Violetna
Elita
- Poruka
- 22.085
zato što je jedino tada istinski srećan, kao i njegovo okruženje...
Šta vi mislite?
Šta vi mislite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa u fazonu da neces nikad da se izderesh ni na koga, da ces na sebe svaliti krivicu i slicno, da ces nesporazume resavati mirnim putem
mozda je to dobro ali kad se nadjesh na ulici vidi se da li si iznutra instinktivan i ok iznutra ili si samo shtreber zato izbegavamo ulicu
Šta vi mislite?
Evo jedne gluposti.Kada je caletova firma zveknula govorio je"Ako samo neka kradu doci ce jednom sve na svoje" posle 15 godina kada sve njegove kolege sa pokradenim parama imaju svoje firme skoluju decu po inostranstvu kupuju im automobile i stanove on govori"Ne znas ti kako oni nocu spavaju".Mi smo ostali srednje obrazovani uglavnom lomimo kicmu ali smo zato posteni na dobrom putu i puni prica o postenju iz 50 i neke.Malo sam i temu promasio
Prvo ne znam šta pod dobrim podrazumevaš . Ako pod dobrim podrazumevaš nešto što je moralno onda nema nikakvih dokaza da je inteligencija pojedinca u kauzalnoj vezi sa njegovim karakterom. Zapravo ja ne znam ni jedno istraživanje koje to potvrđuje.
Evo jedne gluposti.Kada je caletova firma zveknula govorio je"Ako samo neka kradu doci ce jednom sve na svoje" posle 15 godina kada sve njegove kolege sa pokradenim parama imaju svoje firme skoluju decu po inostranstvu kupuju im automobile i stanove on govori"Ne znas ti kako oni nocu spavaju".Mi smo ostali srednje obrazovani uglavnom lomimo kicmu ali smo zato posteni na dobrom putu i puni prica o postenju iz 50 i neke.Malo sam i temu promasio
I ja se slazem da nije promasena tema, ovo je bas pravi odgovor na nju.
Ovo je bas o cemu sam govorio, obe strane imaju razlicitu ideologiju ali identican cilj, jedni su videli da put ka duhovnom miru lezi bas u materijalnom dobitku e.
Šta vi mislite?
...kakav je to duhovni mir, u pitanju je samo materijalna "sigurnost", koja ovo drugo ustvari i nije.
Šta vi mislite?
Mislim da inteligencija i dobrota nemaju puno veze jedno sa drugim , posto sam poznavao dosta inteligentnih prevaranata .
Pitanje je sad koliko je taj inteligentni prevarant ustvari inteligentan , posto ne vjerujem da prevarama moze ostvariti srecu .
Najveci (istinski,produhovljeni) geniji su bili najveci filantropi i ne samo to,nego uopšte veliki ljubitelji života,prirode,mudrosti,znanja,umetnosti,lepote,mistike i svega dobrog,konstruktivnog,lepog...Tesla,Betoven,Mocart,Gete,Dostojevski...ima ih još,naravno,u raznim oblastima,tipovima i rasponima genijalnosti...Van Gog,Ivo Andrić,pa i npr. Čarli Čaplin (pravi genije na polju humora) itd itd![]()
Inače,velika ljubav prema nečemu je, u stvari, jedna jako praktična i korisna stvar (osim što je lepa). To je najveći trik da se otkrije nešto novo,jer što veću ljubav imamo prema nečemu to veću pažnju i (našu jedinstvenu) energiju usmeravamo na to, kao reflektor, i time možemo otkriti nešto što niko dotad nije,jer nije toliko uneo sebe u to.Ko ovo shvati na pravom je putu da dođe do svog maksimuma.
Po tome bi trebalo da bude obratno, da inteligentan covek ne samo da ne bira dobro vec ne priznaje univerzalno shvatanje dobrog i loseg.
Jeste, narocito ovi koje si navela su bili prave world peace dusice![]()
Inace,velika ljubav prema necemu je, u stvari, jedna jako neprakticna i beskorisna stvar (osim sto je lepa).
Da se otkrije nesto novo ne pomazu trikovi vec talenat, strast, rad, odricanje, inteligencija, pa opet odricanje pa opet mukotrpan rad.
Mogu ja da unesem sebe u muziku kao niko zivi, da slusam Mocarta danju i nocu, da disem za umilne zvuke violine al' kad nemam talenta mogu samo da se slikam i da ispod napisem '' s ljibavlju''.