници.

Зашто? Зато што је врло лоше за здравље, посебно за децу и старе. Коришћење пећи на дрва у просеку утростручава штетан партикулат у кући, и конкретно производи многоструко више карциногених честица него рад камионског дизел мотора. Последице су врло тешке; краћа листа помиње значајно већу шансу инфаркта, шлога, астме, рака и деменције.

Са друге стране, постоји јасна корелација између ниже смртности, мање проблема са срцем и плућима, и живота у местима где је ложење дрвета забрањено.

Укратко сам си себи приредио душегупку. И још се и хвалиш том катастрофалном глупошћу.

infographic_square.jpg

https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/09/eco-wood-stoves-emit-pollution-hgv-ecodesign

Међутим, на дрво се греју само будале и којекакви урођеници.

Зашто? Зато што је врло лоше за здравље, посебно за децу и старе. Коришћење пећи на дрва у просеку утростручава штетан партикулат у кући, и конкретно производи многоструко више карциногених честица него рад камионског дизел мотора. Последице су врло тешке; краћа листа помиње значајно већу шансу инфаркта, шлога, астме, рака и деменције.

Са друге стране, постоји јасна корелација између ниже смртности, мање проблема са срцем и плућима, и живота у местима где је ложење дрвета забрањено.

Укратко сам си себи приредио душегупку. И још се и хвалиш том катастрофалном глупошћу.

infographic_square.jpg

https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/09/eco-wood-stoves-emit-pollution-hgv-ecodesign

Od kuma deda lozio drvo na Goliji ceo zivot i upokojio se pre 2 godine sa 98 godina zivota.

Tako da , je ovo verovatno placenicki tekst naftno-gasnog lobija.

Drugo ja imam odvojenu kotlaru za drva , u citavoj kuci razvedeno podno grejanje - tako da je nase udisanje PM 2.5 cestica na apsolutnom minimumu.

Imam i merac PM 2.5 cestica kod mene je npr trenutno vrednost 7-8 a u tvom ljubljenom Beogradu, Smederevu od 250-300.

Ja se inace trenutno ne grejem na drva vec na struju by #ETHEREUMNETWORK , tako da sam u fulu skroz.

No opet sam spremio drva da imam u slucaju neke havarije, problema - nikad se ne zna.

Win win situacija ako me pitas. Grejanje na struju 0% zagadjenja, a struja se dobija dobrim delom spaljivanjem uglja u blizoj okolini Beograda.

Ja sa druge strane vama ne zelim zlo, zelim dobro , da struja se proizvodi iz nuklearki da termoelektrane vremenom pogasimo tako da i vi prodisete konacno u zivotu.

Al vi hocete da ostanete zaostali ,necete nuklearke. Sta da vam radim.

Back