Internet, novine i televizija - takmicenje ko ce vise da zacrni stvarnost

ko je najgori?

• internet

• televizija

• novine

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Gledam TV,mada slabo vesti,al ponekad,da vidim sta se ipak desava.Na netu ima svega,kao i svuda,lazi i istine.Novine ne kupujem od '90-ih,jer sve sto se pise,isto je samo se menjaju stranice.Samo sto je Sport gde je i bio i umrlice.O sportu opet na teletekstu sve procitam,a za umrlicama bas i nisam zaludjen.Znaci bet je glavni izvor,lazi i istine.

Imati slobodnu volju i birati šta želimo da čitamo, gledamo i slušamo je ključno.

Što se mene tiče, da sam osuđena na to da su mi novine glavni izvor informacija, imam utisak da bih kroz kraći vremenski period razvila neki pulsirajući bes koji bi se, je l'te, dalje pretvarao u trajno psihičko oboljenje. Niti ih kupujem, niti ih prelistavam online.
Dobro, de, desi se neki kulinarski sprint, svidi mi se tako nešto-za praktičnu upotrebu pa pogledam.

Televizija je tek žešće ispiranje mozga, plasiranje i sugerisanje odgovarajućih instrukcija, pa onda malo papazjanije da se stvori konfuzija i ''Kuku-lele, šta ćemo sad, koga slušati?!'' ali i za to ima daljinski upravljač.

E, sad dolazimo do interneta...
Npr. tip sam koji pretražuje ono što mi treba i ono što me zanima, a ne koji upada na svašta tražeći razonodu, zgodne i atraktivne naslove, spektakl, itd., tako da mislim da mi je internet od ova tri najsvojstveniji, i odnosi poslednje mesto u trci oko tog nacrnjivanja.

Ova dva se tuku za pobedničko mesto, ali... prema nekom mom viđenju, TV zrači širu populaciju od novina, tako da neka preuzme nagradu, mada je mrtva trka...

🏆

sto nekome odgovara da slusas.
komercijalnim medijima odgovara ono sto se najbolje prodaje, a iz nekog razloga najbolje se prodaju negativni sadrzaji. ili privlace paznju, ima nesto u njima za sta se ljudi lepe kao muve za g... :cool:
TV zrači širu populaciju od novina,
vise zraci internet od tv-a i zracenje je glavni faktor u informisanju. lobotomiranom populacijom je lakse upravljati

vise zraci internet od tv-a i zracenje je glavni faktor u informisanju. lobotomiranom populacijom je lakse upravljati
bravo, samo tome svemu treba da dodaš lični pečat jer ovako odaješ utisak nekog ko tu nešto presuđuje kao vrhovni vođa, vrač, znalac, neko kome ova tema i nije bila potrebna ali eto... desilo se.
Za internet treba određenog treninga, upućivanja kako se koristi i šta se od njega može dobiti u najširem spektru, ali je i dalje bezbedniji od ova dva po mom mišljenju.

Znači ravnozemljaši gledaju televizor po ceo dan?
"Postapalice su leksicko-stilske greske koje nastaju upotrebom reci ili fraza koje su u govoru nepotrebne, te samo opterecuju i kvare tekst. Njih cine reci koje imaju znacenje, ali se ono izgubilo u korist upotrebe, tako da postapalice u stvari ne predstavljaju nista drugo do skup glasova lisen znacenja, koji sluzi kao pauza u govoru, sto ostavlja nekoliko sekundi za razmisljanje”, kaze dr Nikolic.

Najfrekventnije postapalice u svakodnevnom govoru jesu ‘znaci’, ‘ovaj’, ‘znas’, ‘shvatas’, ‘kako da kazem’, ‘u svakom slucaju’, ‘kaze’ – u prepricavanju tudjeg govora. Kao zargonska najcesce se koristi postapalica ‘brate’. U govoru intelektualaca javlja se najcesce ‘u stvari’, ‘zapravo’, ‘svakako’, ‘u svakom pogledu’ i tako dalje.

Znacenje tvog teksta (odgovora) je negde usput izgubljeno, te ovo sto si napisao samo kvari tekst i predstavlja skup nekakvih glasova, zakljucuje doktor Nikolic.

682DrsroKDl8GhgHVKj-xr.jpg

Internet ja satanisticki medij, leglo narkomana i teletabisa i TV Bastilja NSP-a...!
To je istina o internetu, tako da je bez premca najgori
Sto ga onda koristis?
Samobanuj se sa njega.
Ne slazem se ,na netu mozes sam da biras sta ces citati ,gledati ,koje sadrzaje ...a na tv sto ti je servirano to ti je.
Plus na netu mozes da diskutujes na forumima da iznosis svoje misljenje ,stavove ,poglede..

Back