Inteligentne osobe

Ima vise vrsta inteligencije........ Pritom visoka inteligencija ne garantuje kvalitet ličnosti.

A ljudi natprosečnih sposobnosti se prepoznaju po nadprosečnim rezultatima, recimo .. topla voda :lol:.

Svakodnevnica mi je takva da sam u redovnom kontaktu sa ljudima, stoga sam siguran na visok IQ sa sobom povlaci odredjene crte licnosti. A to za rezultate nisam siguran, jer uzimajuci u obzir lijenost i nezainteresovanost za okruzenje cesto se ispostavi da to nije tako.

Naišao si na jednu :D Gde me nećeš prepoznati bokteeee? :D

Šala na stranu, karateristike su da se te osobe brzo snalaze u novim situacijama i da uvek nađu adekvatno rešenje. Po narodski ''onaj ko se zna snać''. :D

Zapravo, ovo bi bila definicija same inteligencije formulisana na tvoj nacin. Zanimaju me izrazene osobine licnosti koje su u uskoj vezi sa vec pomenutim pojmom a da ih jedan dobar dio nadprosjecnih posjeduje....

..kontrolisu situaciju

- - - - - - - - - -

Zapravo, ovo bi bila definicija same inteligencije formulisana na tvoj nacin. Zanimaju me izrazene osobine licnosti koje su u uskoj vezi sa vec pomenutim pojmom a da ih jedan dobar dio nadprosjecnih posjeduje....

..teznja ka harmonizaciji sredine u kojoj se nalaze..stvaranje nekonfliktnih situacija..suzivot

Apsurd koji nam se pojavljuje u tvojoj recenici je da su Hitlerov IQ procjenili kao veoma visok...

mozda mu je samo malo falilo
girl_haha.gif

Kako prepoznati osobu koja posjeduje visok koeficijent inteligencije i koje je karakteristike isticu? Da li imate sliku persone nadprosjecnih sposobnosti i kakva je ona?

Neke možeš prepoznati po horizontali, neke po vertikali. :)

Po vertikali se prepoznaju po tome što ih teško okolina prihvata, još manje razume... Ovo je najviši nivo inteligencije...:)

Po horizontali, takve osobe su veoma zabavne, imaju širok spektar retoričkih sposobnosti i veoma su prihvatljive osobe od okoline, okruženja, a neke često prepoznajemo po veselosti i humoru... :)

Pametna osoba moze imati mnogo znanja, ali ga lose primenjuje. uzmimo u obzir pametnu i inteligentnu osobu. takve osobe se ne vole praviti vazne, jer znaju svoju vrednost bez tudje pohvale. Istice se sitnicama u ponasanju.zna biti strpljiva, ali i prva reaguje kada je to potrebno.ne koristi znanja poput štrebera, vec stvara kreativna rešenja na temelju svog i tudjeg iskustva i znanja.

Poslednja izmena:
Kad sam napisao sliku nisam mislio na fotografiju ili bilo koji oblik materijalnog predstavljanja. Ovo "sliku" se odnosilo na neke zajednicke osobine licnosti koje takvi ljudi posjeduju.
lol

To se mora naglasiti..

A drugo osobe koje su inteligentne su takve da imaju razvijen emotivni sklop,najcesce su u pitanju jake licnosti..to ide jedno sa drugim.

Inteligentne ljude, osim pomenute snalazljivost, karakterise i empatija, zavidne komunikacijske vestine ali i jednostavnost . Mozda je u tome i sva njihova velicina..Opet sa druge strane ...sto je neko intelignetniji ima i izrazeniji racio a kad je racio izrazen onda je tu uvek i manjak emocija prisutan....tesko je sve to izbalansirati.

Kako prepoznati osobu koja posjeduje visok koeficijent inteligencije i koje je karakteristike isticu? Da li imate sliku persone nadprosjecnih sposobnosti i kakva je ona?

nemam sliku u glavi takve persone i nisam strucnjak koji bi mogao da je stvori i prenese nekom drugom al moram da kazem i svoje misljenje o temi, posto sam na prilicno ozbiljnu temu upala sa glupavom posalicom

recimo ja imam obicaj reci da su najpametniji i najinteligentniji ljudi u stvari nasi istomisljenici, zapravo ljudi sa kojima se najbolje razumijemo, tako da ce svako od nas ovdje iznijeti one osobine koje i sam posjeduje i koje ocekuje i od drugih ljudi, sto ne znaci da to sve nisu dovoljno inteligentni ljudi, al da bi neko bio nadprosjecno ineteligntan vjerovatno mora imati razunjevanje za sve, svakog, svaku situaciju, svaku pojavu, svaku stvar i sve i svja oko nas a kako onda mi to da prepoznamo kod drugog ako nismo i sami takvi

jednostavno mislim da nema tu, osim razumjevanja, i nacina i kolicine razmisljanja il ne znam kako bi vec rekla, aman bas nikakva druga zajednicka osobina
ko i svi drugi ljudi, ima nas svakakvih, kod nekog su neke osobine izrazajnije kod nekog neke druge itd

e sad ja sam nestrucna, i to je samo ono sto ja mislim na ovu temu, a bilo bi lijepo da ovdje dodje neki psihologic ili neko nadprosjecno inteligentan pa da nam to sve lijepo objasni i protumaci, jer i mene sad zanima:roll:

mozda nesto prepoznam i kod sebe :D da si malo podignem samopouzdanje :neutral:

Neke možeš prepoznati po horizontali, neke po vertikali. :)

Po vertikali se prepoznaju po tome što ih teško okolina prihvata, još manje razume... Ovo je najviši nivo inteligencije...:)

Po horizontali, takve osobe su veoma zabavne, imaju širok spektar retoričkih sposobnosti i veoma su prihvatljive osobe od okoline, okruženja, a neke često prepoznajemo po veselosti i humoru... :)

e ja ih vala nikad necu po vertikali prepoznavati, ako su vec inteligentni previse nek se brate lijepo uklope u okolinu
nea.gif
kad vec toliko znaju
nea.gif

Back