Internet zarada

@Zazijavalo, potpuno se slazem sa tobom. Ali za to treba uzeti knjigu u sake pa da se uci engleski. Nije to za njih. Ali da uzmu cistac auto stakla i kofu vode i pred skupstinu - vise bi zaradili za sat nego na ovome sto predlazu.

Mislim da bi blog mogao da se pravi i na srpskom. Svakako neće biti zarade kao na engleskom govornom području, ali s druge strane - nema konkurencije. Dešavalo mi se da svoje tekstove sa Krstarice vidim na prvim stranicama Googla. Bez ikakve namere da ih tamo uguram. :D

@deki011, pa brisi, ko ti brani. ;)

@Zazijavalo, svidja mi se ideja. Mozda bi vredelo pokusati sa tematskim stvarima, ne znam... Uglavnom, statistika kaze da postoji vrlo malo domacih sajtova koji su u stanju da naprave profit.Zato sam pomalo skeptican po tom pitanju.

@Zazijavalo, svidja mi se ideja. Mozda bi vredelo pokusati sa tematskim stvarima, ne znam... Uglavnom, statistika kaze da postoji vrlo malo domacih sajtova koji su u stanju da naprave profit.Zato sam pomalo skeptican po tom pitanju.
O, pa ne mislim ja da bi tu obavezno bilo nekog profita. :)
Al, opet... računam da bi svakako moglo da se nakucka za 2$. S tim da kuckaju posetioci, a ne vlasnik sajta. :D

Evo, čisto kao nasumični primer: Blog o pogrebnim običajima. Izvestan broj dobro urađenih podužih tekstova koji će se dodavati recimo jednom nedeljno. I sad, u okviru teksta dodaju se naslovi tipa:
- Drveni mrtvački sanduci (pa se opišu različiti sanduci kroz istoriju)
- Transport mrtvaca u ratnim uslovima
A ispod slika piše bold slovima "Oprema za mrtvački sanduk - zbirka narodnog muzeja" ili "Krstače iz okoline Čačka"

Ovo bi trebalo da bude dovoljno da se blog nađe na prvoj stranici Googla (koji koristi 96% Srba kad čačka po internetu) za pojmove "krstače", "mrtvački sanduci", "Oprema za mrtvački sanduk" i sl.
Naravno, niko neće da zaviruje po internetu kad mu neko umre, ali kada se blog pojavi na Googletu, obiđeš one face što se bave tim pogrebnim poslovima, pokažeš im da je tvoj blog na prvim stranicama i ponudiš im reklamni prostor. Kako oni svoje mračne usluge nude po paprenim cenama, neće previše oklevati, cenim.

Ili, niko te ne sprečava da započneš blog o srpskim tradicionalnim restoranima. Možda neće svi vlasnici restorana nagrnuti da licitiraju prostor na tvom blogu, ali tu i tamo se možda očešeš bar za gratis pivo. :lol:

Ha, pa razumem ja to. Povremeno uradim sajt za neku domacu firmu, i svedok sam kako se nase internet nebo polako usloznjava... Sve vise mi ljudi trazi bas stvari vezane za SEO, pogotovo za pretragu na googlu. Ima tu par trikova i to nije tako tesko postici, pogotovo ne za srpske reci, jer je ovaj prostor jos relativno nepopunjen. Ponekad me prijatno iznenadi kako razmisljaju na primer nase zanatlije.
Ali kada bih imao vremena radio bih na, da ga tako nazovem, ”cvoristu” za specijalizovane oblasti, na primer za zanatlije, ili restorane, ili neke usluzne delatnosti kao knjigovodstvo, advokatura i slicno. Samo bezi od agencija za nekretnine, ti su goli k’o crkveni misevi!

Evo ti lep primer linka, da bih pokazao na sta mislim: http://www.samsvojmajstor.com/

Pogledaj kako je to lepo uradjeno, kako je zaokruzeno: jedna lepa celina. Ko tu ne bi zeleo da se reklamira! Ne znam da li su ti momci postigli ekonomsku isplativost, ali vredelo bi pokrenuti tako nesto, ali iz neke druge oblasti, a da ne govorimo o tome koliko se tu moze nauciti!

E, to je to!
Ne treba se obeshrabrivati što je srpsko tržište malo. Razviće se neminovno jer to ide sa opštim napretkom.
Uostalom, dobar sajt sa izvesnom prošlošću može da ima cenu sam po sebi. Ako se stigne na PR recimo 3, što nije teško postići, već se može unovčiti po neki link. Koliko - nemam pojma. Ali siguran sam da je isplativije od kliktanja. :)

Nije adekvatna tema jer ovde se uglavnom govori o lakoj Internet zaradi...dobro, ne bas o 'lakoj Internet zaradi', vise o zaradi putem Interneta za koju nije potrebna neka struka. Ali svejedno pisem.

Moja prica je o Internet biznisu koji sam zapoceo pre nekih 6 meseci onda kada sam izgubio svoj posao trenutku kada mi je novac najvise bio potreban. Naime, planirao sam put po Evropi krajem godine do kog mi je jako stalo. Gubitak posla me je razbio, jer sam bio odlicno placen (nekih 350-400e mesecno) za moje radno iskustvo i kvalifikacije (gimnazija, bez iskustva). Imao sam nekih 6 meseci da sakupim dovoljno novca za put i sa prethodnim poslom sanse da se moj cilj ispuni je bio manje-vise siguran.

U julu sam krenuo da trazim novi posao ali bez ikakvih rezultata. Nisam ni imao od koga da pozajmim taj novac, tako da sam polako gubio nadu sve dok nisam jedne veceri, kada sam se vracao kuci, setio jedne Internet biznis ideje koja bi mogla upaliti na Internetu.

Naime, ideja je zahtevala neko znanje iz programiranja, tako da definitivno nije za mase. Odlucio sam da provedem jedan dan radeci na tome (koliko sam procenio da ce trajati) i u roku od par dana sam imao $500 na mom racunu u banci.

Taj dan sam bio u soku i nada da ostvarim cilj je bila veca.
Mislio sam, ako bih mogao da radim isto ovako svake nedelje do decembra, onda bih se sigurno izvukao.

Ali, u roku od dve nedelje sam zaradio vise nego sto mi je trebalo. :lol:

Tako da, ako bi mi sada neko ponudio posao senior programera kod nas ne bih ga prihvatio.
Uostalom, ja mesecno radim samo 50 sati.

Ono cime sam se bavio prethodnih 6 meseci je flash portovanje koje ako se pravilno uradi moze da donese dosta novca za malo truda.

Eto i ja da se ubacim :)

Nije zivotna prilika ali kao dzeparac dobro dodje.

Sigurno ste bar jednom pokušali da skinete neki fajl sa interneta sa poznatih servera :
Rapidshare,Megaupload,Hotfile...
Ukoliko niste, ukratko, reč je o serverima na kojima možete deponovati ili skidatii različite
vrste fajlova: muziku,filmove, programe... Da bi neko magao da skine neki fajl potrebno je
da ima free ili Premium akont. Free akont je besplatan i ne traži nikakvu registraciju ali
ima i ograničenja. Dopušta vam da skidate samo jedan fajl u isto vreme i to tako što za
svaki sledeci download morate čekati 15 minuta. Osim toga često se dešava da su
portovi za skidanje u okviru besplatnog akonta zauzeti kada je internet saobracaj veći pa
morate još dodatno da čekate. Kod premium članstva, regularno se plaća mesečna
naknada i zato njegovi korisnici imaju punu slobodu i uglavnom neograničen protok.

U čemu je tu zarada? :)

Neki od tih servera, plaćaju nas da im budemo saradnici u affiliate programu. Affiliate se
sastoji od toga da se dele ljudima linkovi servera sa kojih će oni da skidaju njima
potrebne fajlove. Na takav način vi promovišete dotični server i učestvujete indirektno u
kampanji prodaje premium naloga. Za sada jedan od bolje plačenih programa te vrste je
Hotfile. On vam omogucava da zaradite tako što delite linkove sa svog Hotfile
računa, ljudima koji ce ih skidati. Dakle, na raznim forumima vi postavljate ove linkove i na
svakih 1000 Download-a vi bivate placeni u zavisnosti od svog ranga. Na pocetku dobijate
osnovni rank, tzv - bakarni, kod koga na svakih 1000 downloada imate zaradu od $2 - $4
u zavisnosti od velicine fajla. Zatim ide bronzani,srebrni,zlatni i na kraju platinum kod
koga i najviše zaradjujete. Taj rang vam se pomera, vremenom kako radite i omogućava
vam bolju i lakšu zaradu.
Možda će vam ta cifra od 1000 downloada, naizgled delovati puno, medjutim, ukoliko
linkove postavljate na 20-tak malo posećenijih stranih foruma, vrlo brzo ćete videti
rezultate svog truda. Što više fajlova postavite, na što više foruma, vaša zarada će biti
veća i obrnuto. Ovim se moze uz nekolicinu referala nedeljno zaraditi $40-50 i više
zavisno od vaseg rada i ambicije.
Ispod je prikazana tabela zarade i koliko možete ostvariti profita u zavisnosti od svog ranga.

24vl4hs.jpg

Pored toga, imate još jednu mogućnost da povećate svoju zaradu a to je pomoću referral
affiliate programa. Referral affiliate vam pruža priliku da dodatno zaradite tako što cete
pozvati svoje prijatelje da vam se pridruže preko referral linka koji dobijate posle vaše
registracije. Oni će isto raditi što vi i na svaku zaradu koju oni ostvare vi ćete imati plus
20%.
Važan deo je upload fajlova na Hotfile server. Naime, linkovi koje budete stavljali po
forumima moraju biti vaši, što znači da morate uploadovati fajlove preko upload
menadžera koji se nalazi na vašem akontu. Ne možete postavljati tudje linkove, pošto
vam se tako neće računati download i nećete ništa zaraditi. Dakle trebate lično
uploadovati fajlove i za to imate 2 načina:

- Upload preko svog računara
- Remote Upload

Ukoliko želite raditi upload tako što ćete direktno slati svoje fajlove, bićete skoro sigurno
ograničeni u radu. Brzo ćete iskoristiti svoj materijal a za upload, trebaju vam često nove
stvari. Drugo, ukoliko vam protok nije pohvalna stvar, moraćete da se ograničite na manje
fajlove a samim tim će i vaša zarada biti manja.

Drugi, bolji način je Remote Upload. Sa ovom opcijom imate sve pogodnosti koje vam
trebaju. Ne trošite svoje resurse zato što koristite opciju prebacivanja podataka sa servera
na servar. Sve što treba je da pronadjete linkove fajlova dostupnih na netu, i da ih
postavite u remote upload. Kada se uploaduju server će im dodeliti svoje linkove koje vi na
kraju plasirate dalje. Isto tako možete ukoliko imate premium za rapi dshare direktno sa
njega prebacivati fajlove na Hotfile server i to na sl. način:

Primer :

rapidshare.com/files/193082186/Krapowij.beret.XviD.DVDRip.part4.rar

ht.p://username : password@rapidshare.com/files/193082186/Krapowij.beret.XviD.DVDRip.part4.rar

Dakle ovo dodajete ispred rapidshare linka:
ht.p://username : password@

Minimum veličine fajla je 5 Mb a max 400 mb. i slobodno možete staviti do 30 linkova da
biste uštedeli sebi vreme.

Postoji pravilo, iz kojih zemalja se računaju downloadi. Spisak je sledeći:

United States, Canada, Norway, Finland, Sweden, United Kingdom, Germany, Latvia,
Estonia, France, Spain, Portugal, Italy, Austria, Switzerland, Hungary, Czech Republic,
Netherlands, Belgium, Greece, Denmark, Ireland, Poland, Slovakia, Slovenia, Lithuania,
Bulgaria, Romania, Australia, Russia, Liechtenstein, Kuwait, Qatar, United Arab
Emirates, Saudi Arabia, Bahrain, Turkey, Japan and Singapore.

Svi drugi download-i vam se neće računati tako da vodite računa da linkove stavljate u
glavnom na forume sa engleskim jezikom i koji dozvoljavaju postavljanje istih.

Isplate su redovne i pouzdane 100%, nema neizvesnosti i to na svakih $15 preko
ePassporte i Paypala.
Kod nas je najbolje koristiti ePassporte i to tako sto na $35 kupite virtuo karticu koja vam
stigne za otprilike 2 nedelje i sa kojom bez problema mozete podizati novac sa
bankomata uz nekih 3$ provizije.

registracija:

..........................LINK za registraciju

Poslednja izmena:
Dakle, BeterZ je online kladionica koja Vam omogućava klađenje imaginarnim (nestvarnim) novcima, a kladite se na sve "realne" utakmice. Također, imate mogućnost live klađenja. Od sportova, imate fudbal, košarku, tenis, hokej. Kvote su manje-više iste kao u "normalnim" kladionicama. Na početku kao bonus dobijete 10,000 BZ, a ako skupite određen broj, možete naručiti neke nagrade, kao npr. BeterZ majice, fudbalsku ili košarkašku loptu, originalni dres omiljenog fudbalskog tima, Ipod Nano, Wilson teniski reket, digitalni fotoaparat, a od najvrijednijih nagrada istiće se stolni fudbal te PS3 Slim ili psp go.

Također, imate mogućnost slanja tzv. referera svojim prijateljima nakon čega automatski dobivate 5k na svoj račun. Ovim putem bih zamolio sve koji će se registrovat, da to učine preko mog referera.

http://beterz.com/?Referer=112660

Dakle, BeterZ je online kladionica koja Vam omogućava klađenje imaginarnim (nestvarnim) novcima, a kladite se na sve "realne" utakmice. Također, imate mogućnost live klađenja. Od sportova, imate fudbal, košarku, tenis, hokej. Kvote su manje-više iste kao u "normalnim" kladionicama. Na početku kao bonus dobijete 10,000 BZ, a ako skupite određen broj, možete naručiti neke nagrade, kao npr. BeterZ majice, fudbalsku ili košarkašku loptu, originalni dres omiljenog fudbalskog tima, Ipod Nano, Wilson teniski reket, digitalni fotoaparat, a od najvrijednijih nagrada istiće se stolni fudbal te PS3 Slim ili psp go.

Također, imate mogućnost slanja tzv. referera svojim prijateljima nakon čega automatski dobivate 5k na svoj račun. Ovim putem bih zamolio sve koji će se registrovat, da to učine preko mog referera.

http://beterz.com/

Jesi li ti čuo da su počeli da hapse one koji reklamiraju strane kladionice? :roll:

Jesi li ti čuo da su počeli da hapse one koji reklamiraju strane kladionice? :roll:

Ti to oszbiljno ? :D
Reci im da hapse i one koji reklamiraju Ptc sajtove :hahaha::hahaha: mozda prestanu zamlacivat se time.

Imam jednog lika na msn ima 25 godina i svakog bozeg dana me moli da se prijavim na neke sajtove tia ptc ili referral. :D

Ja ga lepo pitam koliko dugo radis to kaze godinu dana a jesi li uzeo sta kaze nisam tek sam sada poceo ono pravo da radim :P

Re: Internet zarada
Да се може зарадити, не би милионски број Срба који поседује интернет био на Бироима за запошљавање и вршљао дано-ноћно по огласима. Каква црна зарада. Не млатите празну сламу.

Zaradite dodatni novac preko interneta ocjenjivanjem muzike!!!Nacin sam osobno provjerio dali usitinu isplaciva zaradeni novac.Mozete zaraditi 0.10 funti za svaku ocjenutu pjesmu,Imate isto mogucnosti da osvoite muzicki kontrakt,vrjednosti od 15hiljada funti!!Za vise info posjeti opsirniji clanak ovde

Mozete zaraditi na internetu putem SFI sistema. Uclanjenje je besplatno pa stoga probajte. Mozete se uclaniti na sajtu http://www.quickinfo247.com/8381803
a na sajtu http://www.quickinfo247.com/8381803/SIM mozete od SFI marketing grupe dobiti besplatne knjige, cd romove , i slican materijal sa tematikom kako zaraditi na internetu!!!!!!

nebudi smjesan covjece ovaki nacini internet zarade izumrat ce kao dinosaursi!!!!:per:Znam o cemu pricam jer se bavim online zaradom punih 8 godina!!!

1000 pjesama svaki dan pa puta 0.10 funti pa puta 30 dana pa puta 12 njeseci i... i covjek se obogati!

I onda kazu da nece niko u zemlji Srbiji da radi, svi samo hoce novac bez motike...!

Ako sam dobro razumio od opreme za ovaj biznis je potrebno makar jedno ispravno uvo i biznis moze da pocne

Poslednja izmena:

Back