Intima?

uh,to bas i nije lepo...razgovaraj s njom.sta ona time zeli da postigne? ja bih se zapitala koliko mi uopste takva osoba znaci i koliko ja znacim njoj ako nam je veza k'o javni WC! :roll:

meni je ovde nekad bilo zabavno, chesto sam se smejala chitajuci razno razne... a onda ... saznanje da ovde ima bash zlih i zluradih ljudi , me je onako bash pogodilo ... so ... mogu samo da preporuchim izbegavanje ovog foruma :?
(odnosno iznoshenje nekih intimnih stvari na njemu)
...a navike su opasna stvar....

Trta Mrta:
Da li bi vam smetalo da osoba koju volite zaista neizmerno i u ljubavi ste prelepoj, da iznosi na forumima (sto je u stvari znaci javno iznosenje totalno ili delimicno nepoznatim ljudima) neke od vasih najintimnijih trenutaka, stvari, informacija... tako da postaje... apsolutno SVE dostupno za svakoga i da vise ne postoji toliko stvari koje su samo "nase"?

...i da na isti nacin recimo saznate da doza iskrenosti u koju ste verovali je u stvari lazna, i da saznate neke stvari, BITNE, o toj osobi ne iz razgovora medjusobnog nego sa tako javnog mesta?
Pošto se većina složila sa tim da nikako nije lepo da neko iznosi ljudima sa foruma, chata i sl. intimne trenutke, stvari, informacije...koje se tiču njegovog partnera, naročito ako je taj neko NAŠ partner, ja bih sada zaista želela da čujem odgovor na kontrapitanje...

Dakle, ako se nadjete u situaciji da vam neko na chatu ili putem privatnih poruka, dakle 1:1 počne iznositi podatke ili informacije o svom partneru za koje odmah i bez greške možete zaključiti da su intimni, zanima me da li bi iko od vas bio u stanju da već posle par takvih reči kaže :"Hej, mislim da ne bi trebalo to da mi pričaš."?

Zanima me da li pravite razliku izmedju onoga ko prezentuje i onoga ko prima takve sadržaje, a ako pravite, gde je tu onda princip?

meni se desi da im kao to kazem!!! ali onda mi dosadi..pa nek pricaju..ali me ni ne zanima previse cesto..us tvari ja pricam s nekim usamljenim likovima vishe mislimm

Meni je to bezveze.
Nije mi tesko da dam generalno misljanje o bilo cemu ali ne zelim da iznosim tudju intimu u javnost.
Doduse,ne volim da o svojim problemima emotivne prirode nesto preterano pricam ni u "real life-u",zatvorena sam, za razliku od mnogih koje znam a koji ce svaki svoj problemcic do najsitnijih detalja prepricati potputno nepoznatoj osobi umesto da se pozale onome koga to zaista interesuje i ko moze da im pomogne.I koji vole da kukaju judima koje to sto pricaju apsolutno ne zanima i koji im ne mogu pomoci.Pravilo je da takve osobe vrte istu temu ukljucivsi i varijacije po 67 puta.
Mada, vidim da ljudi to vole...neki cak vole i da se javno prepucavaju sa nekim...nesto kao Jerry Springer Show, s tim sto mu ovo dodje Krsta Winter Show.
Ne znam koji je motiv takvog ponasanja,mogu da nagadjam:
-vrsta egzibicionizma ponekad...
-poneko zeli sazaljenje,
-neko pak hoce da cuje da je u pravu i da na taj nacin dobije "legitimaciju" za svoje postupke...
-nekim osobama je jednostavno tesko da razmisljaju svojom glavom jer im vecito treba neko ko ce ih drzati ruku i pokazivati im u kom pravcu treba da idu pa onda postavljaju pitanja na koje je odgovor potpuno ocigledan, a eto jedino oni se nesto pitaju...
-poneko mozda nema prijatelje pa se zali ovde,
-poneko nema dovoljno samopouzdanja pa zeli da dobije misljenje od 25 osoba pa onda nicu i teme tipa "kako zavesti Jarca", koje cak i mene kao nekoga ko veruje u Astrologiju i poznaje je nerviraju)
Mene licno bi nerviralo kada bi moj partner iznosio intimne probleme u javnost.Do izvesne granice to bih tolerisala, ali granica postoji.A koliko ja vidim na raznoraznim forumima ljudi su toliko diskretni da se na osnovu iznesenih podataka o nekoj osobi ista moze vrlo lako i identifikovati od strane nekog ko je poznaje.Cime bi lako bila identifikovana i duzina njegovog polnog organa, odnos sa majkom, potentnost and so one...

postoji par recenica koje koristim u takvim situacijama, zavisnosti od ozbiljnosti komunikacije... ili "that's way too much information for me, please spare me the details" ili jednostavno, "to me ne zanima"...

mislim da je u pitanju samo ono klinacko... "e a vidi sto sam faca, e" neko dokazivanje... ni sami ne znaju kome se dokazuju, sami sebi nepoznatim ljudima sa foruma... zasto... ne znam... ali ocigledno je draze dokazivati se strancima nego mozda ne povrediti osobu do koje ti je stalo... cudno i tuzno... i nadasve ruzno...

Jasno mi je da ti je prvi utisak kad si saznao sta ti riba radi bio porazavajuci,ali kad bolje razmislis shvatices da nemas razloga tako da se osecas.Forumi tome i sluze,da razmenjujemo iskustva,i savete,to ti u sustini neka vrsta grupne terapije.Ispricas se,iz dosade ili zelje i uvek se nadje neko ko ce ti ogovoriti,da li u sali ili ne,ali na kraju se uvek sve svodi na to da te je neko "saslusao".To ti kao neka bezbedna zona,gde mozes da kazes sve sto zelis i mislis bez straha da ce te neko gadjati tanjirom jer se niste razumeli.Jedino mozes da pokupis par ostrijih poruka ali to tebe na kraju i ne dotice bog zna kako jer nemas pojma ko su ti ljudi.Opet sa druge strane uvek se nadje neko ko ce da te razume i posalje ti neku ohrabrujucu poruku koja moze mnogo da znaci.Mislim zamisli pricu-e procitao sam danas na forumu kako neki decko neke devojke ne voli da radi to-i-to,pa su se posvadjali,i ona sad ne zna sta da radi,jer ga jos voli a on.........bla,bla,bla..... :roll: I ako neko van foruma raspreda o necemu sto je procitao zar ne mislis da je tom nekom zivot verovatno bas dosadan a onome koji ga slusa jos dosadniji pa razglabaju o tamo necijim problemima kad vec nemaju svoje :?: :!: Ne znam,ja forum dozivljavam pomalo zatvoreno pa niti pricam niti razmisljam o njemu od trenutka kad se diskonektujem. :shock:

CEMU iznosenje intimnih stvari? Zaista ne znam...
Neke stvari jesu SAMO NASE, i ako bih ih rekla nekom drugom, izgubile bi svu car, svu posebnost. Nesto uopste ne treba objasnjavati, formulisati. Zasto bismo to radili? Izneli bismo nesto sto je nase. A opet, ta druga osoba ne bi to mogla da razume. Kao sto pise u Bibliji “Ne bacaj bisere pred svinje”.
Sa druge strane… Kad neko govori o svojim seksualnim navikama, o tome sta najvise voli… To mi je jako bezveze, gotovo prevara u najavi!
Bez obzira na sve, ja nikad ne bih mogla da odgovorim na pitanje koliki je mom decku, da li sam ga merila, niti koje su njegove navike… Izgubila bih postovanje prema sebi posle toga, jer znam da ja ne bih volela da on opisuje mene, moje telo, svojim drugovima, ili citavom forumu.

Ipak.. shvatam da to nije uvek namerno i smisljeno. Neko je zaista previse otvoren iako nema lose namere.

Treba postaviti granicu - gde ona prica O SEBI, a gde TI ukljucujes u celu pricu..

Pa meni uopste nije bezveze ako neko otvoreno prica o SVOJIM sexualnim navikam.Ja o sexu pricam otvoreno na forumu a JOS otvorenije van njega.Jednostavno ne tangiram time druge ljude iz mog okruzenja ni na koji nacin.Za mene je sex jedna najnormalnija stvar o kojoj najnormalnije pricam sa bilo kim kao sto pricam o hrani, filmu ili muzici.Da nisam pravnik bila bih sexolog ;) Ja stvarno ne vidim tu prevaru u najavi ako se na tome i ostane.
Dalje bih podvukla razliku izmedju iznosenja informacija na chatu i na forumu.To nikako ne moze da se poistoveti.Na chatu se poveravas jednoj osobi koja ti u tom trenutku uliva poverenje kao sto se poveravas svom prijatelju.I u toj situaciji mi je i normalno da komunikacija bude opustenija i iskrenija, pa i da se iznese nesto inimnije u javnost s tim sto se informacije koje se ticu nekog drugog a koje su isuvise licne ili koje je osoba dobila zahvaljujuci poverenju koje kod doticnog uziva naravno treba da se iskljuce i iz takvih prica.
Jednostavno, stvar je u povlacenju granice, granice nam naravno nisu svima iste,ali pre svega mislim da pre nego sto napisemo nesto i pustimo poruku na forum treba da se zapitamo kako bi se osecala osoba koju smo u istoj pomenuli da zna za nju i da se time rukovodimo.

Back