Internet i egizibicionizam

Lollol

Poznat
Poruka
9.450

Ne mislim na klasicni egzibicionizam pokazivanja intimnih delova, vec na skretanje paznje, slikama ili drugim nacinima na internetu.
Zasto ljudi to rade, zasto imaju albume sa slikama iz klubova, letovanja, zurki, dece, beba i sl, i zasto toliko skrecu paznju na sebe?
Naravno, sve to ide jos vise u krajnost kada se umesa i video. Razumeo bih da su samo mladji u pitanju, mladost, ludost, glupost, ali i stariji nisu postedjeni ovog "fenomena".

Zasto toliko skrecemo paznju na sebe putem interneta? Zelimo da nam neko kaze, "e bas si super, cool", da nam malo podigne samopouzdanje, ili imamo neke druge ciljeve?

A gde je granica izmedju internet egzibicionizma i normalnog funkcionisanja, i jesmo li svi mi na neki nacin egzibicionisti na internetu?
Da li se recimo pisanje na forumu ili blogu moze smatrati nekim vidom egizbicionizma i privlacenjem paznje?

Ne mislim na klasicni egzibicionizam pokazivanja intimnih delova, vec na skretanje paznje, slikama ili drugim nacinima na internetu.
Zasto ljudi to rade, zasto imaju albume sa slikama iz klubova, letovanja, zurki, dece, beba i sl, i zasto toliko skrecu paznju na sebe?
Naravno, sve to ide jos vise u krajnost kada se umesa i video. Razumeo bih da su samo mladji u pitanju, mladost, ludost, glupost, ali i stariji nisu postedjeni ovog "fenomena".

Zasto toliko skrecemo paznju na sebe putem interneta? Zelimo da nam neko kaze, "e bas si super, cool", da nam malo podigne samopouzdanje, ili imamo neke druge ciljeve?

A gde je granica izmedju internet egzibicionizma i normalnog funkcionisanja, i jesmo li svi mi na neki nacin egzibicionisti na internetu?
Da li se recimo pisanje na forumu ili blogu moze smatrati nekim vidom egizbicionizma i privlacenjem paznje?
moze to da se posmatati i iz pozitivnog ugla..kao kad smo se pre slikali pa pokazujivali slike poznanicima..sad je to u novom ruhu na netu iz kompa i samo vise ljudi to moze videti i lajkovati

moze to da se posmatati i iz pozitivnog ugla..kao kad smo se pre slikali pa pokazujivali slike poznanicima..sad je to u novom ruhu na netu iz kompa i samo vise ljudi to moze videti i lajkovati

To su bila vremena, odes na letovanje, slikas se, odneses u radnju da razviju film i pokazes familiji kada dodje na slavu ili sta vec, a ovo da vide i kolege na poslu i potpuni stranci i stotine slike je preterivanje po mom misljenju.

To su bila vremena, odes na letovanje, slikas se, odneses u radnju da razviju film i pokazes familiji kada dodje na slavu ili sta vec, a ovo da vide i kolege na poslu i potpuni stranci i stotine slike je preterivanje po mom misljenju.

Па нешто слично су тако говориле генерације пре тога: какав је ово свет постао, ово све модерно, сликају се па показују другима, чему то.

Мада ја рецимо искрено не волим слике да показујем пред другима јер сам прво ружан, а друго мрзи ме да донесем те албуме.
Ни на фејсбуку немам нешто много слика.

Мислим да је то оно да се похвалиш мало, храњење ега, да кажу: Јао како си леп, јао овде сте дивно испали и како већ..

vec na skretanje paznje, slikama ili drugim nacinima na internetu.

a zašto ti misliš da je jedini razlog tome skretanje pažnje na sebe? ljudima je u prirodi da podele svoju radost, sreću, lepe događaje, pa i tugu, sa drugima. to nije nikakav fenomen. sad se to radi preko neta. oni koji su nešto radili da bi skretali pažnju na sebe, radili su to i pre neta.

Pazi ne rade to svi,po mom misljenju samo oni koji imaju kompleks nize vrednosti pa ga lece online.

Mozda, ali samo mozda, nije u pitanju skretanje paznje na sebe vec se krene sa tim posmatrajuci kako i sta ostali rade. Sto neko rece videla zaba da se konj prikiva pa oce i ona. Rasirenost te pojave se moze povezati ali ne nuzno za svakog sa namerom prikazivanja sebe i svog zivota kao bogatog, putem slika sa putovanja, letovanja, zimovanja i grljenja. Problem je ako ostane na slikama.

A postoji veza i sa karakterom licnosti, jedne osobe zive u proslosti i uspomenama, druge u buducnosti, sto bi se reklo u oblacima, a trece u sadasnjem trenutku. Prve, koje su po prirodi osobe koje zive u proslosti su najaktivnije sa slikama jer nemaju sposobnost ziveti u sadasnjem trenutku ili kreirati buduci, ali to ne rade da bi skrenule paznju na sebe i radi egzibicionizma, vec to rade iz potrebe koja nastaje od straha da se ne zaborave. Nemaju kontakt sa svojom dusom ili svojim unutrasnjim Ja.

Back