Интернет преваре

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Млади а Бога ми и старији користе сајтове као купујемпродајем и све је чешћа куповина и електронски трансфер новца те је и логично да у низу неких ствари које се физички могу предупредити , проверити или заштитити, на интернету тога баш нема у мери као и уживо. Те се поставља питање да ли вас је неко некад заврнуо на интернету за паре, услугу, производ, службу?

Доста осетљива тема јер се многима то дешавало али ваља напоменути да ја иако нисам вршио много интернет трансакција нисам ниједном добио по њушци. Знам за неке примере који би били преварени за велике паре при некој пирамидалној превари која је све чешћа а људи се пецају, или просто не добију оно што су тражили или бар не онако како су мислили да ће добити...

Каква су ваша искуства?

Nije provalim odma ,tek registrovan,jeftinije,slike deluju ko sa neta,ne odgovara kad kazem daj adresu dolazim i standardna zvaka puno je zainteresovanih uplati kaparu
Да, обично се провали ако ниси ћорак али има и оних који нису ћорци а да су са друге стране... Мислим на оне што заврћу

Jedan lik iz mog mesta je preko nekok sajta narucio PS5 kad je tek izasao za 500 evra. Dobio je neki elektronski krs u kutiji slicnih dimenzija kako bi imalo na tezini. Pokusao je sa tuzbom ali su svi podaci bili lazni.
Sin mog cimera je pokusao da vara ljude na kupujemprodajem slanjem cigli i kamenja umesto telefona, dobio je nekoliko tuzbi na kucnu adresu koje je njegov cale jedva odplatio kako mu sin ne bi zavrsio u zatvoru. Nekoliko godina vec radi u fabrikama i nema nista ustedjeno, bolje da ga je pustio da odlezi par godina.

Stvari preko neta sam narucivao preko sajtova radnji i za sada je sve stizalo na vreme i preko razlicitih kurirskih sluzbi. Jedini problem koji sam imao je zbog greske dobavljaca koji je pogresno obelezio svoj proizvod ali sam mu nasao namenu tako da nije bilo potrebe za reklamacijom.

Jedan lik iz mog mesta je preko nekok sajta narucio PS5 kad je tek izasao za 500 evra. Dobio je neki elektronski krs u kutiji slicnih dimenzija kako bi imalo na tezini. Pokusao je sa tuzbom ali su svi podaci bili lazni.
Sin mog cimera je pokusao da vara ljude na kupujemprodajem slanjem cigli i kamenja umesto telefona, dobio je nekoliko tuzbi na kucnu adresu koje je njegov cale jedva odplatio kako mu sin ne bi zavrsio u zatvoru. Nekoliko godina vec radi u fabrikama i nema nista ustedjeno, bolje da ga je pustio da odlezi par godina.

Stvari preko neta sam narucivao preko sajtova radnji i za sada je sve stizalo na vreme i preko razlicitih kurirskih sluzbi. Jedini problem koji sam imao je zbog greske dobavljaca koji je pogresno obelezio svoj proizvod ali sam mu nasao namenu tako da nije bilo potrebe za reklamacijom.
Ово за ПС5 је баш страшно. А овај неандерталац ни не зна да заврне како треба😆😆

Ово за ПС5 је баш страшно. А овај неандерталац ни не зна да заврне како треба😆😆

Lik ispao debil, nov PS5 u radnji je bio preko 800 evra. To je trebalo da mu bude prvi signal da nesto nije kako treba.

Ovaj drugi mamlaz je dao svoje podatke a posao je radio sa nekim drugarima. Od:)ebali ga cim je stigla prva prijava.
Mislim da kupujemprodajem trazi neke podatke kako bi otezali prevare i garantovali sigurnost svima. Ljudi zive od toga.

Lik ispao debil, nov PS5 u radnji je bio preko 800 evra. To je trebalo da mu bude prvi signal da nesto nije kako treba.

Ovaj drugi mamlaz je dao svoje podatke a posao je radio sa nekim drugarima. Od:)ebali ga cim je stigla prva prijava.
Mislim da kupujemprodajem trazi neke podatke kako bi otezali prevare i garantovali sigurnost svima. Ljudi zive od toga.
Да, мада ја када сам регистровао налог не могу да се сетим да су тражили ишта посебно сем мејл адресе и неких основних података.

Мени то за 500е није нешто спец. Чим неко купи нешто, пада му цена. Па ако је неко можда купио плејстејшн, играо га 4 недеље и одлучио да га ипак прода, логичнп да га неће продати за 800е

То је оно што би свима који не мисле да ће их неко покрасти падне на памет.

Meni su u glavi bile neke druge 'prevare'.

Sto se tice teme desilo mi se da su mi poslali 2 autosedista a ne jedno. Platis jedno dobijes 2. :)

Prevarili me nisu nikad a redovno narucujem preko raznih popularnih online shopova.
Хахахаххахаахахаха, ово је генијалност. Ајде већ ако многи буду осакаћени, да зарад контраста неко други добије нешто гратис😆

Да, мада ја када сам регистровао налог не могу да се сетим да су тражили ишта посебно сем мејл адресе и неких основних података.

Мени то за 500е није нешто спец. Чим неко купи нешто, пада му цена. Па ако је неко можда купио плејстејшн, играо га 4 недеље и одлучио да га ипак прода, логичнп да га неће продати за 800е

То је оно што би свима који не мисле да ће их неко покрасти падне на памет.

Ostali su tražili preko 1200 evra za PS5, niko normalan ga ne bi prodao za 500 evra.

Ostali su tražili preko 1200 evra za PS5, niko normalan ga ne bi prodao za 500 evra.
Добро, 1200 од приватника или 800 комплетно нов, само луд би узимао тај од 1200 са КП. Одеш лепо у продавницу и узмеш потпуно нов некоришћен уређај за 800, ако наравно имаш средстава

Добро, 1200 од приватника или 800 комплетно нов, само луд би узимао тај од 1200 са КП. Одеш лепо у продавницу и узмеш потпуно нов некоришћен уређај за 800, ако наравно имаш средстава

To je bilo na startu prodaje SP5 kada Sony nije imao dovoljno konzola u prodaji. Bio je 800 u radnji ali se čekalo po par meseci za primerak dok sada možeš isti dan da donese kuci.

To je bilo na startu prodaje SP5 kada Sony nije imao dovoljno konzola u prodaji. Bio je 800 u radnji ali se čekalo po par meseci za primerak dok sada možeš isti dan da donese kuci.
Жао ми је судбине иксбокса 360 и сонија 3 иако су трајали дуго и трају идаље. Но, да не идемо у бестемље тј офтопик. Мислим да је ипак посве недовољно механизама да заштите купце од преваре на мрежи.

Back