Interes ili ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme goda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi od para do para.I od svakog od njih pojedinacno.Neko misli da ih spaja ljubav a druga polovina se vajdi vise nego sto oseca.Mada mislim da ipak da bi bio sa nekim moras da osecas nesto da ne moze da bude samo korist.Ok sad sam lupila glupost.

zavisi...
bračni status, prethodna iskustva, trenutna opredeljenost...
generalno kod starijih ljudi tipa štaznam od trijes pešes naviše teško da ima ljubavi...samo interes jer godine prolaze i gaze i mora da se skrašava...
e sad ako se neko nije iživio do tada, možda se omakne i ljubav
zavisi od mnogo toga

pa nešto se ispegla u međuvremenu, nisu valjda toliko zadrti da ne odstupaju ni malo od svojih navika i stavova
učine se ustupci s obe strane...moraš da si fleksibilan i ako postoji ljubavi ili makar poštovanje to ne bi trebalo da je problem
a ako nisi spreman na to, onda je bolje da ostaneš sam jer samo maltretiraš drugu stranu

Ma ok je razumem ja sta znaci u tom smislu nego mi objasni sta znaci to da se ljubav pojavljuje tek nakon dugog vremena.Sta je sa ljubavlju na pocetku.Obicno ljudi tvrde da je ljubav najjaca na pocetku veze a onda da slabi s vremenom.

To na pocetku je interes koji je uzrokovan svesno ili nesvesno, jer ne mozes ti da utices na to koja ce ti se osoba svideti ne samo fizicki nego i psihicki. Ljubav sa druge strane nema problema da postoji sa osobom koja ti se mozda ni fizicki ni psihicki ne svidja.

Seti se samo kako je u pocetku sve sjajno, decko ok, stavovi vam isti, imate o cemu da pricate, zabavno je biti sa njim, ali posle par meseci dosadi ili provalis neke njegove mane koji u pocetku nisi provalila tipa ostavlja carape po podu. Taj trenutak tada prelama buducnost veze: ili raskidate ili nastavljate da gradite odnos bez obzira na mane. Kada ti te njegove mane postanu beznacajne ili te ne iritiraju toliko, onda se moze reci da ga volis. Kada osoba sa kojim su dugo vremena ne predstavlja za tebe gusenje, smetnju, dosadu, nego osobu koja ti znaci, onda je nastala ljubav.
A ovoga nema na pocetku, jer na pocetku nikad ne mozes da provalis kakav je ko zaista, jer za to treba upoznavanje, a za upoznavanje treba jel te vreme. Znaci logicki ne mozes da poznajes nekog na samom pocetku,a kako nema ljubavi bez poznavanja drugog to znaci da nema ljubavi na pocetku. Osim ako se ne radi o vezi koja je nastala iz dugogodisnjeg prijateljstva tipa drugari su od srednje skole, uvek su zajedno i onda jedan dan zalegnu u krevet bezveze i odluce da budu u vezi ili braku.

To na pocetku je interes koji je uzrokovan svesno ili nesvesno, jer ne mozes ti da utices na to koja ce ti se osoba svideti ne samo fizicki nego i psihicki. Ljubav sa druge strane nema problema da postoji sa osobom koja ti se mozda ni fizicki ni psihicki ne svidja.

Seti se samo kako je u pocetku sve sjajno, decko ok, stavovi vam isti, imate o cemu da pricate, zabavno je biti sa njim, ali posle par meseci dosadi ili provalis neke njegove mane koji u pocetku nisi provalila tipa ostavlja carape po podu. Taj trenutak tada prelama buducnost veze: ili raskidate ili nastavljate da gradite odnos bez obzira na mane. Kada ti te njegove mane postanu beznacajne ili te ne iritiraju toliko, onda se moze reci da ga volis. Kada osoba sa kojim su dugo vremena ne predstavlja za tebe gusenje, smetnju, dosadu, nego osobu koja ti znaci, onda je nastala ljubav.
A ovoga nema na pocetku, jer na pocetku nikad ne mozes da provalis kakav je ko zaista, jer za to treba upoznavanje, a za upoznavanje treba jel te vreme. Znaci logicki ne mozes da poznajes nekog na samom pocetku,a kako nema ljubavi bez poznavanja drugog to znaci da nema ljubavi na pocetku. Osim ako se ne radi o vezi koja je nastala iz dugogodisnjeg prijateljstva tipa drugari su od srednje skole, uvek su zajedno i onda jedan dan zalegnu u krevet bezveze i odluce da budu u vezi ili braku.
Hvala na iscrpnom odgovoru :hvala:

Pile, tebi bas treba moja paznja? Ali ne moze, Sto ne nadjes nekog gladnog mladica, podnece on tvoje hronicne primensturalne sindrome, ne brini, do neke mere. A opet ionako je zivot prolazan. Barem si prodzarala.
U ostalom mozes i da zamislis, ako to vec nemas. Taj osecaj u solar plexusu. Tu bas ispod srca. Ono naviranje leptirova iz stomaka i skupjanje oko grudi. Znas kada ga pruzi posebna osoba koja te razume i kome mozes da oslonis glavu na rame. Kao kada bosa hodas po travi, a ono onako lepo pecka i golica kolena, a sunce greje po licu. Pravi osecaj prepustenosti.
Ipak si ti frikic. Egocentrizam. Nekim osobama prodje zivot da ne vide dalje od nosa. I nema pomoci takvima. To je bedak, smrc....smrc.

220px-Super_glue.jpg

Back