Internet vodic kroz Pancevo!

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А зашто онда не пробаш неки програм за аутоматско реконектовање? Ја сад не знам напамет име ниједног али сам их виђао и знам да их има доста...

Smatram da su ovo najzastupljeniji provajderi u Pancevu, ali interesuje me kojem najvise verujete? Koji je vas favorit? Cije usluge koristite?

Sto se mene tice stvari izgledaju ovako:

1.MADNET
2.3Dnet
3.Panet
4.Donet
5.Ostali

p.s. Mislim da pored "ludogneta" i 3Da ostali nemaju sta da traze.

Pozdrav svima !

Ja sam bio na Donetu, tamo sam pobegao posle 3D neta. Mreža je mala, nema puno korisnika, tehnička podrska je slaba, ali zato njihov 128 je brži i prohodniji bar 4x nego što sam imao na 3D netu na 256. Da ne pominjem 3D-ove padove VPN-a (to me je dovodilo do ludila), zavrtanje p2p portova, bušam mail-server pun spama i virusa, večita izvinjenja tehničke podrške zbog nekih radova, itd. Da ne govorim o ceni i momentalnom zavrtanju veze ukolko se ne plati (drugi daju par dana grace-perioda). Madnet koristim posredno, kod saradnika i čini mi se da i on bolje radi od 3D neta, a Panet je totalno neupotrebljiv. Sada sam srećni vlasnik telekomovog ADSL-a i mogu samo da kažem, wireless je prošlost za mene. Kupovina ADSL usluge od nekog tamo podprovajderčića se ne isplati kad je sve u vlasništvu Telekoma. Provereno se ne isplati, a skorašnje dupliranje protoka kod Telekoma za iste pare je još jedan dokaz da se treba prikloniti monopolistima.

Dakle za wireless glasam:
1. Donet
2. Madnet
3. Ostali
4. 3dnet
.
.
.
.
28941. Panet :(

ADSL:
1. Telekom
2. Eunet
3. Sezam
.
.
.
.
.
1988. Pančevavki podprovajderi

Od nedavno sam na DoNet-u i mogu vam reci da sam prezadovoljan, i kako ne bi bio kad sam pobegao od 3d-neta. Sa DoNet-om za ovo kratko vreme nisam imao ama ni jedan problem, tako da ga stavljam na prvo mesto. O MadNet-u sam cuo mnogo dobrih stvari od drugova koji koriste njegove usluge, ali sam se odlucio za DoNet jer mi je bazna stanica preko puta.

Dakle

1. DoNet
2.MadNet
3.Ostali sem 3d-neta

Ja sam na MadNet-u vec tri god. Solidno radi, ima nekad ispadanja, i nervira me sto tehnickoj podrsci treba 3 dana da mi rese problem, ali posto nije bilo mnogo problema, nekako sam presao preko toga.

Imam vezu 400/400 kbps, ali preko dana nikad ne ide preko 300, a sobzirom da to placam 1600din mesecno, mislim da je preskupo. Definitivno bi trebali da povecaju protok za ove pare, ovo je dranje...
Odlucio sam da sacekam jos malo, ako uskoro ne povecaju protok, uzimam Telekomov ADSL i kraj price.

Ja sam na MadNet-u vec tri god. Solidno radi, ima nekad ispadanja, i nervira me sto tehnickoj podrsci treba 3 dana da mi rese problem, ali posto nije bilo mnogo problema, nekako sam presao preko toga.

Imam vezu 400/400 kbps, ali preko dana nikad ne ide preko 300, a sobzirom da to placam 1600din mesecno, mislim da je preskupo. Definitivno bi trebali da povecaju protok za ove pare, ovo je dranje...
Odlucio sam da sacekam jos malo, ako uskoro ne povecaju protok, uzimam Telekomov ADSL i kraj price.
Pa ako cepas download ceo dan normalno je da ces imati malo manji protok,da bi istali klijenti sa tog ap-a imali normalan protok.
Inace tako je svuda defisano na mikrotiku ;)

Da li znas da su paketi na ADSLu sa agregacijom?
Primer, DOWNLOAD 512 upload 64 ako ti treba za skype ili nesto slicno, video, voice mozes da zaboravis.

Poz
Burazer na tesli ima adsl od telekoma i nije se zalio na brzinu tj konstantno ima oko 450,460kbps posle duzeg download-a.
Kod drugih provajdera vec imas limit.Normalno:D
Ja sam na gonet-u bio mesec dana cisto iz cimanja posto drugi provajderi kazu nema slobodnih portova:mrgreen:.Brzinu vecu od 400k nisam nikad imao.U pitanju je bio paket 512/64 s tim sto brzina posle sat vremena download-a spada na 200k a upload da ne spominjem:mrgreen:
Ping takodje ocajan.Do gugla 150ms a nekad i mnogo vise,totalno sranje.Na mednetu ping do googla 29-30ms ;)
Kad bidem imao vise vremena postavicu ping da vidite na wireless-u kako to radi na nekim mestima u pancevu gde se sve strogo kontrolise:cool:
Poz.

Pa ako cepas download ceo dan normalno je da ces imati malo manji protok,da bi istali klijenti sa tog ap-a imali normalan protok.
Inace tako je svuda defisano na mikrotiku ;)

Download mi ide samo nocu, danju pravim jako mali protok(tipa 50mb u toku celog dana), jer mi net treba za posao.

Rammstein84:
Da li znas da su paketi na ADSLu sa agregacijom?
Primer, DOWNLOAD 512 upload 64 ako ti treba za skype ili nesto slicno, video, voice mozes da zaboravis.

Naravno da znam, to je jedini razlog zasto sam jos uvek na wireless-u. Jer zbog posla mi treba sto veci upload. A inace agregacija nije razlika izmedju downloada i uploada vec broj korisnika po linku. Zato recimo kada neki provajderi rade overselling, ti placas vezu 200 a kada se svi nakace veza ti ne ide vise od 50, jer im je prevelika agregacija korisnika na linku, ili ti po srpski prodali su vise prilkjucaka nego sto im link ima propusnu moc.

Kazem u principu sam zadovoljan MadNet-om, samo jos kad bi mi veza danju bila 400/400 koliko i placam. Jako pametan poslovni potez bi im bio da za pretplatu od 1600din mesecno povecaju vezu na barem 500, ali koliko vidim ostace to puste zelje...

Poslednja izmena:

Back