Inteligencija

Thought

Aktivan član
Poruka
1.278
Primećujem da što sam starija (a još uvek sam mlada) sve teže usvajam nove stvari, a one koje znam od ranije teško mogu da ih se setim, rasuđivanje mi postaje loše, učenje mi postaje jako teško, čini se nesavladivo... Da li koeficijent inteligencije može da opadne tokom života, ili je u pitanju nešto drugo? Radila sam neke iq-testove na netu, ali ništa mi ne govore zato što mi rezultati jako variraju :confused:

a koje su to godine u kojima ste vi? ako nije tajna... sem toga mozda niste prosto zainteresovani za neke stvari normalno je da svakome povremeno oslabi koncentracija, jedino ako je to konstantno, onda vec moze biti problem...

Primećujem da što sam starija (a još uvek sam mlada) sve teže usvajam nove stvari, a one koje znam od ranije teško mogu da ih se setim, rasuđivanje mi postaje loše, učenje mi postaje jako teško, čini se nesavladivo... Da li koeficijent inteligencije može da opadne tokom života, ili je u pitanju nešto drugo? Radila sam neke iq-testove na netu, ali ništa mi ne govore zato što mi rezultati jako variraju :confused:

Samo mislim da nas net i okruzenje zaglupljuje..tv i novine..cesto smo nervozni bez ikakvog razloga..kad se vratimo prirodi i realnom instinktu prezivljavanja bice ok..sto je nikad

Ma sta sve to vredi kad ovde imaju samo oni koji kradu..sta sad ja da razbijam glavu i tripujem kako cu biti pametniji za sebe ako se usavrsavam..gledam da se sklonim od tog polusveta al opet moram raditi s njima i kako da me ne zaglupe

inteligencija se mjeri u odnosu na svoju starosnu skupinu i ne opada godinama ... ali već sam pisala na jednoj temi, učenje je sasvim druga stvar..Nije isto učiti sa 18godina i sa 25g. ..Kapacitet usvajanja gradiva u vremenu opada .. u stvari mislim da nakon 23. godine osoba nije više sposobna za fakultetski tip učenja ..već da je potrebno početi primjenjivati učenje za odrasle, a to je interaktivno učenje..e sad za njega je potrebno iskustvo u radu u kojem si primjenjivao do tada klasični školski (zapamti kako si sposoban) princip..Interaktivno ili učenje za odrasle se sastoji u povratnoj sprezi odn. suočavanjem sa novim informacijama upoređujemo ih sa onim stečenim iskustvom i izvlačimo zaključak o validnosti novih informacija te ih pamtimo ukoliko su nam korisne ... (tako bi to trebalo ići .. ali kod nas se inzistira na studiranju do minimalno 30-te što je potpuno nepraktično kako za pojedinca tako i za državu ..)

Back