active
Iskusan
- Poruka
- 6.093
pozdrav svima. po zanimanju sam masinski inzinjer, radim u struci, 5 kontinent, sa oko 15-ak godina stranog radnog iskustva. fino kotiran, engleski na prilicno visokom nivou. iz srbije sam otisao jer nisam imao siguran posao, bolje receno nikakav. nikada nisam bio clan ni jednog oblika komunisticke partije, kako god da se danas zovu. i nemam namere da se uclanjujem ni u jednu iz moralnih razloga. moji roditelji me ubedju da se situacija promenila i da su sada potrebni strucnjaci i da se masinski inzinjeri sada traze i dobro placaju. pa me mole i preklinju da razmotrim povratak u srbiju sa porodicom. bio sam proslog leta na kratko i nigde me niko nije pozvao na razgovor iako sam gomile mailova sa radnom biografijom poslao. pitanje je koliko je to tacno da ima realnih poslova za moju struku a da to ne podrazumeva politicko uvlacenje ili nepotizam? radim savesno i mislim da to isto moze da bude problem jer predpostavljam da se to, zajedno sa znanjem i iskustvom ne ceni. a mozda i gresim. unapred zahvalan