Ah aj aj aj aj jajajajajajajaaaj.Toliko se grozim kada procitam ovako nesto...Svaki umetnik bilo kog tipa...koji je bio u sluzbi intoksikacije...za licno mene nije umetnik.Zasto?Ja to tako gledam...u nedostatku kreativnosti,inovativnosti i energije...potreban ti je doping.Kao sto sportisti,bodi bilderu je potrebna hemija.Mislim da ja licno pravim tu razliku.Nikada nijednu sliku koju sam uradio nisam bio niti u stanju alkoholisanja niti u stanje narkomanije i psihoaktivnig supstanci...niti sam koristio bilo kakav doping ili intoksikaciju.To je kao vestacka kreativnost pomucenog uma.Ja bih takve automatski diskreditovao.Sada u nedostatku ideja...roknucu LSD i napravicu remek dela.U nedostaktu snage uzecu doping i istrcacu ceo maraton.Intoksikacija je iskreno za mene upravo to.Sta je zapravo kreativnost u umetnickom spektru?To je jezik umetnika kojim se on izrazava...da od jedne sasvim obicne stvari napravi nesto nesvakidasnje.Doda mu neke elemente,ukrase,svoj unikatni rukopis.Ako ti pomucenog uma przis svoj mozak i svoju kreativnost na jakoj vatri...ti si za mene onda varalica i hibrid.Sustina je da ides upravo tim prirodnim putem.Ako nisi talentovan i kreativan...napucases se drogom i pomutices svoj um...kako bi nasilno i vestacki izmenio svoju svest.Mene iskreno uzasavaju svi ti umetnici koji jesu bili cudaci..ali na los nacin.Mislim na ove sto su bili psihicki i mentalno oboleli,ovi sto su se drogirali,ovi sto su se alkoholisali...prosto mi je to odbojno.Preterana seksualnost u umetnosti je licno moj niska svest da se ovlada sopstvenim zivotinjskim potrebama.Te me nikada takva vrsta umetnosti nije fascinirala ma koliko god dobro izgledala.Jer taj seksualni akcenat mi je najnizi oblik zivota u umetnosti.Isto je i sa fotografima,slikarva,vajarima.To je naravno moje subjektivno misljenje.Da ne bih kako kazu ljudi zvucao kao egocentrik.To je kako ja vidim stvari iz moje perspektive.Kada manifestujes svoje pobude i emocije i podsvest na platno ili fotografiju ili figuru koju vajas...mnogo toga loseg izlazi na videlo.I to je umetnicki recimo pravac projekcije svoje podsvesti.Kreativna energija prisutna je kod svih nas ..samo neki ne umeju da je koriste ili je manifestuju na pogresna polja u zivotu.Meni je recimo u umetnost golih tela i seksualnih devijacija i ostalog uopsteno sexualnog elementa u umetnosti potpuno odbojno.No...setih se nekih liberalnih krajnje retardiranih izjava od nekih zenskih gusaka i muskih bizona...koji su izjavili da smo svi debili i da ne razumemo umetnost...kada su oni satanisti i bolesnici i manijaci...napravili izlozbu koja se zvala nesto tipa kenjkavac.Onu bolestinu i satanizam su naravno aktivisti pocepali i uleteli u prostoriju gde je ta bolesna i satanisticka propaganda bila postavljena.Pogledaj samo necije radove i videces i saznaces mnogo o toj osobi.Ja licno i odgovorno to tvrdim i za sebe.Naravno ako umes da govoris tim jezikom i razumes...umes tumaciti slike.Tu mozes videti sve ono sto je projektovano iz necije podsvesti na umetnicki rad.Od teznje,ambicije,ceznje,strasti,strahova i raznih emocija...pa do mentalnog necijeg i duhovnog stanja.Ja sam za to da se umetnost ogranici i da ne bude toliko slobodarska.Zasto?Zato sto ono sto izlazi iz dubine tvoje podsvesti i moze biti vrlo negativno i ne bi smelo biti javno prikazivano.Uzmimo samo jedan performans Marine Abramovic.Koja je otvoreni satanista pod velom umetnice.Umetnost se zloupotrebvljava na razne nacine...kako bi se progurala i najprljavija i najbolesnija promocija i propaganda necega sto nije nimalo prijatno...niti bi trebalo biti prikazano.Zato ja licno postavio bih neke granice u umetnosti koja je potpuno otisla u nedogled...da se sa tim terminom spinuje i svojata na svakom koraku.Postavio bih takodje i granice kredibiliteta i rangiranja.Umetnik koji stekne odredjenu slavu i ugled u sferi umetnosti...nema pravo niti moze da svrlja,brlja i u nedostatku kreativnosti predstavlja radove koji nemaju bas visoku rangiranost kako u idejnom,kreativnost,inovativnom,tehnickom i kvalitativnom spektru.U prevodu ako si stekao kao umetnik neku slavu...mozes ubosti crnu tacku na beo papir i svi ce ti tapsati po automatizaciji i tvoj rad kostace milione dolara ili evra...samo zato sto ti imas izgradjeno ime u sferi umetnosti.Dok neki covan na livadi stvara remek dela...ali nazalost nepismen je...siromasan...mozda i bolestan pa ne moze da ide na akademiju i da njegovi radovi koji se prodaju za smesne novce dobiju vrednost kao onoga sto je dosegao svoj vrh,ili barem on tako misli...i sada potpuno izlece iz sina kao voz koji ide u provaliju.Covek koji ne ulaze u svoju kreativnost i inovativnost...ne neguje i nije posvecenost 'ZARDJA'' Kao i majstor koji je popravljao casovnike pa mu sada ruka nije precizna kao sto je bila pre 30 godina.To su neki stavovi od kojih se nikada necu moci odvojiti jer smatram da covek mora konstantno da osvaja nova polja i da za to bude nagradjivan.Dok god radis ....trebas biti onako rangiran i kotiran kako zaista zasluzujes.Ako si stekao ugledi i ime...moras biti spreman u svaka doba da ga odbranis.Ili da se povuces iz te bitke i predas borbu nekom drugom.Ali ti onda svaki sledeci rad nece biti po automatizaciji biti mnogo vislje rangiran nego onoga ko je pruzio mnogo vise od tebe u datom momentu.Takodje ono sto je neshvatljivo i po meni pogresno i donekle i jadno i bedno...je to da kada umetnik umre...njegove slike dobijaju na ceni mnogo vise nego kad je bio ziv.Ja otprilike znam zasto je to tako iako je jako odvratno po mom misljenju.Dakle umetnik je umro...njegovo stvaralastvo nece ici dalje...i sve sto je iza njega ostalo je unikat?Jel tako nekako dodje.Dakle vrlo lose po meni ophodjenje materijalistickog tipa.Umetnicko delo ne treba prepoznavati po retkosti ili unikatnosti...vec po tim nekim kvalitativnim merilima likovne kritike.To je moje skromno laicko misljenje.Postuje coveka i njegova dela dok je ziv...kada umres on nece biti tu da ti kaze hvala.