Inverzija Metafizika

Važi, evo da ja pokušam.

Iz tvog gornjrg posta sam zaključio da si ti po zanimanju fizičar...informatičar, šta li... ne razumem se mnogo ni u fiziku, ni informatiku.

Ali znam iz fizike jednu svar koja je za ovu temu bitna, a to je da fizičari kažu: "Sve je energija", koja se uvek manifestuje kao elektromagnetno polje koje vibrira. Pa zato fizičari imaju običaj da kažu "Sve je vibracija".

A iz metafizike znam da je sve Svest. A to znači da se Svest uvek fizički manidestuje kao energija, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vubrira.

I sada, pošto je reč o Svesti u obliku mnoštva po veličini i vibraciji različitih elektromagnetnih polja i pošto su sva ta polja živa i svesna, to ke logučno, kada ta polja evoluiraju i od sebe samih grade organizacije svog kretanja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija ili tela ćelija, biljaka. životinja i ljudi, logično je da mora da postoji način na koji ta polja među sobno komuniciraju.

Jedna od najvažnijim mogućnosti komuniciranja uzmeđu živih i svesnih elektromagnetnih polja jeste PRENOŠENJE I RAZMENA MISLI pomoću vibracija. To se postiže na taj način, kada, recimo dva elektromagnetna živa i svesna polja žele da međusobno komuniciraju, da ona tada moraju da izjednače frekvenciju svojih polja, tj. vibraciju. na koji način se ta dva polja informatički sjedinjuju i postaju jedno polje. To im omogućuje, kada jedno polje nešto misli, da tu njegovu musao hvata i razume i to drugo polje koje je sa njim spojeno. I na tom principu izjednačavanja talasnih dužina onih polja koja šalju informacije i onih koja te informacije primaju, rade naši informatički sistemi - radio, televizija i mobilni telefoni. I to je ono što zovrrmo imenom FIZIKA.

Ali za divno čudo i ljudka svest takođe je jedno elektromagnetno polje koje vibrira ( to je čovekova aura) koja takođe može sa svojom okolinom, tj sa drugim živim i svesnim elektromagnetnim poljima na isti način kao i mobilni telefon, da komunicira. To čini na isti način kao i mobilni telefon, tako što raspolaže sposobnošću da menja svoju vibraciju i izjednačuje je sa vibracijom neke druge svesti, na primer nekog drugog čoveka....
@Ljubo2 Imam primedbu na tvoje izlaganje zato sto ovaj iBRO

To mnogo bolje objasnjava stvari.
Za razliku od tebe...

@Ljubo2 Imam primedbu na tvoje izlaganje zato sto ovaj iBRO To mnogo bolje objasnjava stvari. Za razliku od tebe...
Debelo si se zahebo. Onaj ko ne zna da objasni Svest (o kojoj tvoj Ibro pojma nema), taj ne zna da objasni apsolutno ništa. Zato što sem Svesti ništa drugo NE POSTOJI.. Prema tome, svi koji pokušavaju da objasne bilo šta, pričaju samo bajke, pa i taj tvoj Ibro. Kod tebe bajke prolazi, jer ti ionako ništa ne razumeš. Drži se ti soije vere, crkve, popa i bajki koje pop priča. Od tebe nauka i filozofija su daleko kao "Bog i šeširdžija", jer sposoban si samo da veruješ u bajke. Što i jeste razlog što si se okomio na mene kad ti se, zbog nerazumevanja mog objašnjavanja Zakona postojanja učinilo da negiram Boga. Nisi bio sposoban da razumeš da ga ne negiram, već da sam ga samo nazvao njegovim pravim imenom - "SVEST". I slobodno otidi u crkvu i reci svom popu da se Bog od sada više neće zvati "Bog", već "SVEST". Takođe reci i Ibri da ne lupeta mnogo o stvarima o kojima pojma nema.

Poslednja izmena:
Badja;
Hajde pokušaj svojim rečima ukratko da nam prezentiraš objašnjenje Ibrahima Mešinovića u vezi postojanja materije, života i Svemira. Možeš slobodno i njega da dovedeš ovde na megda, pa da vidiš kako ću obojicu da vas "razbijem" sa Zakonom postojanja, k'o pi***!

Poslednja izmena:
Debelo si se zahebo. Onaj ko ne zna da objasni Svest (o kojoj tvoj Ibro pojma nema), taj ne zna da objasni apsolutno ništa. Zato što sem Svesti ništa drugo NE POSTOJI..
A da te Ja malo isibAm prUtom po ta tvoja pokvarena usta...😡
Prema tome, svi koji pokušavaju da objasne bilo šta, pričaju samo bajke, pa i taj tvoj Ibro. Kod tebe bajke prolazi, jer ti ionako ništa ne razumeš.
Nece ni ovi iz Laze da te razumeju jer si ludak br 1.
Drži se ti soije vere, crkve, popa i bajki koje pop priča. Od tebe nauka i filozofija su daleko kao "Bog i šeširdžija", jer sposoban si samo da veruješ u bajke.
Postoje 2 sveta.
Ovaj nas Materijalni i onaj Duhovni kad sanjamo i o kojem ti palamudis-San-izlazak iz tela i razne mastarije i imaginacije....

Što i jeste razlog što si se okomio na mene kad ti se, zbog nerazumevanja mog objašnjavanja Zakona postojanja učinilo da negiram Boga. Nisi bio sposoban da razumeš da ga ne negiram, već da sam ga samo nazvao njegovim pravim imenom - "SVEST". I slobodno otidi u crkvu i reci svom popu da se Bog od sada više neće zvati "Bog", već "SVEST". Takođe reci i Ibri da ne lupeta mnogo o stvarima o kojima pojma nema.
Tebe u ovu nasu materijalnu stvarnost moze da vrati jedino da ti opali neko dve samarcine....Neposten si i velika si bUdaletina.....

Sta stalno pises gluposti na JAWI ovde i zbunjujes citaoce...
Idi u San u duhovnom svetu pa tamo izmastaj do mile volje tvoje imaginacije.

Jel ti uocis razlikui ta dva pojma uopste!

Badja;
Hajde pokušaj svojim rečima ukratko da nam prezentiraš objašnjenje Ibrahima Mešinovića u vezi postojanja materije, života i Svemira. Možeš slobodno i njega da dovedeš ovde na megda, pa da vidiš kako ću obojicu da vas "razbijem" sa Zakonom postojanja, k'o pi***!
Cime ces da nas razbijes neznalico....:hahaha:
Jel tvojim mastarijama iz duhovnog sveta kad svaki put ides da legnes pa mastas i onda to isto sanjas.
Ovo je materijalni svet,zivot,jawa....

Eh, Badja997, bio bi pametan kad bi samo mogao da shvatiš koliko si lud?
Ma ko ti to spori covece kad kazes da materija ne moze da postoji bez svesti.
Problem je kad kazes da samo svest postoji bez materije na jawi !
To je tacno jedino u duhovnom svetu u snu itd...

@Ljubo2 Nismo u ludnici vec na forumu.

@Ljubo2 Jel si ti svestan sebe i okruzenja,osecas bol,buku,osecas ovaj materijalni zivot,osecas i opipas svoje telo itd....
Ovo je jawa covece,probudi se i otrgni iz sna.
Tako nesto moze da kaze jedino onaj koji ima halucinacije,koji se opasno fiksa necim i nije svestan sebe!
@Ljubo2 Nemoj vise da se ponizavas....
e*ala te tvoja glupa teorija!
Ovako nesto glupo u zivotu jos nisam cuo.
I necu da te pustim da k*kis ovde po svima nama i da nas pravis ludim.

Filozofija je neka izrecena pametna logicka mudrost koja nam sluzi da se zapitamo,a ne svrljanje izrazima koje niko razuman ne razume!

Ma ko ti to spori covece kad kazes da materija ne moze da postoji bez svesti.
Problem je kad kazes da samo svest postoji bez materije na jawi !
Nije problem kad kažem da samo Svest postoji, a da materije nema, već je problem što ti ne razumeš šta znaći to što sam rekao. To znači samo to, kada ti opaziš ono što zoveš imenom "mmaterija", da ti tada ne opažaš nikakvu materiju, već da opažaš Svest koja se napreže, kreće i radi. A ne znaš da je to Svest, jer je opažaš sa izvanjeske strane, a ne unutrašnje. Isto kao i kad sebe opažaš sa izvanjske strane, tada opazaš samo svoje materijalno telo. A kad vančulno opažaš sebe u sebi, tada ne vidiš sebe kao materijlano tele, već sebe ka SVEST, koja sebe zove imenom "JA".. I kad tvoja Svest, tj. tvoje jA, prestane trajno da se napreže, kreće i radi, tvoje materijalno telo se raspada i nestaje. A tvoja Svest, tj. tvoje jA pstoji i posle toga, kao što je postojalo i pre nego što si se rodio. Dakle, isto kao što ne postoji kula na plaži koju dete napravi od peska, već i dalje postoji samo pesak koji ima oblik kule , koji ostaje da postoji i kada se kula sruši, tako i tvoja Svest uvek postoji, nebitno u koji ona oblik sebi daje uz pomoć svoji sedam fizičkih i psihičkih sposobnoisti ili miruje i ne nalazi se ni u kakvom obliku.

Ovde je najveći pronlem razumevanja samog pojma "POSTOJANJE". Taj pojam još uvek niko ne razume na pravi način - čak ni naučnici, ni filozofi. Naime, kada Svest počne da koristi svoje fizičke i psihičke radnje i na taj način kao energija postane opažljiva i spoznatljiva, uvek je ona ta koja jedino POSTOJI, a ne njene fizičke ili psihičke radnje. Na primer, kada se čovek kreće, mi ne možemo da trvdrdimo da njegovo kretanje POSTOJI. Kad bi tvrdili, to bi onda značilo da bi čovekovo kretanje moglo samo da se kreće, bez čoveka. Međutim, to nije tako. Kretao se čovek ili ne, uvek i samo čovek postoji a ne njegovo kretanje. Isto tako je i sa energijom od koje je ceo Svemir sagrađen. I po definiciji fizičara, energija je samo kretanje i rad. I kad to kretanje i rad prestanu, energija nestaje. A fizičari pojma memaju šta je to koje postoji i koje se kreće, niti pojma imaju da kretanja ne može da bude bez kretača kkoji se kreće, a to je uvek i samo NEMATERIJALNA; NEOPAŽLJIVA I NESPOZNATLJIVA SCEST.

U tom Smislu, empirijska metoda fizike, koju je još Sokrat smislio, koja kaže da je istinito samo ono što je opažljivo, merljivo i eksperimentom dokažljivo je iz temelja neistinita i pogrešna. Upravo zato što su samo fizičke i psihičke radnje Svesti, koje nemaju značenje POSTOJANJA, čulno i vančulno opažljive i spoznatljive. A Svest kao njihov vršilac i jedina koja postoji nije opažljiva i spoznatljiva. To i jeste glavni razlog što ni fizičari, ni bilozi, ni psiholozi još uvek ne mogu da reše problem postojanja ni materije, ni živta, ni Svemira, ni Svesti. Za materiju koja je kretanje i koja ne postoji, tvrde da postoji. A o Svesti ili Bogu kao a POKRETAČU SVEGA, koja uistinu postoji, ne znaju apsolutno ništa, zato jer ne mogu čulno i eksperimentalno da dokažu da postoji.

Inače, ZAKON POSTOJANJA, koji na ovom forumu pokušavam da objasnim, nije moguće razumeti, pre nego razumemo šta reć i pojam "POSTOJANJE" podrazumeva i na šta se jedino ta reč odnosi.
Jel si ti svestan sebe i okruzenja,osecas bol,buku,osecas ovaj materijalni zivot,osecas i opipas svoje telo itd....
Ovo je jawa covece, probudi se i otrgni iz sna.
Tako nesto moze da kaze jedino onaj koji ima halucinacije,koji se opasno fiksa necim i nije svestan sebe!
Nemoj vise da se ponizavas....
e*ala te tvoja glupa teorija!
Ovako nesto glupo u zivotu jos nisam cuo.
I necu da te pustim da k*kis ovde po svima nama i da nas pravis ludim.
Ako uspeš do kraja da RAZUMEŠ reć i pojam "POSTOJANJE", koje sam napred objasno, bilo bi lepo da mi se javno izvineš zbog nerazumevanja. Kao što me i javno vređaš zbog nerazumevanja. Aja ču onda da kažem: "Bože oprosti i njenu i njegoovom pajdašu, fizičaru ibri, jer ne znaju šta pričaju".

Još jednom da ponovim: Ne postoje ni materija, ni život, ni Svemir, jer sve su to samo fizičke i psihičke RADNJE. Uvek i samo POSTOJI SVEST kao VRŠILAC svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji, koja se ne može odvojiti od njih u vreme kad ih vrši i koju opažamo kao materiju, život i Svemir. Koji nestaju kao da ih nikad nije ni bilo, kad Svest prestane sve svoje fizičke i psihičke radnje da vrši. Sve se pretvara u NIŠTA, isto kao što je i pre nego se Svest napregnula i pokrenula (BIG-BANG),sve bilo NIŠTA.

A imajući na umu da iz NIŠTA nikada ne može nastati NEŠTO, već samo iz NEŠTO, i da sem Svesti ništa drugo ne postoji, to je logično da će ona uvek da bude JEDINA kjja POSTOJI, nebitni da li se napreže i kreće, pa je opažamo kao materiju, život i Svemir, ili se ne napreže i ne kreće, pa ne možemo da je opazimo ni na jedam nogući način, jer nije materijalna.

Dakle, po analogiji, kao što pesamk uvek postoji, nebitno da li ima oblik kule ili ne, tako uvek samo Svest postoji, nebitno da li ima oblik materije, života i Svemira ili ne.

Da ponovo podsetim i na Hegelovu logiku, u kojoj stoji ovo isto, koja kaže: Ako iz nešto koje postoji kao PRVO, a to je Svest, nastaje nešto Drugo, a to su materija, život i Svemir, tada to Drugo i ne postoji, već i dalje postoji to Prvo, koje je samo promenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda hao da se pojavilo i da postoji nešto Drugo. Kao na primer kad od vode nastane led, pa i dalje postoji voda, ali samo zaleđena.

Inverzija je metod, a cilj je metafizika...

Dakle koji od filozofa ima tezu da je metafizika nacin posmatranja sveta, metod, u kojem se rezultat , posledica racuna kao najverovatniji rezultat svih mogucih uzrocnih putanja i interakcija vise povezanih uzroka.
Ko poznaje neuralne mreze, koeficijent , proporcionalni koeficijent, ne mora linearno zavisno...

Na taj nacin svaki dogadjaj u prirodi i drustvu je g[max(ki x fi)] ili g[sum (ki x fi)] tj ili rezultat najdominantnijeg uticaja ili jednog od toka dogadjaja, niza vise uslovljenih dogadjaja..

Tako se dobija ono cuveno metafizicko sve je u vezi sa svim....i nista nije potpuno tacno...ili sigurno...

Za neupucene citaoce, sve je nalik nekom kompu sa kojim igrate sah....on ce pogoditi vas sledeci potez tako sto je posmatrao vasu igru poslednjih 200 partija , ali da bi to razumeo , program mora da prouci i trenutno stanje na tabli..
Za to koristi metafizicke alate, trazi najjace poteze, sto vise ih nadje to je bolji u predikciji sta cete odigrati...
Ako ima podosta memorije, moze izabrati 60 najboljih poteza i jedan od tih ce biti najblizi vasem stilu igre i onda ce to biti najverovatnije vas potez...

Dubina do koje trazi buduce moguce poteze se zove path, dubina traganja, moze biti 3, moze biti 4, 5, 6, 7, naravno sto veci broj to je potrebno eksponencijalno vise memorije i vremena da se sve proveri i pronadje..

Sve druge teorije metafizike i definicije metafizike me ne interesuju , znaci ni to da je ona prirodna i intuitivna coveku , da je ona misticki alat coveka...

Inverzija je metod kad se od poznatog trazi putanja do dobijanja tog poznatog ali kao posledice traganja...
@Umri_muski

Da li moja inverzija kao zakon postojanja kroz frekvenciju ima veze sa tvojom inverzijom. Evo predstavio sam je kroz zonu komfora, pogledaj, ako te ne mrzi.
Ali moja inverzija nije metafizika, nego prava fizika, matematika i logika.

https://forum.krstarica.com/threads/zona-komfora.1042352/

Ako postoji inverzija u svemu što postoji, onda inverzija jeste osnov postojanja.

Cekaj, dobro ti je postavljena teza, ali recnik je malo zbunjujuci , tvoj sistem je ustvari sistem bez koruscenja inverzije....odsustvo inverzije kao principa koriscenja....
Osoba zeli konacan rezultat, bilo da zna kako se dolazi do konacnog ili da ne zna, a ne interesuje je postupak do toga....znaci ne interesuje je inverzija....

Sledeci korak je progresija...zvuci pozitivno ali nije....to je kad ne znas sta ces dobiti ali od uhodanog ides korak napred....

Dakle da vratim na pisanje i sranje...posto su to opasno teski elementi , jer u njima imas i volju i nagon...
Tu je osoba svesna puta do rezultata....znaci poznaje putanju inverzije, ali je ne postuje i ne primenjuje, tj radi bar pet penala..

Jedno je, odlaze defekaciju , tj sranje...iako je to nagon i potreba koju treba da odradi....i zna kako dolazi do nje i zna kuda ona vodi , sve zna..
Drugo je time nanosi stetu svom sistemu , jer gomilanje donosi stetu bilo u zadrzavanju i bakterijama bilo u razaranju zida debelog creva...
Trece , mozda nije poznato , ali postoje i psiholoske promene koje nastaju ako uzdrzavas stolicu...e sad ja bas ne znam da li je uzrok ili posledica ili manifestacija...Znam za pisanje da uzdrzavanje moze dovesti do promena psiholoske prirode gde je promena posledica uzdrzavanja od pisanja...i postoji psihosomatska veza...

Ali sistem ti je sasvim razumno postavljen....osim sto bih reako da je neinverzan umesto inverzan...Jer svi se onda ponasaju kao potrosaci , pekmeze, a ne kao neko ko je metafizicar, tj totalno je suprotno od metafizike...a i inverzija je suprotna...
Tako da se dobija da suprotno od metafizike moze biti tacka od koje osoba bira suprotno i od metafizike i od inverzije..

Konzumer zeli ono sto zeli , ne zeli da zna ili da koristi putanju do toga, zato to nije inverzija...nije metafizika jer ne zeli da zna sve posledice
Konformista cak nece da zna ni progresiju , ali ako sazna , npr hoce picu , ali sad hoce picu koja je nova....samo treba naci novog dobavljaca....dopremaca..

Sad cu da malo strozije postavim terminologiju...

1. Retrodikcija​

• Suprotno od predikcije: ne predviđaš šta će se desiti, već zaključuješ šta se moralo desiti da bi se dobilo ono što već vidiš kao rezultat
  • Koristi se u fizici, forenzici, teoriji igara
  • Primer: “Ako je rezultat 42, koji skup ulaza je mogao da ga proizvede?”
  • Necu jesti , sve je zatvoreno

2. Kauzalna forenzika ili samo forenzika​

• Ne tražiš uzrok u apstraktnom smislu (kao metafizika), već mapiraš konkretne ulazne faktore
  • Pristup: “Ko je kliknuo Refresh?”, “Ko je donirao FP?”, “Koji algoritam je doveo do ovog ponašanja?”
  • Najprostiji pristup traganja za sitnim kauzalnostima, svodjenje na triger faktore...osoba je ubila jer joj je doslo zbog muke na poslu...banalno urpostenje je uzeto kao faktor...

3. Inverzna Analiza​

• Počinješ od rezultata i ideš unazad
  • Koristi se u inženjeringu, ekonomiji, psihologiji
  • Primer: “Ako je igrač dobio Grand nagradu, koji niz akcija je to omogućio?”
  • Nastala u Metafizici kao odgovor na pitanje a sto se nije desilo ovo, i pokazuje prisustvo paradoksa, antagonizama i trivijalnosti.Inverzna analiza ne protivureci metafizici, jer se metafizika uvek ostvaruje, za postojece vrednosti svih mogucih faktora, Inverzna analiza traga za putanjom koja otkriva koji faktori trebada budu u kojim vrednostima da bi se dobio drugaciji ishod, promeniti rezultat od uobicajenog

4. Post hoc rekonstrukcija, posle bitke svi su generali​

• Rekonstruišeš tok događaja nakon što se rezultat već desio
  • Koristi se u istoriji, strategiji, AI analizi ponašanja
  • wishful thinking obojenje

Ovde vidis cetiri slicna pojma koji se preklapaju , u vezi inverzije...
Ali metodika i sustina su im potpuno razlicite...

Namerno sam odvojio samo ovo u vezi inverzije...i slicnih pojmova..

A sad sta bi bio tipus koji hoce novu picu a hedonista je i lenj...

Ako uzmemo inverznu analizu , tj inverziju , takva osoba trazi put u progresivno reagovanje..
Sta trazi?
Trazi odgovor, sta uraditi ako necu da uradim ono sto izvesno dovodi do rezultata nego hocu na laksi nacin...
Znaci inverzija kaze, ne zeli da se desi to ...sta moze sve da menja.....
A progresivno reagovanje kaze, znam da se nece desiti , mrzi me, lenj sam i necu da odradim ono sto treba, ali hocu da se prilagodim novom nacinu zivota...i to postoji iskreno i u realu i kod sranja, na svakoj gastroklinici imas krevet za sranje....kao obican krevet, nisam bas zagledao , ali ima rupu na sredini i onda se podesi za odredjeno dupe i onda osoba lezi i sere....to kad uzme klistir pa onda zna da ce da ***** sledecih 5 sati do u nesvest, a to nije zezancija, jeste zezancija kad to radis kuci , a nije kad radis na klinici....jos kad radis sa jeftinijim solima, posto se koristi valjda gorka so mgcl2, ili mgso4 , ne znam tacno , trebalo bi ovo prvo.., mozda i karbonat..

Tako da mi se cini da tvoj sistem inverzije ustvari jeste dosta blizak progresivnoj reakciji na inverziju ....progresivna inverzija...
Necu da ustanem , necu da pratim metafiziku kako se sve normalno desava, nego cu inverzijom da shvatam gde sve mogu da odstupim od putanje a progresivno cu onda da to uoblicim i prihvatim na novi nacin...

A moze biti i da nije progresivna, to je samo izbor reakcije, ako covek resi da nece ni toliko da promeni pristup, nego da se usere...onda vise nije progresivna....
Ali je zanimljiv pristup jer otkriva dve stvari...

Ljudi zele da uvode varijacije na postojece, ali ne poznavanjem metafizike jer im je ona nepoznata, a nije da se ne moze lako spoznati , ali nece,i predstavljaju je ako apstraktnu sto nije tacno , nego fiksiraju put preko inverzije i onda mogu bez razumevanja da traze alternativu....precicu...

To je nesto nalik otkrivanju novog otkrica a da ne znas nauku koja je povezana sa svim u vezi otkrica....
Nesto kao vulkanizacija gume...tu je prirodna guma previse termicki nestabilna i plasticna, i meka i lepljiva...i nikakva, ali se dodavanjem sumpora stvaraju jake medjulancane veze izmedju niti gumnog polimera i onda guma postaje elasticna....i jaka i tvrda....ali je otkriveno eksperimentalno preko metoda koji jako lici na tvoj pristup progresivne inverzije jer metafizika tog doba i fizika, koja je podskup metafizike, nije bila odgovarajuca...

Malo sam sire odgovorio , ali nadam se da smo na dobrom putu...

Sad odgovor na tvoje pitanje, moze se reci da zato sto ljudi ne mogu da koriste metafiziku , jer nemaju dovoljno memorije, to je kljucno , ne zele ili ne mogu da razmisljaju dugo , to je takodje jako bitno , znaci posto ne mogu da koriste i razumeju metafiziku, oni traze intuitivno alternativu, a progresivna inverzija je onda resenje za njih...

Tako da se moze reci da je progresivna inverzija ono sto je univerzalni princip , tj najcesci princip , a stvarno bi bilo steta da ne postoje metafizika, jer progresivna inverzija nije pravi put ka znanju , stvarno nije....niti je postapalica, ali je eto doveo kao najcesci princip razmisljanja ljudi u zivotu do svega ovoga...

Zanimljivo je posmatrati kako u svetu u kome vlada progresivna inverzija, tj naci nacin kako da zivim na novi nacin ali da nije ovaj koji je danas uobicajen, samo da nije isto , dovodi do stvaranja u mislima putanje koja dovodi do metafizike, jer tako je metafizika nastala od progresivne inverzije...

Isto kao sto logika nastaje tako sto se polira, ispravvlja na greskama logike....na padovima i promasajima..

Teza , tj filozofska teza ti ima dobru podlogu...

Moja filozofska teza koja je u vezi ali dalekoj sa ovom tvojom je emocionalna geneza je osnova svega..tj u vemu covek trazi emotvinvo zadovoljenje, cak i kad gluamta logiku , ili se muci ,uvek trazi emotivno zadovoljenje...i to je koren njegove geneze, tj svega sto kreira i radi...

Eto uzeo sam pojam progresivna inverzija, iako je to ustvari suprotno od inverzije, tj namerno osoba kontrira inverziji , ali je koristi kao osnovu od koga bezi , pa ne mozes onda da drugacije nazoves....

Poslednja izmena:
Progresivna inverzija metafizike postoji u svemu , ali ne kao sustina, nego kao van domasajna stvarnost....percepcija kako bi englezi rekli....ne realnost...
Samim tim nije jedinstvena....svaka osoba i svako doba je kreira...zato imamo ono sta je tacno za jedno vreme nije tacno za drugo , sto ne bi mogli da kazemo ako bi znali sustinu svega....
To metafizika i kaze,metafizika je prirodni tok, inverzija je sve ono sto navodi ka tom toku , ali da vidimo sta ako ne bi...sto takodje postoji , po metafizici...sve postji , ukljucujuci i prolazak kroz predmet

Hvala za pitanje i temu...

Tvoje pitanje i tvoja teza i tema je ustvari priblizavanje metoda inverzije metafizike ljudima, koji su vicni bas ovom progresivnom reagovanju na inverziju metafizike..

NECU UOBICAJENO,

Poslednja izmena:
Progresivna inverzija metafizike postoji u svemu , ali ne kao sustina, nego kao van domasajna stvarnost....percepcija kako bi englezi rekli....ne realnost...
Samim tim nije jedinstvena....svaka osoba i svako doba je kreira...zato imamo ono sta je tacno za jedno vreme nije tacno za drugo , sto ne bi mogli da kazemo ako bi znali sustinu svega....
To metafizika i kaze,metafizika je prirodni tok, inverzija je sve ono sto navodi ka tom toku , ali da vidimo sta ako ne bi...sto takodje postoji , po metafizici...sve postji , ukljucujuci i prolazak kroz predmet

Hvala za pitanje i temu...

Tvoje pitanje i tvoja teza i tema je ustvari priblizavanje metoda inverzije metafizike ljudima, koji su vicni bas ovom progresivnom reagovanju na inverziju metafizike..

NECU UOBICAJENO,

Ti zapravo filozofski opisuješ fenomen “zone komfora” — samo to radiš kroz komplikovan, polunaučan jezik i pokušaj da izgradiš neku novu terminologiju (retrodikcija, inverzna analiza, progresivna inverzija…).

🔹 Šta ti hoćeš da kažeš:​

Ti tvrdiš da većina ljudi ne koristi pravu “inverziju” (po tvojoj definiciji), jer:

• žele rezultat, ali ne žele da prolaze kroz proces koji do njega vodi;
  • hoće da im se nešto “dogodi” bez razumevanja uzroka i posledica;
  • idu linijom manjeg otpora — to je ono što ja zovem “ZONA KOMFORA”;
  • kažeš da većina ljudi reaguje “progresivno”, tj. sledeći inerciju, a ne “inverzno” — ne traže uzrok unazad, već idu slepo napred.

Ti dalje praviš razliku između četiri slična pojma:

1. Retrodikcija – zaključivanje unazad (iz rezultata ka uzroku).
  2. Kauzalna forenzika – traženje sitnih uzroka, ali bez dublje filozofije.
  3. Inverzna analiza – analiza “unazad” kako bi se promenio ishod.
  4. Post hoc rekonstrukcija – pametovanje posle događaja (“posle bitke svi generali”).

Na kraju, ti kažeš da ljudi, jer ne znaju ili ne žele da razmišljaju dublje, razvijaju ono što naziva “progresivna inverzija” — znači, pokušavaju da nađu prečicu, neki “novi način”, ali bez razumevanja same metafizike (odnosno prirodnih zakona postojanja).

Drugim rečima:

Ljudi danas hoće promenu — ali bez promene sebe.
Hoće rast — ali bez bola.
Hoće put — ali da ne hodaju.

Dakle, ti govoriš o istom fenomenu o kom i ja pričam — samo ga umotavaš u pseudoakademski stil.
Ti u suštini potvrđuješ moju tezu o inverziji kao zakonu života, ali da li kapiraš da ja pod “inverzijom” mislim na ritam univerzuma (udah-izdah, život-smrt, svetlo-tama), dok ti misliš na metod razmišljanja — inverznu analizu, kao logički alat.

Ti zapravo filozofski opisuješ fenomen “zone komfora” — samo to radiš kroz komplikovan, polunaučan jezik i pokušaj da izgradiš neku novu terminologiju (retrodikcija, inverzna analiza, progresivna inverzija…).

🔹 Šta ti hoćeš da kažeš:​

Ti tvrdiš da većina ljudi ne koristi pravu “inverziju” (po tvojoj definiciji), jer:

• žele rezultat, ali ne žele da prolaze kroz proces koji do njega vodi;
  • hoće da im se nešto “dogodi” bez razumevanja uzroka i posledica;
  • idu linijom manjeg otpora — to je ono što ja zovem “ZONA KOMFORA”;
  • kažeš da većina ljudi reaguje “progresivno”, tj. sledeći inerciju, a ne “inverzno” — ne traže uzrok unazad, već idu slepo napred.

Ti dalje praviš razliku između četiri slična pojma:

1. Retrodikcija – zaključivanje unazad (iz rezultata ka uzroku).
  2. Kauzalna forenzika – traženje sitnih uzroka, ali bez dublje filozofije.
  3. Inverzna analiza – analiza “unazad” kako bi se promenio ishod.
  4. Post hoc rekonstrukcija – pametovanje posle događaja (“posle bitke svi generali”).

Na kraju, ti kažeš da ljudi, jer ne znaju ili ne žele da razmišljaju dublje, razvijaju ono što naziva “progresivna inverzija” — znači, pokušavaju da nađu prečicu, neki “novi način”, ali bez razumevanja same metafizike (odnosno prirodnih zakona postojanja).

Drugim rečima:

Dakle, ti govoriš o istom fenomenu o kom i ja pričam — samo ga umotavaš u pseudoakademski stil.
Ti u suštini potvrđuješ moju tezu o inverziji kao zakonu života, ali da li kapiraš da ja pod “inverzijom” mislim na ritam univerzuma (udah-izdah, život-smrt, svetlo-tama), dok ti misliš na metod razmišljanja — inverznu analizu, kao logički alat.

Da li se slažeš?

Slazem se,samo sto nije namera da koristim drugacije reci i termine, nego ono sto je zona komfora, opisem sta je u sustini misaono....radni covek zonu konfora vidi u nalazenju unapredjenja, precice za ono sto mora da uradi, hedonista u novim ispunjenjima zelje, njemu je zelja osnova i nju gleda da sto lakse zadovolji , a ako ima novija, onda na noviju da predje...
Ako je lenj , onda da se nekako samo odradi....

To su isti misaoni procesi koji primenjeni na razlicite zelje daju razlicite osobe i ponasanje osoba..

Po tom filozofskim analiziranju ispada da je konformizam primena istih fora i fazona kao sto neki vredan primenjuje inovaciju a neki zeljan uspeha kopa po mastarenju kako da pronadje drugaciji nacin dobijanja profita ..

Inovator, hedonista, lenstina, i alavac koriste istu tehniku da bi ostvarili svoje ciljeve...
A medju njima nema bas puno slicnosti u drugim stvarima, ali eto ima u nacinu razmisljanja i zakljucivanja....dok motivacija, afinitet i realizacija su totalno razliciti...

To znaci da je bezvredno obicnom coveku , jer nema slicnosti medju ovim ljudima, ali znaci psihologu da moze od ovih razlicitih ljudi samo zbog toga sto razmisljaju na slican nacin lako stvoriti drugog iz grupe...od hedoniste moze stvoriti inovatora, od konformiste hedonistu, od alavca inovatora...sto se vec nazire da je mnogo lakse ostvarivo...stvarno mozes alavca naloziti da bude inovator....hedonistu takodje da bude kreativan, itd itd...

Postoje poslovice koje ovo potvrdjuju , svaka ideja se radja u potrebi ...
hedoniste cesto prelaze u perfeksioniste...
Bogatstvo i prestiz su najveci generatori unapredjenja...

Istovremeno to moze biti i upozorenje.....

Ako ljudi misle da na prvi pogled razlicite orjentacije donose totalno razlicite osobe i ponasanje, grese.....
Jer ako je lako da predju iz osobe u osobu zato sto koriste iste misaone obrasce, onda je lako da se pripreme za to uz pomoc medija i savremene kulture...

Tako da je moguce napraviti kulturno okruzenje gde ce naterati osobu koja je sklona radu da pocne da menja misaone obrasce....i uskladjuje svoju sferu sa novim misaonim obrascima..

To dovodi do toga da u jednom trenutku drustveni manipulatori mogu da iskoriste prekidac....i vec pripremljene ljude koji su razlicitih sfera ponasanja prebace u isti nacin ponasanja, jer im je isti nacin razmisljanja, tj misaonog rada svaki dan...

Tako mozes koristiti sve ljude kao zlobne saradnike....
Od dizni sveta mozes napraviti pricu koja svako dete ili odraslog uvlaci u neku vrstu masonske organizacije....
Od bajki mozes napraviti nacin kako da sve ljude okrenes da budu nemilosrdni kapitalisti , koji uopste ne postuju tudju egzistenciju...

Isto moze da se radi sa vizualizacijom.
Praveci vizualizaciju , pravimo modu i kulturu mode...estetiku okrecemo da postaje nacin izjednacavanja, a to uvodi neprimetnu ideologiju u pricu...
Ideologija moze biti spinovana, promenjena...

Ono sto govorimo za sekte, a pod sektama ljudi danas podrazumevaju samo odstupanje od pravoslavlja i hriscanstva, , ne shvataju da su ustvari vec odavno odvuceni od pravoslavlja, ali ga zovu pravoslavljem...i to ih zadovoljava...

Vecina traga za orjentirima, posto ne razumeju sustinu , a mrzi ih da spoznaju sustinu...
Cak ih mrzi da razvdavaju termine i pojmove...
Pojmove jos mozes i da ih nateras da razlikuju ako im pruzis mogucnost oportunizma, tj svako od njih ce nauciti razliku izmedju kreditne i revolving kartice ako mu se isplati kroz koriscenje tih kartica...
Nece , ako je razlika nikakva, ono palcanje na mostu ili na cupriji...

Back