Invalidska penzija

@tixtix Ko je radio procenu telesnog oštećenja?

Pitam, jer sam ja išla u Institut "Karajović", bila u njihovoj bolnici desetak dana i u njihovoj Ekspertizi je pisalo 80 % telesnog oštećenja.

Na komisiji PIO Fonda dobila sam 40% telesnog oštećenja.

No i ja nisam u najboljoj formi.
Nisam ni ja. Ne znam da li da još jednom probam da dobijem TNP..

Da li se na invalidsku komisiju za invalidsku penziju izlazi u Beograd

Direkcija PIO Fonda je u Beogradu, ali postoje filijale :

Bačka Palanka
Beograd
Bor
Valjevo
Vranje
Vrbas
Vršac
Gnjilane
Zaječar
Zrenjanin
Kikinda
Kosovska Mitrovica
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Peć
Pirot
Požarevac
Prizren
Priština
Prokuplje
Senta
Smederevo
Sombor
Sremska Mitrovica
Subotica
Ćuprija
Užice
Čačak
Šabac

@bmaxa Zašto nisi podneo dokumentaciju za tuđu negu i pomoć istovremeno kad i dokumentaciju za penziju?

Ja sam predala i za penziju i za tuđu negu. Penziju sam dobila, TNP nisam.

Ne znam da li da ponovo podnesem zahtev kad skupim izveštaje ( neurologa i ortopeda na prvom mestu...)?

Stanje mi se pogoršalo od 2012. do danas.

Ne znam da li da ponovo podnesem zahtev kad skupim izveštaje ( neurologa i ortopeda na prvom mestu...)?

Stanje mi se pogoršalo od 2012. do danas.
Podnesi, nista te ne kosta. Zena kaze da ako je penzija velika, verovatno nece dati.
Moja je trenutno 108000din, pa zena sumnja, ali ipak, ne mogu sam da se kupam
svlacim i oblacim, a ne mogu ni sa guralicom dalje od 100 metara.
Da se penjem uz stepenice nema teorije, imam 6 stepenika
do stana po 3 nisam mogo, pa je zena zamolila da instaliraju
gelendere da mogu da izlazim i ulazim, sto su i napravili.

Izvinite, da dodam, koliko cesto se izlazi pred komisiju, nakon sto se dobije invalidska penzija?

TNP su me odbili, prosto receno- dosla sam na "svojim nogama" (+stap +pratilac +organizovani prevoz su nebitni i nevidljivi), i koristim "svoje ruke" u toaletu, vid me "sluzi".
Sramota

Izvinite, da dodam, koliko cesto se izlazi pred komisiju, nakon sto se dobije invalidska penzija?

Sve zavisi od dijagnoze, bar mislim da je danas tako. Dobila sam penziju-Rešenje krajem 2011.godine i zvali su me opet 2013.godine. Te 2013,samo su potvrdili da sam i dalje u penziji.
Cerebralna paraliza ne može da se izleči, tako da ne znam zašto su me zvali na kontrolni pregled.

Ne znam da li nekoga zanima (kad vec ne zanima one kojima je to posao), ali jos mi nisu upisali staz iz '17.
Bez ta cetiri meseca, koja su u mom stanju veoma velika, sam ispunila potreban staz 14. decembra.
Sva poletna i leprsava ko na prolecnom povetarcu, vec sledeci dan sam posla svome lekaru po obrazac 1, i tu je bio prvi sok...
Rendgen zakazan za 26. januar, sledeci sok, ortoped slobodan 23. februara, nakon toga, moj doktor koji bi trebalo da ispuni Obrazac1 do kraja, nece raditi do kraja februara, da zovem pocetkom marta...
Gubim najmanje sedam meseci penzije zbog tudje traljavosti i neazurnosti.
Pa ljudi meni se ova komedija ne svidja

Ne znam da li nekoga zanima (kad vec ne zanima one kojima je to posao), ali jos mi nisu upisali staz iz '17.
Bez ta cetiri meseca, koja su u mom stanju veoma velika, sam ispunila potreban staz 14. decembra.
Sva poletna i leprsava ko na prolecnom povetarcu, vec sledeci dan sam posla svome lekaru po obrazac 1, i tu je bio prvi sok...
Rendgen zakazan za 26. januar, sledeci sok, ortoped slobodan 23. februara, nakon toga, moj doktor koji bi trebalo da ispuni Obrazac1 do kraja, nece raditi do kraja februara, da zovem pocetkom marta...
Gubim najmanje sedam meseci penzije zbog tudje traljavosti i neazurnosti.
Pa ljudi meni se ova komedija ne svidja
Ni meni se ne svidja ali u Srbiji je zdravstvo bizis

Razgovaraj sa kolegama koji upisuju staž i traži tu 2017. Predugo je to vremena..trebali su odavno da upišu staž.

Moji su u opštini meni upisali ceo staž iako sam zvanično raskinula radni odnos 19.12.2011. Nisu čekali tih desetak dana do nove godine.

Pitanje je i zasto je tako jer kad sam otisla na RTG nije bilo niti guzve, niti jurnjave neke, nista, lagano, zavrsila sam za minut...
Cemu onda to toliko odlaganje? Nije kao da su pretrpani poslom, cak je bilo prazno do mog termina, a ja sam cekala sigurno pet minuta pre prozivanja.

Kad sam zavrsila nisam mogla da dobijem snimak, vec da dodjem za tri dana... haha
Nakon toga su mi dali papir na kojem pise izvestaj radiologa. Kazem da mi treba fiziki snimak, kaze gospodja- ako ljubazno pitate na ona vrata tamo,mozda Vam i daju, znate nemamo materijala.

Sve i da je upisan staz, sto je greska nekog iz administracije PIO, ja vec dva meseca kod lekara ne mogu da obavim nesto sto se kod ptivatnika obavlja istog dana! Pitanje je kada cu obaviti...

Pitanje je i st
Pare, samo pare......
Da si rodjaka ili bar komsinica nekom u PIO zavrsil bi ti to istog dana.
Ili kod privatnika ako imas para za sat vremena.
Stojim iza svojih reci - zdravstvo je biznis, zdravlje je uksuz.
Na zalost se se vrti oko para

Pare, samo pare......
Da si rodjaka ili bar komsinica nekom u PIO zavrsil bi ti to istog dana.
Ili kod privatnika ako imas para za sat vremena.
Stojim iza svojih reci - zdravstvo je biznis, zdravlje je uksuz.
Na zalost se se vrti oko para
Realno, evo ja već 7 godina radim a zdravstveno plaćamo svi 10% nam skidaju od plate. Ne postoji mogućnost da taj novac ne uplaćujemo jer je zdravstveno obavezno. E sad ja nikad nisam bolestan i da jesam opet bih plaćao privatniku ili za lekove. Ne želim da plaćam zdravstveno ni penziono, ali ko te pita.

Realno, evo ja već 7 godina radim a zdravstveno plaćamo svi 10% nam skidaju od plate. Ne postoji mogućnost da taj novac ne uplaćujemo jer je zdravstveno obavezno. E sad ja nikad nisam bolestan i da jesam opet bih plaćao privatniku ili za lekove. Ne želim da plaćam zdravstveno ni penziono, ali ko te pita.

А ако ти се којим случајем деси да ти треба недобог дијализа или хемотерапија, нема тих пара које би могао приватнику да даш за такав здравствени третман.

Опет, приметићеш да је здравствено осигурање - ОСИГУРАЊЕ. А поента осигурања је да сви плаћају, а користи само онај коме се деси осигурани случај. (нпр. сви пољопривредници осигурају летину, а бенефите осигурања користе само они које погоди суша, град или поплава, а не сви).

Док си млад, лако је причати "мени не треба лекар, а за кијавицу, кашаљ и посекотину идем код приватника", међутим, кад остариш и крену да те стижу све те силне болести, тада нећеш писати овако.

Даље, кад плаћаш здравствено осигурање, не плаћаш само за себе, јер се од тог новца лече и твоји родитељи (ако су живи, а ако нису, лечили су се док су били живи), као и твоја деца и чланови твоје породице. Зато треба плаћати здравствено осигурање.

Hvala Vam na odgovoru.
Znate li koliki je iznos takve penzije?

Bila sam pre par dana u PIO, ali oni su "sucmurasti", ne daju mi nikakve odgovore, samo spisak sta od dokumenata da pribavim.
Poslodavac mi je dobar, maksimalno mi je izasao u susret i u koroni i u nekim "sitnicama", pa ne bih ni njega da ostetim.
Ali mi je preko potrebno da tih par sati koje posvetim poslu, dobijem nazad kako bih ih potrosila na odmor, pa makar i po cenu minimalnog primanja
Predaj dokumenta koja su ti navedena u spisku, kopiranja i overena, originale uvek čuvaj. Tvoj izabrani lekar treba da popuni formular koji ces predati sa dokumentacija. Dobićeš poziv u roku od oko 2 meseca, sada je invalidska komisija u A.Kostica iza Palate pravde. Tamo ideš ne nasminkana, bez parfema i ostalih ženskih ukrasnih detalja. Odgovor dobiješ odmah za 15 dana ako si odbijena(možeš da se zalis u navedenom roku), ako si prošla dobićeš odgovor za oko 2 meseca. Oenzija ti ide od dana kada si predala dokumenta na šalteru PIO fonda. Srećno.

Back