Inteligentni ljudi

Koji su po vama znaci inteligentne osobe, da kazete e on je bas pametan

Ako imate neku osobu mozete da je stavite kao primer

I jel ste nekada upoznali nekog ko je clan Mense? Po cemu se on razlikuje od drugih

Ps: ako mozete da ne mesate inteligenciju sa obrazovanjem
Ne mešajte inteligenciju sa obrazovanjem, da dodam i da se ne meša inteligencija i pamet.
Ja sam inteligentan ali nisam pametan. "Pametan" je već socijalna veština.

Znas sta
Evo ti :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
Zabranjeno je prepravljati komentare koje citiraš.
Ja nisam stavio ta dva žuta emotikona a citiran sam kao da jesam. Kršiš propise. Nije u redu.

Nije bitno da li si mi dodala dva žuta emotikona ili dve reči, citat je citat i na šta to liči lažirati, ti stvarno ni ne kapiraš da ne kapiraš.

(Izvinjavam se zbog boldovanog, neće da se isključi, nisam namerno)

Zabranjeno je prepravljati komentare koje citiraš.
Ja nisam stavio ta dva žuta emotikona a citiran sam kao da jesam. Kršiš propise. Nije u redu.

Nije bitno da li si mi dodala dva žuta emotikona ili dve reči, citat je citat i na šta to liči lažirati, ti stvarno ni ne kapiraš da ne kapiraš.

(Izvinjavam se zbog boldovanog, neće da se isključi, nisam namerno)
Nisam stavila
Mozda se desilo slucajno jer zna da zabaguje ponekad kad hoces smajlije da ubacis
Da sam na tvom emstu ne bih se nervirala oko nebitnih stvari vec odgovorila na postavljeno pitanje

I jel ste nekada upoznali nekog ko je clan Mense? Po cemu se on razlikuje od drugih

Ajnštajn, Njutn, Leonardo da Vinči, Gete...
E, oni su baš pametni.
- inovatori
-stabilne ličnosti
-smisao za humor
-uživanje u životu
-kreativnost
-dovitljivost
Itd.
A ponašanje "običnih ljudi".
Mogao sam da nabrojim još naučnika, ali ovi su primeri "pametnog" + "inteligentnog" a da njihovu inteligenciju nisu pratile nikakve psihoze (koje često idu "ruku pod ruku" sa visokim IQ-om)

Znam člana Mense, ovde je na forumu, neću da kažem ko je.

Poslednja izmena:
Odgovorio sam ti na početno pitanje post iznad.
Ne, nisam ja. Rekao sam da znam jednog sa foruma. Opet provokacija, ako ti postaneš mod, najjjjjeb'o sam :lol:
Dva puta si odgovorio na isto pitanje
A nijednom na ono koje sam ti nakon toga postavila
A da postanem mod, sto ne verujem da zelim, ne bih ti se svetila niti bilo sta slicno
Jer, nemam nameru da se zamlacujem nebitnim stavrima

Stereotip. "To više govori o tebi nego o meni" govore ljudi kad stvarno više argumenata nemaju.
Floskule, stereotipi, samo ti još fali da počneš sa copy/paste šta je rekla ta i ta radikalna feministkinja.
Gledaj, ti si na onoj jednoj temi zakljucio svasta nesto o meni i vredjao me. I to si lepo doneo i na ovoj temi u onoj gore jednoj izjavi.
A na osnovu cega, sto sam jedno vreme stavljala srca svima i ove emotikone. I to iz cista mira. Prvo si poceo na lep i fin nacin, da si se preokrenuo za 180 stepeni. Plus, bilo je sasvim bez povoda, ni u jednom trenu mi nije bila namera da nekog uvdedim, vec si pogresno sve razumeo. A ni tad se nisam nastavljala sa tobom
A i kada vredjas nekoga, zar to stvarno ne govori vise o tebi nego o meni
Jer tad se lepo skine maska, vidis sta covek razmislja, na sta je spreman
Ako sad kazes ti si to namerno da vidis, nema veze, ipak si pokazao sta mozes sve da kazes

@Jones Bridget
Nije uvreda ako ti neko ne "podilazi".
Ništa što sam ikad napisao tebi nije bila uvreda.
Ako očekuješ da ti govorim da si najlepša, najpametnija, najinteresantnija, da aminujem sve što kažeš, malo je nerealno, mada ima i takvih i znam na koji razgovor aludiraš, sećam se jer su nam pobrisali sve komentare zbog nekog trećeg.
Ja sam se tada zezao da vi žene volite da vas gaze, i koliko se sećam shvatila si da je zez.
Šta ti je sad, stvarno ne znam šta sam uradio.
Hajde, razvedri se, nisam ti ništa loše mislio a ove poruke bi trebalo da budu u inboxu, sad će ceo forum da čita a nekako su mi "privatne". Opušteno, pa vidi mi Nick.
Ajde dobro i IZVINI.

Ne, ne, ne
Mesas podilazenje sa uvredama
I znam da razgranicim sta je sta, a ono su bile uvrede, em na moj racun em na racun zenskog pola
I ne ocekujem od nikog da prema meni ima poseban tretman, jer zasto bi
I nisi se zezao, niti sam ja shvatila da je to zrzanje, jer se prosto videlo...ne boh da duzim
Plus to si preneo i u ovu temu, pa mogu da potvrdim da si mislio ozbiljno
A srca sam stavljala jer u tom periodu sam stavljala svima srca
I stvarno nema potrebe da meni lrebacujes loptu da nisam shvatila tadasnju situaciju, pa da sam sve pogresno shvatila
Mozda nemam neki vokabular niti sam preterano pametna, inteligentna ali imam barem i malo mozha da shavtim neke stvari

Ne mešajte inteligenciju sa obrazovanjem, da dodam i da se ne meša inteligencija i pamet.
Ja sam inteligentan ali nisam pametan. "Pametan" je već socijalna veština.
Ne Mudar je socijalna vestina..
Pamet je relativan pojam vezan za okruzenje, ali nije socijalna VESTINA , a moze biti zavisna od okruzenja i od procenitelja...
Za svakih 10IQ rezultat procene se razlikuje za 180 stepeni...
I tako belo crno belo crno belo crno..

Nije bitno toliko , ali kad vec uplicemo VESTINU, onda je mudrost to, kako se postaviti da prosecna ili inteligencija sa kojom govorimo proceni nasu izjavu kao inteligentnu...i razumljivu.....
Medjutim pamet ima deo tih namera ali ne u potpunosti, npr pamet ce uzeti u obzir okruzenje pri donosenju odluka, jer nije pametno ostaviti na njivi skupi uredjaj koji je potreban na njivi, jer ce biti ukraden...ili koristiti nesto sto drugi ne mogu da nabave jer ce roditi zavist...koja ce se nekako manifestovati.
Ali pamet i dalje trazi najbolji put za napredovanje pojedinca, a to nije sadrzano u pojmu mudrost....mudrost za primat ima razumevanje od strane okoline.

Ali treba to uprostiti jos vise, da moze na Srpskom da se shvati...
Zasto komplikovati , i nekog uciniti nemudrim, nepametnim kad svi mogu ako se malo rastegnu pojmovi da budu genijalci..

Poslednja izmena:

Pronicljivost,kao i sklonost ka detaljima.Fakultet moze svako uporan ( budala) da zavrsi.

Back